xrist Ιανουάριος 13, 2010 Author #21 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2010 εγω στο χωριο που ειμαστε 2.5 χλμ εξω το πατρικο μου εχουμε ATTN γυρω στο 38ρι , που λογικα επρεπε 48 και βαλε .Σύμφωνα με αυτό πρέπει να έχεις ταχύτητα download περίπου 10Mbit.Τα έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Ιανουάριος 13, 2010 #22 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2010 Πριν 4 μερες ήρθε η Forthnet στο Ρετζίκι με κέντρο εδώ στο Ρετζίκι. Να βάλω 24άρα 4net;Τώρα είμαι με 8αρα ConnX. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 13, 2010 #23 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2010 Για μενα το ζητημα ειναι τι απαιτηση εχει ο καθενας απο την συνδεση του.Προσωπικα κοιταζω τον συνδοιασμο κοστους-αποδοσης.Επειδη εδω και καιρο δεν ασχολουμαι και ιδιατερα με το online gaming,οπως παλιοτερα,ουτε κατεβαζω πλεον με τους ιδιους ρυθμους οπως παλια,θα με καλυπτε μια συνδεση και στα 6-7 πραγματικα mbit.Οποτε κοιταζω παντα τι ειναι πιο συμφερον οικονομικα.Ετσι και αλλιως ολοι οι ISP,μηδενος εξαιρουμενου,εχουν το κακο τους το χαλι,γιατι το bandwith τους για διασυνδεση με το εξωτερικο ειναι τραγικα λιγο για τις αναγκες των πελατων τους.Οποτε οποιοδδηποτε ειναι πιο φθηνος και απο πλευρας ποιοτητας γραμμης ειναι αξιοπρεπης ειναι καλος για μενα.Και εννοω να μην εχεις disconnects και ταχυτητες σαλιγγαρου στο κατεβασμα αρχειων.Ειχα 3 διαφορετικους isps στο σπιτι μου και ολοι παιζανε ρολοι,γιατι ειμαι και απο τους τυχαιρους και βρισκομαι σε παρα πολυ μικρη αποσταση απο το dslam.Συνολικα και με βαση την εμπειρια που εχω αποκομισει αυτα τα χρονια που ασχολουμαι και επαγγελματικα με το θεμα,η πιο "ποιοτικ¨" εταιρια,με βαση τις τιμες που προσφερει αλλα και το μεγεθος των συνδρομητων που εχει ειναι η 4νετ,καλως ή κακως και δευτερος ερχεται ο ΟΤΕ.Εκει που υστερει ειναι φυσικα η τιμολογηση του.Το κακο με την 4νετ ειναι πως εχει υπερβολικα μεγαλο αριθμο συνδρομητων για τις υποδομες τις,οποτε εκει ειναι που αρχιζουν τα προβληματα με το bandwith.Στην εξυπηρετηση πελατων ολοι τα ιδια χαλια ειναι με καποιες εταιριες να εχουν το κακο τους το χαλι φυσικα (βλεπε Vivodi).Αυτη τη στιγμη εχω Tellas,η οποια ειναι χειροτερη σε αποδοση απο την 4νετ που ειχα πριν (παντα για ιδιοκτητο δικτυο αναφερομαι),αλλα την μεταβαση την εκανα γιατι μου κοστιζει τα μισα λεφτα,εκμεταλευομενος μια προσφορα που ειχε βγαλει περσι.Οταν τελειωσει ο χρονος του συμβολαιου,παλι θα αλλαξω παντως.Δεν σκοπευω να γινω σταθερος πελατης κανενος τους,μεχρι καποιος να αρχισει να προσφερει αυτα που πραγματικα θα πρεπει.Βεβαια,για να μην γινομαστε και υπερβολικοι,εδω και 3 χρονια που εχουν αρχισει τα 2play στα αστικα κεντρα πρωτα και στη συνεχεια και στην επαρχια,ειμαστε η χωρα με το χαμηλοτερο κοστος στο adsl.Σε καμια αλλη χωρα δεν παιρνεις 24mbit + τηλεφωνικη γραμμη + απεριοριστα land line calls με 40 ευρω/μηνα...Οποτε θα πρεπει να αναθεωρησουμε λιγακι και τα κριτηρια και τα στανταρντς μας σαν "πελατες".My 2 cent... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιανουάριος 13, 2010 Author #24 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2010 Ένας φίλος που μένει στην πολυκατοικία μας έμαθα ότι έχει forthnet 12αρα.