Wizard! Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21, 2006 Εδώ και καιρό χρησιμοποιώ το Tiny Pro Firewall όπως επίσης και το NOD32. Και από τα δύο είμαι πολύ ευχαριστημένος, με πολύ λίγες εξαιρέσεις (που πιθανολογώ ότι δε γνωρίζω άπταιστα πως να τα ρυθμίσω και γι'αυτό αντιμετωπίζω προβλήματα) Το σημαντικό όμως πρόβλημα που έχω είναι το εξής και δυστυχώς δεν υπάρχει λύση Χρησιμοποιώ το ActiveSync 4.2 της Μ$, για να συγχρονίσω το κινητό μου με το Outlook. Δουλεύει τέλεια και με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος που συγχρονίζει. ’λλωστε αυτό δίνει το ίδιο το κινητό μαζί. Μετά την αναβάθμιση σε Conroe, κι αφού έκανα format, το 1ο πράγμα που μπήκε ήταν αυτό γιατί είχα μείνει καιρό χωρίς pc κι έπρεπε να κάνω backup τα δεδομένα μου. Λειτούργησε άριστα. Αφού εγκατέστησα όμως το FW και το NOD32, έπαψε να δουλεύει. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, μιλάω στα 2 αντίστοιχα forums επί εβδομάδες, αλλά δυστυχώς το AS δεν ξαναδούλεψε. Η επόμενη λύση είναι απεγκατάσταση ενός από τα δύο, ή ίσως και των δύο, μέχρι να δουλέψει το AS. Επειδή όμως δεν έχω την όρεξη να είμαι χωρίς AV και FW, θέλω να μου προτείνετε κάποια να δοκιμάσω αν τελικά βρω ότι φταίει ένα από τα δύο. Προϋποθέσεις είναι να έχει το ένα από τα δύο προστασία από Spyware, logs + live monitoring (ειδικά το fw), να είναι σχετικά ελαφριά για το σύστημα (οπότε αποκλείεται το Norton ) και καλό θα είναι να υπάρχει και προστασία για το τι πάει να τρέξει στο pc, όπως κάνει το Tiny. Δε με ενδιαφέρει το Zonealarm καθότι το έχω δοκιμάσει και το θεωρώ απαράδεκτο, δύστροπο και ελλειπές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Μμμμμ.... οκ... Μάλλον δε χρησιμοποιεί κανείς FW & AV εδώ μέσα, ή έχετε μόνο το ZA... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Σεπτέμβριος 21, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 το πιο πιθανό είναι το FW,και μη έχοντας κάποια εμπειρία απο το συγκεκριμένο app (στο site της MS η νεότερη έκδοση είναι η 4.2) θα πρότεινα κάποιο απο τα FW που υπάρχουν στο troubleshooting section του προγράμματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
aliendna51 Σεπτέμβριος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Σωστά. Δοκίμασε πρώτα όμως να βάλεις στο δικό σου firewall τα exeptions που αναφέρει κι αν δε δουλέψει βάλε ένα από τα άλλα.Κι αν σου προκαλεί πρόβλημα και το antivirus θα σου πρότεινα το Kaspersky. Είναι λίγο βαρύτερο αλλά δεν υπάρχει πιό αποτελεσματικό antivirus. Μπορείς να το αποκτήσεις και τσάμπα, νόμιμα.. Δες εδώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Το θέμα είναι ότι εκεί μιλάει μόνο για network rules... Το Tiny έχει και Windows security που προστατεύει από επικύνδυνες εφαρμογές κι για εκεί δε μπορώ να ξέρω αν χρειάζεται κάτι...(όντως είναι 4.2... γιατί έγραψα 5.1 εν ξερω...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Σεπτέμβριος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Εγώ θα σου πρότεινα Kerio...Το χρησιμοποιώ καιρό και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Δεν μου έχει προκαλέσει ποτε conflict με άλλα προγράμματα και είναι σχετικά εύκολα παραμετροποιήσιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Σεπτέμβριος 21, 2006 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 nod32-agnitum outpostγια πανω απο ενα χρονο η "συμβιωση" τους με κραταει "καθαρο".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 21, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις που έλεγε στο troubleshooting χωρίς κανένα αποτέλεσμα...Παρατήρησα όμως ότι αν προσπαθήσω να το τρέξω χειροκίνητα, μου γράφει ένα σφάλμα στο Event Viewer:The server {ED081F25-6A77-4C89-B689-C6E15C582EC1} did not register with DCOM within the required timeout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 21, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 21, 2006 Δοκιμασε και το Αgnitum outpost ειναι αρκετα καλο..μολις το εβαλα αν θες περιμενε να σου πω εντυπωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 22, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 Λοιπον μετα απο μια μερα(σχεδον) συμβιωσης με το OutPost Firewall Pro εχω να προσθεσω: 1)Ειναι αρκετά ελαφρυ (πιανει γυρω στις 13.000Κ)..και σαφως καλυτερο απο ΖΑ που χρησημοπιουσα(πιο πολλες επιλογες - ποιο λειτουργικο - no bugs) 2)Δεν παρατηρησα καποια ασυμβατοτητα με καποια αλλα προγραμματα(χρησιμοποιω ΝΟD32..) 3)Μερικα ατου... ''Application rules autocreation allows for automatic creation of rules for well-known applications as soon as they require network access for the first time. This significantly reduces the number of dialog pop-ups that require user responses.'' ''Anti-Spyware protection is even more tightly integrated with Outpost Firewall Pro's firewall, providing on-the-fly scanning of all processes that require network access for the first time.'' 4)Με δικτυο δεν δοκιμασα κατι(LAN)..(περισσοτερα αυριο που θα στησω ενα) 5)Δεν μπορεσα να εγκαταστησω την σουητα της Kaspersky αφου πετουσε error...για να το συγκρινω.. @sofix:Σε τι Mode το εχεις?Allow most Mode ή Rules Wizard?Θα εχω προβλημα αν το αφησω Allow most Mode? Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1ck0s Σεπτέμβριος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 +1 για Outpost. Το έχω χρόνια τώρα και δουλεύει άψογα. Απλά δεν θέλει να βιάζεσαι να κάνεις upgrade όταν βγαίνουνε νέες εκδόσεις του.Και ένα performance tip για το Outpost. Όσοι το χρησιμοποιείται και δεν σας ενδιαφέρει το log file απενεργοποιήστε το Tools > Enable Logging. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Σεπτέμβριος 22, 2006 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2006 mode: Rules Wizard (για να ειμαι ειλικρινης διαφορα με το allow most δεν εχω διαπιστωσει,αλλά καλυτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο..)μπορεις να πας network activity και να επιλεξεις για καθε application ενα preset rule ή ενα custom δικο σου.επισης μπορεις να ελεγχεις τα open ports στο αντιστοιχο tab και να κανεις ενα edit σε οτι δε σου "κολλαει".. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.