Jump to content

αγορα υπολογιστή για επεξεργασία video

ggeorge

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

πρωτη μερα στο forum και μπαινω δυναμικά με ερωτήσεις

Περίμενα περίμενα το δικτυωθείτε αλλά τίποτα. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω μόνος μου τον υπολογιστή

Συγκεντρώνω τις προτάσεις που εχω πάρει απο γνωστες του χώρου της επεξεργασίας video εδώ για να δούμε αν τελικά αυτά που σκέφτομαι να αγοράσω είναι εντάξει.

Μου εχουνε πει λοιπόν να πάρω

1. Δυπυρινο επεξεργαστή

2. Μητρική με θύρα firewire, και ενσωματωμένο raid controller για raid 0 στους δίσκους

3. 2 Σκληροί δίσκοι σε raid 0 ( και αν είναι στις 10.000 ακόμα καλύτερα)

4. Κάρτα γραφικών με open GL 2 (για το after effects 7 που θα χρησιμοποιώ)

Αυτά που σκέφτομαι να πάρω είναι

1. επεξεργαστής intel core duo 2,13 1066FSB E6400

2. Μητρική GB 965P-DS4,GBIT, SATA RAID, 3IEEE

3. Μνήμες 2Χ 1GB DDR2 667MHZ TWINMOS ( και βλέπουμε καθώς η μητρική έχει 4 θέσεις)

4. Κάρτα γραφικών GBPCX6600 256 MDD PCIEX VO DV

5. 2 Δίσκους Seagate SATA II 160 GB 16MB για raid 0

6. 1 δίσκος Seagate 250 gb για λειτουργικό κλπ

7. κουτί 550 watts

Μου είπανε να πάρω intel γιατί αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερος από AMD δυπύρινο.

Αυτό που δεν είναι σίγουρος ο πωλητής είναι για την κάρτα γραφικών . Στο site της adobe πάντως την έχει στις συμβατές με ΑΕ7. (http://www.adobe.com/products/aftereffects/opengl.html )

Τέλος σκεφτόμουνα να πάρω δίσκους στις 10000 στροφές αλλά το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Το μαγαζί από εκεί που θα πάρω τον υπολογιστή μου είπε ότι μάλλον δε είναι απαραίτητο και αν θέλω τα επιπλέον χρήματα να τα ρίξω σε μνήμη και επεξεργαστή. Δεν νομίζω ποτέ να ασχοληθώ με ασυμπίεστο video. Τώρα δουλεύω σε ποιότητα DVD και τα καταφέρνω κουτσά στραβά και με υπολογιστή 5ετίας.

Η μητρική που υπάρχει στη λίστα δεν έχει θύρα firewire αλλά έχω στην κάρτα ήχου sound blaster audigy που υπάρχει στον παλιό υπολογιστή

Ποια είναι η γνώμη σας για την παραπάνω σύνθεση; Υπάρχει κάποια ασυμβατότητα;

Έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω After effects 7, premiere 2 (όταν το μάθω) Encore DVD, pinnacle studio 10 και κάποιο πρόγραμμα 3D μάλλον to cinema 4d αν το μάθω ποτέ!

Σκέφτομαι από βδομάδα να δώσω την παραγγελία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας

Καλώς ήρθες ggeorge, εγώ θα έβαζα το λειτουργικό και τα προγράμματα στο raid και τον 250άρι θα τον είχα καθαρά για αποθηκευτικό χώρο, επίσης στη θέση των 160άριδων θα τοποθετούσα ένα 74 ράπτορ ώστε να μην ανέβει και πολύ το κοστολόγιο και στη συνέχεια αν έβλεπα ότι με έπαιρνε οικονομικά θα έστηνα και το raid παίρνοντας και δεύτερο. Το κουτί Φρόντισε να είναι ευρύχωρο, όσο αναφορά το τροφοδοτικό εγώ θα σου πρότεινα κάτι μεταξύ enermax. Hec, ragan

Ευχαριστώ για το ενδιαφερον

δηλαδη πρεπει το λειτουργικό και τα προγράμματα να είναι στο γρήγορο δίσκο; Τα αρχεία video που θα επεξεργάζονται επειδη θα είναι σε καλή ποιοτητα δε θα δυσκολευεται ο δισκος εστω και ραπτορ; Ειναι καλύτερα 1 raptor απο 2 απλους σε raid; Μηπως να βαλω 4 δισκους ανα δυο σε raid εστω και απλους;

Ιδανικά θέλεις τρείς δίσκους ή συστοιχίες raid. Ενα για το λειτουργικό και προγράμματα, ένα για βίντεο και ένα για ήχο.