Το ρώτησα λοιπόν τι θόρυβο έχει και μου είπε ότι κυμαίνεται από 19 έως 24dbΈνας άλλος στην πολυκατοικία έχει conn-x ? Θα του κάνω μια επίσκεψη να δούμε πως πάει αυτός και αποφασίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 13, 2010 #25 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2010 Στον θορυβο παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο παντως να το εχεις υποψην σου.Απο την καλωδιωση του σπιτιου,την εξωτερικη καλωδιωση απο το καφαο μεχρι το διαμερισμα,η καθε μπριζα ανεξαρτητα μπορει να εχει καλυτερη η χειροτερη ποιοτητα.Σιγουρα θα εχεις καποια ενδειξη παντως αμα ρωτησεις.Αν σε παιρνει κ εχεις το θαρρος δλδ,δοκιμασε κ με το ιδιο ρουτερ.Γιατι αλλα ρουτερ παιζουν καλα και αλλα οχι με τον εκαστοτε ISPΠροσπαθησε δλδ να κανεις οσο το δυνατον καλυτερη προσομιωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Ιανουάριος 13, 2010 #26 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2010 Είμαι σε δίλημμα μεταξύ CONN-X Internet + Ομιλία 8 Mbps με 44€ και Forthnet 2play ''εως'' 24Mbps με 40€Τι θα με συμβουλεύατε ρε παιδιά? προσπαθησε να οργανωσεις τα "θελω" σου. ψαχνεις για το μικροτερο κοστος; μεγαλυτερη αξιοπιστια; τι; οταν το κανεις αυτο, εχεις λυσει το μισο προβλημα. Ετσι και αλλιως ολοι οι ISP,μηδενος εξαιρουμενου,εχουν το κακο τους το χαλι,γιατι το bandwith τους για διασυνδεση με το εξωτερικο ειναι τραγικα λιγο για τις αναγκες των πελατων τους. δεν θα επρεπε να εισαι απολυτος. [ATTACH]6891[/ATTACH] http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=14462 Γιατι αλλα ρουτερ παιζουν καλα και αλλα οχι με τον εκαστοτε ISP με το εκαστοτε DSLAM (siemens, intracom κλπ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 14, 2010 #27 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Φυσικα και ειμαι απολυτος... saHis για δες ποτε εκανε τελευταια φορα αναβαθμηση ο πΟΤΕ ή μαλλον καλυτερα δες τον τελευταιο 1.5 χρονο,που επι της ουσιας εκανε αναβαθμησεις,απο πιο σημειο εφτασε εδω που ειναι τωρα... Και συγκεκριμενα ο πΟΤΕ "αναγκαστηκε" να το κανει αυτο γιατι αρχισε να δινει κ αυτος με τη σειρα του 24αρες... Εχει μεν μεγαλυτερο bandwith απο την 4νετ αυτη τη στιγμη,οποτε ειναι κ σε καλυτερη μοιρα (αν και παιζει μεγαλο ρολο και απο που ρουταρει αλλα τεσπα),αλλα και παλι αυτο δεν σημαινει πως ειναι αρκετο...Απλα επειδη ειναι πανακριβος ειναι λιγοτεροι οι πελατες του που παιρνουν 24αρες οποτε την παλευει ακομα. Δεν εχει πολυ καιρο που εχει πιασει αυτα τα νουμερα διασυνδεσης με το εξωτερικο παντως.Σε καποια φαση ηταν μαζι με την 4νετ κοντα στα 12.Δεν παρακολουθουσα στενα το θεμα λογω στρατου τον τελευταιο καιρο,αλλα που και που εριχνα καμια ματια και το θυμαμαι καλα.Αυτη η αυξηση εχει γινει τον τελευταιο καιρο. Ξαφνικα δλδ μεσα σε 2-3 χρονια ο πΟΤΕ εγινε ο καλυτερος τηλεπικοινωνιακος φορεας που υπηρξε ποτε? Και τοσα χρονια γιατι τον κραζουμε ολοι για την τιμολογηση του την εξυπηρετηση πελατων,το after sales support,τις εγκαταστασεις του,την τεχνικη υποστηριξη,and the list goes on? Ευτυχως λογω της υπαρξης ανταγωνισμου,που αναγκαστηκε να κανει βελτιωσεις,γιατι αλλιως ακομα 8α παλευαμε με την ISDN Θυμαμαι εκεινες τις εποχες που οταν ηθελα να κατεβασω κατι,ανοιγα και τις δυο γραμμες για να παω απο τα 64kbps στα 128 και κατεβασα με 12-15kbt/sec και χοροπηδουσα κυριολεκτικα απο τη χαρα μου... Τωρα οσον αφορα για το ποια ρουτερ παιζουν καλα με τον εκαστοτε ISP,αυτο που γραφεις εσυ εννοουσα.Απλα δεν το εθεσα σωστα.