CrazyAnt Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 11, 2010 Υπαρχει καποιο σαιτ για ανευρεση εργασιας στο εξωτερικο? Χρηστο/Αγγελε,κατα βαση μιας και ειστε οι ξενητεμενοι της υποθεσης,εχετε τιποτα hints & tips να μου δωσετε? Ανοιξα το θεμα γιατι ειναι δυσκολο και να σας βρω στο msn εσας τους 2
unseen Ιανουάριος 11, 2010 #2 Ιανουάριος 11, 2010 Για Ιρλανδιαwww.moster.iewww.jobs.iewww.irishjobs.iewww.cpl.ieεχει πολλα αλλα οι δουλειες ειναι οι ιδιες που αναρτονται..Ζητανε Ελληνες για call support αν σε ενδιαφερει στη Barclays, στη Lufthansa και στο pocket kings αν θυμαμε καλα.
orion Ιανουάριος 11, 2010 #3 Ιανουάριος 11, 2010 Εγω δεν εχω ιδεα απο τετοια site..Την δουλεια που εχω την βρηκα απο εδωwww.epso.europa.euΠου ειναι το site του "ΑΣΕΠ" της Ευρωπαικης Ενωσης...Τι ψαχνεις ακριβως?
CrazyAnt Ιανουάριος 11, 2010 Author #4 Ιανουάριος 11, 2010 Καταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση Βασικα οπως εχει η κατασταση ψαχνω για "οτιδηποτε" και κυριως οτιδηποτε πανω στο αντικειμενο μου.Κυριαρχα κατι σε τμημα πωλησεων θα με ενδιεφερε αλλα στη φαση που ειμαστε μου κανει οτιδηποτε... Αλλα γενικα μια δουλεια με καλο οικονομικο πακετο σε οτιδηποτε μπορω να κανω θα με καλυπτε.Αρκει να μην ειμαι σουβλατζης η οδοκαθαριστης. Οχι οτι εχω κατι με τα συγκεκριμενα επαγγελματα,αλλα αν ειναι να ξενητευτω να το ακνω με style ρε παιδακι μου Σε γενικες γραμμες δεν με χαλαει να παραμεινω στο εξωτερικο αλλα δεν ειναι και must.Θα μπορουσε δλδ μια δουλεια εξω να ειναι για μενα μια πολυτιμη προσθηκη στο cv που απο πλευρας portfolio Οικονομικο στο ΑΠΘ εχω τελειωσει και εχω proficiency (Cambridge + Michigan) Χρηστο,ξερεις για τι financial package μιλαμε στις εταιριες που ανεφερες?Και σε ποια πολη ειναι η δουλεια συγκεκριμενα?Εχεις καποια συγκεκριμενα λινκς απο τις εταιριες που ανεφερες για να δω το job description,κτλ? Θα ριξω μια ματια και στα links μου μου εδωσες και θα επανελθω.
unseen Ιανουάριος 11, 2010 #5 Ιανουάριος 11, 2010 Η μαρια δουλευε στην barclays με 23k το χρονο αν θυμαμαι καλα. Tωρα ειναι στην Ipsi(ασφαλιστικη/τραπεζα) με αρκετα παραπανω λογω του οτι πλεον εχει εμπειρια.Η δουλεια ειναι Δουβλινο και την βρηκε μεσω του monster. Ανεβασε το CV της εκει και την πηρε τηλ ενας recruiter απο την Adecco. Tα λεφτα μην σου φαινονται πολλα.Η ζωη ειναι ακριβη εδω.
CrazyAnt Ιανουάριος 11, 2010 Author #6 Ιανουάριος 11, 2010 Χμμ,οτι ειναι ακριβη το εχω κατα νου,αλλα ποσο ακριβη?Δηλαδη για τι κοστος ζωης μιλαμε,για ενα ατομο?Ποσα καθαρα δλδ?Γιατι δεν ξερω και απο φορους πως πανε εκει.Και ποσο κατα τη γνωμη και την εμπειρια σου ειναι ενα καλο εισοδημα?
