timoleon Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2009 Χαιρετω την κοινοτητα...και μπαινω κατευθειαν στο θεμα Τον τελευταιο καιρο σκεφτομουν να "παιξω" σε αρνητικουσ βαθμους κελσιου πεφτοντας στο διλημα υγρο αζωτο ή μονοβαθμειο? Τελικα αποφασισα να παω στο μονοβαθμειο με την λογικη του οτι πρωτη φορα θα "παιξω" σε αρνητικους βαθμους..ας μην παω κατευθειαν στα βαθεια Αρχισα λοιπον να ψαχνομαι και να διαβαζω οτι εχει σχεση με τα μονοβαθμεια (Να πω σε αυτο το σημειο οτι δεν εχω ιδεα απο ψυκτικα..)διαβαζωντας λοιπον τους οδηγους του unseen http://www.thelab.gr/showthread.php?t=8041 http://www.thelab.gr/showthread.php?t=2182 και αρκετους αλλους, καταλαβα.. 1.Οτι για καποιον που πιανουν τα χερια του(και εχει και τα εργαλεια)δεν ειναι πολυ δυσκολο 2.Οτι το πιο δυσκολο κομματι ολης της κατασκευης ειναι το evaporator 3.Θελει και γνωσεις ψυκτικου ομως...φωναξα λοιπον ενα φιλαρακι που ειναι ψυκτικος(δεν εχει ιδεα απο υπολογιστες),του εδειξα τι θελω να φτιαξουμε...και ειπε οτι μπορουμε..αρκει να βρουμε το evaporator. Καλα παμε.. Εργαλεια εχουμε τα παντα! αλλα οχι οξυγονοκοληση για να κολησουμε το evaporator αρα πρεπει να βρουμε κολημενο Τωρα για τα parts του μονοβαθμειου, ολοι οι οδηγοι εχουν γραφτει πριν αρκετα χρονια που οι απαιτησεις ψυξης ηταν μικροτερες μιας και σημερα οι i7 θεωρουνται αρκετα πιο ζεστη επεξεργαστες σε σχεση με τους τοτε.. Ξερωντας λοιπον οτι το μοτερ επιλεγεται αναλογα τις αναγκες σε θερμοκρασια και στοχος μας ειναι να ψυξουμε αποτελεσματικα εναν i7 δημιουργουνται τα ευλογα ερωτηματα: α.Τι συμπιεστη να επιλεξουμε...εμεις λεγαμε για κατι τετοιο http://www.soldatos.gr/shop/index.php?category_id=001001028002&product_id=10002566&action=product&oldaction= β.Με τι θερμοκρασιες θα πρεπει να ημαστε ικανοποιημενοι? γ.Η θερμοκρασια που θα πιανει το evap στον αερα μπορει να μας βοηθησει να καταλαβουμε οτι ειναι η αντιστοιχη που θελουμε σε φορτιο ωστε να μην κανουμε δοκιμες συνεχεια πανω στον επεξεργαστη? Ευχαριστω και ελπιζω να μην κουρασα ΥΓ:μολις παρουμε το evaporator στα χερια μας αρχιζουμε, θα προσπαθησω να κρατησω το thread ενημερο με φωτο κτλ Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 14, 2009 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2009 Καλως ηρθες Τιμολεων! Κατευθειαν στα βαθια βλεπω,ε? Το μονοβαθμιο το θελεις για 24/7 χρηση ή απλα για benchoκατασταση? Εαν ισχυει το δευτερο,τοτε να ξερεις πως θα ειναι ευκολοτερο να παιξεις με υγρο παγο,μιας και το κουμπωσε ξεκουμπωσε το Phase δεν ειναι και οτι πιο πρακτικο. Επιπλεον,θα σου κοστισει πολυ λιγοτερο,μιας και το μονο που θα χρειαστεις ειναι ενα κανιστρο.Και απο κει και περα αμα γουσταρεις προχωρας και παρακατω. Ριξε μια ματια και στα υπαρχωντα threads να παρεις μια ιδεα,γιατι το να κατσεις και να το κατασκευασεις μονος σου,θα ειναι λιγο μπελαλιδικο Για οτι χρειαστεις,θα σε βοηθησουν με χαρα και τα υπολοιπα παιδια που το χουν σπουδασει το πραγμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoleon Δεκέμβριος 14, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2009 Καλως σας βρηκα..!