Jump to content

Dell vs Eizo vs Samsung

Tasoik

Recommended Posts

Για την 30αρα Dell διάβασα στο behardware ότι έχει προβλήματα ομοιογένειας στην φωτεινότητα.Μέτρησαν διαφορά μέχρι 50% από άκρη σε άκρη.Με την καινούργια γενιά οθονών που έχουν άλλου τύπου τεχνολογία για το backlight το θέμα θα λυθεί.

Για τις 24αρες δεν αξίζει τα χρήματα της η Ειζο οπότε πήγαινε για Dell-Samsung-HP.Προτείνω και την BenQ FP241W(αναμένεται) πού έχει HDMI input και νέα τεχνολογία για μείωση του ghosting.

ΥΓ. Το πρόβλημα της 30αρας DELL με το backlight λύθηκε με το rev. A01.

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Vadergr

Δεν λεω οτι η ΕΙΖΟ δεν εχει κορυφαιες οθονες tft αλλα την διαφορά σαν εταιρεία την εκανε με τις crt.

Οι διαφορες με τις tft δεν νομιζω οτι ειναι σημαντικες οταν πιανομαστε με τις ναυαρχιδες των καθε εταιρειων.

Πολύ σωστά ;) Στις CRT λόγω γεωμετρίας, και ευαισθησίας του tube σε προσανατολισμό, μαγνητικά πεδία, κα., ήταν πολύ πιό σημαντικά οι παράγοντες πλακέτα και ηλεκτρονικά.

Και στην TFT είναι, αλλά δεν επηρεάζουν τόσο το τελικό αποτέλεσμα. Γι'αυό επαναλαμβάνω, ότι καλό είναι (αν και όχι πάντα εφικτό) να τις δει κάποιος δίπλα-διπλα.

Για εμένα παράδειγμα η διαφορά που είχα με την S2100 και τις υπόλοιπες άξιζε τη διαφορά χρημάτων. Για άλλους δεν αξίζει, και για κάποιους δεν υπάρχει καν διαφορά :p

Αρχική απάντηση από spc

Samsung 244T και από εμένα με ~1.000 από Ελλάδα και είσαι βασιλιάς.

Την έχω τη Samsung 244T και είναι Θεός.

Απίστευτη οθόνη.

Δεν παίζεται φίλε μου, πουθενά. Ότι και να κάνεις.

Είτε δεις βίντεο, είτε παίζεις παιχνίδια, είτε θέλεις πολύ καθαρή εικόνα, σε όλα είναι πρώτη.

Είναι τόσο καλή η 244T, που την 21" αναλογική επίπεδη λαμπάτη Trinitron Sony Multiscan G500 δεν μπορώ να τη δω. Τις έχω και τις δύο μαζί δίπλα δίπλα αν είδες κάποιες φωτό που έβαλα από την οθόνη αυτή (σε άλλο thread).

Μόνο που εγώ την πήρα από την pixmania πιο ακριβά από ότι λέει ο SPC :(

Αρχική απάντηση από spc

Samsung 244T και από εμένα με ~1.000 από Ελλάδα και είσαι βασιλιάς.

Καλύτερη από την αντίστοιχη dell? :p

Φίλε Tasoik, δεν ξέρω τις απαιτήσεις σου, πάντως εμένα η dell 2405 μου φαίνεται τρομερή.

Αν τη θες γενικά για tv,dvd etc., ΔΕΝ είναι πολλές οι 24 ίντσες. (σε 4:3 είναι περίπου σαν 19άρα, ίσως και πιο κάτω).

Για οθόνη είναι υπέρ-αρκετή.

Στα 1920x1020 δουλεύεται πάρα πολύ άνετα, δεν είναι μεγάλα τα εικονίδια κλπ. αλλά είναι σε πολύ λογικό μέγεθος. (εγώ που δεν έχω και το πιο γερακίσιο μάτι του πλανήτη, μια χαρά βλέπω).

Τώρα για ατέλειες κλπ., οι περιορισμοί της τεχνολογίας είναι δεδομένοι.

Εγώ δεν βλέπω ghosting καθόλου. Μια μικρή όμως "διαφορά" στα χρώματα λόγω mva υπάρχει (σε sips πρέπει να είναι καλύτερα τα πράγματα).

Βέβαια δεν μιλάμε για σύγκριση με tn!

Πολύ ενδιαφέρων έχει και η BenQ FP241W με πολύ καλή υποστήριξη και σε hd +TCO 06.

- Full HD Support (1080p)

- HDMI Interface

- PIP (Picture-in-Picture)

- senseye technology!

- Full pivot, swivel and height adjustment

- Built in USB Hub (3 Ports)

- 1920 x 1200 (WUXGA) Optimum Resolution

- 16.7 Million Colours

- 1000:1 Contrast Ratio

- 6ms Response Time

- 500 cd/m2 Brightness

- Viewing angle: 178/178

- One DVI-D Input

- One Analogue Input

- One S-Video Input

- One Composite component Input

- One HDMI Input

- VESA mounting compatible / Security slot : Yes (100mm) / Yes

- Warranty : 3 year on-site warranty supplied by Manufacturer

tft central

trusted reviews

Ξέρει κανείς αν παίζει Ελλάδα?

edit μάλλον δεν 'έχει κυκλοφορήσει ακόμα pre-order βρίσκω μόνο.

