Jump to content

Προβλημα με e6400-->οκ

Elpis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρα. Χθες εφτιαξα το νεο μου pc, με conroe ε6400 , gigabyte ds4 (f5 bios) , 2x1gb corsair value.

Εχω ομως προβλημα, ΚΑΠΟΙΕΣ φορες οταν το βαζω να τρεξει super pi 32M κολλαει μετα απο λιγο, και πρεπει να κανω hard restart. To ιδιο γινεται και με το s&m. Oλα αυτα ενω ολα ειναι χωρις o/c.

απο θερμοκρασιες τι λεει το cpu?ελενξες αν η ψυκτρα τοποθετηθηκε σωστα(αυτο για αν σε ανεβαζει θερμοκρασιες)κατα δευτερο κανε και ενα τεστ στις μνημες σου

Αρχική απάντηση από Elpis

Δεν εχι προβλημα με θερμοκρασιες, μεγιστο 50 βαθμους.

τοτε προχωρησε για τεστ τις μνημες σου

Eβαλα στο s&m μονο τις μνημες και κολλησε αμεσως........ Ασυμβατοτητα;

edit:και το μεμτεστ κολλαει (δεν βγαζει λαθος, απλα κολλαει) και `φτιαχνει` μονο με hard reset.

Για δοκιμασε να τις βαλεις στα αλλα dimm sockets(2 k 4 αν τις εχεις στα 1-3). Επισης κανε λιγο overclocking να δεις αν φτιαχνει.:) Βαλε και το beta bios f5c...

Αρχική απάντηση από soki [Χθες, στις 18:12]

Για δοκιμασε να τις βαλεις στα αλλα dimm sockets(2 k 4 αν τις εχεις στα 1-3). Επισης κανε λιγο overclocking να δεις αν φτιαχνει.:) Βαλε και το beta bios f5c...

Aλλαξα τη θεση τους αλλα τιποτα. Το bios που το βρισκω;

Αρχική απάντηση από Chosen [Χθες, στις 19:43]

BIOS ποιο έβαλες;

Το f5 απο το σιτε της gigabyte.

To SnM κάνει και σε εμένα νερά με τον 6600 όπως και παλαιότερα στον Dag σε έναν CPU που είχε (δε θυμάμαι link τώρα), γενικά κάτι βρωμάει με την 1.8.1

Τελικα ειχε προβλημα η μητρικη, την πηγα και μου την αντικαταστησαν.

Και τα πρωτα κλοκια:

post-522-1416072806,5743_thumb.jpg

Ακόμα τίποτα δεν έχει δώσει, μη σταματάς :)

Ο 6400 μπορεί κι άλλο, τουλάχιστον 3.1-3.2 με τη μανίσια ψύκτρα.

Εχω μερικες ερωτησεις:

1)ποσο vcore να δωσω μεγιστο, με τη μαμα ψυκτρα

2)ποια ειναι τα φυσιολογικα επιπεδα για τη θερμοκρασια

3)ποιο προγραμμα να χρησιμοποιω για να τεσταρω τη σταθεροτητα, και ποσο περιπου.

1) Όχι πάνω από 1.45-1.475

2) Κάτω από 55C με τη μαμά ψύκτρα

3) S&M, Orthos και διπλά SuperPi (όπου κάνεις assign το κάθε ένα στον δικό του CPU/affinity)

(προσωπικές απόψεις)

Chosen το δευτερο με την θερμοκρασια παιζει πολυ. Μπορει να ειναι στραβο το καπακι, μπορει να μην εχει απλωθει τελεια η θερμοαγωγιμη αναμεσα στον πυρηνα και στο καπακι, μπορει να μην παταει καλα η ψυκτρα ή να στραβωνει πολυ την μητρικη το συστημα της βασης της, επισης παιζει ρολο και η ιδια η μητρικη τοσο σε ποιοτητα κατασκευης(ηλεκτρονικα) οσο και στο συστημα ψυξης της(stack cool, heatpipes κτλ.). Εμενα ο 6400 με ελαχιστο πανω απο το default(1.36Vcore λεει το speedfan, 1.4 απο bios) με Ultra 120 εχω 58 idle και με το test του ΤΑΤ(intel thermal analysis tool) που ανεβαζει θερμοκρασια παραπανω απο dual prime παει 81 στον πρωτο πυρηνα, 78 στον δευτερο!

Aν μπορει καποιος να το δοκιμασει και κανει reply ποσο ανεβαινει με αυτο το test σε load ο επεξεργαστης με 1.36 Vcore @ ~+/-3200mhz. http://rapidshare.de/files/35370347/intel_thermal_tool.exe.html

Εγω με στοκ ψυκτρα στα 3200 αλλα με 1,28 ταση (απο speed fan) 1,31 απο bios εχω 68βαθμους (απο το spped fan παλι). Στο προγγραμμα λεει:

post-522-1416072808,0466_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.