Jump to content

ati tray tool ερωτηση

GruntGR

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειναι κατι που με βασανιζει καμποσο καιρο, γιατι οταν κανω enforce 4x AA 8x AF απτο ATT για να παιξω καποιο D3D game που δεν εχει επιλογες για AF/AA ( red orchestra, america's army 2.7, ut2004 etc )στα options του 90% θα χρειαστει να κανω reboot για να μπουν τα φιλτρα??? σε opengl δεν υπαρχει προβλημα, οταν θελω να παιξω καποιο παιχνιδι που να εχει AA AF στα options απλα τα βγαζω απτο ATT και οταν θελω να τα κανω enforce παλι δεν χρειαζεται reboot, καμια ιδεα ?

Γιατί δεν βάζεις κανά auto profile για τα παιχνίδια που θες το forced AA/AF, να ξεμπερδεύεις; Λειτουργεί πάντα. Εγώ φτιάχνω auto profiles ακόμα και όταν δε θέλω forced AA/AF-τα βάζω αυτά application preference και ρυθμίζω τα υπόλοιπα, ανά παιχνίδι.

Εμένα δεν δουλεύει ούτε με profiles, ούτε μέσα από το CCC ούτε από το tray tools, ούτε μετά από restart. Μάλιστα, όταν πχ βάζω 6χΑΑ, από ότι έχω καταλάβει βάζει μόνο του 2x.

Οταν αλλαζετε κατι απο το ccc να εχετε κλειστο το fraps!:toomuchne Eμενα αν το εχω ανοιχτο τοτε θελει reboot για να πιασουν οι ρυθμισεις.Τι κουλο ειναι αυτο τωρα...

Για κάντε ρε παιδιά μια δοκιμή. Γιατί θα με τρελλάνει η ATI.

Τρέξτε 3dmark με 6χΑΑ από το μενού του, έστω μόνο 1 test, και μετά με forced 6XAA από Catalyst ή Tray tools. Και δείτε διαφορές, αν οπτικά δεν μπορείτε, κρίνεται από το score.

Αρχική απάντηση από GruntGR

Ειναι κατι που με βασανιζει καμποσο καιρο, γιατι οταν κανω enforce 4x AA 8x AF απτο ATT για να παιξω καποιο D3D game που δεν εχει επιλογες για AF/AA ( red orchestra, america's army 2.7, ut2004 etc )στα options του 90% θα χρειαστει να κανω reboot για να μπουν τα φιλτρα??? σε opengl δεν υπαρχει προβλημα, οταν θελω να παιξω καποιο παιχνιδι που να εχει AA AF στα options απλα τα βγαζω απτο ATT και οταν θελω να τα κανω enforce παλι δεν χρειαζεται reboot, καμια ιδεα ?

Κανένα πρόβλημα εδώ Grunt, παίζω το Freelancer μέσω του Shortcut που μου δημιούργησε το AtiTrayTool με 6χΑΑ και 16χAF και όλα πάνε ρολόι χωρίς καμία επανεκκίνηση.

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 12:10]

Κανένα πρόβλημα εδώ Grunt, παίζω το Freelancer μέσω του Shortcut που μου δημιούργησε το AtiTrayTool με 6χΑΑ και 16χAF και όλα πάνε ρολόι χωρίς καμία επανεκκίνηση.

Είσαι σίγουρος ότι είναι με 6x και όχι 2x στην πραγματικότητα;

Για κοίτα λίγο πιο προσεκτικά τις σκηνές, διότι δεν είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι και εύκολα ενώ παίζεις.

Δεν σε αμφισβητώ, απλά λέω μήπως.... αλλιώς έχω πέσει στην περίπτωση τι να πω. Τι να φταίει η κάρτα μου; Δεν νομίζω, αφού μέσα από τα games δουλεύουν οι ρυθμίσεις. Εκτός κι αν η ΑΤΙ μας κοροϊδεύει.

Αλήθεια, αν όντως λειτουργεί σε σένα το forced AA, ποιούς drivers χρησιμοποιείς;

Να μη σου λέω ψέματα, δεν το benchara για να είμαι 100% σίγουρος, αλλά θυμάμαι ότι είδα διαφορά από 4Χ σε 6Χ (προς το καλύτερο). Τους 6.9 χρησιμοποιώ, θα πάω σπίτι και θα δοκιμάσω κάποιο 3DMark και θα σου πω.

