Jump to content

Έχετε RAID και για ποιό λόγο?

mariosalice

Έχετε RAID στον κύριο υπολογιστή του σπιτιού σας και για   

88 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Raid0 για λειτουργικο + καποια αρχεια, τα αλλα σε μονους δισκους, ελπιζω μεχρι το τελος της χρονιας να εχω προσθεσει ενα μεγαλο Raid5 array...

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 20:48]

Και εγώ καθόλου....ΤΟ βρίσκω περιττό.

+2.δεν ειχα, εχω, ουτε θα σκοπευω να εχω.οτι δεδομενα θεωρω

πολυτιμα ενας εξωτερικος τα κραταει μεσα του.οσο για την ταχυτητα

ποτε δεν ειχα παραπονο απο τους scsi.(ξεκουραζονται τωρα

μεχρι να μπουν στο νεο σπιτι τους:p )

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 20:48]

Και εγώ καθόλου....ΤΟ βρίσκω περιττό.

Τι Conroe, τι Monroe :)

Ίδια είναι η απόλαυση για μερικούς μερικούς :p

Δοκίμασε το (για raid μιλάμε τώρα) πρώτα.

Θα σου αρέσει.

Δες και αυτά.

http://en.wikipedia.org/wiki/RAID

http://www.storagesearch.com/raid.html

Πάντως μέχρι στιγμής αρχίζουν να φαίνονται κάποιια πρώτα συμπεράσματα.

Το ποσοστό των μελών του thelab χρησιμοποιεί RAID σε ποσοστό που είναι σημαντικά υψηλότερο από το μέσο όρο των home users.

Λέτε να μην ενδιαφέρονται για ασφάλεια?

Κάθε άλλο ....

Κατά τη γνώμη μου το ποσοστό αυτών που χρησιμοποιούν raid 5 ή 10 σταδιακά όλο και θα αυξάνει.

Αρκεί να τα δούμε να λειτουργούν σωστά στις νέες μητρικές που θα μας έρθουν με το καλό του χρόνου το καλοκαίρι μαζί με τις DDR3 και το SATA3 (600GB/s).

Δεν έχω RAID και είμαι καλα!

Χρησιμοποιώ έναν 80άρη εξωτερικό plextor για τα back up και πραγματικά τον έχω λατρέψει:inlove: ...

ειμαι δισκοφετιχιστης και εχω λεφτα και data για πεταμα

μετα απο το πρωτο 36αρι ραπτορακι προ τριετιας

που ζευγαρωσε με αλλο ενα και γιναν raid0 στον ich5r....

και μεγαλωσαν σε 74αρηδες GD (φιλοξενουμενοι στο Nforce4 sli)

για να αντικατασταθουν απο 2 74αρηδες FLC0

τους οποιους ουτε καν προλαβα να τους στησω

(στο μεταξυ περασαν και κατι 74ρηδες Atlas V 10krpm scsi320 αλλα δεν τους πολυαρεσε και την εκαναν με ελαφρα πηδηματακια)

εσκασαν μυτη οι νεοι single platter 16mb cache 74ρηδες...

τους οποιους και χρησιμοποιω το τελευταιο διαστημα σε raid0 στον ich7r....

και εως τους 4 200ρηδες seagate σε raid0/1 πανω σε εναν highpoint 1640

που αντικατασταθηκαν μετα απο δυο χρονια απροβληματιστης λειτουργιας

απο 4 320αρηδες 7200.10 σε Raid5

πανω σε pci-x sata2 lsi 300-8 megaraid

so far....

μπορω να πω οτι ακομα και οταν τραβηξα καλωδιο εν ωρα λειτουργιας απο raid0

αλλα και οταν ενας seagateακος της συστοιχιας μας αφησε χρονους

δεδομενα δεν εχασα

εχασα ομως απο λαθος χρηση του Ghost (και μου στοιχισε πολυ)

αλλα το raid δεν ειχε τπτ να κανει μαυτο...

