Jump to content

5 απλες ερωτησεις.παρακαλω την βοηθεια σας!

Ivris

Recommended Posts

χαιρετω τα παιδια!

Λπν προκειται να μεταβω πολυ συντομα,σε 2-3 μερες σε υδροψυξη, και χρειαζομαι αρκετη απο την βοηθεια και την γνωση σας.

Διαβασα τα αθρα σχετικα με την υδροψυξη και ειμαι καλυμενος αρκετα.

Καταρχην να ναφερω οτι block θα ειναι απο Eleven,τα λογια για το παλικαρι και τη δουλεια+μερακι ειναι περιτα.

Ωσοσο το προβλημα ειναι στην αντλια.

1)Κανοντας ενα search σε ελληνικα σιτε αλλα και στο Frozen cpu+ alphacool βρηκα αντλιες ενσωματωμενες μεσα σε πλεξυ.Αυτο τι σημαινει οτι μεσα σε αυτο το πλεξυ θα βαζεις το νερακι?δεν χρειαζεσαι εχτρα τανκ ? και αν ναι δεν παιζει κινδυνος βραχυκυκλωματος?

2)Κατι αλλο τωρα,μερικες αντλιες ειναι 220 βολτ αλλες 230 και αλλες 12 βολτ.τι ακριβως παιζει με αυτο?δηλαδη τα βολτ που αποσκοπουν,μηπωσ στο ποσα βαττ καταναλωσης η μηπωσ στην παροχη ρευματος(συνδεσμολογια) ? (πχ 220 βολτ= καλωδιο στην πριζα του πολυμπριζου και 12 βολτ καλωδιο που συνδεεται με το τροφοδοτκο με καρτα?)

3)το κλειστο συστημα της υδροψυξης,δηλαδη οταν ειναι στημενο να λειτουργει ,δουλευει 24ωρες το 24/7 ? δεν υπαρχει τροπος οταν πχ κλεινεις το pc να κοβεται και η παροχη και αρα να μην δουλευει η αντλια?(λολεν δεν κανω οικονομια ρευματος χαχα απλα ρωταω απο περιεργεια :D )

4)Σχετικα με το "αιμα" της υδροψυξης και διαβαζοντας αρκετα στο σεκτιον αυτο του φορουμ υπαρχει καποιος που να με κατατοπισει τι ακριβως να του βαλω?δηλαδη νερο βρυσης?οινοπνευμα+νερο?μπεταντιν?τι?απλα εχω μπερδευτει...

5) τα επιπεδα θορυβου μιας αντλιας περιπου ποσο ειναι γιατι δεν βρηκα καποια που να το ανφερει στα σπεσ της ακομα...αν ποθμε πωσ κανει 25 δβ αυτο ειναι θεωρητικο δηλαδη μπορει να ειναι παραπανω απλα καθε εταιρια κρινει αναλογα με τισ μετρησεις της?

Παιδια ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις,ξερω πως ειναι αρκετα για να τα απαντησετε,αλλα ξερω επισης πως για εσας αυτες οι ερωτησεις ειναι παιχνιδακι και αν δεν σας κανει κοπο παρακαλω προς απαντηση!

Ευχαριστω :)

Ας ξεκινήσουμε

1) είναι οι αντλίες που έρχονται με ενσοματομενο τανκ και δεν χιάζετε να αγοράσεις extra αλλά είναι και βολικές για το γέμισμα του συστήματος αλλά και την εξαέρωση

2) οι αντλίες είναι 2 ειδών

a. 220volt τροφοδοσία από μπριζα

b. 12volt τροφοδοσία από τροφοδοτικό

Τώρα για τις 220 να ξέρεις ότι θα πρέπει να τις βάζεις στην πρίζα για να πάρουν μπροστά αλλιώς με ένα ρελε που θα κάνει αυτόματα την εκκίνηση μαζί με το Pc το οποίο μπορείς να αγοράσεις η και να φτιάξεις

Για τις 12αρες δεν υπάρχουνε και πολλά τις βάζεις στο Molex και παίζουν μαζί με το Pc

3)αυτό είναι μονό για τις αντλίες στα 220 και σου αναφέρω πιο πάνω για το ρελε

4)το καλύτερο είναι απιονισμενο νερό αυτό για τα σιδερά μαζί με κάποιο προσθετικό για τους μικροοργανισμούς πχ parafloy η κάποιο προσθετικό χρώμα

