Jump to content

Έρθεν και τεμόν η σειρά!

Dr.Paneas

Recommended Posts

Λοιπόν, πιστεύω όπως λέει και ο Μιχάλης είναι αδικαιολόγητο να είμαι μέρος του OOS και να μην έχω watercooling. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω ό,τι χρειάζεται για bench-αρισμα εκτός κουτιού για socket 1156 και στο μέλλον 1366.

Το ζήτημα είναι να ψύξουμε καλά και δροσίσουμε επεξεργαστή, μητρική , και κάρτα γραφικών.

Προς το παρών είμαι σε φάση που ψάχνω και μαθαίνω. Υπολογίζω ότι μέσα σε 3 μήνες θα έχω πάρει τον κατάλληλο εξοπλισμό (α ρε NTG μας έφαγες 1 ώρα νωρίτερα :p ).

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply
  • 2 months later...

Αρχίσαμε ... :D

Εχθές την αυλή έλυσα την υδρόψυξη του Vatos, μια και το stacker Θα το κάνω γύρω γύρω με μαύρο Plexi.

[ATTACH]7948[/ATTACH]

τώρα, θέλω τις γνώσεις και τα φώτα σας. Ας ξεκινήσω από τις αντλίες που έχω στην κατοχή μου. Μιλάω για την Γερμανική γνωστή Eheim 1250 AC .

Ποια είναι η είσοδος και ποια είναι η έξοδος της αντλίας ;

[ATTACH]7949[/ATTACH]

Ποια χαρακτηριστικά προσέχετε και σας ενδιαφέρουν σε μια αντλια ;

[ATTACH]7950[/ATTACH]

Τώρα αυτήν πρέπει να την βάλω στα 230Volt ; :p

[ATTACH]7951[/ATTACH]

Και τέλος: πώς την καθαραρίζω από τα άλατα κλπ ;

post-928-1414343428,8785_thumb.jpg

post-928-1414343428,914_thumb.jpg

post-928-1414343428,9477_thumb.jpg

post-928-1414343428,9813_thumb.jpg

Προς τα πάνω είναι έξοδος.Όντως θέλει 220 αλλά κάνε μια extra μόνωση...

Ως προς τα χαρακτηριστικά σε κυκλώματα με λίγα μπλοκ και γενικά χαμηλή αντίσταση στη ροή, κοιτάς απλά την παροχή.Άμα έχεις όμως στο κύκλωμα πράγματα με μικρή ροή τότε θα πρέπει να κοιτάς και το ύψος που μπορεί να στείλει η αντλία το νερό ή την πίεση ας πούμε.Για τα άλατα αμα θες αφήνεις το κύκλωμα να δουλεύει με ξιδάκι και νερό,άσπρο κατα προτίμηση, για καμμιά μέρα.Θα φύγουν όλα.Για extra μπίχλα περνάς σε viakal,κεζάπ,Mr muscle για να έχεις την δύναμη ενος πραγματικού άντρα στο τρίψιμο κτλ .

Συμβουλή : Φρόντισε να τα βολέψεις μια και καλή όλα να τελειώνεις.Στην ανάγκη πάρε άλλο κουτί.

τώρα, θέλω τις γνώσεις και τα φώτα σας. Ας ξεκινήσω από τις αντλίες που έχω στην κατοχή μου. Μιλάω για την Γερμανική γνωστή Eheim 1250 AC .

Ποια είναι η είσοδος και ποια είναι η έξοδος της αντλίας ;

εισοδος απο μπροστα, εξοδος απο πανω.

Τώρα αυτήν πρέπει να την βάλω στα 230Volt ; :p

Οχι ρα! 220 φτανουν :p

Και τέλος: πώς την καθαραρίζω από τα άλατα κλπ ;

Οταν τα λυσεις ολα, κανε μια προχειρη λουπα και βαλε μεσα να νερο και viakal. Ανοιξε την αντλια και αστο καμια μερα να δουλευει. Αυτοματος καθαρισμος FTW!

Μετα θελει πολυ καλο ξεπλυμα γιατι αν δεν τα ξεπλυνεις θα βγαζει αφρο μετα!

Αυτη η αντλία Πανο είναι θηριακι (Ηmaxm 2 Μέτρα)

Να ξέρεις οτι στο δούλεμα της συντονίζει με το κουτί γι'αυτο θέλει να καθίσει σε αφρολέξ.

