Jump to content

Ερωτηση για ASUS P5B DELUXE

tomhel

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Απο καιρο μου ειχε κολλήσει ο επαναπατρισμός στην dark side , και μετα απο μια σύντομη βολτα στα λημερια της amd ( 2600+,3000+,3200+,opt164) ξαναγυρησα στην μαμαααα...(intel)...

H επιστροφη ομως απο οτι φαίνεται ειναι επεισοδιακή μιας και που με το καλημερα σας αρχισαν τα προβλήματα με την μητρικη....( γιαυτο δεν χωνεύω τις asus.....)

Πηρα λοιπον την asusP5B DELUXE , 6300 , και 2 κινγστον 667 (2*512μβ) απο το e-shop μαζι με κατι αλλα ψιλολόγiα....

Παρατήρηση Νο1 για e-shop...Τα μισα πράγματα που φενετε στο site οτι υπαρχουν , δεν υπαρχουν σαν στοκ....Το κούφο ειναι οτι ενω εκανα την παραγγελία στο ε-σοπ ποιντ , και ειχα παραγγείλει 2 ocz , στο τελος της παραγγελίας οι ocz ειχαν φυγει....:blink:

Aφου εβαλα επιμελώς ολα τα πραγματα πανω cpu (6300) , μνημες , ρευματα ( tagan 530W ) ψήκτρες κ.τ.λ - πους δε μπατον - :X: :X: - κλαιν μαιν.....:boxed: :boxed:

Αμέσως power off , ξανακοιτάω τα ΠΑΝΤΑ , ολα σωστα ....

Ξανα restart - τίποτα.....

Το λαμπάκι του ταγκαν αναβει ξαφνικά και μετα σβηνει σχεδόν αμέσως , αλλα τα Λεντάκια της μητρικης ( αυτα που φωτιζουν το λογότυπο asus ) ειναι συνεχεια αναμενα....

Ωραια ,,,, λεω ,,,, τα πιάσαμε τα λεφτα μας........:tomato: :tomato:

Βγαζω τα πραγματα ολα εξω και ξανα - πακετάρω την μητρικη για rma ....Περνω τηλ. στο ε-σοπ και μου λενε οτι η μητρικη εχει το παλιο bioς που δεν αναγνωρίζει τον conroe γιαυτο και δεν bootαρει..... :wassat: ....Φυσικά στο κουτι εχει ενα ΜΕΓΑΛΟΟΟΟ LOGO που λεει Support intel core duo.....wtf.....:wassat: :wassat:

Tεσπα πηγα την μητρικη , τον cpu και τις μνήμες στο μαγαζι για να τις στείλουν στο service του e-shop και περιμενω νεα.....

Ερώτηση προσ κατοχους p5b....

Ειχατε και εσει τέτοια προβλήματα με τις μητρικές σας , η εχω πεσει στην περίπτωση...???

Αρχική απάντηση από tomhel

Απο καιρο μου ειχε κολλήσει ο επαναπατρισμός στην dark side , και μετα απο μια σύντομη βολτα στα λημερια της amd ( 2600+,3000+,3200+,opt164) ξαναγυρησα στην μαμαααα...(intel)...

H επιστροφη ομως απο οτι φαίνεται ειναι επεισοδιακή μιας και που με το καλημερα σας αρχισαν τα προβλήματα με την μητρικη....( γιαυτο δεν χωνεύω τις asus.....)

Πηρα λοιπον την asusP5B DELUXE , 6300 , και 2 κινγστον 667 (2*512μβ) απο το e-shop μαζι με κατι αλλα ψιλολόγiα....

Παρατήρηση Νο1 για e-shop...Τα μισα πράγματα που φενετε στο site οτι υπαρχουν , δεν υπαρχουν σαν στοκ....Το κούφο ειναι οτι ενω εκανα την παραγγελία στο ε-σοπ ποιντ , και ειχα παραγγείλει 2 ocz , στο τελος της παραγγελίας οι ocz ειχαν φυγει....:blink:

Aφου εβαλα επιμελώς ολα τα πραγματα πανω cpu (6300) , μνημες , ρευματα ( tagan 530W ) ψήκτρες κ.τ.λ - πους δε μπατον - :X: :X: - κλαιν μαιν.....:boxed: :boxed:

Αμέσως power off , ξανακοιτάω τα ΠΑΝΤΑ , ολα σωστα ....

