fizur Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 15, 2010 Καλημερα παιδια και απο εμενα.... Μπαινω κατευθειαν στο ψητο λεγοντας οτι εχω στην κατοχη μου μια Asrock, παρεα με επεξεργαστη Ε5300. Ειναι καινουρια παιχνιδακια, και ειπα να τα βαλω σε ενα κουτι που μαζεψα (κυριολεκτικα απο τον δρομο και με γνωμονα την ανακυκλωση ) και να το κανω κατεβαστηρι.... Αλλα υπαρχει προβλημα επειδη στο BIOS δεν μου εμφανιζει τους δισκους που του βαζω (και οι 2 ειναι WD, ο ενας ειναι IDE και ο αλλος SATA...). Οι δισκοι ειναι παλιοι μεν, αλλα εφοσον τους ειχα και καθοντουσαν σκεφτηκα να τους αξιοποιησω... Εχουμε και λεμε λοιπον... Συνδεσω τον IDE (80GB) με το καλωδιο που μου ηρθε με την μητρικη και η μπλε μερια καθεται στην μητρικη, ενω η μαυρη παει στον δισκο. Επισης στον δισκο μπαινει και τροφοσοδια 12V... Κατι αλλο θα πρεπει να συνδεθει? Παμε τωρα στον αλλο δισκο. Ειναι της WD, SATA στα 500GB. Το θεμα ειναι το εξης. Η μητρικη δεχεται sata II, αρα λογικα και sata? Εστω λοιπον οτι δεχεται sata, η συνδεσμολογια ειναι η εξης: το κοκκινο καλωδιο παει στην υποδοχη της μητρικης και η αλλη πλευρα παει στον δισκο. επισης για τροφοδοσια εχουμε ενα πιπιρολι που ερχεται απο το τροφοδοτικο (απο που αλλου θα μπορουσε δλδ? ) και το συνδεω και αυτο στην πισω μερια του δισκου? Γιατι λοιπον δεν μου αναγνωριζει τους δισκους? Τι κανω λαθος? Βασικα τωρα που θυμαμαι ουτε το dvd player μου αναγνωριζει για να το βαλω boot device. Καμια ιδεα? Ευχαριστω πολυ, εκ των προτερων!! :gyros Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Ιανουάριος 15, 2010 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 Σε αυτο το σταδιο, καλο θα ηταν να δοκιμασεις τους δισκους σε αλλο μηχάνημα για να βεβαιωθεις οτι δουλεύουν. Μετα θα ψαξουμε την συνδεσμολογια και τυχον ρυθμισεις που πρεπει να γινουν στην μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιανουάριος 16, 2010 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 16, 2010 και εγώ κάτι μέρες πριν έστησα ενα συστηματακι για γραφείο με αυτή την μητρική και μου άρεσε αφάνταστα κ με εναν σελερονακο ε3200 χωρίς κανένα πρόβλημα..στην μητρική συνδεσα κ εναν παλιό 20αρι δισκο που είχανε στο γραφείο με αρχεία κ ολα πήγανε τέλεια.αν υποθέσουμε οτι η μητρική ποσταρει αλλα δεν βλέπει δίσκους .για αρχή κανε ενα clear bios στην μητρική.μετα σιγουρέψου οτι δουλεύουν οι δίσκοι σου.στον ide πρόσεξε το jumpeρακι του.στον σατα απλα δώσε του ρεύμα κ συνδεσε το καλώδιο σατα.αν παλι δεν τους αναγνωρίζει τοτε τα ξαναλέμε κ ελπίζω να μην θέλει RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.