Jump to content

καμμενη μητρικη?

gponiris

Recommended Posts

προχτες περασε η φιλη μου για επισκεψη(λογω ατυχηματος που ειχα) κ εφερε και την γκαντεμια μαζι της.τραβηξε το καλωδιο του εκτυπωτη και μαζι με αυτο και με το usb του και αρχισε να μοιριζει καμμενο κ σταματησε να δουλευει ο υπολογιστης.

ηρθε ενας φιλος μου με το desktop του και μου ειπε ας δοκιμασουμε τροφοδοτικο,μνημες και agp και βλεπουμε.λειτουργουσαν στο δικο του.το κοιταξε λιγο μεσα και ειδε μια κουκιδα στην μητρικη σε ενα τσιπ και μου ειπε οτι καηκε πολυ πιθανον η μητρικη.

που μπορω να βρω την ιδια ή καποια παρομοια ωστε να φορεσω τα περιφερειακα της και να δωσω ξανα ζωη στον υπολογιστη μου?υπαρχει περιπτωση να φτιαχνεται?ειναι η p4p800-e deluxe.ευχαριστω πολυ και καθε βοηθεια προσιτη(και προτιμω και οικονομικη λογω ατυχηματος)

φίλε θες οπωσδήποτε να αποφύγεις και το φορματ?

ρωτάω γιατί αν δε σε πειράζει μπορείς να βρες μία παρόμοια μητρική ενώ αν θες οπωσδήποτε να μην κάνεις φορματ και να συνεχίζει να παίζει το pc σου όπως πριν πρέπει να βρεις οπωσδήποτε μία ίδια μητρική τουλάχιστον ίδιο chipset...

αν κάνω λάθος διορθώστε με...

Πρώτα απ'ολα καλώς ήρθες και περαστικά σου.

Πρέπει να ψάξεις για μεταχειρισμένη σε αγγελιες η σε κάποιο κατάστημα.

Πρόχειρα βρήκα αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528306

Μια μεταχειρισμένη σίγουρα θα είναι πιο φθηνή.

Το τροφοδοτικό το δοκιμάσατε?

Τι επεξεργαστή έχεις?

Καταρχην περαστικα σου και καλη αναρωση.

Αν οντως εχει καει η μητρικη σου τοτε δεν εχεις πολλες επιλογες

Καινουριες υπαρχουν αλλα δεν αξιζει να δωσει τα λεφτα που κοστιζουν ουτε για πλακα (50-70 ευρω)

Θα πρεπει να βρεις κατι σε μεταχειρησμενο.

Εμενα αυτο που παραξενευει ειναι πως το usb εκαψε την μητρικη σου.Αφου ομως οπως λες κοιταξατε τα επιμερους υποσυστηματα και παιζουν κανονικα τοτε...

καταρχην σας ευχαριστω ολους.πρεπει να γλιτωσω το φορματ ουτως ή αλλως,γιατι εχω σημαντικα αρχεια.δεν εχω τσεκαρει ακομα το cpu,αλλα θα το μαθω.οταν ειναι στο ρευμα εχει αναμμενο πρασινο λαμπακι πανω στην μητρικη και ενα κοκκινο στο μπροστινο πανελ του πυργου που αν δεν κανω λαθος αναβε για τη λειτουργια του σκληρου.αυτα.

Να βρεις μητρικη με το ιδιο τσιπσετ ειναι χλωμο.

Αν τελικα οντως εχει η μητρικη το προβλημα,που αφου λες πως υπαρχει σημαδι καμμενου πανω της και εχεις τεσταρει κ τα υπολοιπα υποσυστηματα μαλλον αυτο θα ναι,θα σε συμβουλευα αμεσα να βγαλεις τον δισκο απο πανω και να τον κουμπωσεις πανω σε ενα αλλο συστημα σαν δευτερευον (να μην αφαιρεθει δηλαδη ο σκληρος που εχει πανω το λειτουργικο στο συστημα που θα τον μεταφερεις) και να τραβηξεις οτι αρχεια εχει μεσα και χρειαζεσαι.

Γιατι υπαρει πιθανοτητα η μητρικη σου να καψει και τον σκληρο (αν δεν τον εχει παρει μαζι της ηδη) ή να ειναι ο σκληρος στα τελευταια του ετσι και αλλιως (και ισως αυτος να δημιουργει το προβλημα ευθης εξ'αρχης) και μετα δεν θα μπορεις να επαναρθωσεις τη ζημια της απωλειας ή για να κανεις recover θα παιδευτεις αρκετα

Καταρχήν καλώς ήρθες και περαστικά σου

Οταν δοκιμάσεις την μητρική αποσύνδεσε οτι υπάρχει συνδεμένο πάνω (δίσκοι,cd,dvd ,καρτες pci κτλ) Αν μπορείς δοκίμασε και με μια άλλη κάρτα γραφικών και μνήμες

Αν έχει καεί η μητρική σου και δεν μπορέσεις να βρείς κάτι παρόμοιο και χρειαστεί να αναβαθμιστεί το σύστημα προσπάθησε να πάς πάλι σε Intel Πιθανότατα να λειτουργήσει κανονικά η εγκατάσταση σου μια που ταιριάζουν τα chipset .Θα χρειαστεί απλά να περάσεις ενα νεότερο chipset.inf για την μητρική μετά το πρώτο boot.

εναλακτικά παίζει και η λύση του Crazyant για να σώσεις τα δεδομένα σου

• 2 weeks later...
Εμενα αυτο που παραξενευει ειναι πως το usb εκαψε την μητρικη σου.Αφου ομως οπως λες κοιταξατε τα επιμερους υποσυστηματα και παιζουν κανονικα τοτε...

Ένα βραχυκύκλωμα κάνει τα πάντα. Ένα μεγάλο ρεύμα που δημιουργήθηκε λόγω διαφοράς δυναμικού, μπορεί να έχει κάψει το οτιδήποτε εκεί μέσα. Πιθανόν το βραχυκύκλωμα αυτό επηρέασε λίγο παραπάνω απ το κανονικό το chipset με αποτέλεσμα αυτό να κάνει τα δικά του.

Αυτά βέβαια συνήθως τα προλαβένει ένα καλό τροφοδοτικό.

Πάντως επειδή ο P4 είναι αθάνατος σαν επεξεργαστής (εγώ ακόμα ένα PC για απαιτητικές εργασίες που φοράει P4) αν ήμουν σε αυτή τη θέση και ήταν τουλάχιστων 2,4GHz και είχα και 1GB ram δε θα λυπώμουν τα 50 ευρώ για καινούριο mobo αν και αυτά που κυκλοφωρούν πλέων είναι ψιλοχάλια (λόγο VIA chipset).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.