Μειονέκτημα ότι δουλεύει με 220v.Aν έχεις όρεξη κανε κάτι τέτοιο να ανοιγει συγχρονως με το συστημα

Καθάρισμα με βιακαλ

[ATTACH]7956[/ATTACH]

post-16-1414343429,1668_thumb.jpg

Αρχικά έχω κάποιες απορίες για το πως συνδέω τους μεγάλους αυτούς σωλήνες στην αντλία και την δεξαμενή. Γα δείτε την παρακάτω εικόνα και πείτε μου αν έχω βάλει σωστά τους πορτοκαλί σφιγκτήρες ( κλειδώνουν χαμηλά ή ψηλά ; ). Επίσης, μήπως θα έπρεπε να βάλω χαρτί ή κάτι άλλο (σαν κόλα να νομίζω έιναι και το χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί ) γύρω στις άκρες που τελειώνει ο σωλήνας ;

[ATTACH]7957[/ATTACH]

:p

Αυτή, σύμφωνα με τον Σάκη και τον Μαύρο είναι η έξοδος της αντλίας. Εδώ είχα λίγα νερά, αλλά ίσως να υπήρχαν και από πριν

[ATTACH]7958[/ATTACH]

Εδώ είναι η είσοδος της αντίας, και δεν χωράει να βάλω σφιγκτήρα. Και τον σωλήνα με τανάλια τον έχωσα γιατί δεν χωρούσε.

[ATTACH]7959[/ATTACH]

Έτσι την έχω συνδέσει:

[ATTACH]7960[/ATTACH]

Η αλήθεια είναι ότι κάνει αρκετό θόρυβο. Αλήθεια, γιατί έχει το tank τόσες πολλές μπουρμπουλίθρες ; Παίζει ρόλο πως έχω συνδέσει την αντλία με το tank ; ( το λέω, γιατί αν προσέξετε στην πρώτη εικόνα, η δεξαμενή έχει μία είσοδο/εξοδο διαφορετική από την άλλη ).

[ATTACH]7961[/ATTACH]

Επειδή αυτή την στιγμή στο σπίτι δεν έχω βιακάλ, να βάλω W5 ; ή ταμπλέτα πλυντηρίου για τα άλατα ;

post-928-1414343429,1808_thumb.jpg

post-928-1414343429,2143_thumb.jpg

post-928-1414343429,2471_thumb.jpg

post-928-1414343429,281_thumb.jpg

post-928-1414343429,3155_thumb.jpg

Αφού δεν έχεις βάλει το ψυγείο στο κύκλωμα όπως και να τα συνδέσεις το ίδιο είναι.

Οι φυσαλίδες είναι γιατί δεν έχεις βάλει το ψυγείο και τα μπλοκ και δεν έχει πολύ αντίσταση το κύκλωμα. Όταν συνδεθούν όλα θα ηρεμήσει η ροή.

Άμα δεν έχεις βιακαλ γέμισε το κύκλωμα με ξύδι και άστο να δουλευει.

Στο ρακορ της εξόδου της αντλίας από τι θυμάμαι χρειάζεται τεφλον γιατί η συγκεκριμένη παρουσιάζει διαρροή σε εκείνο το σημείο.

Ωραία, τα βρήκαμε με την αυτή την αντλία. Πάμε για την δεύτερη:

Alphacool Eheim 600 Station II Water Cooling Pump

[ATTACH]7962[/ATTACH]

[ATTACH]7963[/ATTACH]

[ATTACH]7964[/ATTACH]

Από ότι κατάλαβα, και αυτή είναι AC Pump, οποτε θέλουμε κι εδώ πρίζα τοίχου. Αυτό που με παραξενεύει είναι το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε αυτό το πλαστικό δοχείο της Alphacool. Γιατί έτσι ;

Είναι μήπως αντλία-τανκ μαζί σε ένα ; Δεν νομίζω, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γεμίζω το tank της.

Σε ένα κύκλωμα, μπορώ να έχω δύο αντλίες και ένα τανκ ; Δηλαδή από το ίδιο tank να ψύξω CPU και κάρτα γραφικών ;

post-928-1414343429,3493_thumb.jpg

post-928-1414343429,3836_thumb.jpg

post-928-1414343429,4182_thumb.jpg

Λοιπόν , πάμε ένα ένα:)

1)Αυτή εδώ, ναι είναι αντλία μέσα σε tank. Το γεμίζεις ξεβιδώνοντας το πλαστικό που γραφή alpha cool και έχει o ring:)

2)Ναι γίνετε αν και δεν θα το σύστηνα (προσωπική κρίση φυσικά). Για να το κανεις αυτό όμως , θα πρέπει να βγάλεις την 2αίρει αντλία από το πλαστικό τις alpha cool

Αποτυχια η δεύτερη αντλία παιδια... Η αντλία έχει έξοδο πάνω από ένα αστεράκι που γράφει alpha cool, το οποίο έχει διαρροή για κάποιο λόγο. Επίσης, επειδή έχει βίδες, υπάρχει διαρροή και εκεί. Όταν την σύνδεσα μόνη της με το tank το μεγάλο, δεν υπάρχαν φυσαλίδες στο μεγάλο, αλλά υπήρχαν πάρα πολλε΄ς στο μικρό της alpha cool.

