Jump to content

Δε βλέπει το Floppy

Wizard!

Recommended Posts

Δε μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει...!

Δε μπορεί να δει η μητρική το floppy :mad:

Όταν την είχα πρωτοπάρει, είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα γιατί δε μπορούσα να κάνω εγκατάσταση τους raid drivers από τη δισκέτα. Παιδεύτηκα πολλές ώρες αλλάζοντας καλώδια (τροφοδοσία & σήμα) ακόμα και floppy αλλά έκανε τα ίδια. Κάποια στιγμή στο άσχετο, απλά βάζοντας και βγάζοντας καλώδια είδε τη δισκέτα και προχώρησα στην εγκατάσταση (με καλώδια που είχα ήδη δοκιμάσει πολλές φορές και δούλευαν πριν).

Τώρα παρατήρησα ότι έχω το ίδιο πρόβλημα και το χρειάζομαι!

Δοκίμασα να πειράξω από το bios ρυθμίσεις, δοκίμασα ακόμα και να το βάλω σαν boot device, όπου φυσικά το αγνοεί, δεν ανάβει καν το λαμπάκι του και μπουτάρει από το δίσκο.

Αν βάλω ανάποδα το καλώδιο του σήματος, ανάβει μόνιμα το led του, όπως θα έπρεπε. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν κάνει τίποτα άλλο και δεν το βλέπει φυσικά ούτε μέσα από τα Win, που όμως βλέπει τον controller.

Καμμιά ιδέα πριν κάνω 2ο RMA τη μητρική? :unsure:

Χμμμ déjà vu!

Τα ίδια ακριβώς μου έκανε και η dq6 με τη μόνη διαφορά ότι το έβλεπε μεν κανονικά το fdd και φαινόταν οκ αλλά αδυνατούσε να διαβάσει δισκέτες (έβγαζε κάτι κουλά errors όταν πήγαινε να διαβάσει).

Αυτά σε dos mode (εξ ου και μου πηρέ 1 ώρα να περάσει drivers στο F6 απλώς κάποια στιγμή στο κουφό δούλεψε για 1 λεπτό και μετά συνέχισε κανονικά η εγκατάσταση).

Μετά στα win μια που δοκίμασα από περιέργεια (γιατί το fdd δεν το έχω μόνιμα πάνω παρά μονό για bios update κλπ) έπαιξε.

Μετά από καιρό που θέλησα να κάνω πάλι bios update τα ιδία. Είχε μουλαρώσει και έβγαζε πάλι τα απίθανα errors όταν διάβαζε.

Είδα και απόειδα και δοκίμασα ένα bios reset και ως δια μαγείας έπαιξε κανονικά! (εννοείται ότι στο bios δεν είχε πειραχθεί καμία ρύθμιση σχετική με το fdd).

Από τότε όλα ΟΚ.

Όποτε θα έλεγα να δοκιμάσεις ένα bios reset (jumper) και να βάλεις και το τελευταίο (bios). Αν και έχεις 975, αυτό το λέω πιο πολύ για κατόχους 965 γιατί το τελευταίο bios της gb κάνει update την rom του ich8r.

Η BadAxe έχει δυνατότητα να κάνεις save τις ρυθμίσεις και μετά να τις φορτώσεις.

Φαντάζομαι ότι με το reset θα χαθούν, σωστά? Αν όχι, να τις φορτώσω ή θα "φορτώσει και το πρόβλημα" μαζί? :...:

@@ μάντολες και σουτζουκάκια σμυρνέικα...

Λοιπόν, η μητρική ΔΕΝ έχει jumper για BIOS Reset... Δοκίμασα να βγάλω τη μπαταρία και φυσικά και το καλώδιο του ρεύματος. Τα άφησα έτσι +10', τα έβαλα, το ξεκίνησα και το μόνο που μηδένισε στο BIOS ήταν οι ημερομηνία/ώρα :blink:

Και βέβαια, τώρα πιά κατάλαβε ότι δεν υπάρχει floppy αφού στα boot devices μου λέει "No removable device detected", ενώ πριν είχε κανονικά το floppy...

