cypherth Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17, 2006 θέλω να ρυθμίσω τις στροφές σε 2 12ρηδες ανεμιστήρες που έχω στις θήκες των δίσκων του στάκερ μου. η τροφοδοσία τους είναι με το κλασσικό 4πινο καλώδιο τροφοδοσίας. αν αγοράσω κλασσικό ροοστάτη από μαγαζί με ηλεκτρονικά (επειδή δε θέλω να πάρω κάτι έτοιμο) πώς μπορώ να το μοντάρω ώστε να το ελέγχω στο πόσο γρήγορα να δουλεύουν?σε περίπτωση πουγίνεται κάτι τέτοιο μπορώ να το κάνω να είναι στον ίδιο ροοστάτη και οι 2 ανεμιστήρες χωρίς να τους βραχυκυκλώσω?επίσης έχω το aerogate μπορώ να το βάλω και εκεί μόνο που δεν ξέρω πώς να το μοντάρω και εκεί το 4πινο και να το περάσω σε 3πινο θηλυκό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angelos Σεπτέμβριος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2006 Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πόσα Ω ποτενσιόμετρο θέλεις για τα ανεμιστήρες R=V/I απο φυσική Θέλει λίγο ψάξιμο και η αλήθεια είναι πως δεν το έχω δοκιμάσει... http://www.hlektronika.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=895&highlight=lm317 Πάντως μπορεί να πειραματιστείς με τα διάφορα κυκλώματα που θα βρείς στο Link και το κόστος για την αγορά των ηλεκτρικών εξαρτημάτων θα είναι ελάχιστο Θα στερηθείς ενα κουτακι τσιχλες για να το τελειοποιήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Σεπτέμβριος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 17, 2006 Υπαρχουν ετοιμα adaptοr απο 3πινο σε molex, τα περισσοτερα (σοβαρα) μαγαζια με pc εχουν και η τιμη ειναι ~1 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Σεπτέμβριος 18, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2006 οκ σας ευχαριστώ, θα βοηθηθώ και από ένα φίλο ηλεκτρονικό και πιστεύω να το φτιάξω με το που τελειώσει η εξεταστική μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypherth Σεπτέμβριος 30, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2006 αν πάρω αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806154και γυρίσω τα 4πινα 12αρια ανεμιστήρια που έχω σε τρίπινα θα μπορώ να τα ρυθμίζω ή όχι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Σεπτέμβριος 30, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2006 Λογικα αρκει να εχουν καταναλωση μικροτερη απο 7W το καναλι, οπως λεει. Δεν νομιζω να χρειαζεται να παιρνει και ενδειξη rpm για να παιξει. Οσοι controllers εχω δει τουλαχιστον παιζουν μια χαρα και με 2πινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.