brwmogazos Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27, 2009 Οτι λεει ο τιτλος παιδες.Τι γοτερμπλοκ να παρω? Θα το βαλω σε κορ ι7 επεξεργαστη....τι μεγεθος ρακορ? και σωληνωσεις να βαλω στο συστημα?Εχω 3/8 εξωτερικη και εχω ηδη ενα 2πλο ψυγειο αλφακουλ και ενα μονο ψυγειο απο το γοτερτσιλ που ειχα παλια...ΔΕν ξερω αν θα χωραει στο κουλερμαστερ κοστμος Σ κουτι που σκεφτομαι να παρω για να τα βαλω ολα μαζι επομενως θα ηθελα τις γνωμες σας και για ψυγειο 3πλο...Σωληνωσεις τι μαρκα και μεγεθος?Η αντλια μου ειναι η Εχειμ Στεισιον 2 650 12βολτη με το κοντρολλερ της που τραβαει απο μολεξ ρευμα...Ευχαριστω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kfrei Δεκέμβριος 27, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Τι γοτερμπλοκ να παρω? Θα το βαλω σε κορ ι7 επεξεργαστη....Ρίξε μια ματια εδώ http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=235967κι εδώhttp://vapor.skinneelabs.com/Νομίζω πως το Watercool HeatKiller Revision 3.0 Copper και το Swiftech Apogee XT Revision 2.0 ειναι μονοδρομος. Ενδεικτικα μπορείς να δεις τιμες εδώ:http://www.chilledpc.co.uk/shop/index.php?cPath=113_38&sort=2a&page=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
brwmogazos Δεκέμβριος 27, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 27, 2009 Και απο ψυγειο?Εχω ενα διπλο και ενα μονο....να χρησιμοποιησω αυτα τα 2 η να παρω ενα τριπλο?Πεταμενα λεφτα?...απλως για πιο συμμαζεμενα πραγματα...θα μου πεις μπορω να βαλω ενα τριπλο και το διπλο καπου αλλου μεσα στο κουτι μου αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα αποδωσει η θα σκοτωσει την αντλια υποθετω?...-----Τελος...σωληνωσεις να παιξω σε 1/2 της ιντσας η να παραμεινω σε 3/8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 28, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 μιση ιντσα tubing Γνωμη μου?Κρατα το μονό για vga και το διπλό για cpu. Λιγο σωληνα παραπανω θα χεις και λιγο χαμηλωτερη ροη,αλλα πιστευω μια χαρα θα εισαι απο temps Αμα δεις και δεν σε καλυπτει,τοτε κανεις την οποια αλλαγη χρειαστει. Παντα μιλαω με γνωμονα το κοστος ετσι?Οχι τις απολυτες επιδοσεις. Σιγουρα το ειδανικο σεναριο θα ηταν να εχεις ενα τριπλο μονο για cpu και ενα διπλο μονο για vga αλλα ποιος ο λογος?Για 2-3-5 βαθμους πιο κατω? Το Comsos εχει χωρο για 2 ψυγεια.Απλα αν θελεις την γνωμη μου,αν προκειται να σκασεις ~200 ευρα για κουτι,κοιτα κατι αλλο καλυτερα.Κατι πιο ποιοτικο. ~200 και να παρεις φουλ πλαστικουρα μου φαινεται too much...Με 200-230 ευρω χτυπας κατι σε Silverstone/Lian Li καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Δεκέμβριος 28, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 αρχικα να ρωτησω, ολα τα μερη της τωρινης σου υδροψηξης ειναι σε 3/8; Γινεται να πας σε 1/2 ευκολα; (πχ μονο με αλλαγη ρακορ) Τι γοτερμπλοκ να παρω? Θα το βαλω σε κορ ι7 επεξεργαστη.... Νομίζω πως το Watercool HeatKiller Revision 3.0 Copper και το Swiftech Apogee XT Revision 2.0 ειναι μονοδρομος. +1 Εχω 3/8 εξωτερικη και εχω ηδη ενα 2πλο ψυγειο αλφακουλ και ενα μονο ψυγειο απο το γοτερτσιλ που ειχα παλια...