unseen Ιανουάριος 11, 2010 #7 Ιανουάριος 11, 2010 Αν νοικιαζεις δωματιο(οχι σπιτι) και δεν κανεις κρεπαλες θα σου μενει κανα 500αρι το μηνα να βαζεις στην ακρη.Ο φορος ειναι 22%.1800-1900 νομιζω στο χερι το μηνα βγαινουν μαζι με κατι εξτρα μλκιουλεςΓια σπιτι/δωματια βλεπεις εδωwww.daft.ieΠαντως αποψη μου. Αν ειναι να το τολμησεις καντο τωρα που εισαι νεος και οχι οπως εγω που εφυγα στα 28. Στη τελικη δε σαρεσει παιρνεις το αεροπλανο και γυρνας.
orion Ιανουάριος 11, 2010 #8 Ιανουάριος 11, 2010 Παντως αποψη μου. Αν ειναι να το τολμησεις καντο τωρα που εισαι νεος και οχι οπως εγω που εφυγα στα 28. Στη τελικη δε σαρεσει παιρνεις το αεροπλανο και γυρνας.Συμφωνο απολυτα!Ψαξε και Ολλανδια...πεζουν δουλειες για αγγλογλωσσους...Στο Αγγλια παντως αν ενδιαφερεσε για banking λογο πτυχιου πολυ πικρα...Σε κανα 6μηνο πιστευω θα αρχισει να ανεβενει η αγορα..Στειλε ενα Pm στον dfrago ειναι στην φαση του ψαξιματος...κατι μου ελεγε για 85 cv που εστειλε...Για κανα μεταπτυχιακο το σκεφτεσε?
CrazyAnt Ιανουάριος 11, 2010 Author #9 Ιανουάριος 11, 2010 Κοιτα Χρηστο,το σκεφτομαι σοβαρα,αλλα ειναι μεγαλη αποφαση που σιγουρα δεν θα την παρω μεσα σε μια νυχτα. Νεος ξε-νεος σε λιγους μηνες κλεινω τα 27 και γω.Δεν ειμαι και τοσο μικρος δηλαδη... Αμα χρειαζεσαι παντως ~1900/μηνα,με 22% φορο,αυτο σημαινει πως το χρονο πρεπει να παιρνεις ~30k για να τα βγαλεις περα απλα...Πολλα λεφτα ρε πουστη... Να αποταμιευσω δεν ειναι και η κυρια μεριμνα μου,αλλα αν θα υπαρχει τετοια δυνατοτητα δεν θα πω και οχι. Απλα με τα νουμερα που μου λες,το βλεπω λιγο δυσκολο να μπορεσω να βρω δουλεια που να μου δινει με τη μια 30 χιλιαρικα το χρονο... Και χωρις προ-υπηρεσια,που απο οτι εχω ακουσει εξω ειναι λιγο αυστηροι με αυτο θεμα,σε φαση,κανεις apply και αν δεν εχεις την προυπηρεσια που ζητανε απλα πετανε το cv σου στον καλαθο Αγγελε,και για Ολλανδια το σκεφτομαι.Βασικα πρωτη μου σκεψη απο περσι (οσο ημουν φανταρος εκατσα κ το ψιλο εψαξα για εξωτερικο) ηταν για Ολλανδια,ακριβως επειδη η γλωσσα δεν ειναι προβλημα εκει αμα ξερεις καλα αγγλικα. Και για μεταπτυχιακο το σκεφτομαι και παρα πολυ σοβαρα μαλιστα.Αυτον τον μηνα μαλλον θα στειλω και αιτησεις στο πανεπιστημιο της Ουτρεχτης και του Αμστερνταμ,απλα επειδη ακομα δεν εχω βρει δουλεια,δεν υπαρχουν τα φραγκα για να μπορεσω να την κανω εξω.Τις αιτησεις θα τις στειλω παντως και αν θα μπορεσω να παω θα παω,αλλιως χαθηκαν μερικα ευρω στη διαδικασια,o biggie... Αν ειχα τα ~13-15k που χρειαζονται για Ολλανδια,θα ηταν το πρωτο πραμα που θα ειχα στο μυαλο μου. Τωρα οσον αφορα τον τραπεζικο κλαδο,δεν ειναι κ το καλυτερο μου,αλλα ειπαμε.Απο τη στιγμη που υπαρχει τετοια κατασταση,ειναι πολυτελεια οι επιλογεσ δυστυχως,οποτε και αυτο μου κανει.Αλλα δεν ειναι κ η πρωτη μου επιλογη.