χαιρομαι πολυ που ειχα ακουσει τη συμβουλη του Rootx

σχεδον δυο χρονια πριν

οταν μου προτεινε να στησω τη μεγαλη συστοιχια σε ανεξαρτητο ελεγκτη

για λογους ασφαλειας και ευελιξιας σε θεματα αναβαθμισεων (μητρικων κτλ)

και πραγματικα

μπορει να εχω λυπηθει χρηματα που ξοδεψα καποτε για super ram

ή διαλεγμενο επεξεργαστη

αλλα για δισκους ποτε

και κατι για το μελλον....

θα ηθελα να δω 15Krpm 150gb single platter SATA2 raptors

και hardware raid controllers onboard στις enthusiast Mητρικες

@ Κοπρίτης

Ωραίο οδοιπορικό. :T:

Για τους ξεχωριστούς controllers αν και δίνουν πραγματικό hardware Raid και ευελιξία, έχω κάποιες ενστάσεις.

Κουράστηκα με όλους αυτούς τους SCSI controllers που άλλαξα και τις ασυμβατότητες τους.

Χρόνια με SCSI σκληρούς δίσκους έβλεπα τους υπόλοιπους να είναι ανταγωνιστικά γρήγοροι με ελάχιστα συγκριτικά έξοδα.

Αν αλλάξουμε πλατφόρμα δεν θα γλυτώσουμε το format ή ακόμα και μια νέα PCI κάρτα (θα μου τρώει και ένα slot).

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Όταν θα έχω ξοδέψει σήμερα μια περιουσία για SATA PCI controller του χρόνου θα υστερώ από τις SATA 3 φτηνές On board λύσεις.

@ bezdim & chroma

Για την ιστορία να πω οτι η βοήθεια στους Λαμπίτες παρέχεται εδώ. :whistling

http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=438027#post438027

Χρόνια με SCSI σκληρούς δίσκους έβλεπα τους υπόλοιπους να είναι ανταγωνιστικά γρήγοροι με ελάχιστα συγκριτικά έξοδα.

]

Σε τι είδους διακομιστή και με τι δίσκους γιατί μου φαίνεται απίθανο να ήταν σχεδόν το ίδιο γρήγοροι οι άλλοι με τους ΑΤΑ και τους ενσωματωμένους ελεγκτές.

RAID >0 φυσικά

Αρχική απάντηση από bezdim [Σήμερα, στις 23:46]

Δε μου λες, βοήθεια θεωρείς το καλαμπούρι γ' κατηγορίας ?

Τι περίμενες σε τεχνολογικό forum?

Ομαδική ψυχοθεραπεία?

Δική σου ιδέα ήταν ... :D

RAID 0 εδώ και 2 χρόνια σε διάφορες μητρικές nf αναβαθμίσεις 3 ή 4 και τα δεδομένα προχωρούν αλώβητα.....

μόνο με δεξιοτεχνίες δικές μου έχασα δεδομένα...

δίσκο έναν ελλατωματικό πέτυχα στα ~15 υπολογιστών

σκέφτομαι σοβαρα

1.την ανεξάρτητη φορητή λύση εξωτερικού ελεγκτή

2.το πέρασμα σε υβρίδιο επιδόσεων+ασφαλείας level 5 ισως?

Πιστευω η απάντηση μου ήταν 100% on topic, δεν πιάνω τη παραπομπή σου. Χρησιμοποιώ raid-0, χρόνια τώρα άρα πιστευω, νιώθω, νομίζω ή έστω τρωω το placebo μου οτι κάνει διαφορά. Η βοήθεια που κολλάει;

Ξεκινησα δοκιμαζοντας ολα τα raid ψαχνοντας για ταχυτητα , τοτε κατελληξα σε ενα raid 0 με 2 maxtor 40αρηδες λεπτους σε εναν promise.Τωρα 4απλο raid με 36αρηδες raptor που δεν αλλαζω , raid 1 για τα πολυτιμα δεδομενα σε 2 120αρηδες ταυτοχρονα με το backup platinum να τρεχει και o fileserver εχει επισης διαφορα raid , raid 0 για την cache του proxy , και με την πρωτη ευκαιρια ενα raid 5 για τις ταινιες με 4 320αρηδες.