ΔΕν ξερω αν θα χωραει στο κουλερμαστερ κοστμος Σ κουτι που σκεφτομαι να παρω για να τα βαλω ολα μαζι επομενως θα ηθελα τις γνωμες σας και για ψυγειο 3πλο... Ειναι μεγαλο το μπερδεμα με τα της υδροψηξης. Αρχικα θα πρεπει να διαλεξεις κουτι και μετα θα δουμε τι χωραει, αν χωραει και που το χωραει. σε ενα σχετικα μεγαλο κουτι παντως χωρανε ανετα 2πλο+μονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brwmogazos Δεκέμβριος 28, 2009 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 Παιδες, δεν θελω να ψυξω με νερα την καρτα γραφικων...παλια ειχα και στο τσιπσετ και στην καρτα....δεν προκειται να κλοκαρω την καρτα γιατι στο κατω κατω ....κλαειν ελαχιστα fps κερδιζεις./..αρα παμε για επεξεργαστη και μονο....Αρα το 2πλο ψυγειο και το μονο επαρκουν η να χτυπησω ενα τριπλο?Σωληνες μιση ιντσα ΟΚ...αρα θελει και ρακορ φουλ μιση ιντσα.Κουτι εχω ηδη αλουμινενιο....το PC 65 h 61 δεν θυμαμαι το λιαν λι σε μαυρο με παραθυρο....το ιδιο που εβγαινε ασορτι με το κιτ για το μαχ 2 τζιτι το φρεον....Και εχω φτιαξει εξωτερικο κουτακι για τα ψυγεια κτλπ....Να μην δωσω δηλαδη λεφτα για το κοσμος?να ειναι συμμαζεμενα...αυτο λεω...Γιατι με το συστημα μου τωρα εχω 3/8 σωληνωσεις γιατι μεγαλυτερες δεν χωρανε απο τα πισιαι σλοτς που τις φερνω εξωτερικα....Για πειτε γιατι αυριο στελνω τον αδερφο μου πλαισιο να παρει τα δικα του κομματια...ιδια με τα δικα μου δηλαδη διχως νερα κτλπ...να παιρνω και εγω σειρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 28, 2009 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 28, 2009 [ATTACH]6743[/ATTACH] Αυτο το κουτακι δεν εχεις? Αν ναι η αληθεια ειναι πως δεν ειναι και οτι πιο ευρυχωρο υπαρχει,αλλα παλι μια υδροψυξη με ενα 2πλο την χωραει ανετα σε μιση ιντσα σωληνωση. Αν ειναι να ψυξεις μονο το cpu με νερο,τοτε το διπλο μοναχα αρκει.Δεν υπαρχει λογος να βαλλεις και το μονό.Η διαφορα στις θερμοκρασιες θα ειναι ελαχιστ σε σχεση με τη βαβουρα που θα χεις για να τα χωρεσεις εκει μεσα. Βαλλε ρακορ μιση ιντσας σε ολα και προχωρα το ως εχει.Ειδικα απο τη στιγμη που εχεις εξωτερικο κουτακι για την υδροψυξη,δεν νομιζω πως ειναι τοσο δυσκολο να χωρεσουν οι σωληνες τη μισης ιντσας εκει μεσα...Και ολοκληρη η υδροψυξη χωραει (rad+pump+tank),το χουν κανει και αλλοι Τωρα οσον αφορα το κερδος απο τον υπερχρονισμο της vga,επετρεψε μου να διαφωνησω για το κερδος που εχεις,χωρις αυτο να σημαινει πως ειναι απαραιτητη η ψυξη της με νρο.Και με αερα μια χαρα κλοκαρει. Ισως να χρειαστεις καποια αεροχυκτρα για καλυτερα αποτελεσματα ψυξης και λιγοτερο θορυβο μεν,αλλα αυτο το βλεπεις στην πορεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Δεκέμβριος 29, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Αρα το 2πλο ψυγειο και το μονο επαρκουν η να χτυπησω ενα τριπλο? Αν το καλοσκεφτεις, το 2πλο και το μονο μαζι ειναι σαν ενα τριπλο. Ισως ενα κορυφαιο τριπλο να ειναι καλυτερο, αλλα αξιζουν 2-3-4 βαθμοι τα χρηματα; Στην θεση σου θα δοκιμαζα με τα υπαρχοντα πραγματα και αν δεν εμενα ικανοποιημενος θα σκεφτομουν κατι τετοιο. Κουτι εχω ηδη αλουμινενιο....