Jpp Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2006 Ποια μητρικη εχει την καλυτερη onboard vga γιατι βλεπω οτι η 6100 δε λεει και πολλα. Κλεινουν ενα χρονο τα review για 6150 που βλεπω αλλα δε βλεπω τιποτα νεοτερο στα ελληνικα eshops. Αυτες οι μητρικες υστερουν μονο στα παιχνιδια ή και στην απεικονιση χρωματων (dvd); Μεχρι ποια αναλυση θα μπορω να παιξω ενα καινουργιο παιχνιδι με framerate ~30. ( 3700+ 1gb ram).Αν αργοτερα θέλω να του βαλω vga θα τη δουλεύει κανονικά ; Με προβληματιζει παντα οτι ειναι ολα σε ενα και το γεγονος οτι τα ποιο πολλα εχουν περιγραφη για media center , για home theater pc.Ενδιαφερομαι για onboard vga για τους παρακατω λογους: α. Μηδεν θορυβος.β. Λιγοτερη θερμοκρασια στο κουτι (δε θα εχει καθολου fans).Ευχαριστω.
jpavly Σεπτέμβριος 11, 2006 #2 Σεπτέμβριος 11, 2006 Η 6100 και η Χ200 είναι ότι καλύτερο παίζει σε onBoard. ΔΕΝ είναι για gaming. Ότι πληρώνεις παίρνεις. Οι άλλες κάρτες παίζουν κανονικά μετά, εκτός αν λέει κάτι διαφορετικό ο κατασκευαστής. Με OnBoard εγώ προσωπικά μόνο L2 έχω παίξει σε υποφερτό επίπεδο. Αν είναι να ρωτάς για frames κλπ, πάρε μια 7300GS ή μία X550 (Όχι hipermem).
Jpp Σεπτέμβριος 11, 2006 Author #3 Σεπτέμβριος 11, 2006 Υποθετω οτι αφου λες μονο για το gaming για ολα τα που εγγραψα ειναι μια χαρα ε;
chroma Σεπτέμβριος 11, 2006 #4 Σεπτέμβριος 11, 2006 Στο 2ο pc έχω sapphire pure performance (A9RS480) είναι με ΑΤi xpress 200 και χρησιμοποιώ την onboard X300. Στα 3D οι επιδόσεις είναι χώμα, το πιο απαιτητικό παιχνίδι που κατάφερα να παίξω 1024x768 χωρίς πολλά σπασίματα ήταν το UT2004, με αρκετά settings όμως σε medium και low. Φταίει οτι ενώ προβλέπεται θέση για μερική local μνήμη DDR (υπάρχει θέση για chip δίπλα στο northbridge) η sapphire αποφασίζει να μη βάλει με συνέπεια το GPU να δεσμεύει όλη τη video ram από τη μνήμη του συστήματος, με αντίκτυπο φυσικά και στις επιδόσεις. Οι οποίες φυσικά δεν είναι συγκρίσιμες ούτε με τις Χ300 SE με hypermemory, τουλάχιστον αυτές έχουν κάποια local μνήμη. Δεν έχω ψάξει αν κάποιος άλλος κατασκευαστής υλοποιεί το xpress 200 με local για τη GPU αλλά αν βρεις, σαφώς να το προτιμήσεις.Υπάρχει επιλογή μέσα από το bios να λειτουργεί σύγχρονα ή ασύγχρονα με το HTT η GPU, μπορείς ακόμα και να την υπερχρονίσεις αρκετά από το bios αλλά δε κερδίζει τίποτα γιατί το κύριο πρόβλημα είναι η μνήμη.Στα υπόλοιπα δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, οι ανταπόκριση σε DVD είναι η αναμενόμενη, τα χρώματα κανονικά και το desktop πεντακάθαρο. Δεν υπάρχει DVI όμως.VGA δέχεται κανονικά, υπάρχει μια pci x16 κανονικότατη θύρα.Για λειτουργία χωρίς fans δε ξέρω, με 2 12ρια fan στο κουτί (hec 6A19) η ψύκτρα του north που φιλοξενεί και τη GPU είναι ζεστή ακόμα και όταν δεν παίζει 3D. Σε 3D ζεσταίνεται πολύ αλλά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κολλήματα λόγω θερμοκρασίας.
