mech5107 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13, 2006 Παιδιά βοήθεια!!!Αλλάξα την Ψυχτρα του Athlon Xp μου και λέω να τσεκάρω αν δουλευέι καλά. Στέινω εξω από το κουτί το σύστημα και πάτάω το on και βγάζει το εξής μήνυμα:Award bootblock Bios v 1.0Bios Rom checksum errorDetecting floppy drive A mediaISERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTEREδώ και enter να πατήσω τίποτα δεν γίνεται...σαν να κόλλάει το pc(αλλά η πάυλα αναβοσβέινει.Με autoexec.bat ή με awdflash και το τελευταίο bios για την NF7 γίνεται πάντα το ίδιο, πινακάκι που λέει:Award Flash Utility 8.23kFlash type -File name to program:Message: Source file not foundΕννοείτε πως έγινε clear cmos και βγάλσιμο μπαταρίας για 30 λεπτά και...Τι να κάνω ρε παιδιά από το μεσημέρι παιδεύομαι....Please help! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Σεπτέμβριος 13, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2006 Δοκίμασε να μπείς στο bios, να το ρυθμίσεις και να το σώσεις... Εχουν χαθεί οι ρυθμήσεις του bios λόγω πεσμένης μπαταρίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 13, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 13, 2006 Μακάρι να μπορούσα φίλε μου. Δεν υπάρχει Bios για να μπώ. Είναι corrupted:( Αυτο ειναι το πρόβλημά μου....:cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Σεπτέμβριος 14, 2006 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 http://rapidshare.de/files/33049278/AbitD-27.exe.html Επαθε corruption το βιος ΑΛΛΑ ευτυχως οχι ολο και γι'αυτο τον λογο σου βλεπει μονο την δισκετα.Βαλε ουτο το βιος σε μια δισκετα και κανε autoflash + Alt & F2.Eχω την ιδια μητρικη και κραταω back up για παν ενδεχομενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 14, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Εχω δοκίμάσει να φλασάρω νέο bios το D27 σε δισκέτα με awdflash και το bios μόνο, αλλά με το που βγάζει το πάραθυράκι του awdflash που πρέπει να γράψεις το όνομα του αρχείου δεν μπορώ να γράψω τιποτα και λέει source file not found. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Σεπτέμβριος 14, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 τα ίδια και εγώ με μία ΜΣΙ. δε το έψαξα καθόλου και την έστειλα ΡΜΑ που πήρα τα λεφτά μου πίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 14, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 @ polyΤο δοκίμασα αλλά ενώ πήγε στο flash utility και βλέπει το D27 Bios file γράφει please wait, διαβάζει λίγο απο την δισκέτα και σε κάποια φάση σταματάει να διαβάζει και μένει κολημένο στο please wait.Το alt+f2 δεν κάνει τιποτα.Βασικά φαίνετε ότι δεν παίζει το ps/2 πληκτρολόγιο μου (λειτουργεί κανονικά σε άλλο pc) γιατι αν δεν βάλω πριν το boot δισκέτα μέσα και βγάλει ....press enter οτι και να πατάω δεν αποκρίνεται. Ουτε το alt+ctrl+del δεν κάνει κάτι.Τι λέτε να γίνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 14, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Εκτώς απ'ότι την χρειάζομαι άμεσα, πρέπει να την πάω Αθήνα και από εγγύηση δεν ξέρω τι έχει ακόμα...Ξέρει κανεις τι έγγύηση (χρόνια) έχουν οι ABit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Σεπτέμβριος 14, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Βρε συ μην βιαζεσαι, ξαναδοκιμασε μερικες φορες δεν πιανει παντα με την πρωτη, ή προσπαφησε να βγαλεις τα παντα και να αφησεις μονο το floppy.Και εμενα δεν bootare στην αρχη και μετα βρηκα οτι ηθελε η NF-7 συγκεκριμενη εκδοση award flash utility.Στο τελος δοκιμασε και αλλους διακοπτες στο flash utility,να και ενα λινκ http://pages.sbcglobal.net/jefn/bootblock.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Σεπτέμβριος 14, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Κανενα νεοτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 14, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Παιδιά έγινε το απίστευτο! Δούλεψε τελικά μια χαρά! Το θέμα ειναι πώς έστρωσε? Αφού δοκίμασα μέχρι και άλλο κάλωδιο δισκέτας, είπα να πάω για hot-flash. Βγάζω το τσίπ του bios από την Abit το κοιτάω να δώ τι γράφει, κοιτάω την παλία καλή μου jetway με via KT-600 να δώ τι bios τσίπ έχει, αν και ήταν και αυτό winbond, εγραφε άλλα στοιχεια και είπα να μην το κάνω. Ξαναβάζω το τσίπ στην Abit συνδέω τα βασικά πατάω το on για να δοκιμάσω ξανα μπάς και φλασαριστεί και ως δια μαγείας κάνει boot και μένω μ@λ@κ@ς! Μετά τα πανηγείρια και τα σχετικά, έστησα το συστηματάκι μου και τώρα γράφω σε αυτό!!!!! Τελικά από αλλού το περιμένεις και απο αλλού σου έρχεται!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Σεπτέμβριος 14, 2006 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Ντοινγκ... Προσεχε και την μπαταρια παντως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Σεπτέμβριος 14, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 22:25] Ντοινγκ... Προσεχε και την μπαταρια παντως... Οντώς. Η μπαταρία ειναι κομπλέ (μετρημένη και αλλάγμένη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
poly Σεπτέμβριος 15, 2006 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 15, 2006 Ειναι τρελο το nforce τελικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.