JohnnyX Νοέμβριος 1, 2006 #201 Νοέμβριος 1, 2006 σωστο για τον 1 χρονo αλλα μιλαω μεταξυ της 1ης εμφανισης και της δυνατοτερης revised (πχ 7800-7900) που ανεβαζει παλι της καρτα στη κορυφη
Maximus Νοέμβριος 1, 2006 #202 Νοέμβριος 1, 2006 Η ΑΤΙ μπορεί να έχει καλές κάρτες (το διαπιστώνω και ιδίοις όμασοι με την Χ1800ΧΤ512 η οποία σε ορισμένα παιχνίδια πραγματικά είναι πιο δυνατή από την 7800GTX - χαρακτηριστικό το Oblivion) αλλά έχει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ drivers. Πραγματικά είναι στιγμές που εύχεσαι να μην είχες ΑΤΙ. Ελπίζω αυτό με τη νέα γενιά καρτών να αλλάξει. Πάντως, με τις τιμές που λέει ο Βασίλης (~550 η GTS) 8800 δε θα πάρω ούτε με σφαίρες (εκτός αν βρω καμιά ευκαιρία ). Θα περιμένω την απάντηση της ΑΤΙ και τη νέα γενιά της nV και μετά θα προχωρήσω σε αγορές.
NIB Νοέμβριος 1, 2006 #203 Νοέμβριος 1, 2006 Εγώ ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με drivers(εδώ και 3+ χρόνια).
Maximus Νοέμβριος 1, 2006 #204 Νοέμβριος 1, 2006 Mακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο:1) Πρόβλημα με τα profiles2) Πρόβλημα με την ενεργοποίηση των φίλτρων σε ορισμένους χρήστες3) Πρόβλημα στο overlclocking4) Πρόβλημα στην εγκατάσταση νέων drivers5) Πρόβλημα στην απεικόνιση του CCC6) Πρόβλημα στα μενού του CCCΚαι η λίστα είναι τεράστια...Εγώ ειδικά όταν μου έκανε κάτι κουλά reboot όταν πατούσα το apply (χωρίς o/c) είχα τόσα νεύρα που θα κλωτσούσα το pc.
ea6gka Νοέμβριος 2, 2006 #206 Νοέμβριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από NIB[/i+AF] Εγώ ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με drivers(εδώ και 3+ χρόνια). ενα απλο παραδειγμα , εκει που παιζεις οποιοδηποτε παιχνιδι πατα alt-tab και μετα ξανα για να μπεις στο παιχνιδι. μηπως εχασες το AA+AF?
ΝTG Νοέμβριος 2, 2006 #207 Νοέμβριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από ea6gka ενα απλο παραδειγμα , εκει που παιζεις οποιοδηποτε παιχνιδι πατα alt-tab και μετα ξανα για να μπεις στο παιχνιδι. μηπως εχασες το AA+AF? αυτο γινεται επειδη εχεις επιλεξει απο drivers 0 ΑA/AF και βαζεις τα φιλτρα μεσα στο παιχνιδι..ή με "application controlled" απο drivers και τα φιλτρα παλι απο μεσα απο το παιχνιδι???????(ερωτηση ειναι....ρωταω αν το εχεις προσεξει ποτε στο κανει)
tolis861416003225 Νοέμβριος 2, 2006 #208 Νοέμβριος 2, 2006 κανε το ιδο σε lineage2 και δε θα ξαναπαιξεις...οπως και σε αλλα παιχνιδια που τωρα δε θυμαμαι
ea6gka Νοέμβριος 2, 2006 #209 Νοέμβριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG αυτο γινεται επειδη εχεις επιλεξει απο drivers 0 ΑA/AF και βαζεις τα φιλτρα μεσα στο παιχνιδι..ή με "application controlled" απο drivers και τα φιλτρα παλι απο μεσα απο το παιχνιδι???????(ερωτηση ειναι....ρωταω αν το εχεις προσεξει ποτε στο κανει) αυτο γινεται με επιλογη απο το CCC για AF +AA οποιαδηποτες τιμης , 2Χ,4Χ,6Χ κοκ