Καλο θα ηταν για 24/7 αλλα με φοβιζει λιγο η περιπτωση της υγροποιησης εαν μπορουσα να εξασφαλισω οτι δεν θα εχω υγροποιηση πραγμα αδυνατον νομιζω...θα το κραταγα για 24/7υγρο παγο? μαλλον ξηρο παγο εννοεις,απ'οτι ξερω και ο dice ειναι πανακριβος.Καθε φαση(υγρο αζωτο,ξηρος παγος,phase) εχουν τα υπερ και τα κατα τους...απλως επιλεγεις τι θες!Μιας και ο eleven μου ειπε οτι δεν μπορει να κολησει το evaporator αλλα ουτε και εμεις κοιταξα ποιος μπορει να μου κολησει ενα...Αυτο λοιπον http://www.under-the-ice.com/product_info.php?cPath=25&products_id=153 υπαρχει και κολημενο μονο του..140$ αλλα και με κολημενο τριχοειδη και επιστροφη180$ Τι με συμφαιρει να παρω? Αν και θα προτιμουσα να βρεθει τροπος να κολησουμε του eleven Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captain Δεκέμβριος 14, 2009 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2009 υγροποιηση θα υπαρχει θελεις δε θελεις.με σωστη μονωση ομως(Αρμαφλεξ,μονωτικη τσιχλα,βαζελινη)δεν υπαρχει κανενα απολυτος προβλημα.δε χρειαζεται να φοβασαι για αυτο το ενδεχομενο καθολου Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 14, 2009 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2009 Καλως σας βρηκα..!Καλο θα ηταν για 24/7 αλλα με φοβιζει λιγο η περιπτωση της υγροποιησης εαν μπορουσα να εξασφαλισω οτι δεν θα εχω υγροποιηση πραγμα αδυνατον νομιζω...θα το κραταγα για 24/7 υγρο παγο? μαλλον ξηρο παγο εννοεις,απ'οτι ξερω και ο dice ειναι πανακριβος.Καθε φαση(υγρο αζωτο,ξηρος παγος,phase) εχουν τα υπερ και τα κατα τους...απλως επιλεγεις τι θες! Μιας και ο eleven μου ειπε οτι δεν μπορει να κολησει το evaporator αλλα ουτε και εμεις κοιταξα ποιος μπορει να μου κολησει ενα... Αυτο λοιπον http://www.under-the-ice.com/product_info.php?cPath=25&products_id=153 υπαρχει και κολημενο μονο του..140$ αλλα και με κολημενο τριχοειδη και επιστροφη180$ Τι με συμφαιρει να παρω? Αν και θα προτιμουσα να βρεθει τροπος να κολησουμε του eleven Σωστα,Ξηρο Παγο εννουσα banana Εκ παραδρομης. Οπως σωστα ειπε κ ο καπετανιος,η υγροποιηση ειναι στανταρ σε οποιαδηποτε εξτριμ μεθοδο ψυξης και να επιλεξεις.Οι νομοι της Φυσικης βλεπεις Και εχε επισης κατα νου,πως ειτε το εχεις για 24/7,ειτε για οποτε σου την καρφωσει,την μονωση δεν την γλυτωνεις.Για αυτο σου ειπα πως θα ειναι βαβουρα να το βγαζεις και να το βαζεις συνεχεια πανω στο μηχανημα. Υπολογισε επισης πως ενα Phase καταναλωνει και πολυ ρευμα+οτι κανει κ λιγη φασαρια παραπανω εαν θελεις να ειναι αποδοτικο ετσι?Φασαρια για 24/7 εννοω φυσικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 14, 2009 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2009 Πες μας αν το θες για 24/7 ή μονο για bench. Επισης μεχρι ποσα διαθετεις μαξ.Εγω ειμαι υπερ της κατασκευης λογω του οτι μετα θα εχεις την ευχερια να benchαρεις οποτε θες και στην τελικη ειναι και η χαρα της δημιουργειας. Παντως το evap του 11 κολλιεται και με map gas το κιτρινο. Απλα θα παρει λιγη ωρα παραπανω. Μετα ομως θα χρειαστει ξανα τορνος για να φυγουν τα περιτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoleon Δεκέμβριος 15, 2009 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2009 Δυστηχως προσβαση σε τορνο δεν εχουμε...