Αρχική απάντηση από steve_m [Σήμερα, στις 09:10]

Οταν αλλαζετε κατι απο το ccc να εχετε κλειστο το fraps!:toomuchne Eμενα αν το εχω ανοιχτο τοτε θελει reboot για να πιασουν οι ρυθμισεις.Τι κουλο ειναι αυτο τωρα...

σπανια χρησιμοποιηω το fraps, εννοεις το fraps που εχει ενσωματομενο το ATT οταν το εχεις να τρεχει απο πισω ? (πραμα που σπανια κανω επισης ) αν ναι πως το βγαζω ?

Κατάλαβα. Κλασσική περίπτωση βλάβης πάλι:happy: Όταν έχεις εγκατεστημένο CCC, τα κάνει αυτά τα ωραία (και άλλα), από όπου και αν κάνεις ρυθμίσεις. Συμβουλή : Πέτα το μουφο-CCC και κράτα μόνο το ATI tray tools. Και για να σιγουρευτείς ότι το πέταξες, μετά το uninstall, τρέξε και κάνα CCC destroyer ή κάτι τέτοιο.

Αρχική απάντηση από nicksoti

Είσαι σίγουρος ότι είναι με 6x και όχι 2x στην πραγματικότητα;

Για κοίτα λίγο πιο προσεκτικά τις σκηνές, διότι δεν είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι και εύκολα ενώ παίζεις.

Δεν σε αμφισβητώ, απλά λέω μήπως.... αλλιώς έχω πέσει στην περίπτωση τι να πω. Τι να φταίει η κάρτα μου; Δεν νομίζω, αφού μέσα από τα games δουλεύουν οι ρυθμίσεις. Εκτός κι αν η ΑΤΙ μας κοροϊδεύει.

Αλήθεια, αν όντως λειτουργεί σε σένα το forced AA, ποιούς drivers χρησιμοποιείς;

Core 2 Duo 6600 @ 2.4GHz - X1800XT 512 @ 700-800 - NoAA

24ghznoaapa8.th.jpg

Core 2 Duo 6600 @ 2.4GHz - X1800XT 512 @ 700-800 - 6xAA / 3DMark Settings

24ghz6xaadefaultyl5.th.jpg

Core 2 Duo 6600 @ 2.4GHz - X1800XT 512 @ 700-800 - 6xAA / Ati Tray Tool Shortcut

24ghz6xaaatitraytoolna6.th.jpg

Hope I helped, εμένα δε μου έκανε κανένα πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από Occultist [Σήμερα, στις 15:47]

Κατάλαβα. Κλασσική περίπτωση βλάβης πάλι:happy: Όταν έχεις εγκατεστημένο CCC, τα κάνει αυτά τα ωραία (και άλλα), από όπου και αν κάνεις ρυθμίσεις. Συμβουλή : Πέτα το μουφο-CCC και κράτα μόνο το ATI tray tools. Και για να σιγουρευτείς ότι το πέταξες, μετά το uninstall, τρέξε και κάνα CCC destroyer ή κάτι τέτοιο.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν εχω εγκαταστησει το CCC :p

Eγώ το έχω εγκατεστημένο από την άλλη. Τα profiles τα φτιάχνω με το Ati Tray Tools (πολύ μα πολύ βολικό) ενώ το o/c το κάνω με το CCC (τα άλλα progs απλά ΔΕΝ αποκρίνονται σε αλλαγές - κάτι σαν να είναι κλειδωμένο)

Το απεγκατέστησα, αλλά τα ίδια. Με driver cleaner έκανα remove τα υπολείματα. Είμαι με catalyst 6.6 και ati tray tools τελευταία έκδοση.

Θα το ψάξω λίγο ακόμα το θέμα....

E, χμ, στο 03 κι εμένα δούλεψε.

Στο 05 όμως, cod2, company of heroes, έχει πρόβλημα.