Αρχική απάντηση από JaguarOne

Δεν χρησιμοποιώ γιατί δεν με βολεύει (οι δίσκοι μου εννίοτε κάνουν βόλτες) και

για raid 0: δεν θα δω τέτοια διαφορά στις επιδόσεις που να δικαιολογήσει το εχτρα κόστος

για raid 1: σε καμμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούσα τους σκληρούς δίσκους του συστήματος για να "ασφαλίσω" δεδομένα...

τα ίδια και από μένα. Σημείωση είχα δοκιμάσει Raid 0 2Χ80 σε abit nf7-s χωρίς πρόβλημα αλλά και χωρίς καμία ασθητή διαφορά, σε πιο καινούριους controllers δε ξερω πως είναι τα πράγματα , και αν έχουν αλλάξει.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 00:26]

Πιστευω η απάντηση μου ήταν 100% on topic, δεν πιάνω τη παραπομπή σου. Χρησιμοποιώ raid-0, χρόνια τώρα άρα πιστευω, νιώθω, νομίζω ή έστω τρωω το placebo μου οτι κάνει διαφορά. Η βοήθεια που κολλάει;

Αααα για ιστορικούς λόγους.

Αφού κατάφερες να έχεις τρία χρόνια τους ίδιους δίσκους και μάλιστα σε raid-0 από τότε, σε θέλουμε για δάσκαλο.

Για να βοηθήσεις βρε αδελφέ, όχι για να βοηθηθείς. :D

:sorry: για το καλαμπούρι 3ης κατηγορίας.

H αρχική μου τοποθέτηση βασικά ήταν off topic και τελικά την έφαγε η μαρμάγκα. Αλλά θα το προτείνω, αντι να το συζητάμε δεν ανοίγουμε ένα θέμα με μετρήσεις, μόνο μετρήσεις όμως μεταξύ raid και μονού δίσκου, μεταξύ διαφορετικών stripe size κλπ. Εγώ κάτι ετοιμάζω σχετικό, μόλις το ολοκληρώσω θα ανέβει.

RAID-0 εδώ και πολύ καιρό. Σε VIA τότε και σε ULi τώρα. Το κακό με το RAID είναι οτι αν αλλάξεις controller, το χάνεις. Ενώ από την Asus A8V πήγα απροβλημάτιστα στην MSI K8T Neo2, αναγκάστηκα να το φορμάρω όταν πήρα την Asus A8R32.

To RAID-0 για το λειτουργικό και τα παιχνίδια. Το σκεφτόμουν και για αποθήκευση με 2 300άρηδες αλλά σκεφτηκα οτι δεν άξιζε το ρίσκο. Ένας δίσκος μόνος του αν χτυπήσει, έχεις καλή πιθανότητα να διασώσεις την πλειονότητα του δίσκου σου. Αλλά στο RAID-0 αν χτυπήσει ένας, χάνεις και τους 2 ολοκληρωτικά. Γι'αυτό και οι πιθανότητες ζημιάς στο RAID-0 είναι τετραπλάσιες, και όχι απλά διπλάσιες.

Το RAID-1 το θεωρώ υπερβολή για SOHO χρήση. Οι δίσκοι πλέον έχουν ένα αρκετά υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας και τα software ανάκτησης είναι εύχρηστα και αποτελεσματικά. Συν το οτι επειδή οι ανάγκες για χώρο όλο και αυξάνονται, σπάνια κάποιος δίσκος κάνει τον κύκλο του πριν αντικατασταθεί από έναν μεγαλύτερο. Το να σκλαβώσω δηλαδή 2 δίσκους στη χωρητικότητα του ενός και μετά να αναγκαστώ να πάρω κι άλλον ή άλλους λόγω χώρου, δεν το βρίσκω έξυπνο. Εκτός πια αν η μητρική μου έχει 25 υποδοχές SATA.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.