Μάλλον θα πάρω μία Laing να δω τι παίζει και με αυτές.

Αυτη η αντλία Πανο είναι θηριακι (Ηmaxm 2 Μέτρα)

Να ξέρεις οτι στο δούλεμα της συντονίζει με το κουτί γι'αυτο θέλει να καθίσει σε αφρολέξ.

Μειονέκτημα ότι δουλεύει με 220v.Aν έχεις όρεξη κανε κάτι τέτοιο να ανοιγει συγχρονως με το συστημα

Καθάρισμα με βιακαλ

[ATTACH]9688[/ATTACH]

έχει ρελέ το κουτί πάνω απλά είναι κρυμμένο :p

Από ότι κατάλαβα, και αυτή είναι AC Pump, οποτε θέλουμε κι εδώ πρίζα τοίχου. Αυτό που με παραξενεύει είναι το γεγονός ότι βρίσκεται μέσα σε αυτό το πλαστικό δοχείο της Alphacool. Γιατί έτσι ;

Είναι μήπως αντλία-τανκ μαζί σε ένα ; Δεν νομίζω, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να γεμίζω το tank της.

Σε ένα κύκλωμα, μπορώ να έχω δύο αντλίες και ένα τανκ ; Δηλαδή από το ίδιο tank να ψύξω CPU και κάρτα γραφικών ;

και αυτή 220V όπως τις είχα ενωσει με την μπρίζα που πέταγε από τον κώλο του κουτιού ήταν έτοιμες με ρελέ

Αποτυχια η δεύτερη αντλία παιδια... Η αντλία έχει έξοδο πάνω από ένα αστεράκι που γράφει alpha cool, το οποίο έχει διαρροή για κάποιο λόγο. Επίσης, επειδή έχει βίδες, υπάρχει διαρροή και εκεί. Όταν την σύνδεσα μόνη της με το tank το μεγάλο, δεν υπάρχαν φυσαλίδες στο μεγάλο, αλλά υπήρχαν πάρα πολλε΄ς στο μικρό της alpha cool.

Μάλλον θα πάρω μία Laing να δω τι παίζει και με αυτές.

:/ κρίμα εμένα ήταν μια χαρά απλά ήθελε ένα λαστιχάκι στο filport αλλά από τα ρακόρ δεν έχανε μπας και την έσφιξες πολύ και έσπασαν ? το είχα πάθει στην παλιά μου :(

εδώ είμαι και msn ρώτα ότι θες

για να βγάλεις το πάνω ψυγείο και να βρεις και το ρελέ πρέπει να βγάλεις τα πριτσίνια για να βγεί το πάνω κάλυμμα

-----

[ATTACH]9694[/ATTACH]

[ATTACH]9695[/ATTACH]

[ATTACH]9696[/ATTACH]

ήταν αντία και τανκ μαζί

και ήταν ξεχωριστή λούπα για την κάρτα γραφικών

δεν είχε σχέση με το τριπλό και τον cpu όπως τα είχα εγώ :)

μπορείς να τα έχεις όλα μαζί αλλά δεν χρειάζεσαι η Eheim φτάνει και για τα 2 ψυγεία οπότε ή κάντα όλα μια λούπα και δεν αγοράζεις δεύτερη αντλία

αν πάρεις δεύτερη τότε κάνε 2 λούπες ξεχωριστές :)

Vatos, η δουλεια που είχες κανει στο Stacker ήτσν απίστευτη ρε φιλε . Πραγματικά απίστευτη. Το θέμα είναι να κάτσω να μάθω λίγο μόνος μου τι γίνεται, αλλιώς δεν θα το έλυνα καν. Με λίμα, ζουμπά και σφυρί έκανα το ξεπριτσίνισμα εχθές και έβγαλα το ψυγείο και το ρελέ. Καλά βρε αθεόφοβε, πως τα χώρεσες ; !!!! Respect απλά.

