Jump to content

Αγορα ηλεκτρικου μπασσου

Mischeif

Recommended Posts

Λοιπον παιδια ασχολουμε εδω και αρκετα χρονια με την ηλεκτρονικη μουσικη και συγκεκριμενα House και Trip Hop!

Θελω λοιπον να παρω ενα Ηλεκτρικο Μπασσο γιατι θα με βοηθησει πολυ στην κατανοηση του ρυθμου...και θα με διευκολυνει στην υλοποιησει καποιων στοχων που εχω θεσει με σχεση με την παραγωγη μουσικης!

Περαν του Beat που εχω ως Dj αλλα και των γνωσεων μου πανω σε μουσικα προγραμματα δεν εχω καμια σχεση με μουσικα οργανα!

Οποτε θα ηθελα να μου προτεινεται ενα μετριο προς καλο ηλεκτρικο μπασσο τις ταξεως των 400-500ε με ενισχυτη και βιβλιαρακι εκμαθησης:p

Και αν μπορειτε να μου προτεινεται καποιο καταστημα το οποιο να εχει διακανονισμο δοσεων...γιατι τα οικονομικα μου ειναι σε :TD: κατασταση αυτο το καιρο!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!

Λιγο που εψαξα βρηκα αυτο http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1107&products_id=2093

αλλα μαλλον ειναι μαπα εε??:tomato: :tomato: :tomato:

Εφ'όσον έχεις τα χρήματα να κινηθείς στο πλαίσιο των 400-500 ευραίων, αμαρτία να πάρεις αυτό! Όχι οτι τα Ibanez δεν είναι καλά, τηρουμένων των αναλογιών είναι από καλά έως και πολύ καλά, τίμια όργανα και μόνο από το γεγονός οτι είναι πολυφορεμένα φαίνεται αυτό. Τώρα, μάλλον θα σου πρότεινα το Cort C4, που το πήρε ένας ξάδελφος και έμεινε πολύ ευχαριστημένος, έχει αξιοπρεπή ξύλα, active μαγνήτες και όμορφο ήχο. Θα σε βολέψει και το λεπτό του μπράτσο, όπως και στα Ibanez (σημαντικότατο, όταν αρχίσεις να παίζεις τα δακτυλά σου θα...μαρτυρήσουν:) Εναλλακτικά κάποιο Squier Presision η Jazz 4χορδο (κοίτα στο www.stollas.gr , δεν έχει απευθείας links), είναι και αρκετά φτηνότερα. Για πρώτο όργανο είναι καλύτερα πιστεύω να πάρεις κάτι σε αυτή την κατηγορία και αργότερα όταν εξελιχθείς μουσικά να αγοράσεις αυτό που θα σου μείνει ;)

Από ενισχυτές δεν ξέρω ρε γμτ, ίσως κάποιος Behringer ή Washburn, 20-30W, αν και σε αυτήν την κατηγορία με τιμές <200ευρώ παίρνεις απλά κάτι αξιοπρεπές. Εγώ ήμουν τυχερός και τσίμπησα προ διετίας εναν Fender BXR300 μτχ 300ευρώ (ευρώ και watt, χεχε) και ξέγνοιασα...ίσως αν έβρισκες κάποιον καλύτερον μεταχειρισμένο με λιγότερα χρήματα να ήταν καλύτερα.

Σου εύχομαι καλές μπασογραμμές!

Φίλε μου δυστυχώς μ'αυτά τα χρήματα δεν έχεις και πολλές επιλογές...

Θα σου προτίνω κάποια έργανα τα οποία είναι καλά ως προς

τιμή/απόδοση...

Αν θες ΚΑΛΟ μπάσσο τα λεφτά αυτά δεν φτάνουν...

Αν το θές για να μάθεις το όργανο τότε πιστεύω θα σε καλύψουν ....

Το καλό είναι να ξεκινήσεις με κάποιο τετράχορδο, αλλά παρακάτω

σου λέω κ μερικά 5χορδα μιας κ δεν διευκρινίζεις τι θες...

Δες αυτό , αυτό , αυτό και αυτό ...

Για ενισχυτές σου προτίνω:

αυτόν και αυτόν

Πιστεύω κατάλαβες ποιος αξίζει περισσότερο...

Γενικά ψάξε εδώ και θα βρείς πολλά...

Υπολόγισε τα μεταφορικά στα 20 euro...

Ελπίζω να βοήθησα...:D

Κοιταξα ολα τα παραπανω που μου ειπατε και το εψαξα κι αλλο!

για το ESP B50 στα 230ε τι λετε οπου και αν εχω κοιταξει στο νετ ειναι best seller

http://www.zzounds.com/productreview--ESPB50

Oμως τα περισσοτερα reviews που διαβασα ηταν γραμμενα απο ανθρωπους που παιζουν rock!

Ετσι εψαξα και βρηκα κατι που ειναι πιο κοντα στο στυλ της μουσικης που ακουω!

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_11_1107&products_id=296

Θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησεται ωστε να κατανοησω ποια η διαφορα αναμεσα στους μαγνητες ...Ετσι ωστε να επιλεξω ενα μπασσο που θα συμβαδιζει με τα ακουσματα μου!

Ευχαριστω!

Καταρχάς κοίτα να έχει active κύκλωμα. Η διαφορά είναι τεράστια.... Όπως ξαναείπα πριν λίγο σε αντίστοιχο thread για κιθάρα, σε χαμηλό budget μια απο τις καλύτερες λύσεις (αν όχι η καλύτερη) είναι η Cort. Απο εμένα θα πάρεις άλλη μια ψήφο για το Cort C4. Πολύ καλό για τα λεφτά του και είναι και active.

Απο ενισχυτή απέφυγε τα θηρία. Εκτός του οτι θα πετάξεις τα λεφτά σου ουσιαστικά, δεν θα μπορείς να παίξεις και πολύ καλά σε χαμηλή ένταση. Αν έχεις σκοπό να παίζεις μόνος σου στο σπίτι σου, ένας 15ρης θα ήταν μια χαρά. Αν σκοπεύεις να παίξεις σε κανένα μικρό live ή να παίξεις μαζί με ντραμς καλό θα ήταν να πας γύρω στα 30W. Απο μάρκα θα σου πρότεινα Warwick. Φίλος νομίζω πήρε τον 30ρη κάπου 160.

Το active κύκλωμα απλώς περνάει το σήμα απο μια προενίσχυση πρωτού το στείλει στον τελικό ενισχυτή. Η διαφορά τους στον ήχο είναι η υπέρλαμπρη μέρα με τη θεοσκότεινη νύχτα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.