hsigma Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2006 Καλημέρα σε όλους,αγόρασα τις προάλλες, τα Creative T6060, για να συνδέσω στο DVD player που έχω, μέχρι να πάρω καινούριο PC με κάρτα ήχου 5.1.Αντιμετωπίζω όμως το εξής πρόβλημα: συνδέοντας τα ηχεία με το player, μπορώ να έχω ήχο μόνο από το sub καθώς κ τους 2 μπροστινούς δορυφόρους. Το μπροστα κεντρικό καθώς και τα 2 πίσω δεν συγκινούνται....Η σύνδεση γίνεται ως εξής : το player βγάζει 6 εξόδους RCA, (μία για κάθε ηχείο) και τα 6 αυτά καλώδια καταλήγουν στο πίσω μέρος του sub, σε αντάπτορες από 2 RCA (θυληκά δηλαδή) σε μονό αρσενικό "καρφι" (3.5mm) κ το οποίο μπαίνει στην αντίστοιχη υποδοχή του sub. Θέλω να ρωτήσω το εξής: έχει καταφέρει κανένας να συνδέσει τα ηχεία αυτά σε DVD player με οποιονδήποτε τρόπο, ή μήπως είναι μάταιες οι προσπάθειες και θα πρέπει αναγκαστικά να περιμένω την 5.1 κάρτα ήχου για να παίξουν όλα μαζί?Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Spanaks Οκτώβριος 9, 2006 #2 Οκτώβριος 9, 2006 Ηλίθια ερώτηση... Προφανώς έχεις σετάρει το Dvd player να βγάζει ήχο 5.1 έτσι?
hsigma Οκτώβριος 9, 2006 Author #3 Οκτώβριος 9, 2006 Χμμμ, στην αρχή μου είχε διαφύγει αυτό (duhh) αλλά μετά το θυμήθηκα κ έκανα τη ρύθμιση μέσα από το μενου του DVD player. Τζίφος και πάλι...Anyway, σε περίπτωση που δεν βρω ακρη για το dvd player, μπορώ με κάποιο τρόπο να το συνδέσω σε ένα laptop που έχω και να χρησιμοποιήσω εκεί όλα τα ηχεία?Η σύνδεση θα γίνει στο auxiliary, από την έξοδο ακουστικών που έχει το laptop (αφου δεν υπαρχει καμμία άλλη έξοδος σχετική με ήχο...). Θα χρειαστώ κάποιο ειδικό software που να κάνει κάτι σαν virtual 5.1 ή κάτι τέτοιο?
Spanaks Οκτώβριος 9, 2006 #4 Οκτώβριος 9, 2006 θα χρησιμοποιήσεις 6 Τ από 1->2 3,5mm http://rsk.imageg.net/graphics/product_images/pRS1C-3031050w345.jpg
hsigma Οκτώβριος 9, 2006 Author #5 Οκτώβριος 9, 2006 Χμμμ, κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί, αλλά μάλλον όχι 6, αλλά 2, σωστά?Γιατί σκέψου, θα μπει το ένα στο άλλο, κ αυτό στο laptop, άρα θα έχω 3 output, όσα είναι κ τα καλώδια που πρέπει να συνδέσω στις υποδοχές του sub, με το καλώδιο που παρέχεται.Αν κ πάλι χλωμό το κόβω να παίξει, γιατί κ πάλι η κάρτα τα ίδια κανάλια θα βγάζει, άρα φοβάμαι πως δεν θα πιάσει η κοροιδία...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.