Παντως ετσι κ αλλιως καθε ISP χρησημοποιει συγκεκριμενα dslam ως επι το πλειστο παντου,οποτε ειναι μια η αλλη. Τεσπα,η παρατηρηση ηταν πολυ ευστοχη παντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιανουάριος 14, 2010 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 στον ΟΤΕ δεν ειναι μονο το bandwith που κανει τη διαφορα αλλα πανω απο ολα το routing . Και φυσικα εχει τη δικια του εταιρια που στελνει τη κινηση εξω , δες απο ποσα κυματα περναει η 4ΝΕΤ πχ . και ας σταματησουν οι δικαιολογιες τυπου "θυμασαι καποτε ο πΟΤΕ" , οι εναλλακτικοι ειχαν τοσα χρονια στη διαθεση τους να βελτιωθουν και ΔΕΝ βελτιωθηκαν ουτε καν τα βασικα που ειναι η εξυπηρετηση πελατων , ποσο μαλλον τεχνολογικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Ιανουάριος 14, 2010 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Αν και νομιζω ειμαστε οφφ-τοπικ θα απαντησω... saHis για δες ποτε εκανε τελευταια φορα αναβαθμηση ο πΟΤΕ ή μαλλον καλυτερα δες τον τελευταιο 1.5 χρονο,που επι της ουσιας εκανε αναβαθμησεις,απο πιο σημειο εφτασε εδω που ειναι τωρα... απο ποτε η συχνοτητα των αναβαθμισεων κανει εναν παροχο αξιο εμπιστοσυνης; οταν κατι παιζει σωστα και αξιοπρεπως, δεν χρειαζεται αναβαθμιση. οταν κατι τωρα παιζει σε μιση ωρα μπορει να μην, λογικο δεν ειναι να υπαρξουν αναβαθμισεις; Ξαφνικα δλδ μεσα σε 2-3 χρονια ο πΟΤΕ εγινε ο καλυτερος τηλεπικοινωνιακος φορεας που υπηρξε ποτε?Και τοσα χρονια γιατι τον κραζουμε ολοι για την τιμολογηση του την εξυπηρετηση πελατων,το after sales support,τις εγκαταστασεις του,την τεχνικη υποστηριξη,and the list goes on? Δεν ξερω γιατι κραζετε εσεις οι "ολοι", εγω κραζω για το κοστος, αλλα μετα σκεφτομαι και το οτι πληρωνεις παιρνεις. Αν και πιτσιρικος προλαβα να περασω απο ολα τα σταδια ξεκινώντας απο 56k και φτανοντας με αναβαθμισεις στα 24, μπορω να σε πληροφορησω, ως ατομο που περασε αρκετα μπλεξιματα, για ολα αυτα τα πραγματα που "κραζετε". Προσωπικές εμπειριες και οχι τι διαβαζω αριστερα δεξια... Υ.Γ. Για μενα το αισθημα του να ξυπναω ΚΑΘΕ πρωι, να κουναω τον αρουραιο και να βλεπω το πράσινο γραφημα στο DU Meter κοστιζει +20 ευρω. Αλλος πριν πεσει για υπνο κοιταει στο σαιτ της φορθνετ για να δει αν λεει για εργασιες στην περιοχη του. εγω εχω να μπω στο σαιτ του ΟΤΕ κατι μηνες... Αλλα εγω λογω τρελας τα δινω. Αλλος οχι. γουστο του και καπελο του, αλλα δεν μπορει να κανει κουμαντο στο δικο μου σπιτι και στην δικια μου τσεπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 14, 2010 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Κανεις δεν θελει να κανει κουμαντο στην τσεπη σου και το σπιτι του...Τι ακυρο συμπερασμα ειναι αυτο τωρα? Εγω ποτε δεν ειχα το αγχος που αναφερεις παντα,με κανεναν απο τους ISPs που ειχα.Ειμαι απο τους τυχαιρους που το σπιτι μου ειναι κοντα στο dslam (οπως και το δικο σου) και με ολους ημουν κομπλε.Αυτη τη στιγμη εχω Tellas για παραδειγμα,και παρ'οτι συγχρονιζει ~4mbit πιο χαμηλα απο την 4net που ειχα πριν,ειμαι απολυτα ικανοποιημενος γαιτι πληρωνω τα μισα απο οσα εδεινα πριν.Δεν εχω την ιδια ποιοτητα στην γραμμη μου,αλλα η διαφορα δεν ειναι τεραστια.Στο gaming δεν εχω αποψη γιατι οπως σου ειπα δεν ειναι οπως παλια τα πραματα για να μπορω να συγκρινω με το πως ηταν πριν. Και γω με προσωπικες εμπειριες μιλαω κυριως.