Jump to content

Αναβάθμιση σε Conroe

iceblade

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν έχω σχεδόν αποφασίσει σε μερικά parts για αναβάθμιση και θα ήθελα τις γνώμες σας:

C2D E6600 ~ 308E

Gigabyte 965P-DS4~155E

VGA 7900GS ~ 200E

Supertalent DDR2 800~279E (απο πλαίσιο)

Κατ' αρχήν να πώ ότι με ενδιαφέρει το o/c (με μαμά ψύξη) και θα ήθελα να φτάσω 400Mhz FSB. Κατά πόσο είναι αυτό δυνατό με τη σύνθεση που γράφω; Επίσης οι τιμές από τις μνήμες φαίνεται να έχουν ανεβεί πολύ, μήπως να πάω σε DDR2 667 για μικρότερο o/c αλλά πιο σίγουρο; Γενικά στις μνήμες τα έχω βρει σκούρα, τι προτείνετε με ένα balanced cost που να μπορεί να κάνει ένα τουλάχιστο 30% o/c ;

Ευχαριστώ προκαταβολικά

H συνθεση ειναι καλη και ειδικα αν βρεις τις συγκεκριμενες μνημες σιγουρα δεν θα σε κοψουν αυτες. Ειδικα τωρα που οι μνημες εχουν παρει την ανηφορα αν καταφερεις και τις βρεις στο Πλαισιο σε αυτη την τιμη παρτες χωρις να το σκεφτεις γιατι ακομα και στο εξωτερικο μνημες που εχουν τα D9GMH εχουν πανω απο 300ευρω για 2χ1Gb. Φυσικα η μητρικη εχει τα κολπα της για να ανεβει (οπως ολες αλλωστε) αλλα μην φοβασε εδω ειμαστε οταν τα παρεις. Τωρα για τον επεξεργαστη τι να πω τα περισσοτερα δειγματα μεχρι τωρα ειναι καλα οποτε πιστευω να μην σου τυχει καμια μπανανα. Καλες αγορες.

Προτείνω x1900gt αντί για 7900gs. Ίδια λεφτά αλλά καλύτερη από τη 7900gs, ειδικά σε shader intensive παιχνίδια.

Το rd600 είναι νέο mobo chipset από την ati και δεν έχει καμία σχέση με το r600 που είναι η dx10 κάρτα γραφικών από την ati. Να περιμένεις το rd600 δεν αξίζει imo. Μην ξεχνάς ότι η amd αγόρασε την ati και ότι το rd600 είναι μάλλον το τελευταίο ati chipset για intel.

Αρχική απάντηση από NIB [Σήμερα, στις 12:27]

Το rd600 είναι νέο mobo chipset από την ati και δεν έχει καμία σχέση με το r600 που είναι η dx10 κάρτα γραφικών από την ati. Να περιμένεις το rd600 δεν αξίζει imo. Μην ξεχνάς ότι η amd αγόρασε την ati και ότι το rd600 είναι μάλλον το τελευταίο ati chipset για intel.

Ναι για το chipset μιλάω και γω

Αρχική απάντηση από NIB

η amd αγόρασε την ati και ότι το rd600 είναι μάλλον το τελευταίο ati chipset για intel.

Εγω πιστευω οτι την αγορασε για να εχει περισσοτερα εσοδα και περισσοτερες τεχνολογιες να εξελιξει και οχι για να σαμποταρει την Intel...εστι και αλλιως...ολοι να πουλησουν θελουν...οχι να απομακρυνθουν απο τον κοσμακι...

Εγω πιστευω οτι την αγορασε για να εχει περισσοτερα εσοδα και περισσοτερες τεχνολογιες να εξελιξει και οχι για να σαμποταρει την Intel...εστι και αλλιως...ολοι να πουλησουν θελουν...οχι να απομακρυνθουν απο τον κοσμακι.

Πιστεύεις ότι η amd θα χαλάσει χρήμα για να κάνει πιο ισχύρη την ανταγωνιστική πλατφόρμα της intel; Πιστεύεις ότι τα έσοδα που είχε η ati από τα mobo για intel ήταν σημαντικά; Είχε βγει μια φήμη που έλεγε ότι η intel θα αφαιρούσε την άδεια παραγωγής chipset για intel από την ati, αλλά τελικά δεν ισχύει(τουλάχιστον έτσι λένε προς το παρών).

