Jump to content

SSD DEFRAG (+Raid0 support) TONY TRIM

jax7480

Recommended Posts

Να αναφερω αρχικα οτι το παρακατω κειμενο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, απλα το μεταφερω απο το site της OCZ απο ενα post που εχει κανει ο TONY, προσπαθωντας να βοηθησει οσους εχουν SSD με fragmented drives ή αλλιως με γραμμενα αλλα οχι σβησμενα blocks, με παλια drives που δεν υποστηριζουν TRIM καθως και για κατοχους SSD σε συστοιχια RAID0.

Την παρακατω μεθοδο την εχω δοκιμασει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ σημερα το πρωι στα δικα μου drives και δουλεψε ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Δεν μπορω να παρεχω κανενος ειδους support οπως επισης οφειλω να τονισω οτι οι δικοι μου SSD ειναι με SLC nand μνημες, που σημαινει οτι με μερικες ακομα εγγραφες-διαγραφες, δεν θα ενοχληθουνε και πολυ.

Παμε λοιπον.

Για αρχη θα χρειαστειτε 2 προγραμματακια.

Το PerfectDisk 10 το οποιο εχει support για SSD και μπορειτε να κατεβασετε σε trial απο εδω:

http://www.perfectdisk.com/

και το Freespacecleaner AS-Clean που μπορειτε να κατεβασετε απο εδω:

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/attachment.php?attachmentid=12488&d=1257418520

ή εδω:

http://rapidshare.com/files/329534801/FreeSpaceCleaner.rar

Ανοιγουμε λοιπον το PerfectDisk10 για αρχη και βλεπουμε την πρωτη οθονη.

perfectstart.jpg

Στο πρωτο ΤΑΒ Defragmentation επιλεγουμε το Consolidate Free Space οπως δειχνει η εικονα παρακατω

perfconss.jpg

Μετα επιλεγουμε τον SSD μας κανουμε δεξι κλικ. Απο το drop down menu, επιλεγουμε Drive Properties.

perfdrvprop.jpg

Στο νεο παραθυρο που θα εμφανιστει, τσεκαρουμε πρωτα στο αριστερο παραθυρο να ειναι επιλεγμενο το online defragmentation

και στο τελος ενεργοποιουμε την τελευταια επιλογη που λεει Aggressively Consolidate free space

perfaggrv.jpg

Παταμε στο OK και το παραθυρο κλεινει και μας επιστρεφει στην αρχικη οθονη.

Πηγαινουμε στο TAB AutoPilot Scheduling και παταμε πανω στο κουμπι StealthPatrol

perfstealth.jpg

Στο παραθυρο του StealthPatrol ακουλουθουμε τα 3 βηματα που εχει:

1. Επιλογη του Drive SSD.

perfstealth1st.jpg

2.Defrag Method

Επιλεγουμε το Consolidate Free Space

perfstealth2nd.jpg

3.Minimum Period (scheduling)

perfstealth3rd.jpg

Παταμε στο Finish.

Πηγαινουμε παλι στο TAB Defragmentation και παταμε πανω στο START.

perfstartdfrg.jpg

Περιμενουμε λιγη ωρα μεχρι να τελειωσει το defrag.

Μολις τελειωσει, κανουμε minimize το προγραμμα PerfectDisk 10 και ανοιγουμε το δευτερο προγραμματακι

AS Cleaner.

Κανουμε check πανω στην επιλογη with FF και παταμε πανω στο clean.

ascleaner.jpg

Η μπαρα, θα γεμισει πολλες φορες. Οταν σταματησει να γεμιζει και μεινει ολοκληρη γεματη εχει τελειωσει.

Εχετε τελειωσει και με το defrag ή TRIM του δισκου σας.

Στην ουσια, αυτο που καναμε ειναι το εξης. Αφου τρεξαμε το defrag στον δισκο, με το AS Cleaner γεμισαμε τα αδεια blocks με

1's (ασσους) δηλαδη τα μαρκαραμε ως άδεια.

Ελπιζω να δουλεψει σε ολους.

Οπως ειπα και πριν δεν παρεχω κανενος ειδους support. Μπορειτε να βρειτε λογικα support απο τον TONY στην OCZ απο το παρακατω

λινκ

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?t=64753

Σε εμενα παντως δουλεψε.

Οριστε και τα αποτελεσματα.

Πριν το Tony-TRIM:

beforett.jpg

και μετα το Tony-TRIM:

aftertt.jpg

Νομιζω η διαφορα ειδικα στα write speeds φαινεται ξεκαθαρα.

