Jump to content

Ας δουμε τις επιδοσεις καποιων δισκων στο hdtach

Vagouridis

Recommended Posts

Παίδες ερώτηση - επειδή θα φορμάρω το system partition έτσι κι αλλιώς για να περάσω 64μπιτα ΧΡ, αξίζει τελικά να φτιάξω 2 volumes στο ίδιο array?

Έχω 2Χ74GB Raptors στον ICH9R και σκέφτομαι:

-Ένα RAID 0 Volume 32gb για λειτουργικό στις αρχές των δίσκων

-Άλλο ενα RAID 0 volume για games κλπ (τα υπόλοιπα 100κάτι gb)

Τι λέτε;

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Για μένα αξίζει. Μάλιστα εαν είναι να βάλεις ΧΡ, το 1ο partition ίσως μπορείς να το κάνεις και αρκετά μικρότερο - κάπου στα 10-15GB, για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Εγώ περιμένω τους επόμενους 2 150ρηδες, να δω πως θα μου πάνε και τι διαφορές θα δω :)

Τελικά έφτιαξα το RAID 0 στους ράπτορες ώς εξής:

- Ενα RAID 0 volume 36 giga για Windows, progs etc.

- Ακόμα ενα RAID 0 volume 100 giga για Games etc.

Όντως οι ταχύτητες του πρώτου μικρού volume/partition ειναι εντυπωσιακές.

Επίσης παραμένουν πολύ καλές οι ταχύτητες του 2ου volume.

@ Maximus, οταν λές partition εννοείς raid volume έτσι;

Άλλο πράγμα ειναι να φτιάξεις 2 raid 0 volumes στους ίδιους 2 δίσκους και άλλο το να φτιάξεις 1 raid 0 volume και να το χωρίσεις σε 2 partitions...

Εγώ έκανα το πρώτο.

Τελικά έφτιαξα το RAID 0 στους ράπτορες ώς εξής:

- Ενα RAID 0 volume 36 giga για Windows, progs etc.

- Ακόμα ενα RAID 0 volume 100 giga για Games etc.

Όντως οι ταχύτητες του πρώτου μικρού volume/partition ειναι εντυπωσιακές.

Επίσης παραμένουν πολύ καλές οι ταχύτητες του 2ου volume.

@ Maximus, οταν λές partition εννοείς raid volume έτσι;

Άλλο πράγμα ειναι να φτιάξεις 2 raid 0 volumes στους ίδιους 2 δίσκους και άλλο το να φτιάξεις 1 raid 0 volume και να το χωρίσεις σε 2 partitions...

Εγώ έκανα το πρώτο.

Ξέρω τι έκανες εσύ, αυτό εννοούσα κι εγώ. Απλά αν δε βάλεις μέσα τα Vista που πιάνουν πολύ χώρο ή πραγματικά πολλά προγράμματα, τα οποία να γεμίσουν τα 36GB, θα θεωρούσα καλύτερο να έκανες το 1ο volume λίγο πιο μικρό ;)

Όντως όσο πέφτει το μέγεθος του 1ου RAID 0 τόσο πέφτει το seek time και αυξάνει ελαφρά το transfer rate.

Έκανα backup ενα image των εγκατεστημένων XP + progs (κάπου 10 γίγα) με το Acronis και έπειτα έφτιαξα ενα BartPE cdάκι με τους drivers της Intel και το plugin του Acronis κι άρχισα τους πειραματισμούς.

Τώρα έχω το volume στα 30 γίγα αλλα μάλλον θα το μειώσω κι άλλο.

Αναρωτιέμαι πάντως αν αυτό που κάναμε φίλε Maximus δεν ειναι το ίδιο με το σπάσιμο ενος RAID 0 volume σε 2 partitions...

