morfeas-dsl- Σεπτέμβριος 19, 2006 #21 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 samsung και απο μενα :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 19, 2006 #22 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Tasoik Μακάρι να είναι κορυφαία Vadergr.Απλά όταν θα πάω να δώσω 1900 ευρώ για οθόνη εν έτη 2006 , δεν κάνω καθόλου πλάκα. Θα κοιτάξω όλους τους παράγοντες και όχι μόνο το μέγεθος. Διότι όταν ξεπεραστεί ο πρώτος εντυπωσιασμός από το μέγεθος, μετά κοιτάς τα πραγματικά χαρακτηριστικά είτε αυτό είναι Monitor pc , είτε ΤV , είτε projector κλπ. Eδω νομιζω εχεις μπερδευτει χωρις λογο.Δεν μιλαμε οτι πας να επιλεξεις την καλυτερη απο 4 φθηνες 19αρες οπου τοτε θα ψαξεις να βρεις διαφορες κτλ.Στην δικια σου περιπτωση εχεις να διαλεξεις μεταξυ 4 HI-END οθονων οπου ολες ειναι οι ναυαρχιδες των εταιρειων τους.Ειναι ΟΛΕΣ κορυφαιες με ΑΠΟΛΥΤΑ κριτηρια.Για να μην πω ποσο πλασματικα ειναι τα specs σε contrast/brightnes κτλ...Η Dell 30'' ειναι απλα απο τις καλυτρες επιλογες που μπορει να κανει κανεις.Οπου και να κοιταξεις στο δικτυο μονο θετικα διαβαζεις (απαιτηση φυσικα το διπλο dvi).Δηλαδη αν πας στην dell και τις δεις απο κοντα,τσεκαρε την 30αρα οσο θες.Δεν θα δεις διαφορες με την 24αρα.Μην σου πω οτι θα την βρεις και ανωτερη αφου ειδικα για την 24αρα της dell γραφονται διαφορα.Οτι και να παρεις παντως θα εισαι 100% καλυμμενος.Καλες αγορες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Σεπτέμβριος 19, 2006 Author #23 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 κάρτα με διπλό dvi; Μήπως εννοείς κάρτα dvi που να υποστηρίζει dual link; (λόγω υψηλής ανάλυσης σήματος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 19, 2006 #24 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Ναι,αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 19, 2006 #25 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Samsung 244T και από εμένα με ~1.000 από Ελλάδα και είσαι βασιλιάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Σεπτέμβριος 19, 2006 #26 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Tasoik, αν θες 30αρα υπάρχει η Apple Cinema Display που είναι ανώτερη από τη Dell 3007, αλλά σου συνιστώ να μη μπλέξεις με τη Rainbow στην Ελλάδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 19, 2006 #27 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Η 30αρα, εκτός του τραγικού μεγέθους, που για χρήση σε PC μάλλον θα είναι προβληματικό σε επίπεδο υγείας (μέγεθος / απόσταση), απαιτεί και κτηνώδη επεξεργαστική ισχύ GPU (με δεδομένο πάντα ότι θα παίζουμε στην native ανάλυση) η οποία κοστίζει πολλά και μάλλον δεν είναι και διαθέσιμη (ακόμα και σε SLI / CF καταστάσεις). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 19, 2006 #28 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από gorg Tasoik, αν θες 30αρα υπάρχει η Apple Cinema Display που είναι ανώτερη από τη Dell 3007, αλλά σου συνιστώ να μη μπλέξεις με τη Rainbow στην Ελλάδα. Iδιο πανελ δεν ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Σεπτέμβριος 19, 2006 #29 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από gorg Tasoik, αν θες 30αρα υπάρχει η Apple Cinema Display που είναι ανώτερη από τη Dell 3007, αλλά σου συνιστώ να μη μπλέξεις με τη Rainbow στην Ελλάδα. Ανώτερη? Ίδια spec και ίδια panel βλέπω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Σεπτέμβριος 19, 2006 #30 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 δεν ξερω αν ειναι ανωτερη ή οχι αλλα οκ το πανελ δεν ειναι το α και το ω. Ακομα και σε ιδια πανελ αλλες εταιριες εχουν καλυτερο backlight, ποιοτικοτερα κομματια κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 19, 2006 #31 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- δεν ξερω αν ειναι ανωτερη ή οχι αλλα οκ το πανελ δεν ειναι το α και το ω. Ακομα και σε ιδια πανελ αλλες εταιριες εχουν καλυτερο backlight, ποιοτικοτερα κομματια κτλ Όπως κάνει η Eizo αλλά δεν το ξαναλέω γιατί θα με πάρετε για κολλημένο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Σεπτέμβριος 19, 2006 Author #32 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Μα ρε παιδιά, είναι δυνατόν να βλέπεις στην native ανάλυση 2536 Χ 1600; Ποιός θα παίξει σ' αυτή την ανάλυση; Τα γράμματα θα είναι ψείρες.Εδώ τώρα έχω 20άρι κι έχω την ανάλυση 1024 Χ 768. Παραπάνω δεν μπορώ εγώ.Επομένως δεν τίθεται θέμα επεξεργαστικής ισχύς για την 30άρα για την περίπτωσή μου.Το πολύ πολύ το βλέπω να παίζω στο 1600 Χ 900. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 19, 2006 #33 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Tasoik [Σήμερα, στις 19:50] Μα ρε παιδιά, είναι δυνατόν να βλέπεις στην native ανάλυση 2536 Χ 1600; Ποιός θα παίξει σ' αυτή την ανάλυση; Τα γράμματα θα είναι ψείρες.