Κατάλαβα. Εσύ το βάζεις, κι άμα πιάσει έπιασε. Θα καθόμαστε να βλέπουμε τις διαγώνιες άκρες στα κτίρια, να δούμε τι έχει εφαρμόσει ο driver. 2x; 6x; τίποτα;

Για τόσες ασυμβατότητες και bugs των catalyst είχα ακούσει, αλλά και ασυμβατότητα AA με games, δεν το περίμενα.

Φταίμε κι εμείς όμως, που μόνο τα marks κοιτάμε για τις κάρτες. To τι τρέχει από πίσω, τι βλέπεις πραγματικά, ψιλά γράμματα. Και οι εταιρίες το έχουν πάρει χαμπάρι, και κοιτάνε να σου βγάλουν 100 marks παραπάνω με τους drivers, δεν κοιτάνε να λύσουν κανα πρόβλημα.

Λοιπόν, δεν είπα ότι δεν μου δουλεύει καθόλου, απλά δεν δουλεύει σωστά.

Για το cod2, αρχικά, που είμαι fan:

Κατ' αρχήν, με ίδια ρύθμιση από driver, και in game, και ίδιο οπτικό αποτέλεσμα, με τον 1ο τρόπο, έχω πάντα χειρότερα FPS. Ειδικά στο 2ΧΑΑ. Επιπλέον, με τον 1ο τρόπο, το 4Χ και το 2Χ έχουν περίπου ίδια αρνητική επίδραση στην ταχύτητα (κάτι που - λογικά κιόλας- δεν συμβαίνει άμα το ρυθμίσω από το game).

Τέλος, με 6Χ, το οπτικό αποτέλεσμα, είναι κατά τη γνώμη μου ισάξιο ή ελαφρώς χειρότερο, από το 4x in game, σαν να λέμε κάπου 3X, αλλά με δραματική πτώση στα fps. 6X επιλογή in game δεν υπάρχει.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτω μερικά screenshots κομμένα, όπου αναγράφονται η ρύθμιση στο φίλτρο, και τα FPS. Όπου γράφει "forced", είναι από Tray tools. Το Α.Ι. ήταν πάντα απενεργοποιημένο. Catalyst 6.6, χωρίς CCC.

Επειδή το σημείο που διάλεξα δεν είναι μάλλον και πολύ πετυχημένο, κατεβάστε τις εικόνες στο PC, και ζουμάρετε στο όριο της καρότσας με τον ουρανό. Επίσης, επειδή η κλίση του ορίου της καρότσας, ίσως να διαφέρει ελάχιστα σε κάθε περίπτωση, οπότε να επηρεάζει ελαφρώς και τα "δοντάκια", παρατηρήστε και τις εγκοπές της καρότσας, το όπλο κλπ.

Στο game είχα επιλέξει 1280χ1024, τα πάντα full. Μην σας ξεγελούν τα πολλά FPS, είναι "ελαφριά" η σκηνή, στο δρόμο με τις ομίχλες κλπ ήταν /2 ή και /3, αλλά αναλογικά βγάλτε συμπέρασμα. Θα έλεγα σαν "αίσθηση", ότι οι μέσες διαφορές παίζοντας, είναι ακόμα πιο δυσμενείς από αυτές που φαίνονται, κατά του forced ΑΑ. Ίσως επειδή στο όλο τοπίο, τα σημεία όπου επενεργεί το φίλτρο είναι πολύ περισσότερα, με φύλλα, σπίτια, εχθρούς κλπ.

2ar2.th.png

2ttmp9.th.png

4sc3.th.png

4ttas3.th.png

6ttwl5.th.png

Eπίσης, το αν η επιλογή γίνεται μέσω ΑΤΤ ή CCC, δεν νομίζω ότι έχει σχέση, αφού και το ΑΤΤ τον ίδιο driver χρησιμοποιεί, απλά ένα εναλλακτικό user interface του CCC είναι.

Επίσης, συγκρίνετε κυρίως την εικόνα 3 με την εικόνα 5, για να δείτε ότι με forced 6X, το όριο της καρότσας, και το "αυτάκι" του όπλου, εμφανίζει ελαφρώς τονισμένα "δοντάκια", σε σχέση με το in game 4Χ! Και έχεις και πτώση στα fps, πρακτικά μεγαλύτερη από όσο φαίνεται στις εικόνες.

