o polonos Νοέμβριος 16, 2006 #101 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2006 Απλα αυτη η υδροψυξη δεν ειναι και κορυφαια Δεν νομιζω οτι θα δεις και καμια μεγαλη διαφορα με αλλη παστα... Παντος με 150 ευρω θα εφτιαχνες αρκετα καλη custom υδροψυξη Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreCooLeR Νοέμβριος 16, 2006 #102 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2006 ok ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Νοέμβριος 16, 2006 #103 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2006 Την διαφορά που λες μικρή θα την καταλάβεις στο Load οπου με αέρα θα είχες 20 βαθμούς πάνω πχ απο 42--62, ενώ με νερό απο 35--45. πάντως εγώ με τριπλό ψυγείο ,αντλία 1700L/h, block Eleven και E6600@3,0GHz σε idle είμαι στους 33 βαθμούς (πάρα πολύ καλή τιμή για μένα)αλλά με το core temp(που είναι και το πιο αξιόπιστο) και όχι με τα προγράμματα που δίνουν οι μητρικές οπου η DS4 μου λέει 19 και εγώ χαιρόμουν οτι είμαι τόσο χαμηλά... Αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreCooLeR Νοέμβριος 17, 2006 #104 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από obijuan1983 [Σήμερα, στις 00:18] Την διαφορά που λες μικρή θα την καταλάβεις στο Load οπου με αέρα θα είχες 20 βαθμούς πάνω πχ απο 42--62, ενώ με νερό απο 35--45. πάντως εγώ με τριπλό ψυγείο ,αντλία 1700L/h, block Eleven και E6600@3,0GHz σε idle είμαι στους 33 βαθμούς (πάρα πολύ καλή τιμή για μένα)αλλά με το core temp(που είναι και το πιο αξιόπιστο) και όχι με τα προγράμματα που δίνουν οι μητρικές οπου η DS4 μου λέει 19 και εγώ χαιρόμουν οτι είμαι τόσο χαμηλά... Αυτα Εγω δεν εχω ομως core επεξεργαστη μηπως ξερεις κανενα αλλο καλο προγραμμα?Εχω P4 PRESCOTT 3.0GHZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Νοέμβριος 17, 2006 #105 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 το core temp, είναι για όλους σχεδόν τους επεξεργαστές. Το core αναφέρεται στον πυρήνα, δηλαδή ότι μετράει θερμοκρασία πυρήνα. Κι εγώ το χρησιμοποιούσα (τώρα δεν το χρησιμοποιώ, γτ έβαλα Vista και κολλάει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Νοέμβριος 17, 2006 #106 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από deninho [Σήμερα, στις 14:13] το core temp, είναι για όλους σχεδόν τους επεξεργαστές. Το core αναφέρεται στον πυρήνα, δηλαδή ότι μετράει θερμοκρασία πυρήνα. Κι εγώ το χρησιμοποιούσα (τώρα δεν το χρησιμοποιώ, γτ έβαλα Vista και κολλάει) To αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreCooLeR Νοέμβριος 17, 2006 #107 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από deninho [Σήμερα, στις 12:13] το core temp, είναι για όλους σχεδόν τους επεξεργαστές. Το core αναφέρεται στον πυρήνα, δηλαδή ότι μετράει θερμοκρασία πυρήνα. Κι εγώ το χρησιμοποιούσα (τώρα δεν το χρησιμοποιώ, γτ έβαλα Vista και κολλάει) Ναι ομως οταν παω να ανοίξω το προγραμμα λεει this is not an intel core processor this program will not continue Link to comment Share on other sites More sharing options...
dohc161416003179 Νοέμβριος 18, 2006 #108 Κοινοποίηση Νοέμβριος 18, 2006 T.A.T. (Thermal Analysis Tool) Δίνει ίδιες τιμές με το core. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreCooLeR Νοέμβριος 20, 2006 #109 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2006 Έχει σχέση το πώς συνδέοντε τα 2 σωληνάκια πανω στο block δηλαδη αν παει το ενα δεξια και το αλλο αριστερα ή οπου και να τα βαλεις ειναι το ιδιο πράγμα?Και κατι αλλο οσο πιο κοντα σε μήκος τα σωλινικια που φευγουν απο την αντλια και πανε στο Block τοσο το καλύτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Νοέμβριος 20, 2006 #110 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2006 Γενικά νομίζω όσο πιο λίγο νερό μπορείς να βάλεις στο κύκλωμα τόσο καλύτερα,άρα καλύτερα μικρότερο μήκος σωλήνα.