suboy Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2006 Χθες πήρα καινούρια την LG L204. Από την πρώτη στιγμή , πριν ακόμα μπει στα windows το pc έβγαζε ένα μπλε pixel κάπου στη μέση αριστερά. Δεν έδωσα πολύ σημασία και προχώρησα σε κάποιες τυπικές ρυθμίσεις. Αφού ρύθμισα την οθόνη με την βοήθεια ενός δοκιμαστικού dvd παρατήρησα το εξής. Όταν έχω μαύρο χρώμα η κάποιο άλλο σκούρο χρώμα κοντά στο σημείο αυτό το pixel εμφανίζεται μπλε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν δείχνει να έχει κάποιο πρόβλημα και έχει σωστή απεικόνιση. Μόνο σε σκούρα χρώματα η στο μαύρο το pixel μένει μπλε. Και ρωταω τώρα. Είναι καμένο? Και αν ναι κάτι έχω διαβάσει ότι η εγγυηση στις LG είναι μέχρι 19 ίντσες, οπότε ίσως να μην μου την αλλάξουν. Η γνώμη σας?
georgeadams Σεπτέμβριος 22, 2006 #2 Σεπτέμβριος 22, 2006 Κάθε pixel στην πραγματικότητα αποτελείται από 3 υπο-pixels (κόκκινο, πράσινο, μπλε) που ανάβουν ή σβήνουν κατά βούληση ώστε το "άθροισμα" τους να δίνει το σωστό χρώμα.Στη δική σου περίπτωση το μπλε sub-pixel έχει κολλήσει και μένει πάντα αναμένο.
suboy Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #3 Σεπτέμβριος 22, 2006 το οτι εχει κολλήσει σημαίνει οτι για παντα θα ειναι κολλημένο η κάποια στιγμη μπορει να δουλέψει σωστα, να ξεκολλήσει δηλαδή... συγνώμη αν ρωταω μπαρουφα....
tasosmos Σεπτέμβριος 22, 2006 #4 Σεπτέμβριος 22, 2006 Αν θυμαμαι καλα οντως η εγγυηση για 0 πιξελ ειναι μεχρι τις 19αρες, απο εκει και πανω ειναι στα 5 νομιζω. Παντως δεν χανεις τιποτα να ρωτησεις στην αντιπροσωπεια. Εναλλακτικα αφου ειναι καινουρια ισως την δεχτουν σαν επιστροφη απο το καταστημα που την αγορασες και σου δωσουν πιστωτικο.Με τις tft ποτε δεν ξερεις, θεωρητικα μιας που ειναι κατασκευαστικο ελαττωμα δεν μπορει να αλλαξει αλλα εχω δει περιπτωση που ξαφνικα φυτρωσαν 5-6 καμενα απο το πουθενα και αλλη που μετα απο καιρο χρησης δυο κολλημενα πιξελ... θεραπευτηκαν ως δια μαγειας.
DuKe Σεπτέμβριος 22, 2006 #5 Σεπτέμβριος 22, 2006 για πάντα δυστηχώς...την 20αρα wide απο πλαίσιο των 350euro πήρες??Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει γενικά? ποιότητα εικόνας? 1η φορά δουλεύεις tft?
suboy Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #6 Σεπτέμβριος 22, 2006 θα πω την αλήθεια και το κόστος ειναι 305 ευρω μέσω γνωστού. βασικά περίμενα λίγο καλύτερη ποιότητα απεικόνισης αλλά μπορεί να κάνω λάθος ακόμα, λόγω μη σωστών ρυθμίσεων. μερικές φορές είναι σαν να βλέπω θόρυβο μέσα στην εικόνα...βρήκα ένα βιντεακι το οποίο όπως λέει στο site ότι μπορεί να σου επαναφέρει κάποιο καμένο pixel.
tasosmos Σεπτέμβριος 22, 2006 #9 Σεπτέμβριος 22, 2006 0 πιξελ εγγυηση δεν υπαρχει απο καμια εταιρια στις >19", τουλαχιστον απο οσο γνωριζω. Δεν λεει τιποτα για την αξιοπιστια/ποιοτητα το οτι ετυχε ενα κολλημενο αν εννοεις αυτο, σε sony 17αρα x-black (550 πριν 2 χρονια) ειχα πετυχει 3 καμενα και 2 κολλημενα πιξελ, περιττο να πω οτι επαθα 2 εγκεφαλικα με το που την ανοιξα. Την εστειλα πακετο επιτοπου και πηρα μια lg και ενα ζευγαρι μνημες και εχω ησυχασει.
suboy Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #10 Σεπτέμβριος 22, 2006 εδω ειναι η σελιδα για τα κολλημενα pixels. να πω κατι αλλο τωρα. ειναι πανω σε μια albatron 6800 και με dvi συνδεση. η κατι δεν εχω ρυθμισει, η φευγει ευκολα κατω απο το μπαλκονι :rant: . ενα dvd ηθελα να δω και ηταν σαν να βλεπω σε fullscreen ενα βιντεο 320χ240... τι μπορει να φταιει ρε γμτ...? ρε να την δωσω πισω να ερθει καμια samsung να ηρεμισω?????