Ειναι κατω απο την φωτο ακριβως.

Δεν το ειδες απλα...

Υ.Γ. Θα το βαλω απο πανω για να φαινεται καλυτερα. Αν και η φωτο το δειχνει.

Υ.Γ.2. ΟΚ Chris, το ειδα το λαθος, ευχαριστω για την διορθωση.

Υ.Γ.2. ΟΚ Chris, το ειδα το λαθος, ευχαριστω για την διορθωση.

Τπτες :)

Ναι, 3 mobi εχω πανω σε perc.

Τα 20 στα 4κ που γιναν 70 ψιλο-αμφιβαλλω αν ειναι αληθεια ή μ***κια του του crystaldisk. Αν ειναι πραγματικα τοτε μετραει πραγματικα η μεθοδος για την περιπτωση μου. Μια ελαφρια αυξηση στα seq write ειναι το λογικο που περιμενα και το πηρα. :)

μετα απο ρεσταρτ .

[ATTACH]6768[/ATTACH]

και ενα atto .

[ATTACH]6769[/ATTACH]

και ενα με 3x100 mb file

[ATTACH]6770[/ATTACH]

ssd: 3x patriot warp 32gb

αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι πριν το crystal καθε φορα εβγαζε ακυρα νουμερα ενω τωρα εχει μικρη διαφορα καθε φορα που το τρεχω .

post-497-1414343355,4754_thumb.jpg

post-497-1414343355,4869_thumb.jpg

post-497-1414343355,5029_thumb.jpg

φαινεται να δουλευει! :)

μονο μια παρακληση, συγκρινετε με τα ιδια settings (ιδιο αριθμο επαναληψεων, ιδιο μεγεθος αρχειου κλπ), και βαλτε πριν και μετα οπως εχει βαλει και ο Ζάχος στο 1ο ποστ. ;)

Προσθεστε στο ποστ σας και τους SSD που εχετε.

Καντε ενα edit και διορωστε οπου χρειαζεται. ;)

Θα το δοκιμασω και εγω! με ψησατε! :p

τα αποτελεσματα (μαλλον) δεν ηταν τα αναμενομενα...

[ATTACH]6778[/ATTACH]

[ATTACH]6779[/ATTACH]

και αυτο το crystaldisk πολυ αναξιοπιστο. εψαχνα να βρω τα τεστ απο τοτε που τους ειχα παρει, ποτε δεν ειχα πιασει 99 write! banana

Υ.Γ. Δεν ξερω για ποιον λογο ο Tony προγραμματιζει το Perfectdisk να τρεχει το consolidate free space καθε μερα, ενω μετα δεν τρεχει αυτοματα το AS Cleaner. :confused:

post-543-1414343355,6913_thumb.jpg

post-543-1414343355,7537_thumb.jpg

Σου αυξησε το Sequential κατα 13%....

Τι αλλο ηθελε δηλαδη?

Μια χαρα βελτιωση βλεω σε ολους οσους εχουν κανει τη δοκιμη και εχουν ποσταρει αποτελεσματα παντως.

Τι αλλο να θελει ο ερμος??Τις επιδοσεις που ειχε στην αρχη..

Σιγα μην φανει η διαφορα στο ματι απο 13% "αυξηση" στο seq.

@Saki

δλδ εσενα χειροτερεψανε??:(

sake τι ssd εχεις ρα ?:D

ομως ολοι ειχαμε εστω και μια μικρη ανοδο εσενα τι παιχτηκε αραγε?

2x SuperTalent MasterDrive OX.

αν με ρωτας, ιδεα δεν εχω! :p

εχω τις αμφιβολιες μου για το crystaldisk, οτι να 'ναι βγαζει. :nare μονο μην με μπριζωσει και κανω backup και μετα flash-αρω ξανα το FW

σε αισθηση δεν βλεπω διαφορα (ειχαν ηδη πιασει πατο δηλαδη πριν απο το σκηνικο :D), το καλο ειναι οτι "κερδισα" ενα GB ελευθερου χωρου banana

Τι αλλο να θελει ο ερμος??Τις επιδοσεις που ειχε στην αρχη..

Σιγα μην φανει η διαφορα στο ματι απο 13% "αυξηση" στο seq.

@Saki

δλδ εσενα χειροτερεψανε??:(

Ναι,ρε συ Γιωργο,ολοι θα θελανε τις επιδοσεις που ειχαν στην αρχη,αλλα δεν ειδα πουθενα να αναφερεται απο τον δημιουργο πως το συγκεκριμενο "software" υποσχεται κατι τετοιο.Κανω λαθος?

