Jump to content

Έχετε RAID και για ποιό λόγο?

mariosalice

Έχετε RAID στον κύριο υπολογιστή του σπιτιού σας και για   

88 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Γϊνεται λόγος αν πρέπει να χρησιμοποιούμε ή όχι το RAID-0, επειδή θεωρείται ανασφαλές πρωτόκολλο.

Σκοπός της δημοσκόπησης αυτής είναι δούμε σε τι ποσοστό εμπιστεύονται το RAID τα μέλη του thelab.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Δεν πιστεύω οτι είναι σωστές οι επιλογές. Έπρεπε να είναι κάτι του στυλ "έχω raid τάδε για τον τάδε λόγο" "δεν έχω raid τάδε για τον τάδε λόγο" "δεν έχω καθόλου raid για τον τάδε λόγο". Η δημοσκόπηση αυτή θα δείξει απλώς ποιοι έχουν raid και τι. ;)

Το παιδί λέει Raid > 0 δηλαδή 1, 5 κλπ.

Αλλά καθώς είναι λίγες οι επιλογές του Raid, γιατί δεν τις βάζουμε όλες? Πιστευω θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό. Και μία μικρή επεξήγηση δεν κάνει κακό ;)

Επίσης , η τελευταία επιλογή καλό θα ήταν να χωριστεί σε α) Δεν έχω raid γιατί δεν το εμπιστεύομαι / δεν πιστεύω πως μου προσφέρει κάτι και β) Δεν έχω μα σκοπεύω να κάνω στο μέλλον

Οι υλοποιήσεις του RAID δεν είναι ανασφαλείς, οι άνθρωποι μπορεί. :p

Επί της ουσίας τώρα:

Καλή ιδέα αλλά χρήζει αναμόρφωσης για να βγουν συμπεράσματα.

Και πάλι τα συμπεράσματα δεν θα έχουν να κάνουν με το ποια είναι καλή ή ασφαλής υλοποίηση RAID αλλά με τις προτεραιότητες των χρηστών του thelab.

Το τι κάνει η κάθε υλοποίηση RAID και το τι προσφέρει (ταχύτητα, ασφάλεια κλπ) είναι γνωστό βάσει των προδιαγραφών της.

Είναι άτοπο να περιμένουμε από ένα Poll να μας πει αν πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποια τεχνολογία.

Δεν είναι λοιπόν θέμα εμπιστοσύνης αλλά γνώσης των τεχνικών δεδομένων και από εκεί και πέρα προτεραιοτήτων του κάθε χρήστη βάσει των οποίων θα επιλέξει την υλοποίηση RAID που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 17:06]

Το έχω Raid 0 για ασφάλεια απλά δηλώνει έναν χρήστη ο οποίος προφανώς δεν έχει ιδέα τι είναι το raid. Και πραγματικά δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια τέτοια απάντηση.

Νομίζω οτι αυτό είναι τεχνολογικό forum όπου τα μέλη γνωρίζουν το RAID.

Πάντως αυτή η διευκρίνηση καλό είναι να γίνει.

Μιλάμε για RAID-0, για RAID>0 που περιλαμβάνει όλα τα άλλα πρωτόκολλα εκτός από το RAID-0 και για απλούς δίσκους.

Ψηφίζουμε αν υπαρχει στον κύριο υπολογιστή του σπιτιού μας.

1. RAID-0 για ταχύτητα, αν έχουμε δύο ή περισσότερους δίσκους σε RAID-0

2. RAID>0 για ασφάλεια, αν έχουμε δύο ή περισσότερους δίσκους σε RAID διαφορετικό από RAID-0 όπως:

RAID-1, 2, 3,4, 5, 6, 5Ε, 6Ε, 0+1, 10, 30, 1.5, 7, Ζ και πάει λέγοντας.

3. Δεν έχω RAID, αν δεν έχουμε καθόλου RAID.

Raid 0 για ταχύτητα.Εκει έχω τα λειτουργικά και τα παιχνίδια.Σε άλλους δίσκους έχω τα δεδομένα που μου χρειάζονται.Παλαιότερα είχα μόνο raid0 όπου είχα και τα win και τα δεδομένα μου.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 17:32]

Οι υλοποιήσεις του RAID δεν είναι ανασφαλείς, οι άνθρωποι μπορεί. :p

Επί της ουσίας τώρα:

Καλή ιδέα αλλά χρήζει αναμόρφωσης για να βγουν συμπεράσματα.