C raptor ή cheetah, D raid για video, G για ήχο δεν χρειαζεται raid

καταλαβα. Ξεκιναω επομενως την αγορά και στη συνεχεα προσθετω... ;)

Δεν ειπες και ποσα λεφτα σκοπευεις να δωσεις..

Με σκληρους μπορεις να παρεις

α) 2 απλους σατα 160αρηδες για raid 0 (λειτουργικο ,προγραμματα) και εναν 250αρη (ή 320GB) για backup...με κοστος κοντα στα 260-270€.

β)εναν ραπτορ 75αρη και εναν 250αρη(ή 320GB) με κοστος παλι στα 260-270€...

Με προυποθεση να παρεις αλλον εναν ραπτορ συντομα..(τον επομενο μηνα)

γ)και η πιο καλη λυση να παρεις 2 ραπτορες εξαρχης..και εναν μεγαλο...(ή να καθυστερησεις κανενα μηνα τον μεγαλο σκληρο...!

Επισης αν σε παιρνει κοιτα μηπως μπορεις να βολεψεις και εναν Ε6600 αντι για Ε6400.

και η πιο καλη λυση να παρεις 2 ραπτορες εξαρχης..και εναν μεγαλο...(ή να καθυστερησεις κανενα μηνα τον μεγαλο σκληρο...!

Ε να το κάνω ετσι τοτε . Τι τωρα τι σε ενα μηνα . Ευχαριστώ παιδια

Γιωργο καλημερα και απο μενα

Και μενα η δουλεια μου ειναι επεξεργασια video. Στην εταιρεια που εργαζομαι δουλευω σε Macintosh με το final cut pro 5

και σπιτι μου στο Pc με το Avid liquid 7 pro

Εχω λιγο -πολυ παρομοια συνθεση με την δικη σου, εκτος της μητρικης που ειναι Asus P5B deluxe/wifi

και των μνημων που ειναι συνολικα 3gb/ddr2/533

Αυτο που εχω να σου πω ειναι οτι η συνθεση που εχεις επιλεξει ειναι παρα πολυ δυνατη, αλλα θελω να σου πω οτι στο κομματι που αφορα το rendering σε OpenGL προσεχε μην απογοητευτεις!!!

Και αυτο γιατι ειναι αλλο πραγμα η καρτα να χρησιμοποιει βιβλιοθηκες opengl και να εχει κατασκευαστει ειδικα για 3d animationn(δηλαδη καθαροαιμη) και αλλο πραγμα να κανει και αυτο μεταξυ αλλων

Στα λεω γιατι εχω μια 7800 GTX /256mb GDDR3 και στο rendering με opengl sto After effects pro 7 ....σερνεται.!!!!!!

Ισως θα ηταν καλυτερα να σεταρεις Direct3d ή Advanced 3d

και κατι ακομα.... Δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο to studio 10 plus βλεπει core2duo επεξεργαστες, και πιστευω οτι πρεπει να το ψαξεις λιγο

Τωρα οσον αφορα τους δισκους....βαλε οτι θελεις πανω απο 200gb

Το raid 0 ειναι πολυ γρηγορο αλλα αν χασεις εναν απο τους 2 δισκους......αντιο

το raid 1 κανει mirroring kai ετσι εχεις παντα ενα δισκο ετοιμο εστω και αν αστοχησει ο αλλος, καθοτι ειναι πιστο αντιγραφο ο ενας του αλλου.

Μπορεις να κανεις βεβαια συνδυασμο και των 2 προτυπων(10) και ετσι να τα εχεις ολα μαζι

Ευχομαι καλα αποτελεσματα, και καλη δουλεια!!!!

καλημερα σε ολους σας

Παναγιωτης:) :) :)

παιδια τι να πω δε περιμενα τετοια ανταποκριση . Μάλλον πρεπει να το ψαξω και άλλο. :(

Τελικά το studio 10 υποστηρίζει core duo και μαλιστα είναι και ο δευτερος πιο γρηγορος απο τους επεξεργαστες που συγκρίνει. !!! :)

Γεια χαρα και παλι στη παρεα

Γιωργο

Παρα πολυ καλη επιλογη θα ηταν να διαχωρισεις τους δισκους αναλογα τη δουλεια που θελεις να κανεις, και αναλογα βεβαια πως η εφαρμογη διαχειριζεται τα αρχεια.