Έχει σημασία πως θα τα συνδέσεις στο μπλοκ, πρέπει η είσοδος να είναι αυτή που εξασφαλίζει πιο άμεση επαφή του "κρύου" νερού στο κέντρο του μπλοκ ώστε να ψύχει στη καρδιά του επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TreCooLeR Νοέμβριος 20, 2006 #111 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 22:13] Γενικά νομίζω όσο πιο λίγο νερό μπορείς να βάλεις στο κύκλωμα τόσο καλύτερα,άρα καλύτερα μικρότερο μήκος σωλήνα.Έχει σημασία πως θα τα συνδέσεις στο μπλοκ, πρέπει η είσοδος να είναι αυτή που εξασφαλίζει πιο άμεση επαφή του "κρύου" νερού στο κέντρο του μπλοκ ώστε να ψύχει στη καρδιά του επεξεργαστή. To block που εχω δεν εχει κεντρο εχει εισοδο αριστερα εξοδο δεξια Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Νοέμβριος 20, 2006 #112 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από TreCooLeR To block που εχω δεν εχει κεντρο εχει εισοδο αριστερα εξοδο δεξια AΝ είναι ομοιόμορφο τότε δε παίζει κανένα πρόβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Νοέμβριος 20, 2006 #113 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2006 Όσο πιο λίγο νερό τοσο χειρότερο γιατί μειώνεται η χωρητικότητα σε θερμότητα που μπορεί να δεχτεί το σύστημα.Απλά όσο πιο μικρό μήκος σωλήνα από την αντλία τόσο μικρότερες απώλειες λόγο τριβών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Νοέμβριος 20, 2006 #114 Κοινοποίηση Νοέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από apostolis22 Όσο πιο λίγο νερό τοσο χειρότερο γιατί μειώνεται η χωρητικότητα σε θερμότητα που μπορεί να δεχτεί το σύστημα.Απλά όσο πιο μικρό μήκος σωλήνα από την αντλία τόσο μικρότερες απώλειες λόγο τριβών. Μα η χωρητικότητα(ίσως λάθος έκφραση αλλά είναι κατανοητό τι εννοείς) σε θερμότητα όπως λες καλό είναι να φαίνεται στο ψυγείο, και όχι στο νερό, αν έχει η αντλία να μεταφέρει πιο πολύ νερό κάνει λιγότερες ανακυκλώσεις στην ώρα, άρα το νερό ψύχεται λιγότερες φορές, δεν είναι μόνο οι τριβές που αναφέρεις!Το νερό απλά κάνει το μεταφορέα της θερμότητας και είναι σημαντικό να μπορεί να ανακυκλώνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.38-.45 Νοέμβριος 21, 2006 #115 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 02:02] Μα η χωρητικότητα(ίσως λάθος έκφραση αλλά είναι κατανοητό τι εννοείς) σε θερμότητα όπως λες καλό είναι να φαίνεται στο ψυγείο, και όχι στο νερό, αν έχει η αντλία να μεταφέρει πιο πολύ νερό κάνει λιγότερες ανακυκλώσεις στην ώρα, άρα το νερό ψύχεται λιγότερες φορές, δεν είναι μόνο οι τριβές που αναφέρεις! σε κανενα βιβλιο φυσικης δεν προκειται να βρεις μοναδα μετρησης "ψυξεις ανα ωρα". ποια η εννοια μιας τετοιας μοναδας που εισαγεις και ποια η επιδραση της στο συστημα;ο apostolis22 πολυ σωστα μιλαει για "χωρητικότητα σε θερμότητα που μπορεί να δεχτεί το σύστημα", που εξαρταται αμμεσα απο την ποσοτητα του ψυκτικου μεσου. η μικρη ποσοτητα νερου, σημαινει πιο γρηγορη μεταβολη μεταξυ των δυο καταστασεων. τι προσπαθεις να πεις με τη φραση "χωρητικότητα(ίσως λάθος έκφραση αλλά είναι κατανοητό τι εννοείς) σε θερμότητα όπως λες καλό είναι να φαίνεται στο ψυγείο, και όχι στο νερό"; μια και το εφερε η κουβεντα, "η χωρητικότητα σε θερμότητα που μπορεί να δεχτεί το σύστημα" ειναι σωστοτατη κουβεντα. δειχνεις να την κατανοεις σαν εννοια αλλα να μην τη γνωριζεις. κι η ημιμαθεια σε εκθετει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Νοέμβριος 21, 2006 #116 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2006 Απλά προσπάθησα να το εκφράσω με τα ποιο απλά λόγια για να γίνω κατανοητός Κοινώς θερμοχωρητικότητα του συστήματος.