Jump to content

6300 o/c...??

tomhel

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδες για ριχτε καμοια βοηθεια plz...

6300 πανω σε p5b del με 2 kingstone 667 ( χυμα )..

Μεχρι ποσο ρευμα ειναι ασφαλες να δωσω στον cpu ...?..( στοκ ψυξη)

Μεχρι που φτανει περιπου με στοκ ρευμα..??

Και κατι για την μητρικη ...

Στο βιος οι μνημες φτανουν στα ορια τους 667mhz στα 333 fsb , ξερει κανει πως μπαινουν απο εκει πανω διαιρετες γιατι εχω φαει πορτα...!!!

Αρχική απάντηση από Snips

Υπάρχει ήδη σχετικό thread (από εσένα) :nothing:

ΕΔΩ

Ε...και...

Το thread εκεινο ανοιξε για το οτι η μητρικη δεν εβλεπε τον cpu....

Αυτο το προβλημα λυθηκε με ενα βιος upgrade...

Σε αυτο το thread απλα ζηταω ( απο τους γνωστες του o/c σε 6300-6600 ) μια βοηθεια για ρευμα-μνημες-διαιρετες....

Ναι αλλά εφόσων λύθηκε το πρόβλημα μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει η συζήτηση για το επόμενο σου ερώτημα... στο ίδιο thread.

Δλδ αν έχεις ένα σύστημα με 10 διαφορετικά προβήματα σχετικά μεταξύ τους θα ανοίξεις 10 διαφορετικά threads; ’λλο να θες να αναφέρεις κάτι για την VGA ή το DVD-ROΜ πχ.

Και το ..."έκανα την μητρική να δει το CPU" με το "πόσο ανεβαίνει ο CPU με ΑΥΤΗΝ την μητρική".. νομίζω ότι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους....

Φιλικά στο λέω tom απλά διότι η επανάληψη κάπου κουράζει....

Οσο πάνε οι μνημες σου θα πας . Ακα το 965 εχει μικροτερο τον 1-1 , θες 400[Χ7] fsb ? Πρεπει οι μνημες σου να πανε 400 , Ο cpu στα 400 δεν νομιζω να σε κοψει ουτε το mobo οποτε το ποσο θα ανεβει εξαρταται απο τις μνημες σου. Ξεκινα να τις δοκιμαζεις χαλάρωσε τις [5-5-5- για αρχη και 6-6-6- μετα] δώσε και ενα 2.25vdim και δοκιμαζε με το μεμτεστ @dos

Αρχική απάντηση από Snips

Ναι αλλά εφόσων λύθηκε το πρόβλημα μπορεί κάλλιστα να συνεχίσει η συζήτηση για το επόμενο σου ερώτημα... στο ίδιο thread.

Δλδ αν έχεις ένα σύστημα με 10 διαφορετικά προβήματα σχετικά μεταξύ τους θα ανοίξεις 10 διαφορετικά threads; ’λλο να θες να αναφέρεις κάτι για την VGA ή το DVD-ROΜ πχ.

Και το ..."έκανα την μητρική να δει το CPU" με το "πόσο ανεβαίνει ο CPU με ΑΥΤΗΝ την μητρική".. νομίζω ότι δεν είναι άσχετα μεταξύ τους....

Φιλικά στο λέω tom απλά διότι η επανάληψη κάπου κουράζει....

Φιλε , snips...

Το νεο thread το εκανα για να ΜΗΝ κουρασω καποιον που ξερει και θελει να βοηθησει , ετσι ωστε να μην χρειαστει να διαβασει πρωτα ολο το προηγουμενο ποστ απο την αρχη...

Αλλωστε οι ερωτησεις μου ειναι σαφης και δεν νομιζω να κουρασουν καποιον που ξερει ...

Επισεις πριν με κατηγωρησεις για spammer 'η κουραστικο , θα επρεπε να δεις οτι ειμαι σε αυτο το φορουμ πολυ πιο πριν απο εσενα κ'ομως εχω το 1/4 απο τις καταχωρησεις σου...

Φιλικα παντα.... ;)

Αρχική απάντηση από Athens2004

Οσο πάνε οι μνημες σου θα πας . Ακα το 965 εχει μικροτερο τον 1-1 , θες 400[Χ7] fsb ? Πρεπει οι μνημες σου να πανε 400 , Ο cpu στα 400 δεν νομιζω να σε κοψει ουτε το mobo οποτε το ποσο θα ανεβει εξαρταται απο τις μνημες σου. Ξεκινα να τις δοκιμαζεις χαλάρωσε τις [5-5-5- για αρχη και 6-6-6- μετα] δώσε και ενα 2.25vdim και δοκιμαζε με το μεμτεστ @dos

Ο.κ το εκανα αυτο...αλλα δεν μπορω να βρω τους διαιρετες της mobo ...ξεκιναω βαζοντας τις μνημες στο βιος στα 533 ( ενω ειναι 667 ) και οταν φτανω στα 333 fsb ( στα 333fsb οι μνημες απο 533 πανε 667 ) εχει ταβανι...Ψαχνv μεγαλητερο διαιρετη για να μπορεσω να ανεβασω περισσοτερο fsb....