αυτή τη benq περιμένω και εγώ, έστειλα και mail στο overclockers.co.uk για διαθεσιμότητα και περιμένω. απλά όλη η καθυστέρηση της benq για το συγκεκριμένο monitor με έχει προβληματίσει, από αναβολή σε αναβολή το πάει από τον Ιούνιο

σωστός, το FP241W Z διάβαζα ότι θα καθυστερήσει ένα μήνα αλλά θα έχει πολύ λιγότερο ghosting. θα ήθελα να δω και ένα συγκριτικό με benq vs samsung!

Αρχική απάντηση από Tasoik [19-09-2006 19:50]

Μα ρε παιδιά, είναι δυνατόν να βλέπεις στην native ανάλυση 2536 Χ 1600; Ποιός θα παίξει σ' αυτή την ανάλυση; Τα γράμματα θα είναι ψείρες.

Εδώ τώρα έχω 20άρι κι έχω την ανάλυση 1024 Χ 768. Παραπάνω δεν μπορώ εγώ.

Επομένως δεν τίθεται θέμα επεξεργαστικής ισχύς για την 30άρα για την περίπτωσή μου.

Το πολύ πολύ το βλέπω να παίζω στο 1600 Χ 900.

Νομίζω ότι σου βρήκα την ιδανική οθόνη

20αρα με ανάλυση 1400*1050.

Ειδική περίπτωση προσαρμοσμένη στις ''ανάγκες'' σου και με κόστος της τάξης των 280 - 300 .

;)

Σχετικά με την Benq. Τώρα αυτό τι είναι;

Lack of 1:1 Pixel Mapping: The absence of this feature from the FP241W is strange, and might well be an issue to potential buyers. Without it, the image is always stretched and scaled to fill the screen rather than offering options to maintain the aspect ratio or map the pixels 1:1 via the hardware itself. It has been confirmed in the FP241W manual that this option is not available, and also by BenQ support. There may still be hope if you need to use such options, as some software (including NVIDIA display drivers) can achieve this instead.

Δεν ειναι κατι πολυ ανησυχητικο.Σε παιχνιδια που δεν υποστηριζεται η native αναλυση ,το μονιτορ θα στρετσαρει την εικονα.Σε αλλες οθονες υπαρχει η επιλογη να εμφανιζεται στο κεντρο η επιλεγμενη απο το παιχνιδι αναλυση καλυπτοντας ΜΟΝΟ τα πιξελ αυτης με μαυρο πλαισιο αριστερα και δεξια.Σαφως σε τετοια περιπτωση βλεπεις μικροτερη εικονα αλλα δεν ειναι παραμορφωμενη.

Δεν θα με απασχολουσε αυτο παντως.

Αρχική απάντηση από Tasoik

Σχετικά με την Benq. Τώρα αυτό τι είναι;

Lack of 1:1 Pixel Mapping: The absence of this feature from the FP241W is strange, and might well be an issue to potential buyers. Without it, the image is always stretched and scaled to fill the screen rather than offering options to maintain the aspect ratio or map the pixels 1:1 via the hardware itself. It has been confirmed in the FP241W manual that this option is not available, and also by BenQ support. There may still be hope if you need to use such options, as some software (including NVIDIA display drivers) can achieve this instead.

Το θέμα είναι σημαντικό και αν είναι όπως στην περίπτωση μίας Viewsonic που είχαμε συζητήσει παλιότερα σε thread δεν λύνεται μέσω drivers.

Αν δλδ η οθόνη κάνει αυτόματα scaling δεν μπορώ να δω πως η κάρτα μπορεί να κάνει κάτι γι΄ αυτό.

Υπαρχει αλλη εταιρια περα της eizo που δινει 5 χρονια εγγυηση? zero ειναι μονο για το πρωτο εξαμηνο βεβαια...

Ναι αλλα για να τα συγκρινουμε υπο ισοις οροις, τα 2000+ ευρω που στοιχιζει η "ελληνικη" eizo 24" με τα 1000 ευρω που στοιχιζει η επισης "ελληνικη" dell 24" ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα και αδικαιολογητη για τα 2 χροονια εγγυηση παραπανω.

Μιλαμε για ΔΙΠΛΑΣΙΑ τιμη.

Αρχική απάντηση από mariosalice [20-09-2006 14:08]

Την έχω τη Samsung 244T και είναι Θεός.

Απίστευτη οθόνη.

Δεν παίζεται φίλε μου, πουθενά. Ότι και να κάνεις.

Είτε δεις βίντεο, είτε παίζεις παιχνίδια, είτε θέλεις πολύ καθαρή εικόνα, σε όλα είναι πρώτη.

Είναι τόσο καλή η 244T, που την 21" αναλογική επίπεδη λαμπάτη Trinitron Sony Multiscan G500 δεν μπορώ να τη δω. Τις έχω και τις δύο μαζί δίπλα δίπλα αν είδες κάποιες φωτό που έβαλα από την οθόνη αυτή (σε άλλο thread).

Μόνο που εγώ την πήρα από την pixmania πιο ακριβά από ότι λέει ο SPC :(

1000 ευρω για οθονη που τα κανει ΟΛΑ εκτος απο σοβαρο gaming λογω μπολικου input lag ? no thanks :p

http://hardforum.com/showthread.php?t=1049569&page=1&pp=20&highlight=244t+3007

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.