Jump to content

Yπολογιστής Vista Compatible ?

kreach

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά Λαμπίτες !

Σκέφτομαι να αγοράσω το παρακάτω μηχανάκι για τους δικους μου:

Ηeroichi Pro 50Ε

X2 4200+ 185Ε

Gigabyte nForce 590 185E

Asus 7600GT Silent 190Ε

1GB ddr2 105E (δεν με πειράζει η μάρκα)

WD 320GB 16MB SATA II 115E

Enermax Dual Fan 485W NoiseTaker II 95E

PLEXTOR PX-755A/T3 DVDR/RW RETAIL 70E

LG DVD Rom 20E

Logitec G1 25

MS Confort Curve 20E

Tιμή: ~1060Ε

Για οθόνη την Samsung SM740BF 2MS, 700:1, 300cd/m^2 (είναι πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή) με 290Ε

Eρωτήσεις:

1. H Silent 7600GT θα θερμαίνεται πολύ περισσότερο από την απλή 7600GT?

2. To nForce 590 σε σχέση με το 570 έχει καμιά διαφορά επι της ουσίας?

3. Όταν θα έρθουν τα Vista θα αντέχει το μηχάνημα? Σκέφτομαι δηλ να έκανα μες το 2008 μια αναβαθμισούλα στα 2-3GB ddr2 ίσως και gpu 150-200E για DX 10.

Βάζω την 4200, 7600GT, 1X1GB ddr2 για να είμαι μελλοντικά vista compatible. Θα μου πείτε η ΜS έχει ορίσει τα Minimum Requirements αλλά δεν ισχύουν στην πράξη. Πχ για τα ΧΡ λέγανε πως 128ΜΒ ήταν μια χαρά ...αλλά με <512 δεν κάνεις δουλειά!

στην θεση σου θα εβαζα 2χ1 gb μνημη

το 590 εχει sli νομιζω ενο το 570 οχι

def: Και οι 570 έχουν sli πχ ABIT KN9 SLI, 2GB δεν χρειάζεται- προς το παρόν

Magicman: Καλύτερη οθόνη τι εννοείς? Να περάσω σε 19" ή να βρω μια 17" με καλύτερα specs? 17" είναι μια χαρά για τους δικούς μου.

Και γω θα επαιρνα 19αρα. Καμια απλη.

Θα αλλαζα τον 4200+ με conroe 6300 και με καμια φτηνη μητρικη.

Τζαμπα λεφτα το Plextor.

βασικα και γω conroe θα εβαζα με καμια asrock μητρικη. οθονη μπορεις να δεις και την lg του πλαισιου 20 και wide στα 340.

γιατι ρε συνονοματε μακρια απο ασροκ? αμα δεν κανεισ οβερκλοκ και εχεισ ελεγμενη συμβατοτητα περιφεριακων τι προβλημα θα εχεις? ξερω παιδια που εχουν και ολα ειναι μια χαρα εκτος απο 1 που δε τους επαιζε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ μια gecube x800gto....

για να είμαι μελλοντικά vista compatible

Το μηχανάκι είναι μια χαρά. Εγώ απλά θα πρότεινα 2GB για vista. Μπορείς να πάρεις μια μητρική στα 100 (αλήθεια γιατί ΤΟΣΟ ακριβή μητρική? Δεν υπάρχει λόγος... καλύτερες επιδόσεις δε θα δεις) και να τα σπρώξεις σε παραπάνω μνήμη.

Ποιος ο λόγος να δώσεις 70 για Plextor; Σε τι υστερεί ένα LG ή ένα NEC των 40 δηλαδή; Στο ότι δεν είναι "Plextor"? :D

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 12:28]

Ποιος ο λόγος να δώσεις 70 για Plextor; Σε τι υστερεί ένα LG ή ένα NEC των 40 δηλαδή; Στο ότι δεν είναι "Plextor"? :D

ναι! :p

πέρα απο την πλάκα, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αξιοπιστία των plextor... μπορει να το πληρώνεις ακριβότερα αλλα σου μένει μια ζωη...

kreach θα πρότεινα να πας σε intel πλευρά μόνο και μόνο για το πήδημα στις επιδόσεις που έχεις βάζοντας μεγαλύτερο επεξεργαστη σε μελλοντική αναβάθμιση

μπορει να το πληρώνεις ακριβότερα αλλα σου μένει μια ζωη...

Του χρόνου (άντε σε δύο χρόνια) θα είναι άχρηστο και ξεπερασμένο από τις εξελίξεις...

Για δουλειά γραφείου δεν ειναι; Ακριβό μου φαίνεται, Εγώ έφτιαξα για ενα φιλο ενα μηχανακι 800 μαζι με TVTUNER.

Θα πρότεινα:

7600GS αντι για GT -60E

ASROCK conroe MB -100E

conroe 6300 ιδια λεφτα

Seagate 250MB -40E

HEC 385W -50E

Μη-plextor DVDRW -30E

Γλυτώνεις σχεδον 300Ε τα οποια κατα την αποψη μου δεν προκειται να σε γλυτωσουν απο την αναγκη αναβαθμισης σε 2-3 χρονια. Σκεψου τωρα εχει διαφορα αν εχεις 5900 η 5950 Ultra κλπ; τι 10 τι 11fps

Πρεπει ντε και καλα να βαλουν Vista οι γονεις σου με full 3d περιβάλλον; Οι δικοι μου με το ζορι ξερουν το δεξι κλικ (για keyboard shortcuts δεν το συζηταμε), οποτε μονο προβλημα θα τουςδημιοργησει ενα παραθυρο που κουνιέται σε 3 διαστάσεις!

Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 15:56]

Του χρόνου (άντε σε δύο χρόνια) θα είναι άχρηστο και ξεπερασμένο από τις εξελίξεις...

άχρηστο όχι, ξεπερασμένο ίσως!

εξαρτάται απο το αν θέλεις να έχεις το γρηγορότερο dvd-r που κυκλοφορει και φυσικα αν την βρίσκεις να κάνεις αναβάθμιση το pc κάθε 6 μήνες...

με δεδομένο ότι το μηχάνημα το κάνει για τους γονείς του, δεν νομίζω ότι θα τους απασχολει αν κάνει εγγραφή σε 16x ή σε 24x (που θα είναι το mainstream σε 1-2 χρόνια) και είμαι σίγουρος ότι δεν τους πορώνει να κάνουν αναβάθμιση κάθε τρεις και λίγο...

Λοιπόν, έχω κάνει μερικές αλλαγές στο pc

Gigabyte πήρα την nForce 570 φτηνότερη και ούτε μας χρειάζεται το SLI

Seagate 320GB 16MB Sata 2 ~105E

Αντί του Plextor έναν LG/ Asus ανάλογα με το stock

PSU HEC 500W Silent - Φτηνότερο και καλύτερο rma

1GB Ram για την ώρα, και όταν βγουν τα Vista πετάω άλλο ένα στικάκι. Η 7600GT σίγουρα θα αντέχει τα vista. Την Intel δεν την πάω, οπότε περνώ σε AMD :p Για να λέμε την αλήθεια για την χρήση που θέλουμε (PhotoShop, Video Encoding όχι Extreme καταστάσεις) τί Χ2 4200 τί 6300?

Ευχαριστώ παιδιά !!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.