Prof_Chaos Οκτώβριος 4, 2006 #11 Οκτώβριος 4, 2006 πατα το ελαφρά λίγο με το δάκτυλο σου...σε αρκετές περιπτώσεις σβήνει..και επίσης μην αγοράζετε LG..απο την στιγμή που υπάρχουν πολύ καλύτερες οθόνες με λίγα ευρώ παραπάνω.
BILL5 Οκτώβριος 5, 2006 #12 Οκτώβριος 5, 2006 suboy παρε την LG 17'' LCD L1752TQ-SF να κανεις την δουλεια σου! LG 17'' LCD L1752TQ-SF :T: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168518 Size 17" TFT LCD Brightness 300 cd/m2 Pixel pitch 0.264mm Contrast Ratio 1600:1 Viewing Angle H: 160o / V: 160o Response Time 4ms λαθος το 4 8 ms ειναι Interface Analog & Digital (DVI) Aspect Ratio 4:3 Resolution 1280 x 1024 Horizontal/Vertical frequency 30~83kHz / 50~75Hz Colour Silver Black Warranty 3 years on-site - "0" pixel warranty
knight_77 Οκτώβριος 6, 2006 #13 Οκτώβριος 6, 2006 Αρχική απάντηση από BILL5 suboy παρε την LG 17'' LCD L1752TQ-SF να κανεις την δουλεια σου! LG 17'' LCD L1752TQ-SF :T: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168518 Size 17" TFT LCD Brightness 300 cd/m2 Pixel pitch 0.264mm Contrast Ratio 1600:1 Viewing Angle H: 160o / V: 160o Response Time 4ms λαθος το 4 8 ms ειναι Interface Analog & Digital (DVI) Aspect Ratio 4:3 Resolution 1280 x 1024 Horizontal/Vertical frequency 30~83kHz / 50~75Hz Colour Silver Black Warranty 3 years on-site - "0" pixel warranty Kαλα ο ανθρωπος πηρε 20αρα και εσυ του προτεινεις 17αρα????? @suboy Μια χαρα ειναι η L204 για τα λεφτα της!Δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο σε 20'' wide @305 ευρο. Παιξε λιγο με τις ρυθμισεις καθως οι περισσοτερες εργοστασιακες ρυθμισεις στις LCD ειναι χαλια
tarasque Οκτώβριος 6, 2006 #14 Οκτώβριος 6, 2006 εμένα μου φαίνεται λογικό πως οι εταιρείες που δίνουν 0 pixel εγγύηση δεν έχουν τόσο καλούς ποιοτικούς ελέγχους (άρα μικρότερο κόστος παραγωγής) οπότε μεγαλύτερη πιθανότητα σφάλματος στο panel. με την αντικατάσταση λόγω εγγυησης έρχονται στα λεφτά τους. επίσης ποντάρουν στο γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν θα ασχοληθεί για 1-2 pixel και δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή. εταιρείες όπως η eizo/samsung νομίζω πως έχουν πιο αυστηρά ποιοτικά κριτήρια. βέβαια στραβή πάντοτε μπορεί να συμβεί ... τελικά καλύτερο marketing απότι φαίνεται έχει η πρώτη κατηγορία, αν και προσωπικά θα έδινα κάτι παραπάνω για πιο πoιοτικά panel
knight_77 Οκτώβριος 6, 2006 #15 Οκτώβριος 6, 2006 Προσωπικα θελω να πιστευω πως οι εταιρειες που εχουν εγγυηση 0 pixel σεβονται πρωτα το πελατη και μετα ενδιαφερονται περι μαρκετινγκ κ.λ.π. Και δεν πιστευω οτι τους συμφερει οικονομικα να αντικαθιστουν οθονες με το πρωτο καμμενο pixel,oταν αλλες δικαιολογουν αντικατασταση απο 5 pixels και πανω Oσο για την Lg,μη ξεχναμε οτι εκτος απο οθονες κατασκευαζει και panel τα οποια τα δινει και σε αλλους κατασκευαστες...
_K_Marios_ Οκτώβριος 6, 2006 #16 Οκτώβριος 6, 2006 Υπαρχει ενα βίντεο που τρέχει γρήγορα πολλά χρώματα στην οθώνη κ ξεκολλάει pixels!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.