kots Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2006 παιδιά έχω μια μητρική gigabyte η οποία διαθέτει 4 σλοτς για μνήμες. δύο κίτρινα και δυο κόκκινα από αριστερά προς τα δεξιά...βάζω που λέτε δυο 512 στα κίτρινα σλοτς, κι έχω κανονικό dual channel....έχω όμως άλλες δυο μνήμες μία 512 ακόμη και μία 1 giga.... ίδιες ταχύτητες ίδια χαρακτηριστικά...όποιον συνδυασμό κι αν δοκίμασα δεν βλέπει dual channel. η ερώτηση είναι...εφόσον στα δυο πρώτα σλοτς έχω 2χ512=1gb και στα κόκκινα σλοτς έχω 1gb σκέτο δεν θα έπρεπε τα δυο αυτά σε συνδυασμό να τα βλέπει dual channel?ερώτηση δεύτερη... τι είναι καλύτερα 2χ512=1gb σε dual ή 3χ512+1χ1gb = 2gb σε single?ΥΓ δοκίμασα να βάλω στο πρώτο σλοτ 512 στο δεύτερο 1 γίγα, στο τρίτο 512 μήπως και διαβάζει 1 - 3 / 2 - 4 Οπότε τα αθροίσματα έτσι να είναι ίσα, αλλά πάλι τίποτα.τα φώτα σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Οκτώβριος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2006 Όχι δε μπορεί να δουλέψει έτσι dual channel.Μπορεί να δουλέψει μονό τα δυο ίδια ζευγάρια παράλληλα 2*512 + 2*512 δε μπορούν να συνδυαστούν τα 2*512 με το 1gb σε dual.Το τι σε συμφέρει να χρησιμοποιείς εξαρτάται από τις εφαρμογές που τρέχεις αν η χρήση της μνήμης ξεπερνά εύκολα και συχνά το 1gb τότε συμφέρουν τα 2gb και ας είναι και single.Σε ταχύτητα όσο είσαι κάτω από 1gb τα 2*512 σε dual θα έχουν διπλάσιο memory bandwidth και αυτό παίζει μεγάλο ρολό σε A64,P4 και κάθε νέο επεξεργαστή. Στους Athlon xp το dual ddr είχε ελάχιστες διαφορές από το single καθώς ο επεξεργαστής δε μπορούσε να εκμεταλλευθεί το θεωρητικό bandwidth.Μια καλή λύση είναι να πουλήσεις 2*512mb και να πάρεις με μικρή ή μηδενική διαφορά 1*1024, έχω δει συχνά να πουλάνε μνήμες ddr1 στον χώρο πώλησης αυτού του forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
kots Οκτώβριος 16, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2006 σε ευχαριστώ φίλε για τον κόπο σου.... αυτό θα κάνω... θα προσπαθήσω να τις πουλήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.