Jump to content

SUPER TALENT DDR400 CL3

mariosalice

Recommended Posts

Δυστυχώς σήμερα άρχισαν να μου βγάζουν σφάλματα και οι δύο τελευταίες DDR500 Crucial Ballistix Z503 μνήμες μου, οπότε έπρεπε να αγοράσω επειγόντως κάποια Dimm, για να κάνω τη δουλειά μου, μέχρι να έρθει το RMA.

Αγόρασα λοιπόν τo kit 1GBX2 της Super Talent (DDR400, CL3) με 210.

Τις έβαλα πάνω στη μητρική, ρύθμισα στα γρήγορα το BIOS και έβαλα χρονισμούς 3-3-3-8, 1T, DDR460, 2.8v.

Έτρεξα μια φορά το 5ο τεστ του memtest, είδα ότι δεν έβγαλε λάθη, οπότε άφησα να τρέχει όλο το τεστ και έφυγα.

Γύρισα μετά από 5 ώρες και διαπίστωσα ότι δεν είχα κανένα λάθος.

Είχα διαβάσει σε διάφορα ποστ ότι οι DDR2 Super Talent είναι καλές, οπότε σκέφτηκα ότι ίσως και οι DDR να είναι καλές. Γι' αυτό τις προτίμησα.

Ε, αυτό δεν το περίμενα όμως.

Αυτές οι μνημούλες είναι εκπληκτικές ! :T:

Όταν έρθει το RMA θα τις δοκιμάσω και παραπάνω.

post-2226-1416072821,7339_thumb.jpg

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Ωραία, καλοδούλευτες!Έχουμε καμιά πληροφορία για τι τσίπ πρόκειται?Γιατί δε τις δοκιμάζεις και πιο πάνω από τώρα?Και γιατί οι άλλες μνήμες σου χαλάσανε όλες σχεδόν, δλδ μου φαίνεται λίγο περίεργο! Ελπίζω να μη σε κουράζω ευχαριστώ! :D

Ευχαριστώ παιδιά.

Sorry που δεν τις δοκιμάζω παραπάνω, αλλά θα μείνω χωρίς υπολογιστή αν κάτι πάει στραβά.

Θα περιμένω πρώτα να μου έρθει το RMA από τις Crucial Ballistix.

Όσο για το πρόβλημα με το ότι μου καίγονται οι μνήμες είναι πολύ παράξενο.

Το έγραψα σε άλλο ποστ, με τίτλο "Γιατί μου καίγονται οι μνήμες ΟΕΟ?"

Με λίγα λόγια αγόρασα πριν από ένα χρόνο δύο ζευγάρια Z503 και τις έβαλα σε δύο υπολογιστές. Και στις δύο περιπτώσεις default DDR500 2.8v.

Και στα δύο σετ παρουσίασε πρόβλημα ένα dimm.

Συνδύασα ένα dimm από κάθε κιτ και δούλεψε μέχρι σήμερα.

Στον άλλον υπολογιστή έχω εδώ και 6 μήνες δύο 512mb Corsair Value Select που δουλεύουν χωρίς πρόβλημα.

Επίσης πριν από ένα μήνα αγόρασα OCZ Platinum DDR400 1GBx2 kit αλλά ήταν απαράδεκτες και τις γύρισα πίσω.

Μαριε πρεπει να το εχεις δει και αλλου οτι τα συγκεκριμενα micron παρολο που ηταν εκπληκτικα καλα για overclock χαλαγαν ευκολα. Και σε εμενα ετυχε σε ενα dimm 512 Kingston με τετοια chip (-5b λεγονται αν θυμαμαι καλα) και τα αλλαξα και τα 2 με BH6 και βρηκα την υγεια μου (α ρε αθανατα winbond)

Νομίζω ότι και οι άλλες μνήμες χαλάνε εύκολα.

Οι ballistix (δύο ζευγάρια) έβγαζαν λάθη από την πρώτη στιγμή και τα έκανα RMA.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά.

Από τέσσερις μνήμες Corsair VS 512, ήταν χαλασμένες με το καλημέρα οι τρείς.

Η γνώμη μου είναι ότι οι DDR400 μνήμες είναι πολύ ευαίσθητες.

Μπορεί όμως να ευθύνεται και το αυξημένο ripple ορισμένων τροφοδοτικών στα 3.3v.

κοιτα εγω που ειχα και TCCD και UCCC και ΒΗ5/6 με το ιδιο τροφοδοτικο δεν μου ειχαν χαλασει. Tα micron αποδειχθηκαν ευαισθητα και ξερω και αλλους απο εδω που εχουν κανει rma τετοιες μνημες. Δεν μπορει να ειναι συμπτωση τοσο μεγαλο δειγμα. Τελος παντων σου ευχομε καλοδουλευτες οι καινουριες μνημες.

Οι δικές μου 2Χ1 γίγα είναι στα 244 3-3-3-7 και πάνε αρκετά καλά θα έλεγα. Αλλά ζητάνε το ρεύμα ρε παιδί μου. Αν η μητρική σας ρε παιδιά όσοι τις έχετε αυτές τις μνήμες δίνει ρεύμα δείτε λίγο τι κάνουνε με 3 εώς 3.1 και πείτε μου γιατί να το τσεκάρω εγώ θα πρέπει να μοντάρω και είναι κρίμα να μοντάρω τσάμπα

Μπορεί κάποιος να δώσει ρεύμα μέχρι 3.0 ή 3.1 οριακά να μου πει τι διαφορές εμφανίζουν οι μνήμες? Επίσης εμένα με 4άρια δεν ανέβηκαν σημαντικά παραπάνω . Έχετε διαπιστώσει κάτι διαφορετικό ή όχι?

Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 21:48]

Χαλάρωσε τα άλλα δε με καίνε . Με ρεύμα και 3-3-3 ή 3-4-4 ή ό,τι σου κατέβει δοκίμασε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εμένα ανεβαίνει ακόμα και με 2.8v στα 250 σταθερά.

Η εικόνα που έβαλα είναι με 250Χ10, δηλαδή DDR500 2T 3-4-4-8. Δεν δοκίμασα 1Τ, ούτε αύξησα το vdimm. Με ενδιαφέρει να δουλέψω λίγο καιρό με αυτές τις ρυθμίσεις, ώστε να σιγουρευτώ ότι τα έχει αυτά και μετά θα πάω παραπάνω.

post-2226-1416072837,9609_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.