εχω "φαει" τον κοσμο να βρω ετοιμο evapτελευταια νεα απο DUNIEK:evap + suction line + cap tube brazed, polished and lapped+ mounting kit (mount plate + backplate + screws) 111e+shipping(13e)ψιλοακριβο μου φαινεται..Οσο για το οικονομοικο δεν ειμαι να δινω πανω απο 200-250e maxυπολογιζα 85-100e o compressor, 65-85e το evap μιας και ολα τα αλλα τα εχουμε( Condeser, Χαλκοσωλήνες και βαλβίδες,Αέρια (R507 - R410), Φιλτράκι, HeatExchanger )οπως επισης και τα εργαλεια( Μανόμετρα,Σωληνοκόφτη,Map Gas και ασημοκολλήσεις,κουρμπαδώρο,οπως επισης και αντλια κενου) και λιγα εξοδα για το θερμομετρο..Θα με ενδιεφεραι για 24/7 χρηση..δεν υπαρχει περιπτωση η υγρoποιηση να περασει στη mobo? Αν το εχεις 24/7 οσο καλη μονωση και να εχεις καποια στιγμη δεν θα περασει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 16, 2009 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Οχι Αν μονωσεις σωστα,τοτε δεν εχεις προβλημα.Αυτη τη δουλεια κανει η μονωση. Στο σπιτι σου,αν μονωσεις σωστα εχεις προβλημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoleon Δεκέμβριος 16, 2009 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 οκ! καταλαβα... η διαφορα δηλαδη στο εαν το θελω 24/7 ή οχι ειναι καθαρα θεμα μοτερ...μεγαλο μοτερ δεν ενδεινκνυται για 24/7 λογοι:περισσοτερος θορυβος, περισσοτερη καταναλωση ρευματος αλλα μεγαλυτερες επιδοσεις ψυξης Oμως εαν βαλω μικροτερο συμπιεστη απο 3/4hp ή 5/8hp..(ας πουμε 1/2hp)Θα ειναι ικανος να ψυξει τον i7 clockαρισμενο(4.9Ghz-5Ghz) και σε φορτιο?(αυτος ειναι ο στοχος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt Δεκέμβριος 16, 2009 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Ακριβως ετσι.Το ποσο μεγαλο μοπτερ χρειαζεσαι ή μεχρι ποση ισχυ,προκειμενου η φασαρια να ειναι σε ανεκτα επιπεδα,δεν μπορω εγω να σου απαντησω.Θα μπορει σιγουρα ομως ο unseen,μιας και εχει κατασκευασει ουκ ολιγα.Απλα σιγουρα (φανταζομαι),οταν σκοπευεις να το εχεις 24/7 δεν θα θελεις και να σου παιρνει τα αυτια,αλλα ουτε και να σου ξοδευει πολυ ρευμα (=> moar moneyz στη ΔΕΗ ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
timoleon Δεκέμβριος 16, 2009 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Σιγουρα...θα ηθελα να ειναι αποτελεσματικο ομωςΑρα...καταληξη Το phase θα το χρησιμοποιησω για 24/7Θελω εναν συμπιεστη οχι πολυ θορυβωδη με χαμηλη καταναλωση ρευματος αλλα ικανο να ψυξει τους i7 επεξεργαστεςΕλπιζω o unseen να μας κατατοπισει καπως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Δεκέμβριος 16, 2009 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2009 Αloha Αφου το θες για 24/7 τοτε θα προτεινα να παρεις ενα μοτερ 3/8 ή 1/2 πρωτον για το χωρεσεις σε κουτακι, δευτερον για να μην εχεις πολυ θορυβο και τριτον για να μην πληρωνεις πολλα στη δεη. Αυτα που χρησιμοποιουσα και ειμουν ευχαριστημενος ηταν τα NEK2134GK και NEK2150GK. Τωρα για evap εχω εδω ενα που αν μπορει ο 11 και εχει χρονο να στο σουλουπωσει τοτε να του το στειλω. Ευκαμπτο πηγαινε σε ενα μαγαζι που φτιαχνει μαρκουτσια, σωληνες υψηλης πιεσης κλπ και ζητα ανοξειδωτο ευκαμπτο 3/8 της ιντσας για κολλημα. Γυρω στα 20-25 πρεπει να εχει το μισο μετρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.