Jump to content

Xρεωστικη - Πιστωτικη και ενοικιαση αυτοκινητου.

_Chris_

Recommended Posts

Εχω Κυπρου εδω και 5 χρονια περιπου. Μεχρι στιγμης κανενα προβλημα.

Αυτο που χρειαζεται να κανεις ειναι πας ανοιγεις εναν απλο λογαριασμο. Σου στελνουν

την καρτα Visa Electron που ειναι για αναληψη χρηματων η οποια ειναι χρεωστικη(εγω με αυτη κανω αγορες απο eshop, ακομα και αυτοκινητο εχω νοικιασει).

Χωρις προβλημα επισης την συνδεσα στο paypal.

Το ιδιο για e-αγορες, αλλα οταν ηθελα να νοικιασω αμαξι στην Ιταλια η Hertz και μια αλλη δεν την δεχοντουσαν, ηθελαν πιστωτικη.. :(

Στο λογαριασμο ειχα πανω απο 2000 αλλα δεν το κοιταξαν καν. Με το που ειδαν electron μου ειπαν δεν γινεται.

Οταν λες "εξτρα ασφαλεια" τι εννοεις?

Edit: Europcar ηταν η αλλη και ειχα την ιδια ακριβως αντιμετοπιση. Ειδαν electron και με στειλανε

Παπαρες. Και με Hertz και με Budget δεν ειχα προβλημα και νοικιαζω σχεδον καθε μηνα.

Οχι μονο στην Ιρλανδια αλλα και Αγγλια.

Η εξτρα ασφαλεια ειναι καποια ευρω επιπλεον που ζητανε για να στην κανουν ας πουμε φουλ σε περιπτωση ατυχηματος,κλοπης φωτιας κλπ. Με αυτη την ασφαλεια μου το δινουν το αυτοκινητο ακομα και με 200 ευρω μεσα.

• 5 years later...

Ξεθάβω καθώς μάλλον θα πάω Valencia και παίζει να νοικιάσουμε αμάξι.

Σε παρόμοια φάση πριν 4 χρόνια την είχαμε πατήσει στην Ιτάλια γιατί κάναμε κράτηση

σε μια γνωστή εταιρία και όταν πήγαμε στο αεροδρόμιο να το παραλάβουμε δε δεχόντουσαν

τη κάρτα του πατέρα μου (μισθοδοσίας visa Πειραιώς), τι για τον τύπο της κάρτας μας λέγανε, τι για το chip, ότι να 'ναι

και ταλαιπωρηθήκαμε αφάνταστα καταλήγοντας χωρίς αυτοκίνητο.

Θα στείλω mail και στην rentalcars στην οποία κοιτάω για αμάξι αλλα ρωτάω κι εσάς να ακούσω γνώμες!

Πρόσφατα παιδεύτηκα και τελικά δεν κατάφερα τίποτα. Μίλησα όμως με άλλους και μου είπαν ότι νοικιάζουν κανονικά με Electron/Debit, όπως λέει ο @unseen. Εγώ πήγα Hertz, Budget, Avis, Enterprise και σε 3 μικρότερες και δε μπόρεσα να το πάρω. 2 μικρές που είπαν ότι μπορούσαν να μου το δώσουν, δεχόντουσαν μόνο παραλαβή/παράδοση στο αεροδρόμιο, το οποίο δε μας εξυπηρετούσε. Ιρλανδία όλα αυτά.

Δεν παίζει θέμα με τα κάπιταλ κονττρόλς?

Εγώ συνήθως κλείνω μέσω του site της aegean Hertz (να κερδίσω και κάνα μίλι).

Φιλική συμβουλή, μην τσιγγουνεύεστε την έξτρα ασφάλεια, εγώ πάντα την παίρνω και τις προάλλες είχε μια τεράστια γρατζουνιά το αμάξι την οποία δεν την έκανα εγώ και ούτε που ασχολήθηκα.

• 3 weeks later...

Ξεθάβω για να πω άλλη μια εμπειρία, μπας κ καταλάβουμε τι παίζει..

Την έχω πατήσει 2 φορές και έχω φτάσει στο εξής συμπέρασμα: θέλουν πιστωτική κάρτα ώστε σε περίπτωση ζημίας, να χρεώσουν Ό,ΤΙ θέλουν.

