Jump to content

Το χέρι και το ποντίκι.. δεξί vs. αριστερού

chroma

Πες μου τι είσαι;  

129 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Chosen

Αλλαγή ταχυτήτων στο αμάξι, με το αριστερό.

Αρχική απάντηση από Chosen

lol ναι βρε, Ιρλανδία μένω.

Και εγώ που έχω αριστεροτίμονο και μένω Ελλάδα τις ταχύτητες με το αριστερό τις αλλάζω...

Στέι ον δε σαμπτζεκτ:

Βασικά δεξιόχερας μέχρι αηδίας (έχω προσπαθήσει να το αλλάξω από μικρός αλλά είναι κακό συνήθειο και δεν κόβεται)

Δεν μπορώ με τίποτα να γράψω με το δεξί ωστόσο το ποντίκι απλά αν έχει περισσότερο χώρο στην αριστερή πλευρά το βάζω εκεί και εργάζομαι χωρίς πρόβλημα... (χωρίς να αλλάξω τα πλήκτρα)

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα δούλευα εκεί γιατί είχα ξεμείνει απο μπαταρία και έπρεπε να είμαι πιο κοντά... (και που να ψάχνεις για μπαταρίες)

δεξιόχειρ και πόντικας στο δεξί!

Εξού κσι η γνωστή,στους labites,παροιμία

''το ένα χέρι νοιβεί το άλλο και τα δύο υο ποντίκι και το πληκτρολόγιο'':jump:

Αρχική απάντηση από angelos [Σήμερα, στις 21:47]

δεξιόχειρ και πόντικας στο δεξί!

Εξού κσι η γνωστή,στους labites,παροιμία

''το ένα χέρι νοιβεί το άλλο και τα δύο υο ποντίκι και το πληκτρολόγιο'':jump:

lol !! new generation παροιμία :clap:

Δεξιόχειρ και πόντικας στο αριστερό!

Αν και κάνω εξίσου καλά όλες τις δουλειές και με τα δύο χέρια.

Μόνο που το ποντίκι μου είναι κάπως πιο δύσκολο να το χειριστώ με το δεξί.

Θεωρώ οτι το ποντίκι στο αριστερό είναι πιο βολικό για δεξιόχειρες, γιατί αφήνει ελεύθερο το δεξί χέρι.

All right παιδιά ή αλλιώς όλα δεξιά. :D

Πάντως υπάρχει ένα μαγαζί στη Φειδίου στο κέντρο της Αθήνας(δεν γνωρίζω αριθμό) που πουλάει είδη για αριστερόχειρες του τύπου τετράδια με σπιράλ από την δεξιά μεριά,στυλό που το μελάνι στεγνώνει στο δευτερόλεπτο ουτοσώστε να μη κάνει μουτζούρες καθώς περνάει το αριστερό χέρι γράφοντας προς τα δεξιά και τέτοια ψιλολόγια.

Τώρα αν με ρωτήστε αν πουλάει πληκτολόγια, ποντίκια και τα συναφή δε γνωρίζω αλλά αν περάσω καμιά μέρα θα σας πω.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Δεξιόχειρ και πόντικας στο αριστερό!

Αν και κάνω εξίσου καλά όλες τις δουλειές και με τα δύο χέρια.

Μόνο που το ποντίκι μου είναι κάπως πιο δύσκολο να το χειριστώ με το δεξί.

Θεωρώ οτι το ποντίκι στο αριστερό είναι πιο βολικό για δεξιόχειρες, γιατί αφήνει ελεύθερο το δεξί χέρι.

Τι το θες ελευθερο το δεξι ???:hehe:

"Eξαπανεκαθεν" η αριστερα ηταν αδυναμη!

Το αριστερο το εχω

α) για οδηγηση

β) για τις δυσκολες ωρες στο μπασκετ (που οσο πανε λιγοστευουν)

γ) για να βλεπω την ωρα!

δ)ξυσιμο ευαισθητων περιοχων

το ποντικι ειναι στα δεξια .....μονο του...

Συνηθως δουλευω με το πληκτρολογιο...

εκτος οταν δεν γινεται αλλιως!

Δεξιόχειρ και δεξιοπόντικ κι από μένα...

Πλάκα έχει κι 1 φιλαράκι που παίζει PES5 στο πληκτρολόγιο με τα χέρια σταυρωτά... Τα βελάκια δηλαδή με το αριστερό και τα υπόλοιπα με το δεξί... ΛΟΛ Έτσι έχει συνηθήσει λέει!

Όλα δεξιά...

Μόνο σε κάτι φάσεις στο σαλόνι πιάνω το ποντίκι με το αριστερό και σπάμε πλάκα περιμένοντας να καλιμπράρω για να αλλάξω κομμάτι...αν και είναι θέμα εξάσκησης πιστεύω (το κατα πόσο θα ήταν χρήσιμο πρακτικά να είσαι αμφίχειρας μόνο να το φανταστώ μπορώ προς το παρόν).

edit:

Ποιός είναι αυτός που ψήφισε οτι δε χρησιμοποιεί ποντίκι?