Τώρα είμαι σε φάση που θα καθαρίσω τα ψυγεία. Για πείτε λοιπόν, κ εδώ η ίδια μεθοδος με την αντλία ;

Αρχικά έχω κάποιες απορίες για το πως συνδέω τους μεγάλους αυτούς σωλήνες στην αντλία και την δεξαμενή. Γα δείτε την παρακάτω εικόνα και πείτε μου αν έχω βάλει σωστά τους πορτοκαλί σφιγκτήρες ( κλειδώνουν χαμηλά ή ψηλά ; ). Επίσης, μήπως θα έπρεπε να βάλω χαρτί ή κάτι άλλο (σαν κόλα να νομίζω έιναι και το χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί ) γύρω στις άκρες που τελειώνει ο σωλήνας ;

καλα τους εχεις βαλλει, τον σφικτηρα τον βαζεις οπου θες, εγω τους βαζω στην μεση του ρακορ που υπαρχει και ενα εξογκωμα.

Αυτή, σύμφωνα με τον Σάκη και τον Μαύρο είναι η έξοδος της αντλίας. Εδώ είχα λίγα νερά, αλλά ίσως να υπήρχαν και από πριν :p
Στο ρακορ της εξόδου της αντλίας από τι θυμάμαι χρειάζεται τεφλον γιατί η συγκεκριμένη παρουσιάζει διαρροή σε εκείνο το σημείο.

και εγω το ειχα αυτο το προβλημα.ξεβιδωσε το πανω κομματι και βαλε τεφλον. προσοχη στο σφιξιμο να μην χαλασεις τις γωνιες με το πολυγωνο (παθων).

Εδώ είναι η είσοδος της αντίας, και δεν χωράει να βάλω σφιγκτήρα. Και τον σωλήνα με τανάλια τον έχωσα γιατί δεν χωρούσε.

ελα τι φλωριες ειναι αυτες. ο σωληνας να φτασει μεχρι το σπειρωμα!

th_DSC00847.jpg

Επειδή αυτή την στιγμή στο σπίτι δεν έχω βιακάλ, να βάλω W5 ; ή ταμπλέτα πλυντηρίου για τα άλατα ;

για την ταμπλετα δεν ειμαι σιγουρος, αλλα αν το αλλο ειναι για τα αλατα βαλε απο αυτο.

Ναι πρεπει να βρεις πριζα τοιχου :p Απο πολυμπριζο δεν κανει :p

Θα κανουμε ενα ρελε και τελος. μην κολλας σε αυτο.

ειναι 2-1 σαν το wash-n-go. Βρε νουμερο, κοιτα καλυτερα τις φωτο π εβαλες. διπλα στην τρυπα για το ρευμα, η μια λεει In και η αλλη out. Εισοδος-εξοδος...

βλεπεις και εκεινο το στρογγυλο που λεει alphacool;;; Ε απο εκει ανοιγεις και βαζεις νερο στο τανκ.

Το τελευταιο σου ποστ, κανω πως δεν το ειδα :p

Ολα γινονται.

Vatos, η δουλεια που είχες κανει στο Stacker ήτσν απίστευτη ρε φιλε . Πραγματικά απίστευτη. Το θέμα είναι να κάτσω να μάθω λίγο μόνος μου τι γίνεται, αλλιώς δεν θα το έλυνα καν. Με λίμα, ζουμπά και σφυρί έκανα το ξεπριτσίνισμα εχθές και έβγαλα το ψυγείο και το ρελέ. Καλά βρε αθεόφοβε, πως τα χώρεσες ; !!!! Respect απλά.

Τώρα είμαι σε φάση που θα καθαρίσω τα ψυγεία. Για πείτε λοιπόν, κ εδώ η ίδια μεθοδος με την αντλία ;

βρε καλά έκανες και το έλυσες ούτως η άλλος στο είχα πεί ότι θέλει ένα λύσιμο και καθάρισμα :).

πως τα έχωσα δεν θυμάμαι νομίζω είχαν έρθει όλα τσίμα τσίμα και είχα και τα καλώδια κολλημένα για να μην κουνιούνται τότε ήμουν στα φόρτε μου με τις μόντες :p

για τα πριτσίνια ένα τρυπανάκι έκανε δεν χρειαζόταν ζουμπά τσάπα παιδευώσουν :p, ρώτα εδώ όταν δεν ξέρεις κάτι πάντα κάποιος θα σου απαντήσει :)

αν χρειαστείς οτιδήποτε στείλε msn μιας και έχω σταματήσει να σερφάρω τόσο πολύ και τώρα με το τρακάρισμα τρέχω και δεν φτάνω

για τα ψυγεία το ίδο πράγμα θα κάνεις

ένωσέ τα με την eheim και το τανκ και άστα να τρέχουν για καμιά μέρα με ξύδι ή viacal ( όχι πολύ γιατί αφρίζει )

μετά καθάρισε τα με αποσταγμένο νερό

βάζε νερό άφηνε να τρέχουν και άλλαζέ το μέχρι να είναι καθαρό

Δρ Παν

Μολις επιστρεψω σπίτι απο τις διακοπές φέρε μου τις αντλίες να τις δω .Κατι θα κάνουμε για να μην χρειαστεί να αγοράσεις άλλες.

