Jump to content

CM Stacker+μερικά mods

Akis_1977

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Ειπα να βάλω και εγώ μερικές απο το δικό μου Stacker...

και μόλις έχω και λίγη ώρα παραπάνω θα γράψω και αναλυτικότερα τεχνικα χαρακτ. και Modες...

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω... επειδη το έχω δει σε διάφορα forum

Ποσο περισσότερο θα ανέβει η θερμοκρασία αν κόψω το Fiber (στο αριστερο παραθυρο του Stacker) Και βάλω και μία 15" τφτ on board?

:tomato::rolleyes: :whistling

dsc00249mh8.jpg

dsc00250qj9.jpg

dsc00251bw9.jpg

dsc00252kc4.jpg

dsc00254zp7.jpg

dsc00676sf2.jpg

dsc00678fs6.jpg

dsc00677pp7.jpg

dsc00675zk2.jpg

dsc00253uk7.jpg

dsc00679fj1.jpg

:banging: :hi:

πολυκαλη δουλεια και καθαρη. για δωσε κανα λινκ ,που το ειδες αυτο?

λογικα θα ανεβαινει η θερμοκρασια...

σπιτι του το ειδε ωρε...:p

Αρχική απάντηση από Akis_1977

και μόλις έχω και λίγη ώρα παραπάνω θα γράψω και αναλυτικότερα τεχνικα χαρακτ. και Modες...

ωραιος φιλε...

ντροπιαστηκα αλλη μια φορα...

Αρχική απάντηση από Akis_1977

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

πολυ καλη δουλεια και καθαρη. για δωσε κανα λινκ ,που το ειδες αυτο?

:rolleyes:

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN [Σήμερα, στις 15:36]

πολυκαλη δουλεια και καθαρη. για δωσε κανα λινκ ,που το ειδες αυτο?

λογικα θα ανεβαινει η θερμοκρασια...

Ποσο περισσότερο θα ανέβει η θερμοκρασία αν κόψω το Fiber (στο αριστερο παραθυρο του Stacker) Και βάλω και μία 15" τφτ on board?

αυτο λεω! :D:p

Αρχική απάντηση από Akis_1977 [Σήμερα, στις 15:21]

.............................

...............θα ανέβει η θερμοκρασία αν βάλω και μία 15" τφτ on board?

:tomato::rolleyes: :whistling

Που το είδες αυτό?

Θάθελα να δω υπολογιστή που να έχει και μια TFT στο πλάι.

Πολύ ωραία δουλειά με τα καλώδια.

Μόνος σου έφτιαξες την επέκταση στα καλώδια ή τάχε έτοιμα η PSU?

καλο δε λεω αλλα γιατι εχεις 6(!!!!!!!!!) dvd???? και τι τροφοδοτικα εχεις? και ακομα το ενα δινει ρευμα στα dvd και δισκους και το αλλο στη μητρικη?? ή τελος παντων πως ειναι τα πραγματα?

Πολύ ωραία τα έκανες τα καλώδια.Αλλά και εγώ έχω την απορία για τα cdrom, τι τα θες τόσα;

Αρχική απάντηση από Spyrious

Πολύ ωραία τα έκανες τα καλώδια.Αλλά και εγώ έχω την απορία για τα cdrom, τι τα θες τόσα;

Μάλλον να γεμίσει την πρόσοψη του Stacker :p:P

Συγχαρητήρια κι από μένα. Φαίνεται οτι είσαι μερακλής, ειδικά με τα καλώδια. Το Qtek κάτω αν βλέπω καλά το έχεις για VGA και κάποιους fans, σωστά? Το έχεις μετρήσει με πολύμετρο, οι τάσεις του είναι ΟΚ? Στο λέω γιατί από πείρας δεν εμπιστεύομαι καθόλου τα λόγω PSU...

Και μια ερωτησούλα : O PCI IDE controller ποιός είναι, και πόσο καλή δουλειά κάνει?

Λοιπόν έχουμε και λέμε.

Το Πάνω το τροφοδοτικό (το καλο:flex::p ) είναι ένα Be quiet 520w (το είχα παρει τον νοέμβριο που μας πέρασε απο το Hac στην Στουρνάρη κάπου στα 160ευρόπουλα)

Τροφοδοτει το Motherboard τους 4 H/d και τα 6 cd-dvd

Απο τα οπόια 6 αναλυτικά είναι.

1 cd-rom

1 dvd-ROm

1 cd-r

και 3 Dvd-r

τώρα μην ρωτήσετε τι τα θέλω τόσα πολλά :p (είμαι πλεωνέκτης :tomato: χαχαχ)

Απλά το κάθένα θέλω να κάνει την δουλειά του. Π.χ.... θέλω να δω μία ταινία? θα την βάλω στο Dvd.. θέλω να γράψω ένα Cd? θα τοπ βάλω στο Cd-r και όχι στο dvd-r , κ.ο.κ...

Οσο για τα 3 dvd-r καμία φορά κανω και Multiple recording οπότε γλυτόνω αρκετό χρόνο.