Εγώ βλέπω ότι πάμε για πλατφόρμα vs πλατφόρμα. Cpu+mobo+gpu vs cpu+mobo+gpu. Και άρα το να κάνεις mobo για τον αντίπαλο, δεν μου κολλάει και πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Αρχική απάντηση από NIB

Πιστεύεις ότι η amd θα χαλάσει χρήμα για να κάνει πιο ισχύρη την ανταγωνιστική πλατφόρμα της intel; Πιστεύεις ότι τα έσοδα που είχε η ati από τα mobo για intel ήταν σημαντικά; Είχε βγει μια φήμη που έλεγε ότι η intel θα αφαιρούσε την άδεια παραγωγής chipset για intel από την ati, αλλά τελικά δεν ισχύει(τουλάχιστον έτσι λένε προς το παρών).

Εγώ βλέπω ότι πάμε για πλατφόρμα vs πλατφόρμα. Cpu+mobo+gpu vs cpu+mobo+gpu. Και άρα το να κάνεις mobo για τον αντίπαλο, δεν μου κολλάει και πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πιστευω οτι την παρουσα στιγμη η AMD δεν εχει μεταβει στα 65nm και δεν μπορει να ανταγωνιστει την Intel λογω οχι τοσο μεγαλης ευκολιας $$$....βγαλε waffer+μηχανηματα πο την παραγωγη των 90νμ...φτιαξε αλλα για τα 65νμ και παραλληλα κανε r&d κια λιγο υστερπαραγωγη!

Η ιντελ εχει τα απειρα εργοστασια και κανει οτι θελει...και γι'αυτο λεω..κατα την γνωμη μου η amd επενδυσε καπου(βλεπε ATi) ωστε να εχει μεγαλυτερα εσοδα ωστε να κανει ολα τα παραπανω...μιας και στις καρτες γραφικων 2 ειναι οι κατασκευαστες και εκει πανε ολα τα φραγκα....:)

Απο την αλλη..εμποριο κανουν και αυτες και θελουν να τα εχουν καλα με ολους ωστε να αυξανουν τα κερδη τους....λες η ιντελ να μην εχει την δυναμη να κανει παρομοιο chip με το RD600?

λες η ιντελ να μην εχει την δυναμη να κανει παρομοιο chip με το RD600?

Ακριβώς επειδή μπορεί να κάνει η intel δυνατό chipset(και για low end αλλά και για high end), δεν έχει νόημα η ati να σπαταλήσει τόσο r&d σε κάτι που θα της αποφέρει λίγα κέρδη και που θα κάνει την αντίπαλη πλατφόρμα πιο ισχυρή. Γιατί πχ να μην επενδύσει αυτά τα λεφτά στο r&d για amd chipset; Που και έχει λιγότερο συναγωνισμό αλλά και κάνει την "οικογενειακή" πλατφόρμα πιο ισχυρή.

H amd/ati είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν το δέντρο(chipsets για intel) για να κερδίσουν το δάσος(ολική νίκη μέσω της πλατφόρμας amd). Τα οικονομικά μεγέθη δεν είναι καν συγκρίσιμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι η ati θα προσπαθήσει να βγάλει άλλο high end chipset για intel. Το πολύ πολύ, απλώς να βγάζει τίποτα low end, που δεν θέλουν ιδιαίτερο r&d και όπου θα μπορούν να εκμεταλλεύονται ότι παλιάς τεχνολογίας εργοστάσια έχει η amd ή οι affiliates της ati.

Με αυτή τη CPU / Mobo / μνήμες πως το βλέπετε είναι εφικτό το 400FSB? Η να πάω σε 6400 καλυτερα; Η μήπως τον 6600 σε άλλη mobo;

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 09:22]

αν εννοεις την DS4 ανετα θα πας 400, μη σου πω και 500

thx man. Ο 6600 όμως τα έχει τα 400 στη συγκεκριμένη mobo? Τι πιστεύετε;

μαντες δεν ειμαστε , αλλα σου ειπα ενα ποστ πριν οτι η μητρικη τα 400 τα εχει και αν εβλεπες τριγυρω εδω μεσα τι γραφεται απο διαφορους θα ηξερες ηδη οτι οι C2D πανε αρκετα και συνηθως "κοβονται" απο τις μητρικες.

