Jump to content

7900GT memmory overclocking problem?

ikonsgr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προσφατα απέκτησα μία MSI 7900GT. Βάζοντας water block στη GPU και ψυκτρες στις μνήμες, την πήγα αρχικά απο 450/1320Μhz στα 630/1600Mhz.Μεχρι εδω ολα καλά.

Μετά απο 10 μέρες περίπου έβαλα καινουριους drivers (91.45). Και απο τότε αρχίσαν τα προβλήματα! Σκουπιδια στην οθόνη,κοληματα και κάτι περίεργα αναβοσβησήματα!Λεω οι drivers φταινε, κανω remove Και ξανα Install τους παλιους, αλλά τα ίδια!

Ψαχνωντας λιγο στο internet βρήκα πολλούς που λέγαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις 7900 (με τα Power modules) και οτι μετά από λίγες μέρες "τα παίζουν" τελείως ή δεν σηκώνουν καθόλου overclock!

Τώρα λέω,τη κάτσαμε! :) Δεδομένου ότι η υδροψυξη που έχω είναι με ψυκτη και η κάρτα έχει ένα κάρο μονώσεις είναι πολύ μεγάλη μανούρα να την ξηλώσω και να την πάω για αλλαγή!

Ψάχνωντας το ομως λίγο περισσοτερο, τελικά διπαίστωσα ότι το πρόβλημα δεν ήταν στην gpu οπως νόμιζα αλλά στις μνήμες!! Συγκεκριμένα, κάνωντας o/c μόνο την gpu μέχρι τα 630Μhz δεν αντιμετώπιζα κανένα πρόβλημα πουθενά! Μόλις όμως πήγαινα να κάνω O/c στη μνήμη, οτιδήποτε πάνω από το 1.4ghz (από 1.32Ghz default) αμέσως δημιουργούσε προβληματα στα windows με εμφανιζόμενα πολύχρωμα pixel στην οθόνη ή "αναβοσβυσήματα" και κολήματα μόλις έβαζα καποιο παιχνίδι!

Η ερωτησή-απορία μου είναι η εξής: πως γίνεται αρχικά να ανεβαίνουν οι μνήμες μέχρι τα 1.6ghz και μετά απο λιγες μέρες και αλλαγή driver(παρεπιπτοντος, έκανα uninstall και επανεγκατάσταση 3 διαφορετικές εκδόσεις drivers αλλά τίποτα, οι μνήμες δεν σηκώνουν σχεδόν καθόλου O/c) να μην ανεβαίνουν σχεδόν καθόλου?

Μήπως κάποιο Utility (π.χ.το riva tuner ή το coolbits hack που χρησιμοποιησα) μου άλλαξε τα timmings στην video ram? Και αν ναι, υπάρχει τρόπος να επαναφερω τη video ram στα default timming?

Καμμιά άλλη ιδέα κανείς?

Ευχαριστώ.

Για να αλλάξουν τα timmings πρέπει να γίνει edit στο bios της κάρτα.

Δοκίμασε να αφήσεις νορμαλ την κάρτα για 1 μέρα και μετά ανέβαζε σιγά σιγά, 2 -3 φορές που το έχω συναντήσει έτσι έστρωσε.

εννοεις να την αφήσω με default gpu/ram να τρέχει κάποιο τεστ (3dmark) για μία μέρα,και μετά ν'ανεβάσω σιγά,σιγά την μνήμη?

Μην τρέχεις κάτι απλά άστην νορμάλ να παίξει λίγο (1μέρα) και μετά δοκίμασε πάλι o/c.

Οκ,θα παιξω 1-2 games σε default video ram speed για 1-2 μέρες(τη gpu ομως σε overclock ετσι?), και μετά θ'αρχισω να ανεβάζω τη μνήμη λίγο,λίγο. Αυτό που λες πάντως για το σιγα,σιγα στο O/c είναι πολύ σημαντικό.

Π.χ όταν πήγα να κάνω O/c τη gpu μονομιας (π.χ από 450->600 με τη μία) δεν περνούσε το τεστ!.Οταν ομως το έκανα σιγά,σιγά οχι απλώς περασε το τεστ στα 600 αλλά ανεβηκε μέχρι 633!

Με τις μνήμες πάντως ενώ τις ανέβαζα λιγο λιγο, και μεχρι τα 1.6Ghz ήταν οκ, μετά από λιγες μέρες άρχισε τις μαλ@#...!

Τώρα που θυμήθηκα κάτι: Oταν κάνεις O/c στην καρτα γραφικών για 3d applications, η ταχύτητα της gpu αλλάζει αυτόματα απο default σε overclocked Μολις τρέξει 3d εφαρμογή,η μνήμη ομως μένει μονίμως σε overclocked speed από την ώρα που μπαινει στα windows! Λές να ζορίστηκε πολύ επειδή ήταν συνέχεια στα 1.6ghz (ενώ η gpu οταν ήταν στα windows ήταν στα default 450) και να τα παιξε?