5)θόρυβο δεν κάνουνε καθολου εκτός όταν δεν περνάει νερό που στροβιλίζουνε τον αέρα αλλά ένα κακό που έχουν είναι οι δονήσεις που μεταφέρουν στο pc άρα και τριγμούς σε χαλαρά αντικείμενα

Και για αυτό τις ακουμπάμε πάνω σε μονωτικά για να αποροφουντε

αυτα απο εμενα

:D

1) ειναι φτιαγμενες για να δουλευουν βυθισμενες μεσα στο νερο, αλλα και εξωτερικα. οσο κρατας την επιφανεια του νερου πανω απο την αντλια, εισαι ενταξει. αλλιως μαζευει αερα που μεταφερεται μεσα στο κυκλωμα.

2) οι 12βολτες θεωρουνται πιο καλες, με καλυτερα χαρακτηριστικα απο τις 220βολτ.

3) "κλειστο κυκλωμα", ειναι αυτο που το νερο δεν ερχεται σε επαφη με τον αερα. και τα δυο ειδη κυκλωματος ειναι προορισμενα να δουλευουν 24/7. αν θελεις βεβαια, το δουλευεις και λιγοτερες ωρες, αλλα τοτε δε λεγεται 24/7.

με ενα ρελε 12/220, οταν ανοιγει το πισι θα ανοιγει και η αντλια. και το αντιθετο βεβαια.

4) απιονιονισμενο με 1-2 σταγονες betadin για τα μικροβια. ασε τον D.J.AleXXX_gr να ριχνει οσα χρωματα (αγωγιμα υλικα) και paraflu θελει μεσα στο νερο. ολα αυτα τα προσθετα ειναι που δημιουργουν τα βραχυκυκλωματα σε περιπτωση διαρροης.

5) γενικα ειναι αθορυβες, οσο δεν εχουνε αερα μεσα τους και οσο ειναι σταθερες. δυσκολα να καταφερεις να κανεις το συστημα τοσο αθορυβο, ωστε να μπορεις να πεις οτι ακουγεται η αντλια.

2) Οι 220v έχουν μεν χειρότερα χαρακτηριστηκά αλλά νομίζω ότι είναι πιο αξιόπιστες.Ας μην ξεχναμε ότι οι 12ν αντλίες συνοδεύονται από MTBF....

για τα 1,3,4,5 τα παιδιά με κάλυψαν πλήρως

Ακόμα επειδή οι περισσότερες αν όχι όλες από τις 220ν που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά προορίζονται για ενυδρεία είναι και βυθιζόμενες.Εαν αργότερα κάνεις κέφι να κάνεις και ένα καθάρισμα στο σύστημα σου από άλατα και μικροοργανισμούς που τυχόν έχουν αναπτυχθεί δεν έχεις παρά να πάρεις ένα κουβά, να τη ρίξεις μέσα και να κάνεις το καθαρισμά σου έυκολα και γρήγορα.Ενώ με τις 12ν όχι ότι δεν γίνεται να κάνεις και ένα κάθαρισμα αλλά είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Αξίζει ακόμα να σημειώσουμε ότι υπάρχουν αντλίες 220ν που βάζουν κάτω σε χαρακτηριστικά όλες τις 12ν αντλίες, πχ Iwaki αλλά δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, πρέπει να τις φέρεις από εξωτερικό, οι τιμές τους είναι υπερβολικές για εκεί που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν,η θερμοκρασία που αναπτύσουν στο case τους είναι μεγάλη αλλά και επειδή είναι "μεγάλες" δηλ. πολλά W κατανάλωσης περνούν πολλη θερμότητα επιπλέον στο σύστημα με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η πολλή καλή ροή που προσφέρουν

Σας ευχαριστω και τους τρεις σας για τις γρηγορες και κατατοπιστικες απαντησεις σας!

Να ειστε καλα! (ειμαι σιγουρος πωσ καποια στιγμη θα ξαναχρειαστω την βοηθεια σας αλλα ευχομαι και ελπιζω να ειστε παντα εκει να βοηθατε τον νεο κοσμο )

Αυτα απο μενα προς το παρον!