Τα νεύρα μου...:computer:

Αρχική απάντηση από Wizard!

Μπορώ να δω τους οδηγούς για το raid μέσω usbstick ? Πως το κάνω?

Μία ερώτηση στην οποία και εγώ θα ήθελα απάντηση (για να εκλείψει και ο τελευταίος λόγος που κρατάω (έστω και στη ντουλάπα) το FDD).

Μία φορά είχα δοκιμάσει με USB FDD και ενώ είχε δουλέψει στην αρχή (στο F6) στο τέλος και πριν κάνει το πρώτο reboot που ξαναδιαβάζει μία από το FDD, δεν διάβασε με αποτέλεσμα να κολλήσει.

Σε μία άλλη μητρική που δοκίμασα πρόσφατα με USB FDD δεν δούλεψε καθόλου (ούτε στο F6) εκεί ίσως έπαιζε κάποια ρύθμιση στο BIOS.

Και βέβαια, τώρα πιά κατάλαβε ότι δεν υπάρχει floppy αφού στα boot devices μου λέει "No removable device detected", ενώ πριν είχε κανονικά το floppy...

Μήπως τελικά έχει όντως πρόβλημα η μητρική;

Αρχική απάντηση από spc

Μήπως τελικά έχει όντως πρόβλημα η μητρική;

Πιθανότατα, απλά έχω ένα μικρό πρόβλημα στη διαδικασία του RMA... :whistle2:

Πέραν του ότι βαριέμαι να την βγάλω άλλη μιά φορά, η moda έχει αφήσει ένα μικρό σημαδάκι και δεν ξέρω αν θα την πάρουν πίσω... :innocent:

Αρχική απάντηση από ea6gka

δε μου λες διπλα εκει που εκανες τη μοντα δεν ειναι το φλοππυ?

Δίπλα εκεί που έκανε ο Γοριλάκος τη moda, είναι το floppy, αλλά το πρόβλημα το έκανε από τη μέρα που την πήρα. Απλά επειδή κατάφερα και διάβασα μία φορά τη δισκέτα και προχώρησε, δεν ξανασχολήθηκα... Τώρα όμως το χρειάζομαι πάλι :(

Δίπλα εκεί που έκανε ο Γοριλάκος τη moda, είναι το floppy

Αρχική απάντηση από ea6gka

μαλλον το κολητηρι θα πειραξε καμμια γραμμη του φλοππυ

Βλέπω ο Γοριλάκος δεν έχει χάσει το ''magic touch'' του :p

Μη τα ρίχνουμε στο Βασίλη... Το πιθανότερο είναι να την έσκισα εγώ, με 4-5 αποτυχημένες προσπάθειες για mod και μετά πήγε στο Βασίλη.

Απλά το πρόβλημα με το floppy το είχε από την 1η μέρα που δεν την είχε ακουμπήσει κανείς.

Αρχική απάντηση από spc

Μία ερώτηση στην οποία και εγώ θα ήθελα απάντηση (για να εκλείψει και ο τελευταίος λόγος που κρατάω (έστω και στη ντουλάπα) το FDD).

Μία φορά είχα δοκιμάσει με USB FDD και ενώ είχε δουλέψει στην αρχή (στο F6) στο τέλος και πριν κάνει το πρώτο reboot που ξαναδιαβάζει μία από το FDD, δεν διάβασε με αποτέλεσμα να κολλήσει.

Σε μία άλλη μητρική που δοκίμασα πρόσφατα με USB FDD δεν δούλεψε καθόλου (ούτε στο F6) εκεί ίσως έπαιζε κάποια ρύθμιση στο BIOS.

Εγώ πάντως άσχετα με το floppy, θα δοκιμάσω αυτό:

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1703

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.