orion Ιανουάριος 11, 2010 #10 Ιανουάριος 11, 2010 Και χωρις προ-υπηρεσια,που απο οτι εχω ακουσει εξω ειναι λιγο αυστηροι με αυτο θεμα,σε φαση,κανεις apply και αν δεν εχεις την προυπηρεσια που ζητανε απλα πετανε το cv σου στον καλαθο ΔΕΝ ισχυει αυτο...πολλες εταιριες σε προτειμανε αβγαλτο ... Η συμβουλη μου...παρε μεταπτυχιακο ΑΛΛΑ να ξερεις οτι στην Ελλαδα πολυ δυσκολα θα το εξαργυρωσεις... Τα 30K για αγγλια δεν ειναι πολλα και ουτε δυσκολα... Manager σε Starbacks να εισαι ενα 22-24 το εχεις
CrazyAnt Ιανουάριος 11, 2010 Author #11 Ιανουάριος 11, 2010 Οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν θα το εξαργηρωσω στην Ελλαδα το εχω δεδομενο.Τουλαχιστον σιγουρα για Θεσσαλονικη,γιατι στην Αθηνα ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα σε αυτον τον τομεα.Το θεμα ειναι ομως οτι μεχρι να δω αν θα μπορεσω τελικα να παω εξω για μεταπτυχιακο,εχουμε μελλον ακομα μεχρι τον Σεπτεμβρη.Μεχρι τοτε τι γινεται ειναι το θεμα.Κοιταξε το να παω και να δουλεψω σε καφετερια πολυτελειας δεν θα ειναι και οτι καλυτερο,οχι απο αποχης δουλειας,αλλα απο αποψης προυπηρεσιας-καταρτησης portfolio/cvΚανω λαθος?Το ζητημα ειναι να βρεθει καποια δουλεια που να μπορεσει δυνητικα να προσφερει το κατι παραπανω.Μετα απο μερικους μηνες,χρονια,κτλ.Backround δλδ.Δεν θελω να ξενητευτω για να κανω μια δουλεια απλα δλδ.Θα ηθελα να επενδυσω πανω στη δουλεια που θα κανω,αν κανω,εξω.
Dr.Paneas Ιανουάριος 11, 2010 #12 Ιανουάριος 11, 2010 Εγώ είμαι 20. Σε 1 χρόνο - άντε πες 1.5 τελειώνω την σχολή αφού δεν χρωστάω μαθήματα. Μετά όμως δεν έχω ιδέα τι παίζει από μεταπτυχιακά. Θα με ενδιέφερε να κάνω μεταπτυχιακό πάνω στον προγραμματισμό για γραφικά ή στο ανοιχτό λογισμικό κάπου . Αλλά δεν ξέρω τι αποδοχές έχουν όλα αυτά και τι πορεία πρέπει να ακολουθήσω και τι πτυχεία πρέπει να έχω για να σφραγίσω ένα καλό CV.Άρη, πάνε έξω ... αν είσαι καλός θα προκόψεις. Εδώ και καλός να είσαι, αν δεν έχεις βύσμα να σε χώσει κάπου...δύσκολα τα πράγματα. Μια ζωή κ0λ0υς και αυτιά πρεπει να γλύφεις. Και πάλι ΑΝ . .. ΑΝ.. ΘΑ ... ΘΑ...
orion Ιανουάριος 11, 2010 #13 Ιανουάριος 11, 2010 Panea παρε το πτυχιο πρωτα και μιλαμε..εδω ειμαστε..αλλα αρχισε να το σκεφτεσε..και Γερμανια λεει για μεταπτυχιακο σε οτι αφορα πληροφορικη γενικοτερα...τωρα για Open source oriented...δεν εχω ακουσει κατι
Dr.Paneas Ιανουάριος 11, 2010 #14 Ιανουάριος 11, 2010 Εγινε Άγγελε ! Γερμανία με βολεύει πάρα πολύ γιατί υπάρχουν και συγγενείς.
