katevastiras1416003242 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 12, 2006 Καλησπέρα..Εχω δύο ανεμηστήρια κλασισκά κουτιού τα οποία έχουν την τριπινη διεπαφή με μόνο το κίτρινο καλώδιο, και την τροφοδοσία (κόκκινο-μαύρο) που την παίρνει από το τροφοδοτικό..Αυτό που θέλω είναι να δώσω την τροφοδοσία απο την μητρική και όχι από το τροφοδοτικό με τον πολύ απλό τρόπο' να αφαιρεσω τα καλωδιάκια από το τετράπινο κλιπ που συνδέετε με το τροφοδοτικό και να βάλω τα δύο καλωδιάκια στην τρίπινι διεπαφή, έτσι ώστε να παίρνει την τροφοδοσία από την μητρική και μόνο.Να πώ ότι η μητρική διασφαλίζει την τάση των 12v στα πιν της.Αυτό που έχω απορεία είναι αν κανείς έχει κάποια αντίθετη γνώμη για την κατασκευή. Για τον αν θα δουλέψει δλδ σωστά χωρίς να κάψει κάποια μητρική.Να πω δλδ ότι αυτό που με προβληματίζει ποιο πολύ είναι:-> ποιές είναι οι τιμές της έντασης του ρεύματος που μπορεί να δώσει στα πιν της η μητρική (στο κόκκινο-μαύρο). Το εύρος τιμων της έντασης δηλαδή. Μέχρι τώρα δεν μπορώ να τις μετρήσω γιατί θέλει πολύμετρο ακριβείας γιατί είναι πολύ χαμηλές οι τιμές.Ευχαριστώ πολύ για τις όποιες απαντήσεις!
kaynd Σεπτέμβριος 12, 2006 #2 Σεπτέμβριος 12, 2006 Τα ανεμιστήρακα που θες να συνδέσεις τα σηκώνει χαλαρά η μητρική Έχω συνδέσει σε μητρική και ανεμιστήρα 400mA χωρίς πρόβλημαΟι συνηθισμένες τιμές ρεύματος για νορμάλ ανεμηστηρακια είναι κάτω από 200mA και αν πάμε σε αθόρυβα γευτούμε και κάτω από τα 100mA
Bassjunkies Σεπτέμβριος 12, 2006 #3 Σεπτέμβριος 12, 2006 Πιστεύω ότι είναι καλό να μην φορτώνουμαι την μητρική με τροφοδοσίες άσχετες όπως είναι τα έξτρα ανεμιστήρια. Καλό είναι αν θες νας βλέπεις τις στροφές από τους ανενιστήρες σου να συνδέσεις μόνο τα κίτρινα καλωδιάκια από αυτους στην μητρική. Θυμάμαι ένα 92cm ανεμιστήρα που είχα στην SLK για τον επεξεργαστή όταν τον έβαζα τέρμα από τον ροστάτη των στροφών που είχε έσβηνε την μητρική και αν δεν τον χαμήλωνα λίγο δεν άναβε με τίποτα μετά. Όσο πιο λίγο ρεύμα τραβάς από την μητρική τόσο καλύτερα είναι.
kaynd Σεπτέμβριος 12, 2006 #4 Σεπτέμβριος 12, 2006 Αρχική απάντηση από BassJunkies Θυμάμαι ένα 92cm ανεμιστήρα που είχα στην SLK για τον επεξεργαστή όταν τον έβαζα τέρμα από τον ροστάτη των στροφών που είχε έσβηνε την μητρική Συνήθως στις slk έβαζαν ανεμιστήρες όπως πχ delta μιλάμε για κατανάλωση από 700 ως 1400mA και δε θυμάμαι αν πάει και παραπάνω Τα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα που έσβηνε τη μητρική δε τα ξέρεις να μας τα πεις?Ο katevastiras φαντάζομαι μιλάει για μικρά ανεμηστηρακια κουτιού που δεν υπερβαίνουν τις 2500 rpm και το πολύ να θέλουν 120mA δεν αξίζει να δεσμεύεις ένα ολόκληρο μόλε για ένα τέτοιο ανεμιστήρα.
katevastiras1416003242 Σεπτέμβριος 12, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 12, 2006 !!!!!Βασικά έχω δύο ανεμηστήρια από το case του thermaltake και σκέφτομαι να τα βάλω στην τρίπηνη επαφή της mobo..για να ρυθμίζει από μόνη της, τις αλλαγές στις στροφές των ανεμηστήρων...των δύο βασικών για είσοδο και έξοδο του αέρα στο κουτί Σίγουρα δεν θα βάλω ροοστάτη στο κύκλωμα...θέλω να αφίσω την μητρική να τα ελέγχει.. Το συγκεκριμένο ανεμηστηράκι είναι 12αρι και η ένταση είναι 300mA που δεν είναι και μεγάλη..μάλλον:...: Πιστεύω πάντως ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα πετύχουμε και μεταβλητές στροφές... Τι λέτε.. ????? Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά!!
katevastiras1416003242 Σεπτέμβριος 14, 2006 Author #6 Σεπτέμβριος 14, 2006 Καλημέρα παιδια!Το δοκίμασα και δεν έπαιξε. Για κάποιο λόγο η μητρική στέλνει μόνο 2,..volt με αποτέλεσμα να μην παίρνει σωστή τάση.Εχεί κανείς καμία ιδέα....
katevastiras1416003242 Σεπτέμβριος 15, 2006 Author #7 Σεπτέμβριος 15, 2006 Τι έγινε βρε παίδες..??Δεν το έχει ψάξει κανείς να μου πεί και μένα...?...Πολύ σιωπή έπεσε
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.