Και πάλι τα συμπεράσματα δεν θα έχουν να κάνουν με το ποια είναι καλή ή ασφαλής υλοποίηση RAID αλλά με τις προτεραιότητες των χρηστών του thelab.

Το τι κάνει η κάθε υλοποίηση RAID και το τι προσφέρει (ταχύτητα, ασφάλεια κλπ) είναι γνωστό βάσει των προδιαγραφών της.

Είναι άτοπο να περιμένουμε από ένα Poll να μας πει αν πρέπει να χρησιμοποιούμε κάποια τεχνολογία.

Δεν είναι λοιπόν θέμα εμπιστοσύνης αλλά γνώσης των τεχνικών δεδομένων και από εκεί και πέρα προτεραιοτήτων του κάθε χρήστη βάσει των οποίων θα επιλέξει την υλοποίηση RAID που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Το poll είναι για ένα μήνα.

Σκοπός είναι να δούμε σε τι ποσοστό έχουν RAID στο σπίτι τους για καθημερινή χρήση, άτομα που κατέχουν λίγο ή πολύ από υπολογιστές.

Τα συμπεράσματα που θα βγουν μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Υπολογίζω οτι μικρό ποσοστό χρησιμοποιεί το RAID-0 και ελάχιστο το RAID>0 σε home PCs για καθημερινή χρήση, ακόμα και όταν αναφερόμαστε σε γνωρίζοντες.

Γιατί άραγε?

Δεν υπάρχει γνώση του θέματος?

Υπάρχουν μύθοι και ποιοί?

Υπάρχει αυξημένο κόστος?

Η υλοποίηση του RAID στις μητρικές είναι ανεπαρκής?

Οι controllers είναι δυσεύρετοι και πανάκριβοι?

Πόσο πιό ασφαλές στατιστικά είναι να έχουμε ένα δίσκο από δύο σε RAID-0?

Περιμένω τις δικές σας απόψεις.

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 18:09]

Εγώ που έχω raid και τα 2 τι απαντώ????

Raid 0 for master disks (λειτουργικό)

Raid 1 for secondary disks (mp3, moves, photos)

Raid>0.

Αν έχουμε μόνο RAID-0 ή σε συνδυασμό με απλούς δίσκους, επιλέγουμε το 1.

Αν έχουμε RAID>0 και ότι άλλο νάναι (απλούς δίσκους, RAID-10, SCSI κτλ) επιλέγουμε 2.

Αν δεν υπάρχει RAID καθόλου, επιλέγουμε το 3.

Δεν χρησιμοποιώ γιατί δεν με βολεύει (οι δίσκοι μου εννίοτε κάνουν βόλτες) και

για raid 0: δεν θα δω τέτοια διαφορά στις επιδόσεις που να δικαιολογήσει το εχτρα κόστος

για raid 1: σε καμμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούσα τους σκληρούς δίσκους του συστήματος για να "ασφαλίσω" δεδομένα...

Ας απαντήσω κι εγώ, καθόλου RAID.

Ποτέ δεν κατάφερα να σταυρώσω 2 ίδιους δίσκους :p

Πέρα από την πλάκα, η ιδανική μου θα ήταν μόνο με Raid0 για Widows κλπ. και ένα 3ο δίσκο για όλα τα data. Ούτε την αστάθεια του raid0 θέλω, ούτε να χάσω τη μία χωρητικότητα για backup.

Προσωπικά δεν έχω καθόλου RAID.

Πρώτος λόγος το οικονομικό. Αν ήταν να πάρω δεύτερο δίσκο έπαιρνα καλύτερα ένα σετ μνήμες που μου έχουν αλλάξει την πίστη...

Δεύτερος λόγος οτι δεν θα επωφελούμουν ιδιαίτερα απο καμία συστοιχία

Τρίτος λόγος οτι δεν θέλω να έχω πολλούς δίσκους στο PC

Λειτουργικό σε 300άρη IDE

δύο 160άρηδες SATA σε RAID 1

τρεις 250άρηδες SATA σε RAID 0 (η μπανιέρα)

και έναν 300άρη SATA (είχα ένα ακόμα ελεύθερο port και θα ήταν κρίμα να κάθεται άδειο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.