το PC 65 h 61 δεν θυμαμαι το λιαν λι σε μαυρο με παραθυρο....το ιδιο που εβγαινε ασορτι με το κιτ για το μαχ 2 τζιτι το φρεον.... Και εχω φτιαξει εξωτερικο κουτακι για τα ψυγεια κτλπ.... Να μην δωσω δηλαδη λεφτα για το κοσμος? Καλα ε, τι με θυμισες τωρα! Που να ναι ο Obi αραγε; το εχεις κανει καπως ετσι; Οσο για το καινουριο κουτι, ειναι καθαρα θεμα επιλογης. Εγω στην αρχη νομιζα οτι τα εχεις στριμωξει ολα σε ενα μικρο κουτι (οπως εγω ) και ψαχνεις κατι μεγαλυτερο. Αφου μας λες οτι εχεις και αλλο ενα μικρο κουτι για υδροψυξη μπορεις να τα βαλεις εκει μεσα. Εκτος και αν εχεις το "μικροβιο": "ολα σε ενα νοικοκυρεμενα" , οποτε ψαχνεις για κουτι. Εμενα παντως δεν μου αρεσει το Cosmos. να ειναι συμμαζεμενα...αυτο λεω...Γιατι με το συστημα μου τωρα εχω 3/8 σωληνωσεις γιατι μεγαλυτερες δεν χωρανε απο τα πισιαι σλοτς που τις φερνω εξωτερικα.... Καλα οι τρυπες για τους σωληνες ειναι το μονο ευκολο. μια φωτο αρκει Ετσι μια πρωτη ιδεα, ειναι να "αντιγραψεις" το λαμακι που εχουν οι dual slot καρτες, να κανεις ενα εσυ με πλεξι και να κανεις τις τρυπες για τους σωληνες πανω του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 29, 2009 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Ή κατι τετοιο [ATTACH]6744[/ATTACH] Εγω τις συγκεκριμενες,τις ειχα κανει με ενα ποτηροτρυπανο + το Black N Decker μου. Η δουλεια δουλεια γινεται και με Dremel,αλλα θα ναι πιο μπελαλιδικη λογω του μικρου μεγεθους της τρυπας. Σε μεγεθος,ο σωληνας της 1/2 ιντσας περναει ανετα και εχει και αερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
brwmogazos Δεκέμβριος 29, 2009 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Παιδες ειλικρινα εκτιμω το ενδιαφερον γιατι βλεπω οτι γενικοτερα δεν υπαρχει μεγαλη συμμετοχη σε τετοια θεματα...οχι τιποτα αλλο αλλα δεν θελω να κανω τετοια ποστς και στο εξτριμ...εχω μεινει στις εποχες που εκει γραφαμε μονο σοβαρα κλοκς και οχι την καθε μλκια του καθενος οπως βλεπω γινεται σημερα... Μονο εξτριμ δεν εχει παραμεινει....Ον τοπικ τωρα...ΝΑΙ το κιτακι της Λιαν λι ειιχα ...ακομη το εχω οπως και το μαχ 2 τζιτι...πρεπει να εχω παλιες φοτογραφιες καπου στα μπριφκεις που δουλευα τωρα...http://briefcase.pathfinder.gr/view/brwmogazoshttp://briefcase.pathfinder.gr/view/enrdstrahttp://briefcase.pathfinder.gr/view/mgtdstraΚαπου εκει μεσα...μαζι με κατι μπεντς και σκρινς απο τα 5202μεγαχερτζ που ειχα φτασει τον πρεσκοτ με φρεον τοοοτε.Να ανοιξω τρυπες στο Λιαν Λι?Δεν ειναι ασχημη ιδεα... αν και το μπλακ εν ντεκερ (ντρεμελ κοπια) μηχανιματακι που ειχα εκοψε κομπλερ αρα....δεμ με βλεπω για ποιοτικες τρυπες... Θελω και κουτι για να αφησω τα κομματια πουε χω τωρα αλλωστε...αρα ενας λογος ακομη να παρω νεο κουτι. Πιο πολυ για την αλλαγη οχι τιποτα αλλο....σιγουρα τα λεφτα δεν τα βρισκουμε στον δρομο και 200 ευρω ειναι σχεδον ενα μπουστ κοντρολλερ για το αμαξι...λολ...Ωραιο το ΧΑΦ το κουτι αλλα δεν μου πολυαρεσει το κοψιμο του....Μια ακομη σημαντικη ερωτηση ομως...Διαβασα για τους εξαπυρηνους...Αξιζει να περιμενω η να χτυπησω τα κομματια αμεσα?