Πολυ γεροντοκόρες αυτές οι μνήμες ρε παιδί μου! Ολο παραξενιές είναι! :)

Καλά μην το αφήσεις και 633 βάλτο 5ΧΧ μέχρι να στρώσουν οι μνήμες.

Εμενα εχει παει 565/1600 και παιζει μια χαρα. Αλλα πανω απο 565 δεν παει με τιποτα.:(

(PS. Πρεπει να πειραξουμε το pci-e frequency??)

Λοιπόν, έκανα αυτό που μου είπε ο φίλος frost, έβαλα και τους καινουριους drivers, και όντως μπόρεσα να ξανανεβάσω τη μνήμη στα 1.6ghz,χωρίς κολήματα και αναβοσβησήματα! Βέβαια επειδη είναι λίγο οριακά (πετάει που και που κάτι χρωματιστά pixel στην οθόνη... :) ) την κατέβασα στα 1.54Ghz. Το θέμα τώρα είναι ποσο καιρό θα κρατήσουν σ'αυτή τη ταχύτητα! Δε πιστευω σε καμμια βδομάδα ν'αρχήσουν πάλι τις μαλ@#$!

aijaki, με νορμάλ ψυξη τόσο περίπου πάνε οι 7900. Εγώ έχω υδρόψυξη με ψύκτη και η gpu βρίσκεται μεταξύ 5c-10c ! Γι'αυτό και ανεβαίνει μέχρι τα 630Mhz ! Διαφορετικά, για να πάρεις επιπλέον Mhz πρέπει αναγκαστικά να κάνεις voltage mod πάνω στη πλακέτα (αλλάζεις μία smd αντίσταση που λειτουργεί ως διαιρετης τάσης αν δε κάνω λάθος) για να αυξήσεις την τάση της gpu. Ετσι όμως αυξάνεις πολύ την κατανάλωση και την εκλειομενη θερμότητα από την gpu. Ειχα διαβάσει κάπου για 7900 που τις ανέβαζαν με voltage mod στα 800Mhz (+75% από τα default 450 Mhz) αλλά....

"έτρωγαν" τριπλάσιο ρευμα,ήθελαν ειδική ψύξη,και... "γαιδούρι" τροφοδοτικο! :)

Αρχική απάντηση από aijaki

Εμενα εχει παει 565/1600 και παιζει μια χαρα. Αλλα πανω απο 565 δεν παει με τιποτα.:(

(PS. Πρεπει να πειραξουμε το pci-e frequency??)

Γερακι...:D...θες bios με παραπανω ρευμα αλλα και καλυτερη ψυξη μετα...

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Με εχει κραξει καλα ο παναγιωτης ε???:D :D

Το ξερω. Ποσο να τις δωσω? Ψυξη ειμαι με νερο και full load ειμαι στους 44.

Γίνεται VGPU mod στην 7900 μέσω bios;

Πάντως ρε παιδιά μην παρασύρεστε με τις τάσεις πολύ. Το ξέρω, είναι πειρασμός, λες "άντε λίγο ακόμα". Αν σκεφτείτε ότι η GTX έχει 1.4V Vgpu, θα έλεγα ότι τόσο είναι "ασφαλές" για την 7900GT, τουλάχιστο για τον πυρήνα. Αν και αλλάζει και η πλακέτα βέβαια.

Όσο για τις μνήμες του icongr, δεν νομίζω να "κάηκαν" αν δεν πήραν επιπλέον τάση. Εκτός κι αν τα έπαιξε κάνα άλλο τσιπάκι που έχει σχέση. Πάντως οι DD3 μνήμες είναι και λίγο παράξενες γενικά, δεν είναι σαν τις DDR που ξέρουμε από τα pc. Αν και στη αφή συνήθως δεν φαίνονται ζεστές, είναι παρά ταύτα πολύ ευαίσθητες στη θερμοκρασία, και όχι μόνο. Γι αυτό μπορεί τη 1 μέρα να σου "παίζουν" σταθερά, και την άλλη να πρέπει να τις κατεβάσεις. Ενδεχομένως με τον καινούριο driver, να άλλαξαν κατά τι οι επιδόσεις, και να βγήκαν στην επιφάνεια οι ατέλειες. Επίσης, τέτοιας "τυχαιότητας" προβλήματα, θα με έβαζαν σε υποψία και για το psu.

Αρχική απάντηση από GoriLLakoS

Ποιος απο τους 2 εχει δικιο?? Μπερδευτηκα...!

Αρχική απάντηση από aijaki

Το βρηκα εδω.

http://sg.vr-zone.com/?i=3330&s=2

Ποσο να δωσω με νερο??

[offtopic]αφου δεν παει η καρτουλα...πετα την....φαγωθηκες να με περασεις...:p :P :p :P :p [/offtopic]

Αρχική απάντηση από jpcupra

[offtopic]αφου δεν παει η καρτουλα...πετα την....φαγωθηκες να με περασεις...:p :P :p :P :p [/offtopic]

Ναι χτες το βραδυ δεν μπορουσα να κοιμηθω. Ειχα τεραστιο αγχος αν θα σε περασω ή οχι..Τοματο στην μουρη .:tomato: :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.