Hydrus Νοέμβριος 2, 2006 #210 Νοέμβριος 2, 2006 Στην Αγγλια παντως η 8800GTX ξεκινα απ τις 550λιρες δλδ 825.Δεν παω ενα Ιταλια ενα 4μερακι λεω γω...Χωρις να θελω να γινω γραφικος εχουν ξεφυγει με τις τιμες αυτες οι κ_λ_εταιριες,τι καταντια ειναι αυτα?Γιατι καταντια ειναι.Ναι μεν μας λενε συνεχεια για μειωση κοστους παραγωγης και συνεχως αυτο-κολακευονται για τις μεθοδους και τα εγοστασια τους αλλα απ την αλλη μου οτι η τιμιλογηση(εκτος οτι ειναι πολυ καλα προγραμματισμενη η μειωση)ξεκινα απο εξωφρενικες τιμες.Θυμαστε ας πουμε τι εκανε η nvidia με την 7800GTX 512 οταν την πρωτοεβγαλε?Ξεκινουσε απ τα 750 και οταν βγηκε η X1900XT στα 600το φυσαγαν και δεν κρυωνε...Βασικα ηξεραν τι εκαναν:Μια τελευταια αρπαχτη πριν δωσει ο αντιπαλος την απαντηση του.Και τωρα το ιδιο θα γινει.Την ειχα αντιπαθησει τρελα αυτη την εταιρια.Βεβαια πιστευω οτι με τις 8600GT(?) θα κανουμε μια χαρα την δουλεια μας αλλα και παλι για να δεις μια ρυθμηση παραπανω θα πρεπει να δωσει και κανα 300 παραπανω.Τι να πω ρε παιδια,εγω ακομα τα ποναω τα 400 οταν τα εδωσα για την 7800GTX 256ΜΒ εκεινο το πρωινο...(μεταχειρ κιολας).Αν καποιοι απο εσς εχετε την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαζετε καθε μηνα καρτα μαγια σας και να τις χαιρεστε αλλα γενικα ελεος με την τιμολογηση-απαξιωση του hardware.τελος off topic,τελος γραφικοτητος
tolis861416003225 Νοέμβριος 2, 2006 #211 Νοέμβριος 2, 2006 εμ φιλε μου... ετσι ειναι...ντροπη οντως...παντως εγω ποτε μου δε προκειτε να δωσω πανω απο το πολυ 25ο για καρτα γραφικων... η 6800γσ που εχω μια χαρα ειναι και ας ειναι καρτα τεχνολογιας 2ετιας....καρτα θα ξαναπαρω σε κανα χρονο και θα ειναι το μοντελο των 200 ευρο με το r600....και θα το κρατησω για 3 χρονια και εκεινο κλπ κλπ.....εκτος και αν βγει κιαλλο μετα το r600 και ειναι πιο δυνατο στα 200-250 ευρο ομως παλι...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥς ΕΙΝΑΙ
Maximus Νοέμβριος 2, 2006 #212 Νοέμβριος 2, 2006 Το θέμα, όπως το έχω πει μυριάδες φορές, είναι τι απαιτήσεις έχει ο καθένας. Αν δε σε νοιάζει να παίζεις στα 1280-1600 με τα φίλτρα ΟΝ και τα γραφικά στο ΜΑΧ, και μια 7600GT σε ικανοποιεί. Αλλιώς, για να απολαύσεις το καλύτερο δίνεις κάθε τρεις και λίγο αυτό που είναι 18 εκατοστά και κάνει όλες τις γυναίκες χαρούμενες (<---πονηρούλη το 500ευρω εννοώ... )
