Jump to content

Final Fantasy Series

JdCZT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια ανοιγω το θεμα γιατι βλεπω πως η παραπανω σειρα εχει χρονακια στη πλατη της και εγω ακομα δεν αξιοθηκα να ασχοληθω μαζι της.Αξιζει καθολου σαν σειρα;Τι περιπου παιζει το story και που τοποθετειται;Ειναι μονο online επι πληρωμης;Ρωταω γιατι ετσι ακουσα για το XI και υπεθεσα πως μαλλον ετσι ειναι ολα.Οσα Reviews διαβασα δεν πολυκαταλαβα γιατι ολα θεωρουν δεδομενο πως εχεις ασχοληθει λιγο πολυ με τα προηγουμενα και επικεντρωνονται στα τελειως βασικα.Τωρα παλι να ψαξω reviews των πρωτων δεν οφελει καθως εχουν περασει αρκετα χρονακια γιαυτο τα φωτα σας παιδες....:rolleyes:

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Ξεκίνα από το 7, το οποίο είναι το πρώτο "καλό". Αν σου φανεί ενοχλητικός ο "παιδικός" σχεδιασμός των παικτών, πήγαινε στο 8. Δεν θα σου πω πολλά, πάρε το 7 και ένα Walkthough αγκαλιά και δεν θα χάσεις :T:

OXI! Μην πάρεις walktrough. Καλύτερα παίξτο μόνος σου και όπου κολλήσεις ρώτα σε κάποιο σχετικό forum (υπάρχουν πολλά).

Online είναι μόνο το τελευταίο. Απο το I μέχρι το VI ήταν 2D (για snes) και απο το VII και μετά 3D (για PS και PC).

Καταρχάς μην το παίξεις αν αυτό που ζητάς από ένα παιχνίδι είναι γραφικά και τίποτα άλλο.... Όντας φτιαγμένο για Playstation, τα γραφικά είναι το αδύναμο χαρτί του. Το χαρακτηριστικό του είναι το σενάριο, η μουσική και το gameplay του (ειδικά το σύστημα μάχης).

Θα σου πρότεινα κι εγώ να αρχίσεις με το 7. Μην το παίζεις όμως έτσι γι αν απεράσει. Παίζε το προσεκτικά και διάβαζε όλους τους διαλόγους προσεκτικά. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα... :)

απο τα καλυτερα της κατηγωριας και ο λογος που αγορασα PS. Δωσε βαση στο σεναριο γιατι αλλιως θα χασεις τη μπαλα και θα ξενερωσεις. Οσο για το walktrough και εγω συμφωνω μην το χρησιμοποιησεις, αφου το τερματισεις διαβασε το να δεις απλα τι δεν εκανες

Αρχική απάντηση από skilimavro

απο τα καλυτερα της κατηγωριας και ο λογος που αγορασα PS. Δωσε βαση στο σεναριο γιατι αλλιως θα χασεις τη μπαλα και θα ξενερωσεις. Οσο για το walktrough και εγω συμφωνω μην το χρησιμοποιησεις, αφου το τερματισεις διαβασε το να δεις απλα τι δεν εκανες

Έτσι είναι καλύτερα, ναι. Εγώ τα έχω παίξει όλα, για αυτό και πλέον πάω με το Walkthrough αγκαλιά :p. Η ιστορία τους είναι αυτοτελής πάντα και θα σε καλύψει.

Απλώς αν παίξεις το VII να ξέρεις οτι καλό είναι να ασχοληθείς λίγο με την ανατροφή Chocobos. Δεν είναι για να περνάει η ώρα απλώς. Θα σου χρειαστεί για να πας σε κάποια (προαιρετικά) μέρη. :)

Επίσης όποιο και αν παίξεις, προσπάθα να παίζεις με όλους τους χαρακτήρες για να μην φτάσεις στο τέλος και έχεις πχ, level100 τη βασική σου τριάδα και όλους τους άλλους level 20 πχ... Χρησιμοποιούνται όλοι οι χαρακτήρες στο τέλος (πλην ενός στο FFVII αλλά αυτό θα στο αφήσω για -δυσάρεστη- έκπληξη).

Ελπίζω να έδωσα χρήσιμα tips χωρίς να σου χαλάσω την απόλαυση του παιχνιδιού. :)

edit: Ξέχασα να πω οτι κανένα FF (πλην των X και X-2) δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα ή επόμενα. Είναι όλα ανεξάρτητα, με άσχετο μεταξύ τους σενάριο, χαρακτήρες και κόσμους. Το μόνο που μένει κοινό είναι η βασική φιλοσοφία του παιχνιδιού και κάποια μαγικά και αντικείμενα (νομίζω και το νόμισμα).