Και λεω κυριως γιατι σιγουρα δεν αναφερομαι στις εμπειριες του καθενος στο adsl.gr. Αναφερομαι σε περιπτωσεις που ξερω απο πρωτο χερι,οπως κατα βαση συμβαινει με τους περισσοτερους πελατες μου.Και το λεω αυτο εννοωντας πως ξερω τι παιζει με την παρτυ τους,οχι αν ειναι αυτοι ευχαριστημενοι ή οχι. Anyway ομως. Η συχνοτητα των αναβαθμισεων ειναι κριτηριο ποιοτητας παροχης υπηρεσιων,οχι κριτιριο ακιοπιστιας.Δεν αναφερθηκα στην αξιοπιστια καθολου,γιατι σαν ορος ειναι πολυ ευθραυστος...Τι παει να πει αξιοπιστια για τον καθενα ειναι μεγαλη ιστορια. Και ο ΟΤΕ δεν εκανε συχνα αναβαθμισεις οχι γιατι οτι ηταν ολα μελι γαλα,αλλα γιατι δεν ειχε τοσο μεγαλη πιεση απο τον ανταγωνισμο.Οταν ομως η 4νετ κυριαρχα του πηρε ενα μεγαλο μεριδιο πελατων και εφτασε να ειναι δευτερος,αναγκαστηκε να βελτιωθει. Και γω το κοστος κραζω κυριαρχα.Γιατι το κοστος ειναι δυσαναλογο της ποιοτητας υπηρεσιων που προσφερει.Τουλαχιστον οι αλλοι εχουν κ αυτοι τα κουσουρια τους,αλλα ειναι κ πιο fair. Εν παση περιπτωση,αυτο που θελω να πω ειναι πως δεν γινεται απο τη μια μερα στην αλλη,μια εταιρια που την εκραζε ολη η Ελλαδα να εχει γινει η καλυτερη.Δεν ειναι τοσο απλο για να γινει.Αλλα οπως ειπα,με την λογικη του οτι μεταξυ τυφλων επικρατει ο μονοφθαλμος,ο ΟΤΕ εχει ενα συγκριτικο πλεονεκτημα επειδη οι λοιποι δεν μπορουν να τον ανταγωνιστουν σε υποδομες (for the time being that is). Μακαρι να το κανουν ομως,γιατι μας βλεπω να μενουμε ως εχουμε και σε μερικα χρονια να γυρισουμε παλι στην stone age του internet. Και να τονιζω εδω,πως σαν χωρα αυτη τη στιγμη εχουμε την φθηνοτερη τιμη ανα mbps...Και δινουμε πολλα mbps δυστυχως ή ευτυχως...Εκει χαλασε η δουλεια... Προσωπικα και με 8mbit down και 2-3 up θα ημουν απολυτα ικανοποιημενος.Απολυτα ομως.Αλλα αμα ολοι δεινουν bandwith το οποιο δεν μπορουν να υποστηριξουν αρχιζουν τα προβληματα. Τεσπα,για να το κλεισουμε,γιατι αυτα τα θεματα ειναι ατερμονα και συνηθως καταληγουν στο γνωστο αδιεξοδο με τη μεθοδο του fanboyσμου και flamewarισμου,εγω αυτο που συμβουλεψα στον Χρηστο και το ξαναλεω,ειναι να ζυγισει τις αναγκες του και να δει τι τον καλυπτει καλυτερα. Ο καθενας εχει διαφορετικες αναγκες οποτε ολες οι γνωμες ειναι σωστες και απολυτα υποκειμενικες.Αλλος θελει να κατεβαζει ολο το ιντερνετ,αλλος θελει να εχει 0 ping στο COD/WC3/any other game και αλλος θελει η μπαρα στο youtube να κατεβαινει οπως ο δεικτης του ταχυμετρου του FIAT του Βαλαντη. Whatever suits you better Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιανουάριος 14, 2010 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 προσπαθησε να οργανωσεις τα "θελω" σου. ψαχνεις για το μικροτερο κοστος; μεγαλυτερη αξιοπιστια; τι; οταν το κανεις αυτο, εχεις λυσει το μισο προβλημα. Tα 4€ διαφορά μεταξύ των πακέτων που έδωσα, δεν με απασχολούν. Αξιοπιστία και εγγύηση ταχύτητας με ενδιαφέρουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Ιανουάριος 14, 2010 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Αξιοπιστία και εγγύηση ταχύτητας με ενδιαφέρουν. Άρα μιλας για ΟΤΕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Ιανουάριος 14, 2010 #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 Παιδια εγω εχω 8αρα ΟΤΕ και πιανω 2,5-2,7!!!!!εχω 57 attenuation και δεν εχω δει πουθενα μεγαλυτερο!...ειναι δυνατον να αφηνει ο ΟΤΕ μια περιοχη που εστω θεωρητικα ειναι βορεια προαστια(γιατι ουσιαστικα καμια σχεση με ΒΠ και π@π@ρι@ς) με κεντρο σε αποσταση πανω απο 4km?!?!?!??!Δεν γινονται αναβαθσεις εκει που χρειαζονται!!!Κατι ακουγεται για οπτικες ινες αλλα δε το βλεπω νωριτερα απο 5 χρονια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