Του αδερφου μου την παραγγελια θα την κανω αποψε...ιδια κομματια...με αερα ομως...Τι λετε?Ευχαριστω και παλι παιδες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 29, 2009 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Αν εχεις την υπομονη 1,2,3,X μηνες για τους 6πυρηνους,τοτε περιμενεις. Αν παλι οχι,βουρ στον πατσα. Its totally up to you Το βασικο ειναι κατα ποσο χρειαζεσαι τον 6core,για να περιμενεις για να ρθει. Patience is a virtue after all Τις τρυπες θα τις κανεις με ποτυροτρυπανο.Ειναι πραγματικα γελοια ευκολο.Σαν φλουδα απο φρουτο κοβει το αλουμινιο.Οποτε αυτο δεν θα πρεπε να σε προβληματιζει. Τωρα αν θελεις ντε και καλα να κανεις την αλλαγη,ετσι για την φαση,βρες τι σου ταιριαζει καλυτερα και ωρμα. Απλα οπως σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ,το Cosmos S μου φαινεται πολυ ακριβο και υπερτιμημενο γενικοτερα.Πολυ πλαστικο για 200 ευρω... Στην κατηγορια τιμης που παιζει,ισως και με λιγα φραγκακια παραπανω (ενα ποσο τις ταξης των 20-50 ευρω ειναι 10-25% πανω απο αυτα που εισαι ετσι και αλλιως διατεθειμενος να δωσεις για αυτο το λεω) μπορεις να παρεις πραγματικα ποιοτικο Case. Αλλα ειπαμε.Ειδικα για κουτι,ο καθενας εχει και το προσωπικο του γουστο. Επιλογες εχεις πολλες. Παιρνεις ενα φθηνο κουτακι (φθηνο δεν σημαινει και της πλακας για να μην παρεξηγουμαι) με 30-50 ευρω για τα παλια parts και κρατας το υπαρχον για το νεο συστημα.Πολλοι συνδιασμοι βασικα. Βαλλε κατω το budget σου και κανε την καλτυερη κατανομη.Μονο μην κοψεις απο κατι αλλο,προκειμενου να παρεις κουτι των 200 ευρω. Θα ξοδεψεις ενα χιλιαρικακι στο φιναλε,οποτε σκεψου καλα καθε επιλογη πριν την τελικη αποφαση Εχεις και το πλεονεκτημα να δεις πρωτα το καινουριο setup του αδερφου σου και να εχεις μια καλυτερη εικονα Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis_the_fraud Δεκέμβριος 29, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 29, 2009 Θελω και κουτι για να αφησω τα κομματια πουε χω τωρα αλλωστε...αρα ενας λογος ακομη να παρω νεο κουτι. Πιο πολυ για την αλλαγη οχι τιποτα αλλο....σιγουρα τα λεφτα δεν τα βρισκουμε στον δρομο και 200 ευρω ειναι σχεδον ενα μπουστ κοντρολλερ για το αμαξι...λολ...Ωραιο το ΧΑΦ το κουτι αλλα δεν μου πολυαρεσει το κοψιμο του.... Αρα ψαχνεις για κουτι! Οσο για το haf, γουστα ειναι αυτα, σε αλλους αρεσει και σε αλλους οχι. Ως οπαδος της μοντας, θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια στο armor και στο armor+. Και τα δυο υπαρχουν σε διαφορετικες υδροψυκτες εκδοσεις απο παιδια στο φορουμ, μια αναζητηση και θα στα εμφανισει. Ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου κουτια γιατι μπορει να μπει υδροψυξη με αρκετους τροπους! Μια ακομη σημαντικη ερωτηση ομως...Διαβασα για τους εξαπυρηνους... Αξιζει να περιμενω η να χτυπησω τα κομματια αμεσα? για να βαλεις εξαπυρηνο;;;; δεν αξιζουν τα παραπανω γιουρα. Εκτος και αν λες για να πεσουν οι τιμες... Και παλι δεν πιστευω να πεσουν τοσο πολυ ωστε να αξιζει να περιμενεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.