'Χωροταξικά' στον δίσκο το ίδιο πράγμα δεν ειναι αυτό; Μήπως φορτώνουμε άδικα το southbridge με 2 raid 0 ενώ 1 αρκεί (με 2 partitions φυσικά...);

Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό man, αλλά δεν το δοκίμασα ποτέ. Περιμένω από βδομάδα το νέο h/w και βλέπουμε εκεί, θα κάνω κανα δυο δοκιμές ;)

• 2 weeks later...

4 x Seagate 320Gb 16mb cache Raid 0+1 Στην Striker Extreme

Long test

Vista

O controller της Nvιdia έχει write cache back ????

• 3 weeks later...

2x Seagate 7200.11 500gb (32MB)

Volume0: 35gb / 16kb strip size

Volume1: 896gb / 128 stripe size

Σε Raid0 και τα δυο. Win XP SP2. ICH9R (ASUS P5K)

Ο ενας υποψιαζομαι εδω και κανα μηνα οτι εχει προβλημα. Ο 2ος ειναι ολοκαινουριος. Φιλος με τους ιδιους δισκους πανω σε ICH7 και με Vista, με stripe 128 αντι 16 ειχε καλυτερα αποτελεσματα... Συγκεκριμενα καπου στα 2500mb/s burst και 225 average read. Καλα κανω και υποψιαζομαι οτι εχει προβλημα?

post-952-1414343110,8638_thumb.jpg

post-952-1414343110,9114_thumb.jpg

Πλησιαζουν τους μικρους τους ραπτορες η ειναι η ιδεα μου?

Βεβαια το μικρο partition (που ειναι συγκρησιμο) ειναι μολις 35γιγα αλλα κ παλι και το μεγαλο δεν τα παει κ ασχημα

Θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορουσαμε να δουμε μετρησεις σε ενα partition ~50-80 γιγα :D

σε εμένα το Hdtach δεν βγάζει δίσκους ανάλογα με τα partition :( αλλά ένα μόνο

πάρτε και ένα από το pc της δουλειάς :p

Gigabyte GA-8I945GMF ICH7

WD WD800JD-00LSA0 (74 GB)

post-574-1414343116,9355_thumb.jpg

• 2 weeks later...

επειδη δεν εχω καταλαβει.....

εχω 2 ραπτορες 74αρηδες και θελω να στησω επιτελους το raid....

με συμφερει 3 ξεχωριστα raid 0 ?

ή 1 raid 0 με 3 partitions (bench, 24/7 , programs)?

εγώ θα έλεγα τα Partition γιατί στην αρχή του plater ο δίσκος θα είναι πιο γρήγορος αλλά με 2x37gb που θα χωρέσουν όλα αυτά ?

εγώ θα έλεγα τα Partition γιατί στην αρχή του plater ο δίσκος θα είναι πιο γρήγορος αλλά με 2x37gb που θα χωρέσουν όλα αυτά ?

.................

εχω 2 ραπτορες 74αρηδες και θελω να στησω επιτελους το raid....

Πλησιαζουν τους μικρους τους ραπτορες η ειναι η ιδεα μου?

Βεβαια το μικρο partition (που ειναι συγκρησιμο) ειναι μολις 35γιγα αλλα κ παλι και το μεγαλο δεν τα παει κ ασχημα

Θα ηταν πολυ χρησιμο αν μπορουσαμε να δουμε μετρησεις σε ενα partition ~50-80 γιγα :D

Απο pc του κολητου:

E6400, Asus p5w, vista 64x, stripe 128

post-952-1414343122,4716_thumb.jpg

• 3 weeks later...

WD640AAKS

Με το Automatic Acoustic Management (AAM) Disabled.

(http://www.withopf.com/tools/aam/ <-- κανει ολους τους δισκους να σκασουν αν Υποστηριζουν AAC)

long/Vista x64

[ATTACH]2994[/ATTACH]

Παιδια ο δισκος δεν ακουγετε να γρατσουναει. Dεν ακουγονται κεφαλες ενα πραγμα.Οταν διαβαζει/γραφει ακουγετε μονο ενα ελαφρο tzz...:eek:

post-196-1414343133,5967_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.