Jump to content

οικονομική tft 17άρα

ergotelis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες,θέλω μια 17άρα οικονομική οθόνη, δε με ενδιαφέρει η ποιότητα άμεσα, να μη μου βγαίνουνε και τα μάτια βέβαια αλλα τη θέλω κυρίως για το Ιντερνετ, για ιστοσελίδες.Ποιά λέτε από τις 3?Υπάρχει καμία άλλη πρόταση?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168294

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168166

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168311

Αν οι οθονες που προτεινες,οι οποιες δεν εχουν dvi,εχουν ως αναλυση 1280x1024 στα 60 hz τοτε παλι θα στραβωνεσαι.Πρεπει να βρεις αναλογικο γυρω στα 75hz η με dvi.

νομιζω πως αν σινδεσεις την οθονη στο dvi μεσω ανταπτωρα η εικωνα θα ειναι καλητρη...δεν ειμαι σιγουραο βεβαια αλλα καπου νομιζω καποιος το ειχε γραψει...

Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:12]

Καλησπέρα παίδες,θέλω μια 17άρα οικονομική οθόνη, δε με ενδιαφέρει η ποιότητα άμεσα, να μη μου βγαίνουνε και τα μάτια βέβαια αλλα τη θέλω κυρίως για το Ιντερνετ, για ιστοσελίδες.Ποιά λέτε από τις 3?Υπάρχει καμία άλλη πρόταση?

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168294

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168166

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.168311

την LG

δεν χρειαζεσε DVI για office & internet

Αρχική απάντηση από steve_m

Αν οι οθονες που προτεινες,οι οποιες δεν εχουν dvi,εχουν ως αναλυση 1280x1024 στα 60 hz τοτε παλι θα στραβωνεσαι.Πρεπει να βρεις αναλογικο γυρω στα 75hz η με dvi.

Και με 60Hz δε στραβώνεσαι σε μια tft δεν υφίσταται εδώ ο ρυθμός ανανέωσης όπως στις crt οθόνες

ergotelis Τις δυο πρώτες οθόνες που προτείνεις τις έχω δει να δουλεύουν σε φίλους και μου έχουν κάνει πολύ καλή εντύπωση.

Αρχική απάντηση από kaynd

Και με 60Hz δε στραβώνεσαι σε μια tft δεν υφίσταται εδώ ο ρυθμός ανανέωσης όπως στις crt οθόνες

ergotelis Τις δυο πρώτες οθόνες που προτείνεις τις έχω δει να δουλεύουν σε φίλους και μου έχουν κάνει πολύ καλή εντύπωση.

Α οκ αν ισχύει αυτό τότε είμαι οκ!ΓΙατί σε μια crt με 60hz η κατάσταση απλά δε παλεύεται!

Δεν υφισταται οταν ειναι ψηφιακο το σημα,αλλιως ειναι αναλογικο οπως ακριβως και στη crt.

Δεν υφισταται οταν ειναι ψηφιακο το σημα,αλλιως ειναι αναλογικο οπως ακριβως και στη crt.

Kαι για να είναι ψηφιακό το σήμα θέλει την ανάλογη έξοδο?’ρα πάλι πρέπει να πάρω πιο ακριβή οθόνη, ωραία η viewsonic αλλά σκέφτομαι ότι με ένα 20άρικο αγοράζω 5πόντους μεγαλύτερη διαγώνιο.................

Οι TFT οθόνες έχουν ADC (Analog to Digital Converter) και μετατρέπουν το αναλογικό σήμα που παίρνουν από την κάρτα γραφικών σε ψηφιακό μιας και ΔΕΝ μπορούν να λειτουργήσουν με αναλογικό σήμα όπως οι CRT.

Συνεπώς τα 60Hz δεν αποτελούν πρόβλημα.

Ο λόγος που προτιμάμε το DVI είναι γιατί έτσι η οθόνη παίρνει κατευθείαν ψηφιακό σήμα παρακάμπτοντας το ADC και έχουμε λίγο καλύτερη ποιότητα (ανάλογα βέβαια και με το ADC της οθόνης)...

Αρχική απάντηση από georgeadams

και έχουμε λίγο καλύτερη ποιότητα (ανάλογα βέβαια και με το ADC της οθόνης)...

και της κάρτας.