Mainframe Νοέμβριος 2, 2006 #213 Νοέμβριος 2, 2006 Αρχική απάντηση από Hydrus [Σήμερα, στις 14:35] Στην Αγγλια παντως η 8800GTX ξεκινα απ τις 550λιρες δλδ 825.Δεν παω ενα Ιταλια ενα 4μερακι λεω γω...Χωρις να θελω να γινω γραφικος εχουν ξεφυγει με τις τιμες αυτες οι κ_λ_εταιριες,τι καταντια ειναι αυτα?Γιατι καταντια ειναι.Ναι μεν μας λενε συνεχεια για μειωση κοστους παραγωγης και συνεχως αυτο-κολακευονται για τις μεθοδους και τα εγοστασια τους αλλα απ την αλλη μου οτι η τιμιλογηση(εκτος οτι ειναι πολυ καλα προγραμματισμενη η μειωση)ξεκινα απο εξωφρενικες τιμες.Θυμαστε ας πουμε τι εκανε η nvidia με την 7800GTX 512 οταν την πρωτοεβγαλε?Ξεκινουσε απ τα 750 και οταν βγηκε η X1900XT στα 600το φυσαγαν και δεν κρυωνε...Βασικα ηξεραν τι εκαναν:Μια τελευταια αρπαχτη πριν δωσει ο αντιπαλος την απαντηση του.Και τωρα το ιδιο θα γινει.Την ειχα αντιπαθησει τρελα αυτη την εταιρια.Βεβαια πιστευω οτι με τις 8600GT(?) θα κανουμε μια χαρα την δουλεια μας αλλα και παλι για να δεις μια ρυθμηση παραπανω θα πρεπει να δωσει και κανα 300 παραπανω.Τι να πω ρε παιδια,εγω ακομα τα ποναω τα 400 οταν τα εδωσα για την 7800GTX 256ΜΒ εκεινο το πρωινο...(μεταχειρ κιολας).Αν καποιοι απο εσς εχετε την οικονομικη δυνατοτητα να αλλαζετε καθε μηνα καρτα μαγια σας και να τις χαιρεστε αλλα γενικα ελεος με την τιμολογηση-απαξιωση του hardware.τελος off topic,τελος γραφικοτητος Επειδή βρίσκομαι στην ίδια θέση με σένα έχω απελπιστεί από όλα αυτά , ψηλές τιμές, απαξίωση hardware κλπ, θα ήθελα ό να δοκιμάσουμε να δούμε το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία. Αυτό που διαπιστώνω καθημερινά είναι πως, αν θες το 100%, την κορυφή δηλαδή (πχ μια 8800), θα πρέπει να το πληρώσεις πολλές φορές διπλό και τρίδιπλό από το 99% (πχ μια 7850).Αυτό φαίνεται πως διατάζει ο κανόνας της αγοράς και όσοι θέλουν τα δίνουν. Οι άλλοι, που μπορεί και να τα έχουν αλλά να μην θέλουν να τα δώσουν, ίσως θα πρέπει να αρκεστούν σε κάτι υποδεέστερο χωρίς αυτό απαραίτητα να δημιουργεί κατηγορίες ανθρώπων με φράγκα η χωρίς. Αν δεν ίσχυε το παραπάνω φαντάζομαι πως όλοι μας θα είχαμε μια 8800 και ως συνέπεια αυτού θα χάναμε τον στόχο για κάτι καλύτερο περιμένοντας απλά πότε θα βγει το επόμενο μοντέλο από την συγκεκριμένη εταιρία δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μονοπώλια κορυφής. Οι άλλοι κατασκευαστές δηλαδή τι θα κάνανε? Όσοι δεν θα ήταν στην αλυσίδα παραγωγής και διανομής της 8800 τι θα κάνανε? Όλοι τους θα σέρβιραν καφέδες?. Δεν νομίζω πως αυτό θα ήταν σωστόΠάντα θα πρέπει να υπάρχει το προϊών που βάσει του ανταγωνισμού θα κάνει τους άλλους κατασκευαστές να τρέχουν προς τα εμπρός επιταχύνοντας με τον τρόπο αυτό την εξέλιξη... Αυτό νομίζω πως τελικά πληρώνουμε. Βέβαια το πόσο το πληρώνουμε είναι άλλο θέμα.. Το συγκεκριμένο μοντέλο απευθύνεται για την ώρα σε ένα μικρό κοινό που θα τα δώσει τα 800. Και είναι λογικό από την στιγμή που ο μέσος όρος δίνει τα 350 και τα 400 όπως εσύ και εγώ. Μέσα στα παραπάνω δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το θέμα της απληστίας στην αλυσίδα τόσο των κατασκευαστών όσο και