Πρώτο συμβάν στην Ελβετία. Έκλεισα ηλεκτρονικά το αμάξι με τη χρεωστική της Πειραιώς. Μου κράτησε τα λεφτά κι όλα καλά. Όταν πήγα να το πάρω με την παρέα μου, δεν μας το έδιναν και ζητούσαν "credit" card. Δεν έλεγαν γιατί.. όταν έδωσε ο κολλητός μου μετά από πιέσεις μια πιστωτική, χρέωσαν και σε αυτόν το ποσό και κράτησαν το αμάξι στο όνομά του. Εμένα μου έκαναν επιστροφή χρημάτων στη κάρτα της Πειραιώς.

Δεύτερο συμβάν στην Ισπανία, έχω κλείσει πάλι το αμάξι και πάω να το παραλάβω από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης. Με την ίδια κάρτα της Πειραιώς. Τότε μάλιστα στο site, έλεγε πως μπορώ με debit. Είχα μέσα αρκετά χρήματα. Με το που έφτασα να παραλάβω το αμάξι, μου αρνήθηκαν (στα ισπανικά) και από ότι κατάλαβα (γιατί με το ζόρι στα ισπανικά μιλούσαν, ενώ τους έλεγα πως δεν ξέρω ΓΡΙ και μιλάω μόνο αγγλικά) ότι ήθελαν πιστωτική... έφυγα και μετά από μέρες μου επέστρεψαν τα λεφτά. Μάλιστα μου έδωσαν ένα χαρτάκι με "μικρές" εταιρείες ενοικίασης που νοίκιαζαν στο κέντρο απλά με μετρητά κ τα λεφτά μπροστά. Δεν πήγα καν όμως να το ψάξω... 

• Like 1

• 6 months later...

Θελουμε να νοικιασουμε αυτοκινητο για καμια 15αρια μερες (αρχες αυγουστου) και οπου και αν κοιταξω βλεπω τρελα νουμερα(800+).

Εχετε να προτεινετε κατι που δεν ποναει τοσο;

Απο Αθηνα θελουμε 30/7 μεχρι 17/8. Στο link που εδωσες παιζουν γυρω στα 700 τα μικρα για αυτες τις μερες. Πολλα μου φαινονται γμτ... 

Καποιος μικρος dealer θα μπορουσε να δωσει καλυτερη τιμη; Εννοω απο αυτους που δεν εχουν site στο internet.

7 minutes ago, unseen said:

Απο Αθηνα θελουμε 30/7 μεχρι 17/8. Στο link που εδωσες παιζουν γυρω στα 700 τα μικρα για αυτες τις μερες. Πολλα μου φαινονται γμτ... 

Καποιος μικρος dealer θα μπορουσε να δωσει καλυτερη τιμη; Εννοω απο αυτους που δεν εχουν site στο internet.   

Δεν ξέρω γιατί έβαλα Κρήτη :hehe:  Νόμισα ότι το έγραψες εσύ...

Βασικά κι εμείς ψάχνουμε για Κέρκυρα. Δε βρήκαμε φθηνότερα, μη σου πω ότι οι ντόπιοι είναι κι ακριβότεροι.

Απλά, επειδή αρκετές εταιρίες δεν τα δίνουν χωρίς πιστωτική (η γυναίκα μου οδηγός, η πιστωτική στο όνομά μου), κοιτάξαμε εναλλακτικούς που είναι πιό ελαστικοί.

Αν ήμουν Αθήνα θα σου έδινα το δικό μου για τα μισά :p

Δεν έχεις κάποιον γνωστό να κάνετε τέτοια συμφωνία; Η αλήθεια είναι ότι δε μου χρειάστηκε να νοικιάσω Αθήνα αλλά συνήθως τα αυτοκίνητα καλοκαίρι (πόσο μάλλον Αύγουστο) στην Ελλάδα πάνε 35€ την ημέρα, οπότε το 500άρι το έχεις άνετα.

• Like 1

27 minutes ago, tragikos said:

Δεν έχεις κάποιον γνωστό να κάνετε τέτοια συμφωνία; Η αλήθεια είναι ότι δε μου χρειάστηκε να νοικιάσω Αθήνα αλλά συνήθως τα αυτοκίνητα καλοκαίρι (πόσο μάλλον Αύγουστο) στην Ελλάδα πάνε 35€ την ημέρα, οπότε το 500άρι το έχεις άνετα.

Και Ιούνιο στην Κέρκυρα, τόσα μας ζητάνε.

27 minutes ago, tragikos said:

Αν ήμουν Αθήνα θα σου έδινα το δικό μου για τα μισά

Άλλες εποχές, υπήρχαν καλύτερες λύσεις για πολλές μέρες, πχ αγοράζεις μεταχείρω και το πουλάς 15 μέρες μετά. Τέτοια εποχή όμως, θα φύγει δύσκολα.