Αυτά όσον αφορα το πρωτο τροφοδοτικό και τις συσκευές του.

Το δεύτερο τροφοδοτικό είναι όντος ένα Qtek 400w (και καλά 400.... :p γιατί άν πιάσεις το Be Quiet στο ένα χέρι και το Qtek στο άλλο... χρειάζεσαι 5qtek για να φτάσεις το βάρος του πρώτου) Αγοράστηκε βασικά qtek λογο έλειψης χρημάτων εκείνη την εποχή (και έμεινε απο βλάκεια μέχρι τωρα)

και τροφοδοτει

την Vga (Nx 6800Gt)

2 inverters για τις Λάμπες (1 λάμπα σε κάθε Inverter γιατι παρατηρισα ότι αν μπει και δευτερη λάμπα πάνω στον ίδιο Inverter χαμηλώνει ο φωτισμός)

το Lcd Display που έφτιαξα με τα χεράκια μου :p

και το Cool Panel II (Aerocool) όπου εκτος απο την οθονουλα που έχει έχει αναλάβει και τους 3 ανεμιστηρες του κουτιόυ. 2 χ 12'' coolermaster και ένας στο πάνω μέρος του κουτιου (μάρκας κουκουρουκου :tomato: )

Να συμπληρωσω ότι απο το Qtek εχουν αφερεθεί τα καλώδια τροφοδοσίας τις μητρικής και έχουν μέινει 2 που καταλήγουν σε Μολεξ για τιν VGA ,άλλο ένα που πάει στην πίσω μεριά του κουτιου και καταλήγει σε κλέμα απο όπου και παιρνουν τάση οι λάμπες το Lcd display και το Cool PanelII και ένα που παίρνει την έντολή για να αναψει απο το πάνω τροφοδοτικό και έχει συνδεθεί με "κλεφτες" όπως φαινεται και στην φωτό. Επίσης έχω προσθέσει στο πίσω μερος (βλέπε φωτό) διακόπτη On-Off (μου εβγαλε το λάδι μέχρι να καταφέρω να τρυπίσω το σίδερο του τροφοδοτικου) και το διακοπτάκι που φαινεται είναι On-Off-On για τους 2 ανεμιστηρες (τους έχω αλλάξει με CoolerMaster και αυτους) και είναι για 12v-Οff-7v (το Off Ειναι πρακτικά άκυρο και επίκυνδυνο να υπαρχει σε ανεμιστηρες τροφοδοτικου αλλα όσο και αν έψαξα στα καλά καταστηματα ηλεκτρονικών στην αθήνα δέν βρηκα Οn-On μεταβατικό διακόπτη δλδ.)

Αυτά και με το 2ό τροφοδοτικό.

Η Pci 2 Ide είναι μία Qtek (Δέν ξέρω άν έχει σχέση με το τροφοδοτικό :toomuchne )

και την πήρα απο το προιγουμενο Pc μου μιάς και απο τις 4 καινουργιες που άλλαξα (όταν πηγα να πάρω καινουργια για να αφήσω αυτή στο παλιό Pc) ήταν η μόνη που μπορουσε να δει Cd και Dvd συσκευές!!!

Εχει γίνει αρκετό Cabling και πατέντα ολέ (εκτός απο το συμάζεμα και ντύσιμο των καλωδίων) και στα Usb καλώδια μιάς και όπως μπορείτε να δείτε κατέργησα το Front Panel του Stacker και χρησιμοποιώ πλέων το panel της Aerocool και όλοι οι κονέκτορες είχαν διαφορετικη συνδεσμολογία.

Το Aerocool έχει 2 Usb στην πρόσοψη +1 που χρειάζεται το Card Reader. και μία IEEE1394.

Ετσι λοιπόν τις 2 Usb τις πήρα απο το Motherboard κανονικα (το P4c-800e Dlx έχει 2 κονέκτορες δλδ 4 Usb) αφου άλλαξα την συνδεσμολογια και τον κονέκτορα του Card reader τον "πάντρεψα" με μία βάση για Usb απο ένα παλιό IBM και έτσι έβαλα και το Bluetooth μου εσωτερικά :tomato::p .

Χμμμμ.. Αυτή η τρυπουλα που φαινεται πάνω απο το Lcd display στο κέντρο του Stacker εχει μέσα το IR receiver τις Καρτας TV-Radio. Αφου έφαγα προσεκτικά το ασπρο πλαστικό που είχε γυρω του ο receiver έμεινε μόνο το "ματι" του και έτσι το έβαλα και αυτό εσωτερικα για να΄μην πετάει σαν Π@τ$α έξω απο το κουτί και δουλεύει μία χαρα.

Αυτό που είναι πάνω απο το κουτί είναι ένας PS2 Controller 2 USB για να παιζουμε παιχνιδάκια με τα Gamepad του Playstation. :whistling

Έπίσης έχει και μία Pci 2 Pcmcia καρτουλα και πάνω σε αυτή μία Dlink 802.11b wireless Lan Card

Στην τρίτη φωτό το διακοπτάκι κάτω αριστερα είναι για τις λάμπες.