Ευχριστω πολυ και παλι!

Για νερο = δισαπεσταγμενο απο ενα φαρμακείο συν 2-3 σταγονες betadine Ασε τα παραφλου και τα χρωματιστα φρου-φρου στην ακρη για να μην εχεις προβληματα στο μέλλον

Το δικο μου δουλευει 2 χρονια 24/7 και αλλαζω το νερο καθε 6 μηνες Βλοck 11 Enheim 1250 ford transit radiator

Βασικα συγνωμη αλλα αυτες τισ μερες ειμαι συνεχεια online προσπαθωντας να ενημερωθω απο τα διαφορα sites πχ αlphαcool.de και overclockers.co και φυσικα απο εδω απ αυτο το φορουμ.

Ετσι λοιπον αποφασισα(πιστευω) και εβγαλα μια λιστα με το τι σκοπευω να παρω φτιαχνοντας ενα custom συστημα υδροψυξης.

Παραθετω εδω ποια ειναι αυτα ετσι ωστε να εχω και την σημαντικη κατ'εμε αποψη σας !!!αλλα εχω και ενα προβλημα !

1)Universal crusader wc block Transparent του Εleven!!!

2)Eπειδη βρηκα φανταστικη την ιδεα να εχω αντλια και τανκ με την αντλια μεσα στο τανκ:D εψαξα για κατι αντιστοιχο και κατεληξα πως μου αρεσει (λογω απειριας δεν μπορω να κρινω τι ειναι καλο περα απο το block του Eleven) ετσι λοιπον μου αρεσει, 12Volt Submerged Eheim 600lt/h pump,link ΕΔΩ

η οποια ειναι και 12 βολτ και εχει καρτα για τροφοδοσια απο το τροφοδοτικο.

Εδω ομως προκυπτει και ενα προβλημα.Η αντλια αυτη λεει πως εχει 1/4 connections ενω τo block του Eleven εχει ρακορ 1/2"(μισης ιντσας).οποτε ρωταω πρεπει να παω σε αλλη αντλια που να διαθετει 1/2" connections η υπαρχει μετατροπεας απο 1/4 σε 1/2 ?

Ωσ γνωστον μια ιντσα ειναι 2.54 εκατοστα δηλαδη μιση ιντσα 1.27εκατοστα (ικανοποιητικο για σωληνα) και 1/4 ιντσα 0,6 του εκατοστου αρα σωληνες καλαμακι?λογικα θα υπαρχει μετατροπεας αφου ειδα στο extreme shop οτι πολλοι που αγορασαν την εν λογω αντλια αγορασαν και το μπλοκακι του 11 η μηπως εχω καταλαβει λαθος οσον αφορα το 1/4 των connections?

Κατι διαβασα οτι μπορεις να ζητησεις απο τον Eleven τι ιντσας ρακορ επιθυμεις αλλα επειδη προφανως θε εχει αρκετη δουλεια + θα εχει πηξει στα πμς δεν το θεωρω εφικτο,+ oti to 1/4 θα εχει σωληνες καλαμακι και δεν μου πολυ αρεσει αλλα αληθεια μπορει να γινει?.

3)Xtreme radiator 240 ή Black Ice Pro 240 πανομοιοτυπα φαινονται,εσεις τι προτεινετε?

4) Ανεμηστηρια ,για καλη μου τυχη βρεθηκα στην καταλληλη στιγμη και ετσι θα παρω 4 x Νοctua nf-s12-800 12cm fan 8dba link Εδω περι τα 60+ ευρω (2 για το ραδιατορ και 2 για το πυργο) μιας και τα Iextrema st 11dba τα θεωρω σαφως καλυτερα αλλα η τιμη εκαστου ειναι τα περι 30ευρω οποτε ειναι και απαγορευτικα,σαφως ομως υπεροχα !!

5)Σωληνες εξαρταται απο το τι μπορω να κανω με την αντλια και την συνδεσμολογια του με το Μπλοκ αλλα αν μπορουσατε να προτεινεται θα ημουν υποχρεος!!!

Σας ευχαριστω και παλι! καλη αναγνωση συγνωμη για το long post και την οποια φασαρια επι του θεματος μου:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.