Θα σου πω τι εχω κανει εγω

Το Avid Liquid 7.1 Ζηταει 1 δισκο για την εφαρμογη και αυτος ειναι ο δισκος εκκινησης, 1 δισκο για το capture των αρχειων, και 1 δισκο για το Rendering των αρχειων

Κατα συνεπεια εχεις καλυτερη διαχειρηση των αρχειων σου και ετσι ξερεις που ειναι τι

Τωρα οσον αφορα την χωρητικοτητα...1 ωρα DV video ειναι 13,6 gb. Καταλαβαινεις οτι αν εχεις 5 κασσετες για να επεξεργαστεις, εφαγες αμεσως αμεσως 70gb και ακομα δεν εχεις κανει επεξεργασια!!!

Οι Raptor ειναι τελεια επιλογη αλλα ειναι πανακριβοι, και για μενα αποκλειονται

Εγω εχω βαλει 4*250gb weterndigital 16mb cache 7200 rpm και πανε φετες!!!

Πηρα τους δισκους την Τριτη 84 ευρω εκαστος με το φπα!!! Συνολο 252 για ενα πολυ καλο συστημα δισκων.

Στο θεμα του επεξεργαστη τωρα....εχει δικιο ο φιλαρακος που λεει να παρεις τον Ε6600. Οχι μονο για την μεγαλυτερη συχνοτητα λειτουργιας, αλλα κυριως για την L2 Cache που ειναι 4mb αντι 2mb που ειναι του

Ε6400. Την δυναμη της μεγαλυτερης L2 Cache θα την δεις ξεκαθαρα στο Rendering

To premiere πλεον εχει κανει μεγαλα αλματα,και θα το ευχαριστηθεις

Το After effects......ξεζουμιζει το μηχανημα και ειναι πανδυσκολο!!! Ομως αξιζει τον κοπο πιστεψε με.

Και εγω λιγα μονο πραγματα γνωριζω απο αυτο το προγραμμα, αλλα ειναι κορυφη.

Αυτα...ευχομαι να μη σε φερνουμε με ολα αυτα σε αδιεξοδο, αλλα πιστευω οτι πρεπει να γνωριζεις πως θα βαδισεις τωρα στο ξεκινημα.

Και εμενα καποιος αλλος μου εδειξε, και σε εκεινον καποιος αλλος κοκ.

Ευχομαι καλη αγορα, και καλη δουλεια:)

Καλησπέρα και πάλι

Ακολουθώντας πλήρως τις συμβουλές σας αποφάσισα να κάνω τους δύο δίσκους όχι raid 0 αλλά raid 10 ώστε να παίρνει και buck up. Πήγα λοιπόν στο κατάστημα που θα τον αγοράσω αλλά ο τεχνικός μου είπε ότι δεν το έχει ξανακάνει και δεν γνωρίζει πως γίνεται και αν γίνεται, αλλά θα κοιτάξει το manual της μητρικής . Μήπως σας είναι εύκολο κάποιες οδηγίες για να του τις μεταβιβάσω; Εγώ δε θα τις καταλάβω γιατί δεν γνωρίζω τόσα πολλά από υπολογιστές αλλά φαντάζομαι ότι αυτός θα καταλάβει

Επίσης θα βάλω και ένα δίσκο στις 10000 στροφές για λειτουργικό και θα πάρω τον Ε6600. Με μια πρωτη ματια δεν βρήκε τον 36αρη σκληρό αλλα μόνο 75 GB λέγοντας ότι μάλλον θα είναι λιγο παλιος . Παντως μάλλον θα βρεθεί αφού τον έχω βρει στο site του πλαισιου.

Ευχαριστώ και πάλι

Προσωπική άποψη :

Διαφωνώ με όσα λέχθηκαν παραπάνω. Ο χρήστης ggeorge θέλει με λίγα λόγια να αγοράσει σταθμό επεξεργασίας video και δημιουργίας video. Τόσος λόγος έγινε για τους σκληρούς (θεωρώ 100% ανούσιος) όπου έλεγε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Επιτρέψτε μου να απορρίψω τις ανησυχίες σας για τους δίσκους τη στιγμή που ουδείς ασχολήθηκε με τις απαράδεκτες κάρτες γραφικών που έχουν αναφερθεί.... Εγώ θα πρότεινα στον ggeorge να αγοράσει κάποιον σταθμό εργασίας με opterons και κάποια επαγγελματική κάρτα τύπου ATI FireGL ή NvidiaGL. Και μετά, ας έρθει πίσω να συζητήσουμε πάλι για τους δίσκους (έλεος δηλαδή).... Προσωπικά έχασα την μπάλα απ'όσα γράφτηκαν, αλλά πρόχειρα υπολογίζω να δώσει ο ggeorge 1,5 - 2k . Όπότε φίλε μου, χτύπα ένα workstation να κάνεις τη δουλεία σου.