Ξανα restart - τίποτα.....

Το λαμπάκι του ταγκαν αναβει ξαφνικά και μετα σβηνει σχεδόν αμέσως , αλλα τα Λεντάκια της μητρικης ( αυτα που φωτιζουν το λογότυπο asus ) ειναι συνεχεια αναμενα....

Ωραια ,,,, λεω ,,,, τα πιάσαμε τα λεφτα μας........:tomato: :tomato:

Βγαζω τα πραγματα ολα εξω και ξανα - πακετάρω την μητρικη για rma ....Περνω τηλ. στο ε-σοπ και μου λενε οτι η μητρικη εχει το παλιο bioς που δεν αναγνωρίζει τον conroe γιαυτο και δεν bootαρει..... :wassat: ....Φυσικά στο κουτι εχει ενα ΜΕΓΑΛΟΟΟΟ LOGO που λεει Support intel core duo.....wtf.....:wassat: :wassat:

Tεσπα πηγα την μητρικη , τον cpu και τις μνήμες στο μαγαζι για να τις στείλουν στο service του e-shop και περιμενω νεα.....

Ερώτηση προσ κατοχους p5b....

Ειχατε και εσει τέτοια προβλήματα με τις μητρικές σας , η εχω πεσει στην περίπτωση...???

Οπως ολα τα 965 base boards εχουν τα κακο συνηθειο να μεχρι να μπουταρουν να σου δειχνουν οτι πανε να μπουταρουν και σβηνουν.

Η μητρικη αυτη οπως και αυτες με το p965 (οχι το g965) δεν βγηκαν για conroe πριν λιγο καιρο?

-ναι

-Επομενως πρεπει να παιζει out of the box και οχι με bios update

Παντως νομιζω οτι πρεπει να το ψαξεις πιο πολυ.

Αρχική απάντηση από stratos1978

Δηλαδη???????:confused: :cry: :boxed::help:

Ανοιγοκλείνει στο boot μέχρι να μείνει ανοιχτή και να bootάρει.

Out of the box η δική μου, είδε τον 6600 μια χαρά. Αυτό που λέει ο Vag είναι ότι πατάς το power, ξεκινάει, σβήνει και ξεκινάει κανονικά...

Αρχική απάντηση από RootX [Σήμερα, στις 16:58]

Out of the box η δική μου, είδε τον 6600 μια χαρά. Αυτό που λέει ο Vag είναι ότι πατάς το power, ξεκινάει, σβήνει και ξεκινάει κανονικά...

Eμενα δεν ξεκιναει με τπτ.....

Το μονο που δηχνει οτι η μητρικη δουλευει ειναι τα εσωτερικα onborad leds....

Βγάλε τροφοδοσία, κάνε ένα clear cmos(πρόσεξε γιατί το jumper είναι κοντά με το case intrusion jumper) και μετά ξεκίνα την με ένα dimm.

To προβλημα που σου ειπαν το εχει η ASUS P5W DH και οχι η ASUS P5B Deluxe. Εγω αλλαξα 3 μητρικες ASUS P5B Deluxe απο το Πλαισιο και αλλες 2 ενας φιλαρακι απο εδω και ολες επαιξαν με Conroe χωρις να χρειαζονται BIOS update.

Αρχική απάντηση από RootX

Βγάλε τροφοδοσία, κάνε ένα clear cmos(πρόσεξε γιατί το jumper είναι κοντά με το case intrusion jumper) και μετά ξεκίνα την με ένα dimm.

Δεν την εχω την μητρικη , την εστειλα στο service του e-shop...

Αρχική απάντηση από geoal

To προβλημα που σου ειπαν το εχει η ASUS P5W DH και οχι η ASUS P5B Deluxe. Εγω αλλαξα 3 μητρικες ASUS P5B Deluxe απο το Πλαισιο και αλλες 2 ενας φιλαρακι απο εδω και ολες επαιξαν με Conroe χωρις να χρειαζονται BIOS update.

