Jump to content

CPU USAGE ABOUT AMD X2

JOHNX2

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια γεια σας εχω μια απορεια και θα ηθελα την βοηθεια σας για να εντοπισω αν το συστημα μου εχει καποιο προβλημα...

Λοιπον εχουμε και λεμε!!!!

Παρατηρησα οτι το CPU USAGE δεν φτανει σε τιμες μεγαλυτερες απο 50% (25% ανα CPU ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΧ που το εχω δει σε WINDOWS TASK MANAGER "ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 26% ΑΝΑ CPU") στον 4400χ2 "939 SOCKET" που εχω με οτι και αν κανω!!!! 3DMARKS06 - DIVX - RIP - HOT CPU - SANDRA2007 - AQUAMARK 3 K.A.

Eχω περασει τους πιο προσφατους οδηγους για την CPU "VER 1.3.2.0" και το patch αυξησης αποδοσης (λεμε τωρα..) για τους DUAL-CORE απο το SAIT της AMD.. αλλα παλι τιποτα τα ιδια με πριν!!!! 50%-52% κολημενο.

Το ποσοστο του CPU USAGE το εχω μετρησει με διαφορα προγραμματα (SPEEDFAN 4.29 - CPUHOT - WINDOWS TASK MANAGER) για να εχω μια τεκμηριομενη αποψη.

Εσεις εχετε αναλογες τιμες με τους AMD X2?

ΝΑ ΠΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "DFI LANPARTY SLI-DR" (MOST NEW VERSION ABOUT BIOS)

Να κατεβάσεις το S&M και να τρέξεις ένα στρεσάκι για τον επεξεργαστή. Και 100% (50-50) χρήση θα δεις, και τον επεξεργαστή σου θα τον κάνεις "σφίχτη" ;)

Δεν ειναι απαραιτητο να φτανει τιμες μεγαλυτερες του 50% τουλαχιστον ετσι πιστευω εγω !

Την ωρα που σου γραφω αυτο βλεπω ενα divx, ακουω μουσικη ,ριπαρω ενα dvd και ανοιξα το photoshop και το max που ειδα ηταν 50%!

Οποτε αν κανεις ολα τα παραπανω επι δυο θα δεις 100! :p

Κοινως ολες τις αναγκες σου τις καλυπτεις χωρις προβλημα!

Απλα βγαζουν τοσο συχνα ολο και μεγαλυτερους επεξεργαστες και μας κανουν να νομιζουμε οτι το pc που εχουμε αγορασει πριν ενα χρονο θα σερνεται!!

AMD x2 3800+ εχω.

Εγω στο winrar bench εχω 100% και στους 2! :blink:

θα τσεκαρω και αλλου και θα σου πω.

btw, εχω opteron 165 με ultra-d σε win x64, με τους drivers της amd.

EDIT

------

Λοιπον:

SNM: 100% both

Prime: 100% both

Winrar: 95-100% both

Battle for Middle Earth 2: 30-70% both

δηλαδη παιδια οπως μου τα λετε ολλα ειναι οκ ετσι?

απλα φανταζομαι τι θα γινοταν αν η CPU μου ειχαι USAGE 100% θα λιωναν τα καλωδια.... χαχα!!!

φανταζεστε παιδια να δωσει κανενα patch update η AMD και να δουλευει κανονικα στο 100% μεσα στα WINDOWS η CPU? και απο 1596 ποντους στο cpu score tou 3dmarks06 που πιανω τωρα να μου βγαλει κανενα 3000++++:nuke: :nuke: :nuke: :nuke: :nuke: :nuke: :nuke:

Συγνωμη, απο το δικο μου ποστ αυτο καταλαβες;

Κανε ενα S&M ή Stress Prime και δες με τον taskmanager ποσο θα φτασει. Πρεπει να 100σταρισουνε και οι δυο.

Σημ: στο prime τρεξε small ftts

Ειναι επειδή είναι single threaded το prime.

Βαλε 2 ταυτόχρονα, η τρέξε ενα multithreaded πρόγραμμα, πχ το Winrar απο την έκδοση 3.6 και πάνω. Όταν δουλέυει ο ένας πυρήνας έχει 50% CPU

Καταρχάς, για να σιγουρευτούμε ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα, όταν λες "50" στον Task Manager, εννοείς 50-ανά-core στο tab "Processes" ή 50% στο tab "Performance";

Στην παρακάτω φωτό, μπορείς να δεις πως πρέπει να φαίνεται ένας διπύρηνος σε full load:

fullloadra5.jpg

Αν ετρεξε το stress prime που ποσταρα παραπανω επρεπε να εχει 100%.

Ειναι version για dual core που τρεχει 2 prime μαζι.

...αλλα για να λεει prime 95, μαλλον ετρεξε το single threaded :nuke:

παρατηρησα επισης μετα απο ολο αυτο το ψαξιμο με τα CPU USAGE οτι υπαρχει μεγαλη αποκληση θερμοκρασιας στους 2 πυρηνες της CPU μιλαμε για 10 ολοκληρους βαθμους σε κατασταση απολυτης ηρεμιας στο συστημα ( 0% δηλαδη χρηση του επεξεργαστη "για 10 λεπτα το ειχα απλα με επιφανια εργασιας") ενω οπως μπορειται να δειται και παραπανω με 100% χρηση οι θερμοκρασιες των 2 πυρηνων ειναι κοντα!!!

http://img136.imageshack.us/img136/8171/fgfsz9.jpg

ειναι normal αυτο που κανει?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.