Απο έργα μόνο το Advent Children έχει σχέση το οποίο θα ήταν καλύτερα να δει αφού παίξει το παιχνίδι. Το spirit within δεν έχει καμια σχέση με το παιχνίδι. ίσως αυτό με τη Γαία κτλ να θυμίζει λίγο VII αλλά δεν έχει σχέση με συγκεκριμένα κάποιο FF. Υπάρχει επίσης το FF:Unlimited που είναι παντελώς άσχετο με το FF καθώς και το Last Order που είναι ουσιαστικά prequel του VII αλλά καλό θα ήταν να το δεις αφού παίξεις το παιχνίδι για να καταλάβεις απόλυτα το σενάριο.

FF VII είναι απλά το κορυφαίο κατά την γνώμη μου...Φοβερό σενάριο και πολύ ωραίο gameplay. Να είναι το πρώτο που θα δοκιμάσεις. Προς θεού όχι Walkthrough το κατέστρεψες το παιχνίδι...Η μαγεία του 7 είναι στην ενασχόληση μαζί του...Τα 8,9 είναι και αυτά καλά αλλά δεν συγκρίνονται με το 7 IMHO.

Ευχαριστω παιδες αν και σκεφτομουνα για pc εκδοση μαλλον θα ξεκινησω ps.Δε θα παραλειψω ταινια αφου τελειωσω εστω 1 και μου αφησει καλες εντυπωσεις.

Οι ταινίες έχουν σχέση με το 7 μόνο.

Για το VII υπάρχει και PC έκδοση αλλά είναι αισχρή.... Αυτούσια μεταφορά απο PS βλέπεις....

H τελευταια εκδοση διαθεσιμη για pc ποια ειναι;Xωρις το ΧΙ που ειναι μονο online.

To IX δεν ξέρω αν βγήκε τελικά για υπολογιστές...Αυτό που ξέρω οτι έχει βγεί είναι το VIII (το οποίο έχω)...

αν δεν παρει walkthrough(παπασωτηριου 150 σελιδες!!!!!) απλα θα δει το μισο παιχνιδι, δεν υπαρχει περιπτωση να παρει black coccobo και να παει για το knights of round, μιλαω για το 7 το οποιο θεωρω ενα απο τα 3 καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει(και ειναι πολλα) στην αρχη μπορει να ξενερωνεις λιγο με τους cartoons χαρακτηρες και τις μαχες αλλα το παιχνιδι δεν αργει να σου κερδισει το ενδιαφερον,...το 8 βγαινει και χωρις walkthrough, και τα 9-10 δυστηχως δεν βγηκανε για pc (ειναι μονο multiplayer)

To black chocobo κτλ είναι προαιρετικά. Προσωπικά το παιχνίδι μου άρεσε πάρα πολύ χωρίς να έχω πάρει τπτ απο αυτά και χωρίς να έχω διαβάσει walktrough. Πιστεύω αν πηγαίνει με walktrough, μπορεί να δει όλο το παιχνίδι όπως λες αλλά σίγουρα δεν θα το απολαύσει τόσο όσο αν το έπαιζε μόνος του.

Αφού το τελειώσει μπορεί να διαβάσει walktrough ή να συμβουλευτεί κάποιο forum για να δει τι δεν έκανε, όπως προειπώθηκε. Έτσι κι αλλιώς δεν σου φτάνει να το τερματίσεις μόνο μια φορά. Σίγουρα θα θελήσεις να το ξαναπαίξεις... ;)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 16:45]

Έτσι κι αλλιώς δεν σου φτάνει να το τερματίσεις μόνο μια φορά. Σίγουρα θα θελήσεις να το ξαναπαίξεις... ;)

και ξανα και ξανα :rolleyes: .... πειραζει που το επαιξα 4:p

Πολύ καλό το ff7, αλλά, μ'αυτά τα game-in-a-game φτύνεις αίμα. Παιδεύτηκα πολύ θυμάμαι για knights of the round+gold chocobo.

Επίσης αξίζει και το 5ο, το οποίο νμζ δεν τερματίζεται κιόλας!@@#$ (snes)...

Και το VI πρέπει να έχει καλό σενάριο αλλά το παράτησα όταν κόλλησα. Απο snes έχω τερματίσει μόνο το Mystic Quest το οποίο ήταν πολύ μικρό. Τα υπόλοιπα πρέπει να είναι πάρα πολύ μεγάλα...

Btw, έχει βγει και το FFVII:Dark Cloud, φτιαγμένο απο έναν fan του FF με το rpg maker 2000. Ουσιαστηκά είναι μια συνέχεια του 7. Δείτε το εδώ: http://www.megagames.com/news/html/freegames/finalfantasyviithedarkcloud.shtml

Φυσικά δεν έχει τη γλύκα ενός Final Fantasy της σειράς αλλά είναι και αυτό άλλο ένα FF, έστω και ανεπίσημο. ;)

Μπαααα....Είπαμε οκ να μην έχει γραφικά...Αλλά το FFέχει και τα video και τα όλα του που το κάνουν τόσο ελκυστικό...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.