Το ποσό της θερμότητας που θα απορροφήσει το νερό για να έχουμε μια μεταβολή θερμοκρασίας ΔΤ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Νοέμβριος 21, 2006 #117 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2006 Αρχική απάντηση από .38-.45 σε κανενα βιβλιο φυσικης δεν προκειται να βρεις μοναδα μετρησης "ψυξεις ανα ωρα". ποια η εννοια μιας τετοιας μοναδας που εισαγεις και ποια η επιδραση της στο συστημα;ο apostolis22 πολυ σωστα μιλαει για "χωρητικότητα σε θερμότητα που μπορεί να δεχτεί το σύστημα", που εξαρταται αμμεσα απο την ποσοτητα του ψυκτικου μεσου. η μικρη ποσοτητα νερου, σημαινει πιο γρηγορη μεταβολη μεταξυ των δυο καταστασεων. τι προσπαθεις να πεις με τη φραση "χωρητικότητα(ίσως λάθος έκφραση αλλά είναι κατανοητό τι εννοείς) σε θερμότητα όπως λες καλό είναι να φαίνεται στο ψυγείο, και όχι στο νερό"; μια και το εφερε η κουβεντα, "η χωρητικότητα σε θερμότητα που μπορεί να δεχτεί το σύστημα" ειναι σωστοτατη κουβεντα. δειχνεις να την κατανοεις σαν εννοια αλλα να μην τη γνωριζεις. κι η ημιμαθεια σε εκθετει. Δηλαδή συμφωνείς με μεγαλύτερου μήκους σωλήνες?Γιατί αυτό είναι το θέμα της ερώτησης.Δε χρειάζεται να αναφέρεται σε κανένα βιβλίο αυτό που λέω και δεν ανέφερα καμιά νέα μονάδα,δε χρειάζεται να τα κάνεις πολύπλοκα. Κάνοντας πιο σύντομη τη διαδρομή ψυγείου-μπλοκ δε γίνεται πιο άμεσα η αποβολή θερμότητας? Σκοπός στην υδρόψυξη πρέπει να είναι να μεταφέρεται πιο άμεσα η θερμότητα στο ψυγείο ή να έχουμε νερό να ζεστένουμε?Γιατί να αυξήσεις τη θερμοχωρητικότητα(προσθέτοντας νερό), τι κερδίζεις με αυτό?Να κρατάς παραπάνω ζεστό νερό?Να το κάνεις τι?Χώρια φυσικά την αντίσταση που προσθέτουμε.Αν έχουμε Chiller αλλάζει το πράμα βέβαια, εκεί χρειάζεται και μάλιστα μεγάλο τάνκ.Φυσικά αν μιλάμε για λίγα εκατοστά διαφορά δε χάθηκε ο κόσμος, δεν υπάρχει διαφορά μετρήσιμη, είτε έχω δίκιο εγώ είτε εσείς.Αν πάντως πιστεύετε ότι θέλετε να αυξάνετε τη θερμοχωρητικότητα, τότε καλύτερα όσο πιο σύντομους τους σωλήνες και βάλτε ένα τάνκ μεγάλο.Αλλά νομίζω πως αυτό έχει νόημα μόνο στη περίπτωση του chiller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Νοέμβριος 21, 2006 #118 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2006 Θα ήταν καλό να έχουμε μεγάλους σε μήκος σωλήνες αν δεν είχαμε τριβές.Εφόσον υπάρχουν τριβές χάνεται το πλεονέκτημα της αύξησης της θερμοχωρητικότητας. Συνεπώς θέλουμε μικρό μήκος σωληνων όπως σωστά είπες. H θερμοχωρητικότητα μπορεί να παρομοιαστεί με την μνήμη buffer.Σε περιπτώσεις που δουλεύει σε full load το cpu θα αργήσει να αυξηθεί η θερμοκρασία του νερού και συνεπώς του cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Νοέμβριος 21, 2006 #119 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2006 Αρχική απάντηση από apostolis22 Θα ήταν καλό να έχουμε μεγάλους σε μήκος σωλήνες αν δεν είχαμε τριβές.Εφόσον υπάρχουν τριβές χάνεται το πλεονέκτημα της αύξησης της θερμοχωρητικότητας. Συνεπώς θέλουμε μικρό μήκος σωληνων όπως σωστά είπες. H θερμοχωρητικότητα μπορεί να παρομοιαστεί με την μνήμη buffer.Σε περιπτώσεις που δουλεύει σε full load το cpu θα αργήσει να αυξηθεί η θερμοκρασία του νερού και συνεπώς του cpu. Ναι αλλά το buffer είναι προσωρινό, και ο χρόνος που αργεί να ζεσταθεί το νερό δεν είναι ούτε 1 δευτερόλεπτο για κάθε μισό μέτρο, και το νερό θα πρέπει να το ψύξουμε και πάλι μετά, οπότε θα αργήσει το νερό να ψυχθεί κατά 1 δευτερόλεπτο.’ρα το κέρδος 0.Βάλε και τις τριβές. Αν θες buffer τότε ένα μεγάλο τάνκ είναι καλύτερα, αλλά και πάλι νομίζω ότι συσσορεύεις θερμότητα εκεί ανούσια,μόνο αν έχεις τρόπο να βάζεις αρκετά παγωμένο νερό, που ψύχεται από chiller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis22 Νοέμβριος 21, 2006 #120 Κοινοποίηση Νοέμβριος 21, 2006 Ε ναι εφόσον θέλουμε μικρό μήκος σωληνων ένας τρόπος να αυξήσουμε την θερμοχωρητικότητα είναι με ένα μεγάλο τανκ.Ανάλογα με το μέγεθος κυμαίνεται και το buffer.Φαντασου αν έχεις μια πισίνα για τανκ "Αν έχουμε Chiller αλλάζει το πράμα βέβαια, εκεί χρειάζεται και μάλιστα μεγάλο τάνκ." H θερμοχωρητικότητα είναι πλεονέκτημα και για την χαμηλη και την υψηλη θερμοκρασία που θα πρέπει να διατηρηθεί το σύστημα. Το chiller απλά παίρνει την θερμότητα απο το νερό και τη μεταφέρει στο περιβάλλον(δωμάτιο) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.