Γιαυτο δεν τις γουσταρω τις κ@λ@σους.....Για να πετυχεις ενα καλο board πρεπει να αλλαξεις 2-3 , αλλα πιστευα οτι αυτο γινοταν στα φθηνα μοντελα...

Η deluxe κανει 195....:cry:

Κατι μου λεει οτι τον ηπιαμε...( καλα κρασια με το service απο e-shop...):cry: :cry: :cry: :cry:

κατι αλλο θα ητανε , κριμα επρεπε να το παλεψεις λιγακι να βγαλουμε μια ακρη

Παντως αυτο με το αποτομο κλεισιμο της μητρικης ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τους δισκους

Αρχική απάντηση από ea6gka

κατι αλλο θα ητανε , κριμα επρεπε να το παλεψεις λιγακι να βγαλουμε μια ακρη

Δεν το παλεψα καθολου γιατι ειναι εντελως νεα χωραφια αυτα για'μενα ( cpu+mobo ) ...

Το μονο που εκανα ηταν 15 προσευχες , 6 restart , ξεφυσωμα και ψαξιμο για σημαδια καψιματος ή ελλατωματος , ξανα εβαλα παλι πανω τον cpu (μηπως δεν παταγε καλα ) , εβαλα τις μνημες στα μαυρα ( απο κιτρινα που ειναι κανονικα ) , RTFM 35 φορες για καμμια ιδιετερη παραξενια του board , αλλα τζιφος.....mobo kaput.....

Ετσι κι'αλλιως δεν ηθελα να παω την μητρικη πισω στο ε-σοπ την αλλη μερα , γιαυτο μετα απο τα πιο πανω την ξαναπακεταρησα και την ιδια μερα τους την πηγα πισω μαζι με τον cpu...

Απο οτι μου ειπαν , αυριο θα ξερω εαν ειναι ελλατωματικη η μητρικη 'η απλα θελει ενα βιος upgrade....

Αρχική απάντηση από ea6gka

Παντως αυτο με το αποτομο κλεισιμο της μητρικης ειναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ για τους δισκους

Nαι , λεγε τετοια , λεγε τετοια.......( 2*250 φισκα ειχα πανω.....):cry: :cry: :cry: :cry:

Eγώ ξέρω ότι το Πλαίσιο προειδοποιεί όλους τους αγοραστές της Ρ5Β ότι θέλει οπωσδήποτε ανανέωση στο ΒΙΟΣ για να παίξει τους Conroe κανονικά. Το αυτοκόλλητο πάντως το έχει...

Αρχική απάντηση από gznp

Eγώ ξέρω ότι το Πλαίσιο προειδοποιεί όλους τους αγοραστές της Ρ5Β ότι θέλει οπωσδήποτε ανανέωση στο ΒΙΟΣ για να παίξει τους Conroe κανονικά.

Ναι όντως.....

"Μόνο που πριν την πάρετε θα πρέπει ο τεχνικός μας.....(τσσσσσ) να βάλει το καινούργιο chipset..."

Παρακαλώ;;;;:blink:

Nαι ναι το είπανε και αυτό....

Το λεπον....

Η μητρικη με ενα απλο βιος upgrate το οποιο ηταν μεσα στο cd της μητρικης , ειδε κανονικα τον 6300 και απο οτι φενετε ολα πανε καλα...

Το απογευματακι που θα τον σενιαρω θα σας πω και αποτελεσματα....

Εαν εχετε να δωσετε καποια ιδιετερη βοηθεια για το σεταρισμα της μητρικης , καλοδεχουμενο.....

Οι μνημες ειναι απλες kingston 667...

Παιδες , ριχτε καμοια βοηθεια γιατι καπου εχω μηνει πισω....

Την παλευω με το παλιο ( βιος ) καλο τροπο , και δεν εχω καταφερει να τον παω ουτε στα μισα....( ασε που με εχει φαει το ccmos...)

:tomato: :tomato: :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.