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 09:46]

μαντες δεν ειμαστε , αλλα σου ειπα ενα ποστ πριν οτι η μητρικη τα 400 τα εχει και αν εβλεπες τριγυρω εδω μεσα τι γραφεται απο διαφορους θα ηξερες ηδη οτι οι C2D πανε αρκετα και συνηθως "κοβονται" απο τις μητρικες.

Ρωτάω γιατί έχω δει σε διάφορα ποστ ότι ο 6600 ανεβάζει λιγότερο FSΒ από τον 6300 και τον 6400. Οπότε αν τα σκάσω για μητρική και μνήμες, κρίμα να με κόψει το CPU (για το οποίο θα έχω δώσει +100ευρώ σε σχέση με τον 6400)

Αρχική απάντηση από iceblade [Σήμερα, στις 12:11]

Ρωτάω γιατί έχω δει σε διάφορα ποστ ότι ο 6600 ανεβάζει λιγότερο FSΒ από τον 6300 και τον 6400. Οπότε αν τα σκάσω για μητρική και μνήμες, κρίμα να με κόψει το CPU (για το οποίο θα έχω δώσει +100ευρώ σε σχέση με τον 6400)

λογικο ειναι να δεις μικροτερο fsb σε 6600 απο οτι σε 6400 και 6300, αφου εχει μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη (αρα μελαλυτερη συχνοτητα σε ισιο fsb). Αν βαλεις ιδιο πολλαπλασιαστη σε 6600 και 6400 η 6300, ΛΟΓΙΚΑ θα εχει μεγαλυτερο fsb ο 6600.

Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις 11:39]

λογικο ειναι να δεις μικροτερο fsb σε 6600 απο οτι σε 6400 και 6300, αφου εχει μεγαλυτερο πολλαπλασιαστη (αρα μελαλυτερη συχνοτητα σε ισιο fsb). Αν βαλεις ιδιο πολλαπλασιαστη σε 6600 και 6400 η 6300, ΛΟΓΙΚΑ θα εχει μεγαλυτερο fsb ο 6600.

thanx a bunch!. Τα αξίζει τα 100ευρώ παραπάνω ο 6600 κατά τη γνώμη σας;

Αρχική απάντηση από iceblade [Σήμερα, στις 13:51]

thanx a bunch!. Τα αξίζει τα 100ευρώ παραπάνω ο 6600 κατά τη γνώμη σας;

Εγω παντως δεν τα εδωσα και ουτε θα τα εδινα, δεν ξερω ποση διαφορα μπορουν να κανουν +2mb ωστε να αντικαταστησουν τη διαφορα της ταξης των 100ευρω στη τιμη. Προσωπικη αποψη παντα.

Δες και εδω: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=30992

Αρχική απάντηση από Elpis [Σήμερα, στις 12:01]

Εγω παντως δεν τα εδωσα και ουτε θα τα εδινα, δεν ξερω ποση διαφορα μπορουν να κανουν +2mb ωστε να αντικαταστησουν τη διαφορα της ταξης των 100ευρω στη τιμη. Προσωπικη αποψη παντα.

Δες και εδω: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=30992

Πολύ σωστό αυτό που λές. Τελικά όμως θα πάω σε 945P, πιο φτηνή μνήμη (ddr2-667) και E6600 με ένα μετριότατο o/c. Πως δούλεψε το μυαλό μυο και κατέληξα σε αυτό ούτε και εγώ ξέρω :p

Αρχική απάντηση από iceblade [Σήμερα, στις 15:34]

Πολύ σωστό αυτό που λές. Τελικά όμως θα πάω σε 945P, πιο φτηνή μνήμη (ddr2-667) και E6600 με ένα μετριότατο o/c. Πως δούλεψε το μυαλό μυο και κατέληξα σε αυτό ούτε και εγώ ξέρω :p

Εγω σου λεω να παρεις ds4+6400.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.