Αυτά... Αν θυμηθω τίποτα που μου έχει διαφύγει θα επανέλθω. :cool:

Α!! ¨Οσο για τιν φωτό με την On-Board TFT δέν το έχω....αλλα δέν ήταν και απο Stacker. Το Λινκ όμως που έδωσε ο φφφφφφφανταστικός συμφορουμίτης παραπέμτει σε κάτι παραπλήσιο... μόνο που στην περίπτωση του Stacker θα περισέψει αρκετό κενό γυρω απο την οθόνη όπου και θα μπουν οι απαραίτητοι ανεμιστηρες για τις αποβολή της έξτρα θερμότητας που θα παράγει η οθόνη.

dsc00711ql0.jpg

dsc00713mn2.jpg

dsc00717mp7.jpg

dsc00719sq1.jpg

dsc00721fg2.jpg

dsc00722ba9.jpg

dsc00716xu0.jpg

Χμμ.... :blink: μόλις έκανα ένα πείραμα για να τοποθετησω και την TFT ΑΛΛΑ.....

Δεν χωράει.. :rolleyes::(

Επειδη απο αριστερα το original παραθυρο του Stacker αφήνει αρκετο κενο και το "τραβάει" δεξια με αποτέλεσμα να αποκαλύπτει (κατα την γνώμη μου) την οπτικά ασχημη κολώνα των συσκευών... όσο αριστερα και να τοποθετήσω την οθόνη.. βρίσκει στην κολώνα και δέν κλεινει το καπάκι.... :...:

Οπότε... μία λύση.. είναι να ανοιξω περισσότερο απο αριστερα το καπάκι (χρησιμοποιόντας καινουργιο Fiber) ή να κόψω το κανονικό καπάκι που είχε το κουτι στις διαστάσεις που θέλω (και έτσι δέν θα φαινεται και η κολωνα).

ΟΜΩΣ.... δέν έχω κοψει ποτέ ξανα καπάκι... και δέν έχω και τα απαράιτητα εργαλια... :(:help: :help: :help:

Ουτε και ξέρω πως κόβουμε-τρυπάμε Fiberglas.

Μπορει να βοηθησει (πρακτικά οχι θεωριτικά :rolleyes::cool: ) κάποιος την υλοποίηση του Side TfT window??? PLEASE???

:help: :help: :help: :bye:

το καπακι μπορεις να το κοψεις ευκολα με ενα dremel. κανε μια αναζητηση και θα τα βρεις ολα.

Φίλε άλκη, διάβαζα-έβλεπα το τι έχεις κάνει και είχα μείνει μαβλάκας...

Βρες τρόπο να διώξεις το Q-TEC, άκους εκεί τροφοδοτεί την VGA... :-P

Η οθόνη δίπλα στο power on τι δείχνει;

Πολύ ωραία συμμαζεμένο κ'τι

Πάρα μα πάρα πολύ καλή δουλειά! :T: :T: :T: Είσαι άξιος, πραγματικά! :T: (σπάνια με εντυπωσιάζει τόσο πολύ κουτί). Η δουλειά σου είναι πάρα πολύ μαζεμένη και περιποιημένη. Λίγες λεπτομεριούλες μόνο μπορείς να διορθώσεις...

Βασικά... Μόνο μια βλέπω προς το παρόν... Να βγάλεις το αυτοκολητάκι της AC απο την οθονίτσα σου... :p

Θα επανέλθω αργότερα για περισσότερα. Θα ψάξω πολύ και θα σου πω τι θα σου πρότεινα να αλλάξεις...

Πάντως σου αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τη δουλειά που έκανες. Μπορεί να μην έχει τζάμι, πολλά φωτάκι, μπιχλιμπίδια κτλ όπως νομίζουν μερικοί οτι είναι τα σημαντικά αλλά είναι πάρα πολύ μαζεμένη δουλειά. Για μένα αυτό είναι που μετράει πάνω απο όλα.

όσο για την οθόνη, δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει ένα τέτοιο εγχείρημα, ειδικά αν δεν έχει τουλάχιστον καλή γωνία θέασης ωστε ό,τι βάλεις να το βλέπεις και απο τη θέση σου (δε νομίζω να κάθεσαι με φάτσα το κουτί...). Αν θες να το δοκιμάσεις και πιστεύεις οτι δεν έχεις να χάσεις τπτ πάντως κάντο. Θα έχει ενδιαφέρον. Αν και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις να φαίνεται το εσωτερικό του. Είναι πανέμορφο... :T:

Να πω και γω ενα μπραβο για την τακτοποιηση των καλωδιων και την καθαρη δουλεια.

Ομως τοσα πολλα drives ειναι περιττα οπως και το δευτερο τροφοδοτικο.Το μονο που καταφερνεις ειναι να ανεβαζεις τη θερμοκρασια του κουτιου.

Αρχική απάντηση από deninho

βρες τρόπο να διώξεις το Q-TEC

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.