kallileo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Στην παρακατω εικονα θελω να περασω ενα τοξο απο τα σημεια που εχω τους κιτρινους σταυρους. Ξερει κανεις να με βοηθησει να το κανω......σε αλλο προγραμμα το εχω κανει αλλα το autocad δεν το ξερω τοσο καλα.....και δεν ξερω καν αν το κανω με το σωστο τροπο. Το τοξο οπως φαινεται ειναι σε τρειςδιαστασεις καθως ειναι υπο κλιση.
Daffy Σεπτέμβριος 21, 2006 #2 Σεπτέμβριος 21, 2006 άλλαξε τους άξονες Χ,Υ για να το κανείς στις 3 διαστάσεις. αν θές στείλε μου να στο κάνω.
kallileo Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #3 Σεπτέμβριος 22, 2006 Το θεμα ειναι να το κανω εγω Daffy....μπορεις να δωσεις μια πιο κατοπιστικη απαντηση. Γιατι ακομα δεν χαμπαριαζω πολυ απο autocad.
tassoss Σεπτέμβριος 22, 2006 #4 Σεπτέμβριος 22, 2006 tools-->new ucs-->3 point -- μετακινεις το ucs στο επιπεδο (plane) που θελεις (διαλεγεις πρωτα το κατω αριστερα σημειο για x axis με positive portion το απεναντι σημειο και για y axis το ιδιο σημειο με positive portion το σημειο στο κεντρο), τωρα μπορεις να κανεις ενα απλο arc.
kallileo Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 22, 2006 OK ευχαριστω. Μια ερωτηση ακομα. Εχω ενα εξαρτημα το οποιο ειναι στερεο. Υπαρχει τροπος να το διασπασω σε ακμες????? Επισης εχω το παρακατω εξαρτημα και θελω να βρω τις διαστασεις του γιατι θελω να το σχεδιασω στο alphacam και να το κανω κατεργασια με cnc. Το θεμα ειναι οτι εχω βρει ολες τις διαστασεις εκτος την καμπυλη. Και αυτο γιατι δεν μπορω να μετρησω με κανενα τροπο ειτε την ακτινα του τοξο ειτε τις διαστασεις και το υψος του κυκλου που δειχνω μετα βελακια. Τον κυκλο και το τοξο-καμπυλη δεν τα βλεπουν αλλα προγραμματα πο εκανα εισαγωγη το σχεδιο. Οριστε και το σχεδιο σε dwg. bumber final.rar
tassoss Σεπτέμβριος 22, 2006 #6 Σεπτέμβριος 22, 2006 αν το σωσεις σαν acad2000 ισως μπορεσω να το ριξω μια ματια, γιατι τωρα δεν μπορω να το ανοιξω
DuKe Σεπτέμβριος 22, 2006 #7 Σεπτέμβριος 22, 2006 explode( γράψε x στο command line) και επέλεξε το στερεό σουαπο εκεί και πέρα θα μπαίνουν άνετα και οι διαστάσεις που θες
kallileo Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #8 Σεπτέμβριος 22, 2006 Εκανε explode τις επιφανειες αλλα παλι δεν βγηκε ακρη.Οριστε και το AutoCad 2000.bumber final.rar
Daffy Σεπτέμβριος 22, 2006 #9 Σεπτέμβριος 22, 2006 Ξανάλλαξε το UCS και στην συνέχεια μπαίνουν διαστάσεις. Η μόνη δυσκολία στο autocad όταν βάζεις διαστάσεις είναι να καταλάβεις πως πρέπει να βάλεις το UCS
tassoss Σεπτέμβριος 22, 2006 #10 Σεπτέμβριος 22, 2006 ουτε και εγω μπορω να το βρω, θα εχει σχεση με τον τροπο που φτιαχτηκε στο στερεο. με απλη λογικη ομως αν ειναι τεταρτημοριο και οχι κομματι τοξου μπορεις να βρεις ευκολα οτι ειναι 4.
kallileo Σεπτέμβριος 22, 2006 Author #11 Σεπτέμβριος 22, 2006 Ναι και αυτο καταλαβα. Ειναι απλα μερος του στερεου και οχι καποια ακμη.Thanks guys....τα υπολοιπα αυριο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.