Αυτά που παραθέτω, απλά επιβεβαιώνουν την "αίσθηση" που είχα, που έλεγα πχ ότι βάζω 6χ και μου φαίνεται χειρότερο από 4χ, απλά είπα να κάτσω να ασχοληθώ πιο σοβαρά, να μου πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.

Να τονίσω εδώ, ότι αυτό με το 6Χ που δεν πολυδουλεύει, όπως και το 2χ με το 4χ forced να έχουν ίδια επίδραση στην ταχύτητα, δεν ισχυρίζομαι ότι γίνεται σε όλους με ATI, αλίμονο, θα είχε γίνει ντόρος. Απλά σε εμένα συμβαίνει, και δεν ξέρω τι φταίει.

Mιας και το ξεκίνησα, είπα να δοκιμάσω την ίδια σκηνή και με Nvidia.

Αγγάρεψα λοιπόν συμφορουμίτη να μου στείλει την ίδια σκηνή. 3 επίπεδα λοιπόν ΑΑ, forced από τον driver, και ένα 4Χ μέσα από το μενού του game.

Σε αυτήν την περίπτωση, η επιλογή του επιπέδου ΑΑ από τον driver, είχε ανάλογη επίδραση στη ποιότητα και στις επιδόσεις, δηλαδή αύξανες το ΑΑ, έπεφταν ανάλογα οι επιδόσεις.

Η έκπληξη, ήρθε όταν δοκίμασε κι αυτός με 4ΧΑΑ μέσα in game, όπου είχε κι αυτός ένα 10% αύξηση σε FPS, σε σχέση με το forced!!

Μια παρατήρηση επίσης, ότι το 4Χ της ΑΤΙ, μοιάζει αποτελεσματικότερο σε σχέση με το 4Χ της NVIDIA. To 4X της NVIDIA είναι περίπου σαν το 2Χ adaptive της ΑΤΙ. Τουλάχιστο στα όρια των ευθειών, σε ένα δέντρο που δοκίμασα δεν φάνηκαν νε έχουν διαφορές. Συνεπώς τα περισσότερα reviews που κάνουν συγκρίσεις με 4Χ/16Χ, μάλλον αδικούν λίγο την ΑΤΙ.

2xsh0.th.png

4xgf4.th.png

8xcx6.th.png

4driverxa8.th.png

Οι μετρήσεις πάρθηκαν από μια 7900GT, αλλά το σύστημα ήταν όλα default, ενώ εμένα με την ATI όλα overclocked, οπότε σταθείτε μόνο στις ποσοστιαίες διαφορές στην ίδια κάρτα.

Το catalyst AI, εκτός από performance tweaks, έχει και ρυθμίσεις συμβατότητας, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η αντιμετόπιση της "δυστροπίας" ενός παιχνιδιού με ορισμένα settings. Tο καλύτερο θα ήταν να το έχεις πάντα στο low. Δες μήπως σε βοηθήσει και στο συγκεκριμένο πρόνλημα που έχεις στο σύστημά σου...

Μέχρι στιγμής, είτε είναι on σε οποιοδήποτε επίπεδο, είτε off, δεν βλέπω διαφορά.

Μάλλον έχω πέσει σε "ασυμβατότητα" με τα games που χρησιμοποιώ. Απλά εγώ νόμιζα, ότι το ΑΑ, ήταν κάτι το οποίο δούλευε πάντα, σε όλες τις 3D εφαρμογές, και ότι η καλή λειτουργία του δεν είχε σχέση με τον τρόπο ενεργοποίησης, από driver ή την εφαρμογή.

Τέσπα, το 6Χ έτσι κι αλλιώς, δεν το χρησιμοποιώ πρακτικά, χώρια που η επιλογή "adaptive" του driver δουλεύει μια χαρά, ακόμα και όταν το ΑΑ ενεργοποιείται από την εφαρμογή, οπότε με 4Χ adaptive είμαι υπέρ καλυμμένος.

Απλά όλα αυτά θα πρέπει να ενδιαφέρουν τους κατόχους πιο δυνατών καρτών με επίσης δυνατότερη cpu (πχ o/ced core2 duo), και ακόμα περισσότερο τους κατόχους crossfire, όπου ενδεχομένως οι απαιτήσεις τους στο ΑΑ θα είναι μεγαλύτερες από 2 και 4Χ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.