της λιανικής. Οι πωλητές όπως φυσικά και οι κατασκευαστές θέλουν να βγάζουν όλο και πιο πολλάάπραχτες σε μικρό χρόνο. Παλιά, 1985/90 δούλευαν με 200% στο Hardware, Τώρα δουλεύουν με 5 εώς 30 %. Η πτώση αυτή δημιουργήθηκε εξαιτίας του μεγάλου ανταγωνισμού . Έτσι λοιπόν, όσο για την ώρα η NVIDIA δεν έχει ανταγωνισμό θα βάζει ουν ότι τιμή θέλουν. Τώρα σχετικά με το θέμα της γρήγορης απαξίωσης του hardware σίγουρα από την μία είναι καλό γιατί πάμε τεχνολογικά μπροστά αλλά από την άλλη δημιουργεί μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις όπως ανέφερα και πιο πάνω. Στην τελική όμως αν αυτές τις απαιτήσεις δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να τις ακολουθήσουμε, δεν έγινε και τίποτα’σε να τα δίνουν αυτοί που θέλουν και μπορούν - και καλά θα κάνουν (για τους λόγους που ανέφερα πιο πάνω) και εμείς συνειδητά πλέον να ακολουθούμε
Helly Νοέμβριος 2, 2006 #214 Νοέμβριος 2, 2006 Eγω παλι διαφωνω οτι στο Hardware ισχυουν ελιτιστικες τασεις τιμολογησης top προιοντων παντα.Σα κυριο αντιπαραδειγμα αναφερω την τιμολογηση του Core 2 Duo απο την intel μια εταιρια κιολας που ποτε δε εριξε ευκολα τιμες για ανταγωνισμο η διαφημηση(εξαιρεση τα Xtreme μοντελα).Απλα ειχε την παραγωγη του νεου cpu σε μεγαλα επιπεδα.Και μην μου πειτε οτι ο μικρος allendale δεν ειναι Value for Money στα 170 γιατι θα ξυρισω το μουστακι μου.Γιατι δηλαδη να μην βγει H GTS στα 250-300 κατηγορια χρηματων που θεωρω ηδη τσιμπημενη αλλα δεκτη μεσα σε καποια πλαισια για το boost επιδοσεων που φερει σε σχεση με την προηγουμενη γενια?
tolis861416003225 Νοέμβριος 2, 2006 #215 Νοέμβριος 2, 2006 απλο, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ! δε μασαμε ομως....
JohnnyX Νοέμβριος 2, 2006 #216 Νοέμβριος 2, 2006 Αυτη ειναι η Gainwardhttp://www.theinquirer.net/default.aspx?article=35499
harrybani Νοέμβριος 3, 2006 #217 Νοέμβριος 3, 2006 εγω αν κ τα εχω σκασει απειρες φορες για καρτες και ιδιως τωρα που εχω δυο 7900gtx σε sli δεν υπαρχει περιπτωση......ακου 800:confused: αντε ρε ati απαντησε μπας κ προσγειωθουνε λιγο εκει στην nvidia........
unstoppable Νοέμβριος 3, 2006 #218 Νοέμβριος 3, 2006 BFG 768mb 8800GTX = £449.99BFG 640mb 8800GTS = £329.99http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17644192&page=23&pp=30
vdeseris Νοέμβριος 3, 2006 #219 Νοέμβριος 3, 2006 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 12:30] BFG 768mb 8800GTX = £449.99BFG 640mb 8800GTS = £329.99http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=17644192&page=23&pp=30 Δηλαδή 673.051 και 493.035 αντίστοιχα...
Athens2004 Νοέμβριος 3, 2006 #220 Νοέμβριος 3, 2006 Εγώ θα περιμένω το πλαίσιωμενο κατάστημα να τις βγάλει στα 300 τελική
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.