mariosalice Σεπτέμβριος 29, 2006 #101 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 04:41] Τι να το κανεις το AA σε τετοια αναλυση ? πρεπει να κατσεις με τον φακο να βρεις τα jaggies Στα περισσοτερα games οταν επιλεγεις "anisotropic" απο τα options ειναι συνηθως 8x Το θεμα ειναι οτι αμα εισαι κατοχος μιας οθονης με τετοια native αναλυση και θες να παιζει το καθε παιχνιδι που βγαινει χωρις να αναγκαζεσαι να ριξεις το detail για να εχεις αποδεκτο framerate τοτε αντε γεια, καλυτερα 1024*768 4x AA και max detail στο FEAR/COD2 με την 1900xt μου παρα low-medium detail λογω 2560*1600, ασε που στα fps με τοσα pixel στην οθονη πρεπει να χαμηλωσεις το ingame sens αρκετα για να πηγαινει pixel by pixel το στοχαστρο και μετα να ανεβασεις τα dpi για να εχεις τα cm/360 που θελεις ΠΙΚΡΑ :cry: Επισης σημαινει οτι ο ηχος θα ειναι μπροστα απτην εικονα σε αισθητο βαθμο + οτι λογω του input lag τα racing θα ειναι μαρτυριο αν ενδιαφερεται ο αλλος για τους χρονους του. ( για fps ουτε λογος ) Αυτό για τον ήχο δεν ισχύει.Πρακτικά μάλιστα δεν βλέπω διαφορά ούτε στο σκορ που πιάνω όταν παίζω δικτυακά παιχνίδια. Μια χαρά τους σκοτώνω τους άλλους στο HL2 και από FPS 80-110 στα 1920Χ1200. Ούτε και παλιότερα είχα πρόβλημα με την αναλογική οθόνη όταν έμπαινα με 150-200ms στα παιχνίδια και οι άλλοι είχαν 40ms. Τώρα μπαίνω βέβαια με 70-100ms, λόγω της αναβάθμισης των γραμμών. Δικτυακό racing δεν έχω παίξει, αλλά τι σχέση έχουν οι χρόνοι με το lag. Ούτε είναι και τόσο μεγάλο αυτό το 62ms. Τα έξη εκατοστά του δευτερολέπτου είναι στο όριο της ανθρώπινης αντίδρασης. Εκτός και αν μιλάμε για τους top gamers του κόσμου, που όμως παίζουν αποκλειστικά με αναλογικές οθόνες. Προσωπικά έχοντας μάθει με 21" trinitron επίπεδη αναλογική οθόνη, αφού πρόσφατα την αγόρασα την Samsung 244T και έχοντας αρκετή εμπειρία στο HL2, όχι μόνο δεν μου κακοφάνηκε η αλλαγή αλλά δεν μπορώ πια να τη δω την αναλογική, ούτε θέλω να παίζω παιχνίδια με αυτή. Η TFT είναι καλύτερη σε όλα και δεν υστερεί πουθενά. Εξ άλλου στα δικτυακά παιχνίδια υπάρχει lag σε όλους και λόγω Internet αλλά και επειδή όλες οι TFT οθόνες έχουν lag. Δεν υπάρχει TFT οθόνη χωρίς lag. Μόνο οι sips έχουν λίγο μικρότερο lag, αλλά υστερούν σε απόδοση εικόνας. Αν προσέξατε σύγκρινα το lag με μια αναλογική οθόνη και όχι με άλλη TFT. Δεν είναι κάποιος σπουδαίος συμβιβασμός το lag αυτό που μέτρησα ούτε ενοχλεί. ’λλοι είναι οι σημαντικοί συμβιβασμοί στις TFT οθόνες ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Σεπτέμβριος 29, 2006 #102 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 εχουν οι sips μικροτερο lag αλλα υστερουν σε εικονα? μηπως εννοεις το tn μαριε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Σεπτέμβριος 29, 2006 Author #103 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 Ψάχνοντας το site της Eizo είδα ότι υπάρχει η καλή σειρά η graphics monitors. εκεί υπάρχει λόιπόν 24" το CE240W που έχει κατα τα γραφόμενα του site καλύτερη χρωματική ακρίβεια, περισσότερη παραμετροποίηση κλπ. http://www.eizo.com/products/graphics/ce240w/index.asp Το έχει δει κανένας σας; 2000 ευρώ από το tecnixx (όσο κάνει δηλαδή το "απλό" 24άρι της ελληνικής αντιπροσωπείας). Υ.Γ. Δεν είμαι "ψυχάκιας" με τα χρώματα, αλλά με το μαύρο που είναι ανύπαρκτο στις flat Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Σεπτέμβριος 29, 2006 #104 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 Το hl2 απο αποψη δυσκολιας ειναι η χαρα του 12χρονου, ακομα και στο hard σκοτωνεις τους combine grunts με κλειστα ματια, μεχρι και mods σαν το substance εχουν βγει για να αποκτησει το παιχνιδι μεγαλυτερη προκληση, το hl2dm ειναι επισης χαβαλετζιδικο δεν συγκρινεται με το deathmatch του ut2004 πχ Σχετικα με το ποσο επηρρεαζει η αναλυση της οθονης ενα ποντικι υπαρχει αυτο το κατεβατο http://razerblueprints.net/index.php?option=com_smf&Itemid=96&topic=1311.0 "As monitor and game resolutions increase, so the mouse resolution need to increase. At the moment, 2000DPI is the minimum that I'm happy with. In a few years, when we play all our games in 2048x1536, I'll need a 4000DPI mouse to be completely happy, so come on, Razer, get your arse back into business!" Αυτος που το εγραψε ειναι high sens player οποτε ακουγεται λιγο ακραιος Οσο για το ποσο