MANOSPC Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2006 Παιδια θελω να αγορασω μια καρτα γραφικων με σχετικα μετρια τιμη(μεχρι 200 ΕΥΡΩ). Εγω κυριως την θελω για παιχνιδια και ταινιες και να <μην μου βγαινουν τα ματια> οταν γραφω ενα κειμενο. Δεν ασχολουμε πολυ με τις καρτες γραφικων για αυτο ζηταω την γνωμη σας. Nα παρω ati η να παρω nvidia????? Εχεται να μου πειτε καμια συγκεκριμμενη ????? ?????
ΟΕW1999 Οκτώβριος 13, 2006 #2 Οκτώβριος 13, 2006 Λιγο πολυ ιδιες ειναι και οι δυο στα χρηματα που αναφερεις παντως τινω προς ΑΤΙ μερια.
MANOSPC Οκτώβριος 13, 2006 Author #3 Οκτώβριος 13, 2006 Η ATI ΕΙΝΑΙ οντως καλη αλλα εχω ακουσει πως εχει προβλημμα με τους drivers. Eιναι αληθεια αυτο;;;
ΟΕW1999 Οκτώβριος 13, 2006 #4 Οκτώβριος 13, 2006 Ναι υπαρχει/ε μια ασυμβατουητα της Ατι με μερικα παιχνιδια αλλα με τα καινουργια drivers που ολο βγαζουν το προβλημα διορθωνεται μην ανυσηχεις.
NIB Οκτώβριος 13, 2006 #5 Οκτώβριος 13, 2006 Η ATI ΕΙΝΑΙ οντως καλη αλλα εχω ακουσει πως εχει προβλημμα με τους drivers. Eιναι αληθεια αυτο;;;Δεν αληθεύει αυτό και το ερώτημα ati ή nvidia είναι άκυρο. Η καλύτερη κάρτα στα 200-210 αυτή τη στιγμή είναι η ati x1900gt. Επίσης κατά καιρούς υπάρχουν προσφορές(πχ το Πλαίσιο πριν από μερικές μέρες έδινε τη nvidia 7900gt με 220) που είναι καλύτερες. Αλλά η νέα κάρτα της nvidia θα βγει σε 2 μήνες, άρα οι τιμές στις υπάρχοντες κάρτες γραφικών θεωρητικά θα πέσουν, αν και μάλλον θα αργήσουν να βγουν νέας γενιάς κάρτες με 200. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των τωρινών καρτών δεν θα πιεστούν τόσο όσο θα περίμενε κανείς.Σίγουρα ο υπολογιστής σου παίρνει pci-express κάρτα γραφικών; Μήπως παίρνει agp; Γιατί αν παίρνει agp αλλάζει πολύ το πράγμα. Τη μητρική κάρτα(motherboard) έχεις;Ναι υπαρχει/ε μια ασυμβατουητα της Ατι με μερικα παιχνιδια αλλα με τα καινουργια drivers που ολο βγαζουν το προβλημα διορθωνεται μην ανυσηχεις.Εκτός άμα ζεις 5 χρόνια στο παρελθόν, δεν υπάρχει κάνενα τέτοιο θέμα. Και άμα δεν ξέρετε, μην μιλάτε. Έλεος πια. Το ότι πριν από 10 χρόνια η ati είχε προβλήματα, δεν σημαίνει ότι και τώρα έχει προβλήματα.
MANOSPC Οκτώβριος 13, 2006 Author #6 Οκτώβριος 13, 2006 ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ AGP. ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. :cry:
ΟΕW1999 Οκτώβριος 13, 2006 #7 Οκτώβριος 13, 2006 Eχει ξαναγνει κουβεντα γυρω απο το θεμα αυτο πολυ μεγαλη συζητηση διαβασε και θα καταλαβεις τ συμπερασματα δικα σου παντως δεν αξιζει να επενδυσεις σε κατι πεθαμενο προσωπικη αποψη παντα
kunoobidi Οκτώβριος 13, 2006 #8 Οκτώβριος 13, 2006 Παλιά, επί εποχής 9xx0, για διαφορετικά παιχνίδια χρειαζόσουν διαφορετικούς drivers. Πλεόν δεν παίζει τέτοιο πρόβλημα.Τώρα, σε αυτά τα λεφτά ό,τι σου πρότεινε ο NIB! Ψάξε για παρόμοια threads και πιστεύω πως θα σε καλύψουν.
ΟΕW1999 Οκτώβριος 13, 2006 #9 Οκτώβριος 13, 2006 :OT: :giveup: προς kunoobidi Ωραια υπογραφη πολυ εξυπνο μου φενεται πως θα το κανω post για κανα γκαλλοπ να δω τι θα απαντησουν :T:
giorgos th. Οκτώβριος 13, 2006 #10 Οκτώβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από NIBΕκτός άμα ζεις 5 χρόνια στο παρελθόν, δεν υπάρχει κάνενα τέτοιο θέμα. Και άμα δεν ξέρετε, μην μιλάτε. Έλεος πια. Το ότι πριν από 10 χρόνια η ati είχε προβλήματα, δεν σημαίνει ότι και τώρα έχει προβλήματα. ρε ΝΙΒ ημαρτον αγορι μου...σε ποιους νομιζεις οτι μιλας?τι τσαμπουκαδες ειναι αυτοι?