Βελτιωση στις επιδοσεις αναφερει και βελτιωση δινει...

Οσο για το τι φαινεται στο ματι....ασ'το καλυτερα...Γιατι καταλαβαινει κανεις την διαφορα τωρα σε σχεση με την πρωτη μερα που εβαλλε το λειτουργικο του στον SSD?Mιλαμε για απειροελαχιστες διαφορες για να γινονται αισθητες στο ματι (διορθωστε με αν κανω λαθος).

Ναι,ρε συ Γιωργο,ολοι θα θελανε τις επιδοσεις που ειχαν στην αρχη,αλλα δεν ειδα πουθενα να αναφερεται απο τον δημιουργο πως το συγκεκριμενο "software" υποσχεται κατι τετοιο.Κανω λαθος?

Βελτιωση στις επιδοσεις αναφερει και βελτιωση δινει...

Ναι το ξερω..οι επιδοσεις αυτες δεν μπορουν να μεινουν σταθερες ποτε.:D

(Τουλαχιστον σε μενα..και θα αιτιολογήσω στο αλλο Thread..)

Οσο για το τι φαινεται στο ματι....ασ'το καλυτερα...Γιατι καταλαβαινει κανεις την διαφορα τωρα σε σχεση με την πρωτη μερα που εβαλλε το λειτουργικο του στον SSD?Mιλαμε για απειροελαχιστες διαφορες για να γινονται αισθητες στο ματι (διορθωστε με αν κανω λαθος).

Εγω καταλαβα μονο διαφορες στο Boot.:)

Αρα στα λογια μου ερχεσαι...

Η διαφορα στο boot ειναι μια φορα σε καθε power on/off - restart :D

Σκεψου ποσο συχνα ανοιγοκλεινεις το πισι σου και μετα πες μου.

Αααα,ετσι απο περιεργεια κιολας.Για τι διαφορα σε χρονο bootαρισματος μιλαμε?Και πες μου και τις απολυτες τιμες σε παρακαλω αν μπορεις (πχ 200 sec πριν,400 sec μετα).Για να δουμε και επι της ουσιας αν υπαρχει νοημα δλδ.

Γιατι αν μου πεις οτι εκανε 2 λεπτα να μπουταρει και μετα εκανε 2.5 θα κλασω στα γελια :D

Αρα στα λογια μου ερχεσαι...

Η διαφορα στο boot ειναι μια φορα σε καθε power on/off - restart :D

Σκεψου ποσο συχνα ανοιγοκλεινεις το πισι σου και μετα πες μου.

Αααα,ετσι απο περιεργεια κιολας.Για τι διαφορα σε χρονο bootαρισματος μιλαμε?Και πες μου και τις απολυτες τιμες σε παρακαλω αν μπορεις (πχ 200 sec πριν,400 sec μετα).Για να δουμε και επι της ουσιας αν υπαρχει νοημα δλδ.

Γιατι αν μου πεις οτι εκανε 2 λεπτα να μπουταρει και μετα εκανε 2.5 θα κλασω στα γελια :D

Ενα PC που καιει αρκετα..ανοιγοκλεινει και συχνα...δεν ειναι αυτο το θεμα μας.

Οι διαφορες δεν ειναι λεπτα αλλα κατι Sec...μετρημενα με Bootimer.

Πχ Απο τα 12 sec που ειχα στην αρχη ειχα παει σε 22-24.

Νοημα δεν υπαρχει,διαφορα στο ματι ομως υπαρχει.

Θες να κλασεις στα γελια ..κλασε.. παλι νοημα δεν εχει.(Απο πιτα που δεν τρως ..μην σε νοιαζει και αν καει..ακα εγω εσκασα τα 205).:D

Καλο θα ηταν τα σχολια να μεταφερθουνε στο αλλο το Thread ..για να μην χαλαμε τον οδηγο..;)

Σχημα λογου ειναι ρε G,το ξερεις πως κανω πλακα.

Αλλα αν αντι για 12 σεκοντ εχεις παει στα 22,δεν εγινε και κατι...Αυτο θελω να πω.

Με τα σεκοντ και τα μιλισεκοντ παιζουμε.

Σιγουρα και γω θα θελα να εχω το απολυτο απο τη στιγμη που θα τα χα σκασει,αλλα πριν αγορασεις τα ηξερες αυτα,ετσι δεν ειναι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.