Για να spammaρω και πάλι βέβαια..

Αρχική απάντηση από tomhel

θα επρεπε να δεις οτι ειμαι σε αυτο το φορουμ πολυ πιο πριν απο εσενα κ'ομως εχω το 1/4 απο τις καταχωρησεις σου...

Φιλικα παντα....

Κανείς δεν σε κατηγόρησε για spammer απλά το βρίσκω καλύτερο να συμαζεύουμε παρόμοια θέματα. Τρομερή μπηχτή αλλά ατυχής και χωρίς νόημα... Αλήθεια όσοι έχουν μεγάλο αριθμό posts είναι και spammers;;;

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=436826#post436826

http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=30642&highlight=6300

http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=29385

http://www.thelab.gr/showthread.php?threadid=29592

Όλα υπάρχουν ήδη...

Μεχρι ποσο ρευμα ειναι ασφαλες να δωσω στον cpu ...?..( στοκ ψυξη)

Μεχρι που φτανει περιπου με στοκ ρευμα..??

’πειρα θέματα με search=6300 που φαίνεται το max vcore

Στο βιος οι μνημες φτανουν στα ορια τους 667mhz στα 333 fsb , ξερει κανει πως μπαινουν απο εκει πανω διαιρετες γιατι εχω φαει πορτα...!!!

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=436076#post436076

Ρε'συ μην εισαι παρεξηγιαρης...:p

Καμια μπηχτη και κανενα υπονοουμενο...

Απλα , σου εφερα το παραπανω παραδειγμα για να δεις οτι δεν ποσταρω για να ποσταρω και οτι σε καμια περιπτωση δεν θελω να γινομαι ( οπως τωρα ) κουραστικος...

Παμε παρακατω...

Το search το εχω κανει και εγω αλλα οι τασεις παιζουν με μεγαλες αποκλησεις...πχ απο 1.213 Unseen εως και 1.376 του ea6gka ....πλεον εχω καταλαβει οτι με την στοκ αεροψυξη μαλλον δεν πρεπει να ξεπερασω τα 1,3...

Οσο για τον διαιρετη , μαλλον οσο ανεβουν οι μνημες >667....(μαλ@κια καναμε , επρεπε να περναμε τις 800αρες...)

εγω θα σου προτεινα να μαθεις καλα το BIOS σου και τι κανει το καθετι και μετα νομιζω θα τα καταφερεις.

Ο.κ ...

Αφου ξεπερασαμε ολες τις παιδικες ασθενειες , με λιγο διβαβασμα και υπομονη καταφερα να πουσαρω τον 6300 στα 400fsb πολυ πιο ευκολα απο οσο στην αρχη νομιζα...

Λιγο ρευμα στο cpu και μνημες ( 1.275 cpu - 2.00 mem ) , λιγες απλες αλλαγες στο bios , χαλαρωμα στα timmings και για αρχη 380*7=2660 error free....

Ξαχνοντας τα ορια εφτασα 400 fsb χωρις περισσοτερο ρευμα στην cpu , αλλα με λαθη στις μνημες ....

Αν και ο στοχος μου ηταν αυτος ( 400 fsb ) δυστυχως οι μνημες δεν πανε εκει , δηλ. 800mhz....

Τωρα ειμαι r.stable @ 390*7 με 1.275v cpu και 780 mhz οι μνημες ( απο 667 ) με 5,5,5 και 2,1volt χωρις λαθη στο memtest.....

( Το snapshoot ειναι χαλια ..)

post-100-1416072783,037_thumb.gif

Δοκίμασε 2.1-2.2-2.3vdimm κοιτάζοντας παράλληλα με μεμτεστ , και ξέσφιξε λίγο ακόμη αν δεν γινει τπτ [5-6-6-Χ] .

Αρχική απάντηση από Athens2004

Δοκίμασε 2.1-2.2-2.3vdimm κοιτάζοντας παράλληλα με μεμτεστ , και ξέσφιξε λίγο ακόμη αν δεν γινει τπτ [5-6-6-Χ] .

Το εχω δοκιμασει ηδη...

2.25 vdimm με 5-6-6 αλλα και με 6-6-6 ...

Δεν πανε πανω απο 390 χωρις λαθη....

Δεν πειραζει ομως αφου ειναι σταθερες στα 390 mhz για το παρον...Αργοτερα θα αλλαχτουν με ενα ζευγαρι 2*1gb 800mhz.....και ισως και με εναν 6600

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.