Εδώ τώρα έχω 20άρι κι έχω την ανάλυση 1024 Χ 768. Παραπάνω δεν μπορώ εγώ.Επομένως δεν τίθεται θέμα επεξεργαστικής ισχύς για την 30άρα για την περίπτωσή μου.Το πολύ πολύ το βλέπω να παίζω στο 1600 Χ 900. Το να μην δουλεύεις την TFT στην native ανάλυση είναι απλώς μαζοχισμός (καθώς μηδενίζεις το βασικό της προτέρημα: την ευκρίνεια).Αρχική απάντηση από Tasoik [Σήμερα, στις 19:50] Εδώ τώρα έχω 20άρι κι έχω την ανάλυση 1024 Χ 768. Ελπίζω να εννοείς CRT (όχι πως και για CRT είναι λογικό καθώς προτεινόμενη ανάλυση είναι τα 1600*1200 και ελάχιστη - όπου όλα είναι τερατώδη βέβαια - είναι τα 1280*1024)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Σεπτέμβριος 19, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Ναι εννοώ crt. Το ξέρω spc , είναι κάτι εξάλλου που το τηρώ ευλαβικά στην lcd TV όταν την συνδέω με το laptop ή ακόμα στον βιντεοπροβολέα μου. Πάντα δίνω native ανάλυση για να αποφεύγω τα scalings. Το θέμα είναι όμως ότι εδώ μιλάμε για λειτουργία σε pc. Στο pc δεν βλέπεις ούτε φωτογραφίες συνέχεια ούτε dvd. Βλέπεις windows και text γράμματα κλπ (τουλάχιστον εγώ). Αν είναι να βγάζω τα μάτια μου για να έχει native ανάλυση το Monitor, ε ποτέ του να μην έχει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Σεπτέμβριος 19, 2006 #35 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Αρχική απάντηση από Tasoik [Σήμερα, στις 20:02] Βλέπεις windows και text γράμματα κλπ (τουλάχιστον εγώ). Αν είναι να βγάζω τα μάτια μου για να έχει native ανάλυση το Monitor, ε ποτέ του να μην έχει. Μα ακριβώς εκεί είναι που κάνει την δουλειά η TFT (όταν την δουλεύεις εννοείται στην native ανάλυση): Στην τέλεια ευκρίνεια που προσφέρει (η οποία βέβαια έχει νόημα κυρίως σε desktop χρήση (''γράμματα'' κλπ όπως λες) και όχι πχ σε ταινίες). Μάλλον απλώς δεν έχεις συνηθίσει σε μία καλή TFT με DVI ή ίσως πάλι έχεις κάποια ευαισθησία στα μάτια. Έχε υπόψιν όμως ότι ένα μεγάλο μέρος των αντιεργονομικών και επιβλαβών για την υγεία δραστηριοτήτων μας, σε σχέση με τα PC, είναι απλώς θέμα κακών συνηθειών. Ξέρω πχ ανθρώπους που δουλεύουν CRT 20αρα στα 1600*1200 στα 60 Hz (aka αυτοκτονία για τα μάτια τους) και τους γυρίζεις το rr στα 85 και σου λένε ''δεν καταλαβαίνω καμία διαφορά''. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Σεπτέμβριος 19, 2006 #36 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Το να μην ειναι ολα μικροσκοπικα (σε γραμματοσειρες αναφερομαι κυριως)δεν φτιαχνεται καπως αν βαλουμε σαν επιλογη "use large fonts" ή καπως ετσι οπου αντι για 92dpi νομιζω μπαινει 110dpi...(κατι τετοιο)..πολυ παλια καπου το ειχα πετυχει ...τωρα..δεν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorg Σεπτέμβριος 19, 2006 #37 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 19, 2006 Το panel δεν είναι το Α και το Ω βρε παιδιά. Αν είναι έτσι, και ο CCBWE και ο CCBBE Opteron είναι και οι δύο ...Δεν τις έχω τις οθόνες για να έχω άποψη αλλά τα περισσότερα reviews και user comments λένε ότι Cinema Display 30" > 3007FPW. Τέλος πάντων, μιλάμε για εμπορικές οθόνες. Για άριστη ποιότητα θα πάμε σε πανάκριβες λύσεις Eizo ή θα περιμένουμε καμιά LaCie ή NEC να βγάλουν κάτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasoik Σεπτέμβριος 20, 2006 Author #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2006 Σχετικά με τα Eizo το ξέρω ότι είναι refernence monitor και ο ευλαβής πόθος κάθε κομπιουτερά.Το θέμα είναι τα συγκεκριμένα 24άρια ( Eizo S2410W vs Dell 2407WFP ) τα έχει δει κανείς σας δίπλα δίπλα ούτως ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοσή τους;Το λέω αυτό γιατί π.χ. σε ένα 17άρι ή 19άρι μπορεί το Eizo να είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει το ίδιο και στα 24". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 20, 2006 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από TasoikΤο λέω αυτό γιατί π.χ. σε ένα 17άρι ή 19άρι μπορεί το Eizo να είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει το ίδιο και στα 24". Πολύ λογικό. Κι εγώ που υποστηρίζω την Eizo, αυτό σου είπα. ’λλωστε η χρηματική διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, και θα πρέπει να δεις αν αξίζει για τη διαφορά ποιότητας που θα έχουν κι αν έχουν. Μου αρέσει η Eizo, αλλά δεν είμαι και τυφλός Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Σεπτέμβριος 20, 2006 #40 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2006 Δεν λεω οτι η ΕΙΖΟ δεν εχει κορυφαιες οθονες tft αλλα την διαφορά σαν εταιρεία την εκανε με τις crt.Οι διαφορες με τις tft δεν νομιζω οτι ειναι σημαντικες οταν πιανομαστε με τις ναυαρχιδες των καθε εταιρειων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.