_Chris_ Ιανουάριος 11, 2010 #15 Ιανουάριος 11, 2010 Οτι κατα πασα πιθανοτητα δεν θα το εξαργηρωσω στην Ελλαδα το εχω δεδομενο.Τουλαχιστον σιγουρα για Θεσσαλονικη,γιατι στην Αθηνα ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα σε αυτον τον τομεα. No fucking way! Οι περισσοτεροι δεν πληρωνουν τπτ παραπανω ουτε στην Αθηνα Και χωρις μεταπτυχιακο σου κανουν παζαρια στο βασικο... (Υπερωριες εννοειται οτι εχουμε ξεχασει... Και τα 10ωρα πανε συννεφο) Κι εγω στο ψαξιμο ειμαι και @@. Κι εμενα για εξω με βλεπω αν δεν βρω τπτ μεσα σε 3 μηνες max απο τωρα. Απο τον Σεπτεμβριο ψαχνω... Αλλα δεν το εχω παρει αποφαση ακομα... Και το ωραιο ειναι αυτο που μου ειπε μια φιλη που κανει μεταπτυχιακο στο Παρισι.. Οι Γαλλοι λεει ψαχνουν δουλεια στον Καναδα γιατι λεει εχουν ξεπεσει οι μισθοι. Κι εμεις (απο τα λεγομενα της τουλαχιστον) θα καναμε τουμπες να δουλεψουμε στην Γαλλια!
unseen Ιανουάριος 11, 2010 #16 Ιανουάριος 11, 2010 Παιδια μην νομιζεται οτι εξω ειναι μελι γαλα. Υπηρχαν και υπαρχουν πολλα προβληματα οταν φευγεις απο τον τοπο σου. Ιδιως τωρα με την κριση.Προχθες παρατηρησα οτι πλεον σε spar,londis,centra (σαν τα δικα μας περιπτερα) βαζουν Ιρλανδους! Δουλεια που ηταν κατ'εξοχην Ινδου,πακιστανου,πολωνου κλπ.Ειναι ζορικα... Ζυγιστε τα καλα.
_Chris_ Ιανουάριος 11, 2010 #17 Ιανουάριος 11, 2010 Σιγουρα δεν εχω την ψευδαισθηση οτι ειναι μελι γαλα, αλλα νομιζω οτι ειναι καλυτερα. Κοινως δεν μενει κατι παραπανω στην τσεπη απο το να δουλευες εδω? (νοιακιαζοντας κι εδω σπιτι) Θα μου πεις αναλογως τη χωρα.. Εσεις οσοι εισαστε εξω -σε οποια χωρα ειστε- τι λετε? Μιας που τα ξερετε απο πρωτο χερι
CrazyAnt Ιανουάριος 12, 2010 Author #18 Ιανουάριος 12, 2010 Λοιπον παιδες,για να πουμε κ του στραβου το δικαιο δλδΕγω δεν πιστευω πως τα πραγματα εξω ειναι πολυ καλυτερα απο την αποψη αποδοχων.Τουλαχιστον οπως το βλεπω εγω.Και τι εννοω.Στην Ελλαδα δεν βρισκεις δουλεια.Εμενα προσωπικα με ενδιαφερει να δουλεψω για να ζησω και οχι απαραιτητα για να αποταμιευσω.Γιατι απλουστατα στην Ελλαδα δεν βρισκω δουλεια.Και δεν νομιζω πως ειμαι ο μονος.Κοινως με ενδιαφερει να παω εξω για να δουλεψω,στην λογικη που θα παηγαινα για δουλεια και στην Αθηνα,στο Ηρακλειο ή σε οποιαδηποτε ελληνικη πολη.Γιατι ενδεχομενως στο εξωτερικο ειναι λιγο μεγαλυτερες οι πιθανοτητες να βρεις δουλεια.Απλα αυτο ομωςΑπλα το θεμα για να πας εξω να δουλεψεις,δλδ μακρια απο το σπιτι σου,ειναι πως πρεπει αν παιρνες τοσα ωστε να βγαινεις γιατι απλουστατα και βασικα δεν θα εχεις την Χ περιοδο οπου θα μενεις σπιτι σου και θα γλυτωνεις τα εξοδα διαμονης.Chris και γω ψαχνω απο τοτε που απολυθηκα απο φανταρος (Αυγουστος),επι της ουσιας ομως απο τελη Σεπτεμβρη-Οκτωβρη.Και ακρη δεν βγαζω.Εχω αποριψει καποιες δουλειες αρχικα,που τωρα θα τις επερνα βεβαια,αλλα...Οποτε αναγκαστηκα αρχιζω να σκεφτομαι ολο και πιο εντονα το να φυγω εξω.Γιατι το σκεφτομαι εδω και χρονια,αλλα τωρα πλεον και πιο ειδικα,ειναι και πιο μεγαλη η επιτακτικοτητα...Δεν ξερω,πολυ δυσκολα τα πραματα εργασιακα στην Ελλαδα...