Η ταπεινή μου γνώμη.

Συμφωνώ απόλυτα με τον gdp77 όλοι αυτοί οι ράπτορες & τα raid θα τρεχουν του σκοτωμού με τον καημένο τον core 2 να μη μπορεί να τους φτάσει. Μη παρεξηγηθούμε καλη φάση 2 raptors σε raid 0, αλλά πεταμένα λεφτά για τη δουλειά που θες να κάνεις. Επίσης οτιδήποτε σε raid 5 ή 10 ξέχασέ το, θα σου τρώει όλο το load του επεξεργαστή για μια αντιγραφή επικόλληση. Η λύση του workstation είναι η καλύτερη.

Αρχική απάντηση από gdp77 [Χθες, στις 19:23]

Προσωπική άποψη :

Διαφωνώ με όσα λέχθηκαν παραπάνω. Ο χρήστης ggeorge θέλει με λίγα λόγια να αγοράσει σταθμό επεξεργασίας video και δημιουργίας video. Τόσος λόγος έγινε για τους σκληρούς (θεωρώ 100% ανούσιος) όπου έλεγε ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Επιτρέψτε μου να απορρίψω τις ανησυχίες σας για τους δίσκους τη στιγμή που ουδείς ασχολήθηκε με τις απαράδεκτες κάρτες γραφικών που έχουν αναφερθεί.... Εγώ θα πρότεινα στον ggeorge να αγοράσει κάποιον σταθμό εργασίας με opterons και κάποια επαγγελματική κάρτα τύπου ATI FireGL ή NvidiaGL. Και μετά, ας έρθει πίσω να συζητήσουμε πάλι για τους δίσκους (έλεος δηλαδή).... Προσωπικά έχασα την μπάλα απ'όσα γράφτηκαν, αλλά πρόχειρα υπολογίζω να δώσει ο ggeorge 1,5 - 2k . Όπότε φίλε μου, χτύπα ένα workstation να κάνεις τη δουλεία σου.

Η ταπεινή μου γνώμη.

Τωρα τι ειδους ¨ταπεινη γνωμη¨ειναι αυτη με το να λες οτι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του!!!!!

ισως θα επρεπε να εχεις καταλαβει οτι ολες οι τοποθετησεις εκφραζονται μεσα απο την πειρα που εχει αποκομισει ο καθενας, και βασει αυτης της πειρας μιλαει!!!!!

Λοιπον καλα θα κανεις να μην τη πεφτεις ετσι αμα κατι δεν σου κανει, γιατι ουτε και η δικια σου γνωμη ειναι πανακεια!!!

Στην τελικη ο ανθρωπος δεν θελει να κανει 3d Animation αλλα επεξεργασια Video.

παιδια η αλήθεια είναι ότι θέλω εναν υπολογιστή για όλες τις δουλειες, ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες, autocad κλπ , αλλα και επεξεργασία video. Το να αγοράσω κάτι εξειδικευμένο δε θα το ήθελα. Νομίζω ότι απλά ενας δυνατός υπολογιστής με κάποιες βέβαια εξτρα δυνατότητες - λειτουργίες θα είναι αρκετα καλή λύση. Η τιμή του εν λόγω υπολογιστή βγαίνει περίπου στα 1300 ευρω χώρίς οθόνη DVD και καλή κάρτα ήχου που έχω :cry: . Ετσι και αλλιώς είναι πολλά για το χόμπι μου αρα δε νομίζω ότι θα πρέπει να δώσω κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας και πάλι

Αρχική απάντηση από manoliss

Συμφωνώ απόλυτα με τον gdp77 όλοι αυτοί οι ράπτορες & τα raid θα τρεχουν του σκοτωμού με τον καημένο τον core 2 να μη μπορεί να τους φτάσει.

Χαχαχα ναι, καλό! :TD:

Το ακούσαμε κι αυτό, ο διπλοπύρηνος να μη φτάνει τους σκληρούς...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.