MANOSPC Οκτώβριος 13, 2006 Author #12 Οκτώβριος 13, 2006 ναι αλλα δεν μπορω να παρω pci-e. υπαρχει καμια καλη agp;;;μηπως αυτες;;http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174052&product=873470129ευρωhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174052&product=877638159ευρωποια απο τις διο ειναι καλυτερη;;;
kunoobidi Οκτώβριος 13, 2006 #14 Οκτώβριος 13, 2006 Για agp αν έχεις κάτι ''ταπεινό'' μια μεταχειρισμένη 6600gt θά'ναι ότι πρέπει, διαφορετικάδε θα μπορείς να κρατήσεις μια ακριβή κάρτα σε μια μελλοντική αναβάθμιση.Kαλα, μιλάμε για μεγάλη προσωπικότητα ο Blinky...
skilimavro Οκτώβριος 13, 2006 #15 Οκτώβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 22:55] Για agp αν έχεις κάτι ''ταπεινό'' μια μεταχειρισμένη 6600gt θά'ναι ότι πρέπει, διαφορετικάδε θα μπορείς να κρατήσεις μια ακριβή κάρτα σε μια μελλοντική αναβάθμιση. μια απ'τα ιδια κι'εγω Αν και δεν μας ειπες τι εχεις ;
NIB Οκτώβριος 13, 2006 #16 Οκτώβριος 13, 2006 ρε ΝΙΒ ημαρτον αγορι μου...σε ποιους νομιζεις οτι μιλας?τι τσαμπουκαδες ειναι αυτοι?Sorry αν βγήκε κάπως επιθετική η απάντησή μου, αλλά όταν γράφει κάποιος τέτοια πράγματα("Ναι υπαρχει/ε μια ασυμβατουητα της Ατι με μερικα παιχνιδια") σε 1 tech forum, δημιουργεί εντελώς λανθασμένες εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ AGP Τότε πας μάλλον για ati x800 gto. Εναλλακτικά μπορείς να πας για nvidia 7600gs, αλλά η ati x800 gto έχει περισσότερο shading power κάτι που είναι απαραίτητο στα νεότερα παιχνίδια και 256bit memory bus που βοηθάει πολύ στις επιδόσεις.Ίσως να προτιμήσεις να βρεις καμία ati x800 xt/x850 ή nvidia 6800gt μεταχειρισμένη, που θα κάνει περίπου τα ίδια λεφτά αλλά είναι αρκετά πιο γρήγορες. Πολλοί πουλάνε τις κάρτες τους για να πάνε σε pci-express άρα δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεις δυνατές και φτηνές μεταχειρισμένες agp κάρτες.μηπως αυτες;;http://www.plaisio.gr/product.aspx?...&product=873470129ευρωhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?...&product=877638159ευρωΚαταρχήν το Πλαίσιο είναι κλέφτες, μπορείς να βρεις αλλού φτηνότερα και με το ίδιο ελεεινό ή καλύτερο support. Αν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτές τις 2, με τις συγκεκριμένες τιμές, θα πήγαινα για 7600gs.ΥΓ Καινούρια 6600gt δεν αξίζει γιατί κάνει τα ίδια λεφτά με x800gto/7600gs και είναι σαφώς κατώτερη.
giorgos th. Οκτώβριος 13, 2006 #17 Οκτώβριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από NIB Sorry αν βγήκε κάπως επιθετική η απάντησή μου, αλλά όταν γράφει κάποιος τέτοια πράγματα("Ναι υπαρχει/ε μια ασυμβατουητα της Ατι με μερικα παιχνιδια") σε 1 tech forum, δημιουργεί εντελώς λανθασμένες εντυπώσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα. υπαρχουν 1000 τροποι να του πεις πως εκανε λαθος..εχεις απαντησει αρκετες φορες μ`αυτο τον τροπο..
Maximus Οκτώβριος 14, 2006 #18 Οκτώβριος 14, 2006 Με βάση τα δεδομένα, μια Sapphire X800Gto2 θα ήταν ιδανική, καλή κάρτα, φτηνή και αν ποτέ ασχοληθείς με overclocking, ανεβαίνει σαν τρελή. Το θέμα με τους drivers των ΑΤΙ υπάρχει, είναι οι γνωστές δυσλειτουργίες του Catalyst Control Center. Ασυμβατότητες με παιχνίδια δεν έχει, αλλά έχει κάποια εκνευριστικά bugs και κολλήματα σε ορισμένους χρήστες.
Tsunami Οκτώβριος 14, 2006 #20 Οκτώβριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από MANOSPC ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΗΤΡΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΟΝΟ AGP. ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΛΛΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. :cry: Για τί socket μιλάμε? Αν φοράς 754 έχεις ελπίδες...Πάρε από το Πλαίσιο μια Κ8Ν4-Ε και μια καλή pci-e και είσαι μια χαρά...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.