Στο τανκ εχει εισαγωγή -εξαγωγή η μπορείς να τα συνδέσεις όπως θέλεις?

Το κύκλωμα μετά απο την Θεραπεία με το βιακάλ καλό θα είναι να το συνδέσεις στην βρύση για καλό ξέπλυμα.

Καλή ανάσταση σε όλους

Στο τανκ εχει εισαγωγή -εξαγωγή η μπορείς να τα συνδέσεις όπως θέλεις?

Το κύκλωμα μετά απο την Θεραπεία με το βιακάλ καλό θα είναι να το συνδέσεις στην βρύση για καλό ξέπλυμα.

Καλή ανάσταση σε όλους

Το μεγάλο τανκ έχει in και out γιατί έχει ένα σωληνάκι μέσα για να μην τραβάει φυσαλίδες όσο γυρνάει το νερό

αν θυμάμαι καλά

εκεί που είναι το εσωτερικό σωληνάκι είναι το ΙΝ

και εκεί που είναι χύμα το ρακόρ το OUT για να τραβάει από τον πάτο χωρίς να μαζεύει τις μπουρμπουλήθρες...

το μικρό το τανκ με την βυθιζόμενη eheim έχει in και out και το γράφει πάνω του

Επειδή μέχρι την Τρίτη δεν θα ανοίξουν τα καταστήματα, θα καταφύγω στην λύση με το ξύδι. Βάζω σκέτο ξύδι ή ξύδι+νερό ;

Σχετικά με την pump/tank eheim 600, είδα ότι το αστεράκι που γράφει alphacool βγαίνει και μπαίνει με ένα κλειδί. Το έσφηξα με τα χέρια, αλλά προφανώς χρειάζομαι και ένα γαλλικό κλειδί να κάνω την δουλειά μου.

Ξέρετε που μπορώ να βρώ ένα καλό σετάκι με εργαλεία κάτω στην πόλη ; Μην τρέχω κάθε τρεις-και-λίγο για διαφορετικά πράγματα.

Επίσης θέλω να προμηθευτώ με τεφλόν ( που θα βρώ ; ) και με σφιγκτήρες με βίδα. Αυτοί με το πλαστικό μου έχουν πληγώσει τα δάχτυλα.

Τώρα έβαλα σκέτο νερό της βρύσης, γιατί το ξύδι πήγε στην σαλάτα. Αύριο θα πάρω από την γιαγιά ;)

[ATTACH]7965[/ATTACH]

Τα fins του ψυγείου με τι τα καθαρίζω ; Μπόλικο νερό ; ή τα τρίβω με κάτι ;

[ATTACH]7966[/ATTACH]

[ATTACH]7967[/ATTACH]

Τώρα είναι πλήρως αθόρυβη. Δεν ακούγεται τίποτα από θόρυβο.

Θέλω να σας ρωτήσω, το μεγάλο τανκ, πως στηρίζεται όρθιο εκτός κουτιου ; Ας πούμε ότι θέλω να έχω προσωρινά την υδρόψυξη για ένα bench, τι θα κάνω με το τανκ που πρέπει να είναι όρθιο ;

post-928-1414343429,4522_thumb.jpg

post-928-1414343429,4872_thumb.jpg

post-928-1414343429,522_thumb.jpg

Χριστός Ανέστη σε όλους

Τεφλον σε υδραυλικά είδη η μαγαζιά με εργαλεία.

Μη βάλεις σφιγκτήρες με βίδες..φαίνονται άσχημα.

Πάρε ταιρ-απ μαύρα και άσπρα και διάφορα μεγέθη... θα σου χρειαστούν και άλλου όπως πχ να στερεώσεις πρόχειρα το ρεζερβουάρ όπως ρώτησες.

Το ψυγείο από έξω καθαρίζει με το ''τηλέφωνο'' του μπάνιου και με πινέλο βαφής καθαρό.

Με το πινέλο καθαρίζω σκόνες όπου δεν μπορεί να μπει πανί.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.