Αρχική απάντηση από tassoss

δεν χρειαζεσε DVI για office & internet

Ακριβώς εκεί είναι που χρειάζεται! (aka ευκρίνεια η οποία δεν έχει ιδιαίτερο νόημα σε games πχ)

Για να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς θέλω, θέλω μια οθόνη να σερφάρω άνετα χωρίς να κουράζονται τα μάτια μου ,αυτό θέλω!Τελικά τι να πάρω επειδή με μπερδέψατε!

btw: κάρτα γραφικών θα είναι μια 6600gt ή χ1900χτ

Βασικα τα πραγματα ειναι απλα: θες να γλιτωσεις λεφτα=οχι dvi (χειροτερη ποιοτητα και ευκρινια),θες το καλυτερο δυνατο=dvi.

Βασικα τα πραγματα ειναι απλα: θες να γλιτωσεις λεφτα=οχι dvi (χειροτερη ποιοτητα και ευκρινια),θες το καλυτερο δυνατο=dvi.

Δεν έχεις δει ποτέ σου TFT ή απλά πηγές κατ ευθειών σε μια με DVΙ ανάλυση 5862*3546 στα 500hz οπότε νομίζεις ότι οτιδήποτε χαμηλότερο θα σε τυφλώσει?

Η διαφορά dvi me d-sub σύνδεσης είναι τόσο μικρή που τις περισσότερες φορές δεν είναι διακριτή.

Και στις tft δεν υπάρχει η σάρωση που υπάρχει στις crt τα Hz αφορούν μονό και μονό το ρυθμό ανανέωσης της εικόνας στα 60hz σε μια tft απλά ο μέγιστος ρυθμός ανανέωσης των καρέ που θα δεις είναι 60fps και αυτά είναι υπεραρκετά για να έχεις ομαλή και ξεκούραστη εικόνα.

Αρχική απάντηση από kaynd

Η διαφορά dvi me d-sub σύνδεσης είναι τόσο μικρή που τις περισσότερες φορές δεν είναι διακριτή.

2 οθόνες που έχω συνδέσει τόσο με το d-sub τους , όσο και με το dvi (2 διαφορετικά μοντέλα LG ) , η διαφορά ήταν μεν μικρή , αλλά μπορούσες άνετα να την δεις

Ειδικά στο μαύρο , με το d-sub στην 1980Q μπορούσες να διακρίνεις ελαφρά "παράσιτα/θόρυβο" , ενώ με το dvi κάτι τέτοιο δεν υφίσταται

Επίσης στην δουλειά έχουμε 2 LG δίπλα δίπλα σε extended desktop , απλά η μία έχει μόνο d-sub ενώ η άλλη έχει και dvi . Η διαφορά στην ευκρίνεια είναι εμφανής

Αυτό που είπε ο Steve για dvi και ευκρίνεια είναι σωστό

Μπορεί το δικό σου μάτι να μην διακρίνει αυτές τις μικρές λεπτομέρειες ή να φαντάζουν αμελητέες , αλλά τουλάχιστον σε μένα και στις οθόνες που δουλεύω , φαίνονται

To θέμα είναι αν ο φίλος είναι διατεθειμένος να δώσει το extra παραπάνω ώστε να έχει την πολυτέλεια του DVI ή θέλει κάτι οικονομικό

Το ποιο εύκολο που μπορείς να κάνεις Εργοτέλη , είναι να πάρεις μια TFT (είτε δικιά σου , είτε φίλου) , και να την συνδέσεις τόσο με το dvi της , όσο και με το d-sub , και να συγκρίνεις εικόνα

Αν δεν καταλάβεις κάποια διαφορά , τότε πάνε σε απλή αναλογική να γλυτώσεις και χρήματα , αν και TFT δεν αγοράζει κανείς συχνά , οπότε καλύτερα να επενδύσεις λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρεις κάτι καλό

Απλά στην D-sub εξαρτάσαι από τα ηλεκτρονικά της κάρτας γραφικών, της οθόνης και την κατάσταση του καλωδίου μου έχουν τύχει καλώδια αναλογικού σήματος που δημιουργούν αυτό το noise που περιγράφεις ανεξαρτήτως οθονης

Τη δοκιμή που αναφέρεις την έχω κάνει χωρίς να έχω το πρόβλημα που αναφέρεις γι αυτό είμαι τόσο κατηγορηματικός

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.