harogeo Ιανουάριος 14, 2010 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 14, 2010 H τεχνολογια Fibre To The Home (FTTH) μπηκε στον πάγο καθως ο ΟΤΕς αποφάσισε να προωθήσει το VDSL...οπότε η 5ετια πιστεύω είναι το πλάνο για την εξάπλωση της VDSL..φαντασου για την οπτικη ποσο θα ειναι:gyros Link to comment Share on other sites More sharing options...
redgiwrgos Ιανουάριος 15, 2010 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 VDSL?...για εξηγησε το λιγο...τι ειναι αυτο καινουργιο?Βασικα αστο γιατι βγαινουμε τελειως offtopic...αν εχει ορεξη απαντησε μου με pm...αμα βαριεσαι θα googlαρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 15, 2010 #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 15, 2010 VDSL αλλα ελληνικαVDSL αλλα αγγλικαΚαινουριο δεν ειναι.Ειναι ενα απο τα διαφορα προτυπα xDSL που υπαρχουν.Οταν μιλαμε για DSL γραμμες - παροχη ιντερνετ δεν ειναι τα παντα ιδια.Η τεχνολογια ειναι η xDSL,οπου X συνεπαγεται το πρωτο γραμμα της αντιστοιχης τεχνολογιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιανουάριος 25, 2010 Author #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2010 Τελικά έγινε παραγγελία σύνδεσης για forthnet 2play.Στην πολυκατοικία μου δυο συγκάτοικοι έχουν ένας ΟΤΕ και ένας αλλος forthnet.Ο θόρυβος που έχουν και οι δυο κυμαίνεται από 19 έως 21dbΑυτός που έχει forthnet 12αρα μου είπε ότι δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα τον τελευταίο χρόνο. Ο άλλος την έβαλε το τελευταίο 15ημερο.Οπότε ''ότι κάτσει'' γιατί με την 4net γλυτώνω και κάποια χρήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
st.ef Ιανουάριος 26, 2010 #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Εγω εχω connx εδω και 2 χρονια και μονο μια φορα αντιμετωπισα προβλημα το οποιο λυθηκε σε 1 βδομαδα.. Προχθες ο Πατερας μου ειδε μια προσφορα της Forthnet με την nova και πηρε να ρωτησει.. και οπως τα υπολογιζαμε βγαινει κανα 30αρι το μηνα λιγοτερο το πακετο.. τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 26, 2010 #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Εγω εχω connx εδω και 2 χρονια και μονο μια φορα αντιμετωπισα προβλημα το οποιο λυθηκε σε 1 βδομαδα.. Προχθες ο Πατερας μου ειδε μια προσφορα της Forthnet με την nova και πηρε να ρωτησει.. και οπως τα υπολογιζαμε βγαινει κανα 30αρι το μηνα λιγοτερο το πακετο.. τι λετε? Αν διαβασεις τις υπολοιπες 2 σελιδες του thread πιστευω θα την βγάλεις την ακρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Ιανουάριος 26, 2010 #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2010 Αν διαβασεις τα ποστ που εγιναν παραπανω,θα διαπιστωσεις οτι οι γνωμες διαφερουν και θα δεις και τα επιχειρηματα της μιας αλλα και της αλλης πλευρας.Για μενα απο τη στιγμη που θελεις να βαλλεις και Νοβα,τοτε δεν υπαρχει λογος καν να το σκεφτεσαι.30 ευρω κερδος ειναι αυτα,δεν μιλαμε για 2-5 ευρω...Ενα μεροκαματο ειναι αυτα τα λεφταΔες τι παιζει στην Μυτιληνη με τους διαφορους παροχους και επελεξε.Απο αποψη τιμης ειναι εκτος συναγωνισμου νομιζω,το θεμα ειναι να δεις πως θα ειναι κ η συμπεριφορα του internet στην περιοχη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.