_Chris_ Ιανουάριος 12, 2010 #19 Ιανουάριος 12, 2010 Ναι καταλαβαινω τι λες και δεν εχεις καθολου αδικο. Αλλα αν οντως δεν σου μενουν παραπανω τοτε το κανεις για οσο διαρκεσει αυτη η "κριση" η τελοσπαντων μεχρι να βρεις εδω δουλεια και μετα γυρνας.. Η κανεις μεταπτυχιακο για να κανεις και κατι στο ενδιαμεσο για τον εαυτο σου που αργοτερα θα σε βοηθησει να διεκδικησεις καποια καλυτερη θεση..Και για να μην παρεξηγηθω να πω οτι δεν ζω σε κανεναν φανταστικο κοσμο για να πιστευω οτι στην Χ χωρα (της ΕΕ τουλαχιστον) σου μενουν 2πλα η 3πλα λεφτα. Απλα λιγο περισσοτερα και ισως με καλυτερες συνθηκες. Γιατι εδω εχουμε πηξει στα λαμογια...
kallileo Ιανουάριος 12, 2010 #20 Ιανουάριος 12, 2010 Είμαι και γω στην ίδια φάση και έχω βγάλει το εξής συμπέρασμα για το τι προοπτικές και δυνατότητες υπάρχουν εντός Ελλάδος:1. Ανοίγεις ταβέρνα/γυράδικο και αν πιάσει θα χεστείς στο τάληρο. Και προποτζίδικο μετράει2. Δημόσιος Υπάλληλος3. Ιδωτικός Υπάλληλος και απλά συζείς με τον μπαμπάκα και την μαμάκα4. Εξειδυκευμένος επαγγελματίας σε ένα μη κορεσμένο τομέα ή κάποιος βολεμένος λόγω συγκυριών/τύχης/γνωριμιών. Και οι δύο συνήθως είναι "καλά".Αυτή είναι η Ελλάδα!Το δεύτερο είναι ότι και εντός της Ευρωπαικής Ένωσης δεν είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση. Κορεσμός στους τομείς που ασχολούνται οι managers/οικονομολόγοι και λοιποί παρόμοιοι. Στον τεχνικό/μηχανικό τομέα είναι καλύτερα γιατί οι εξειδικευμένα άτομα πάντα χρειάζονται αλλά δεν έιναι όπως ήταν παλιά. Για χειρονακτικές δουλείες δεν το συζητάμε καν οι οικονομικοί μετανάστες τα έχουν πιάσει όλα. Ίσως στην Σκανδιναβία είναι κάπως καλύτερα.Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ψάχνεις ευκαιρίες σε απομονωμένες/αναπτυγμένες/αναπτυσσόμενες χώρες όπως Καναδάς, Αυστραλία, Νεα Ζιλανδία και ίσως ακόμα και κάποιες τις Νότιας Αμερικής που αν και ακούγεται τρελό είναι στόχοι πολλών μεταναστών.Τώρα το πως πας εκεί είναι άλλο θέμα... Εγώ πάντως θα έπαιρνα τον μπούλο από δω μετά χαράς έτσι όπως είναι τα πράγματα και θα ερχόμουν κάθε καλοκαίρι για να απολαύσω τις διακοπές.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.