Πως την βγάζεις δλδ?:D

μα δε χρειαξεται ο ποντικι...υπαρχουν συντομευσεισ για τα ΠΑΝΤΑ στο πληκτρολογιο... εχει πιο πολυ φαση ετσι και αμα τα μαθεις καλα κιολας εισαι και πιο γρηγορος...

Αρχική απάντηση από tolis86

μα δε χρειαξεται ο ποντικι...υπαρχουν συντομευσεισ για τα ΠΑΝΤΑ στο πληκτρολογιο... εχει πιο πολυ φαση ετσι και αμα τα μαθεις καλα κιολας εισαι και πιο γρηγορος...

"εχει πιο πολυ φαση ετσι" = Ξεχωρίζεις από το μπαμπά/μαμά/θείο/noob φίλο ως ψαγμένος κομπιουτεράς και πουλάς μούρη?Μην τρελαθούμε που "δε χρειαζεται το ποντικι" tolis. Ναι στο starcraft ή στο xy game βγάζεις πολλές παραπάνω εντολές ανα λεπτό με keyboard αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς (μάλλον ευτυχώς) τα PC δεν τα χρησιμοποιούν μόνο l33t kids και pr0 gamers. Φυσικά και μπορείς να κάνεις τα πάντα με το ποντίκι αλλά κάποια είναι όντως shortcuts που αξίζουν (όπως copy/paste) και άλλα απλά υπάρχουν ως λύση ανάγκης. Αν κάποιος μάθει να κάνει τα ΠΑΝΤΑ όπως λες με το keyboard και αποσυνδέσει το mouse απο το PC του ένα πράγμα αποδεικνύει, ότι έχει πολύ ελεύθερο χρόνο.

"δεξιόχειρ και πόντικας στο δεξί" εδώ.

@tolis86:

Κοίτα να δεις, τα παλιά τα χρόνια ίσως και να μη χρειαζόσουν τόσο το ποντίκι (επι εποχής DOS δηλαδή). Τη σήμερον δε γίνεται, εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ εφαρμογές που επιβάλλουν τη χρήση του πόντικα (επεξ. εικόνας, βιντεο κλπ). Για όλα τα άλλα, winamp, nero, carmageddon και τα συναφή, σαφώς και αρκεί το πληκτρολόγιο. Εκεί στόχευε η ερώτηση...

Κι εγώ keyboard fanboy είμαι, αλλά δεν αρκεί πάντα αυτό!

ρε παιδια... δεν ειπα οτι πουλαω μουρι ουτε οτι δε χρησιμοποιω ποντικι... ηρεμιστε!!! εμενα μου αρεσει που δε το χρησιμοποιω παρα πολι... νοιωθω πιο συνδεδεμενος με τον υπολογιστη μου ετσι...αλλα δε το κανω και συνεχεια...το ποντικι ειναι πιο ευχριστο....

Υ.Γ.και αυτος που το εχει αποσυνδεσει ειναι καμενος και οχι με πολυ ελευθερο χρονο...

Αριστερόχειρας που έμαθε να ζει στον βάναυσο κόσμο των δεξιόχειρων, και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο απ' όλους: δεν βγαίνει πιάνο για αριστερόχειρες!

Το ποντίκι με το δεξί, όπως και το ψαλίδι (ως γνωστόν το ψαλίδι δεν κόβει καλά όταν το κρατάς με το αριστερό και θες να κόψεις κυκλικά, είναι ανάποδα οι λεπίδες).

Όλα μα όλα τα υπόλοιπα, με το αριστερό.

Κάπου προς το γυμνάσιο είχα κάνει μια προσπάθεια να γράψω με το δεξί, αλλά απογοήτευση.

Πάντως ανάλογα τις διεργασίες, το κάθε χέρι έχει και άλλη δεξιότητα.

Π.χ. έχω πιο πολύ δύναμη στο αριστερό, αλλά το δεξί είναι πιο elegant στις κινήσεις.

Μάλλον αμφίχειρας είμαι και δεν το ξέρω!

edit: και το κατσαβίδι με το δεξί!

Είμαι δεξιοχειρ και πόντικας στο αριστερό....κατσαβίδι με το αριστερό,πένσα με το δεξί....κενρική μονάδα κάτω δεξια ή πάνω αριστερά.....amiga500 στο κέντρο,σκληρος δισκος,τροφοδοτικό και cdrw στα αριστερά,floppy και modem στα δεξια.......ένα μπάχαλο!!!!:tomato: :tomato:

Δεξιόχειρας και ποντικι στο δεξί.

Παρεπιπτόντως δοκιμάστε να πατήσετε φρένο με το αριστερό...αλλα να είστε μονοι στο δρομο...και με ζώνη:upside:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.