αντιληπτη ειναι η καθυστερηση επειδη βαριεμαι να τα γραφω ξανα και ξανα μπορει οποιος ενδιαφερεται να δει εδω --> http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html Εγω απλα τελειωνω το post λεγοντας πως οποιος δεν αντιλαμβανεται την καθυστερηση στην εντολη του πληκτρολογιου/ποντικιου/τιμονιερας που εχει η συγκεκριμενη οθονη ή ειναι casual gamer ή μαλλον πρεπει να παιξει λιγο σε μια CRT και λιγο στην samsung για να καταλαβει τι ακριβως λενε τα παιδια στο hardforum, εδω περα εγω οταν ειχα ξεχασει μια φορα το vsync on (που προσθετει καπου 24ms καθυστερηση) δεν μπορουσα να κανω ουτε rocket jump Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Σεπτέμβριος 29, 2006 #105 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 09:04] εχουν οι sips μικροτερο lag αλλα υστερουν σε εικονα? μηπως εννοεις το tn μαριε? αλλο input lag αλλο response time Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Σεπτέμβριος 29, 2006 #106 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2006 Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 15:32] Το hl2 απο αποψη δυσκολιας ειναι η χαρα του 12χρονου, ακομα και στο hard σκοτωνεις τους combine grunts με κλειστα ματια, μεχρι και mods σαν το substance εχουν βγει για να αποκτησει το παιχνιδι μεγαλυτερη προκληση, το hl2dm ειναι επισης χαβαλετζιδικο δεν συγκρινεται με το deathmatch του ut2004 πχ Σχετικα με το ποσο επηρρεαζει η αναλυση της οθονης ενα ποντικι υπαρχει αυτο το κατεβατο http://razerblueprints.net/index.php?option=com_smf&Itemid=96&topic=1311.0 "As monitor and game resolutions increase, so the mouse resolution need to increase. At the moment, 2000DPI is the minimum that I'm happy with. In a few years, when we play all our games in 2048x1536, I'll need a 4000DPI mouse to be completely happy, so come on, Razer, get your arse back into business!" Αυτος που το εγραψε ειναι high sens player οποτε ακουγεται λιγο ακραιος Οσο για το ποσο αντιληπτη ειναι η καθυστερηση επειδη βαριεμαι να τα γραφω ξανα και ξανα μπορει οποιος ενδιαφερεται να δει εδω --> http://www.behardware.com/articles/632-1/lcds-images-delayed-compared-to-crts-yes.html Εγω απλα τελειωνω το post λεγοντας πως οποιος δεν αντιλαμβανεται την καθυστερηση στην εντολη του πληκτρολογιου/ποντικιου/τιμονιερας που εχει η συγκεκριμενη οθονη ή ειναι casual gamer ή μαλλον πρεπει να παιξει λιγο σε μια CRT και λιγο στην samsung για να καταλαβει τι ακριβως λενε τα παιδια στο hardforum, εδω περα εγω οταν ειχα ξεχασει μια φορα το vsync on (που προσθετει καπου 24ms καθυστερηση) δεν μπορουσα να κανω ουτε rocket jump Αναφερόμουν σε δικτυακά παιχνίδια HL2 deathmatch, Day of Defeat Source και τα σχετικά. Μια χαρά παίζονται. Ανάμεσα στο sips και το s-pva ποιό είναι καλύτερο και σε τι? Αν υπάρχει κάποιο link που να συγκρίνει τις δύο τεχνολογίες θάθελα να το δω. Ξέρω ότι το μαύρο είναι άψογο στη 244Τ. Λάθος νομίζετε οτι είναι ανύπαρκτο στις TFT (και όχι flat). Για τα χρώματα, δεν είμαι επαγγελματίας γραφίστας και δεν μπορώ να κρίνω, αλλά μου φαίνονται υπέροχα. Μειονεκτήματα πάντως μέχρι τώρα δεν έχω βρει στη 244Τ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Οκτώβριος 12, 2006 Author #107 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2006 Πάντως επειδή χρωστώ μια απάντηση για να κλείσει και το θέμα, αγόρασα τελικά την Eizo την 24" από την σειρά graphics την CE240W.Μετά από το calibration με το όργανο της gretagmacbeth η εικόνα είναι απλά κορυφαία. Είναι χάρμα οφθαλμών να "δουλεύεις" τις φωτογραφίες. Το ξέρω ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορούσα να είχα πάρει το 30άρι της Dell (και να έπαιρνα και ρέστα), αλλά αφενός εκεί θα χρειαζόταν "τρελές" κάρτες γραφικών για υποστήριξη και κατά δεύτερον δεν ξέρω κατά πόσο έχει την παραμετροποίηση που έχει το Eizo το Graphics στα χρώματα, με gamma, hue-saturation κάθε χρώματος ξεχωριστά, πόσο "μαύρο" θέλουμε να είναι το μαύρο κλπ κλπ κλπ.Οσο για την κίνηση τα ms που δίνει είναι αποδεκτά και μέσα στα όρια της αγοράς. Δεν μ' ενδιαφέρουν τα παιχνίδια αλλά μ' ενδιαφέρει να βλέπω κανα dvd αξιοπρεπώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Οκτώβριος 12, 2006 #108 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2006 Καλορίζικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.