ΝTG Σεπτέμβριος 11, 2006 #5 Σεπτέμβριος 11, 2006 @chroma...μπορεις να δεις αν η οnboard εχει καποια επιπτωση στις επιδοσεις 2δ?Μπορεις να τρεξεις 1Μ??τωρα να πω να το ξανατρεξεις με μια καρτα πανω(οποια να ναι αλλα οχι η onboard) μαλλον τσαμπα θα το πω εε??Μπορει να ακουγεται "καπως" αλλα θελω να διαπιστωσω κατι σε ενα παρομοιο pc εδω...(δεν εχω πλεον προσβαση για να το κανω ο ιδιος)
chroma Σεπτέμβριος 11, 2006 #6 Σεπτέμβριος 11, 2006 Σε έχω προλάβει (καμμένος) και οχι δεν έχει. Απλά η μνήμη δεν δεσμεύεται δυναμικά στο xpress 200. Όση ορίσεις για το GPU αφαιρείται στεγνά από τη διαθέσιμη για το σύστημα ακόμα και σε 2D. Μπορεί το CCC να δίνει και επιλογή να μειώσεις το μέγεθος, εγώ το έχω στο ελάχιστο, 16ΜΒ γιατί τρέχει 2D μόνο αλλά θέλει οπωσδήποτε restart.
ΝTG Σεπτέμβριος 11, 2006 #7 Σεπτέμβριος 11, 2006 μαιστα....Σε μια msi rs482 il (καπως ετσι) με 3500+ και 2χ512 (ola default και 2,5-3-3-7 1Τ) εβγαλε στο 1Μ αν θυμαμαι καλα κοντα στο διλεπτο...Πρωτη φορα επαιζα με onboard καρτα και δεν ηξερα τι εφταιγε...Απο μαρτυριες του κατοχου ειπε οτι το pc πεταγε μολις μπηκε μια Χ300 (δοκιμαστικά) οχι βεβαια στο pi που δεν εχει ιδεα τι ειναι αλλα στο archicad που δουλευει..Μαλλον θα εκανε throttle και δεν θα το πηρα χαμπαρι...ή η μητρικη ηταν(ειναι) για πεταμα..
Jpp Σεπτέμβριος 11, 2006 Author #8 Σεπτέμβριος 11, 2006 @chroma:Επειδη την ειδα αυτη τη μητρικη σκεφτηκα πριν δω το reply σου οτι ισως κανει δουλεια αφου εχει x300....Δηλαδη ειναι σιγουρα καλυτερη λυση μια μητρικη με τη φτηνοτερη καρτα που υπαρχει παρα με onboard vga ;
chroma Σεπτέμβριος 11, 2006 #9 Σεπτέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από ΝTG μαιστα....Σε μια msi rs482 il (καπως ετσι) με 3500+ και 2χ512 (ola default και 2,5-3-3-7 1Τ) εβγαλε στο 1Μ αν θυμαμαι καλα κοντα στο διλεπτο...Πρωτη φορα επαιζα με onboard καρτα και δεν ηξερα τι εφταιγε...Απο μαρτυριες του κατοχου ειπε οτι το pc πεταγε μολις μπηκε μια Χ300 (δοκιμαστικά) οχι βεβαια στο pi που δεν εχει ιδεα τι ειναι αλλα στο archicad που δουλευει..Μαλλον θα εκανε throttle και δεν θα το πηρα χαμπαρι...ή η μητρικη ηταν(ειναι) για πεταμα.. Πιθανόν, το έτρεξα μόλις ξανά χωρίς να σταματήσω καν το emule και χωρίς tweakz 1M κάνει σε 37sec. venice 2.4G 266x9, 2x256 @ 200mhz και 2-3-2-5.Αρχική απάντηση από Jpp @chroma:Δηλαδη ειναι σιγουρα καλυτερη λυση μια μητρικη με τη φτηνοτερη καρτα που υπαρχει παρα με onboard vga ; Αν βάζεις μέσα και το περιστασιακό gaming, σίγουρα. Για τι socket ενδιαφέρεσαι;ooops. 939 i guess λογω 3700+;
Jpp Σεπτέμβριος 11, 2006 Author #10 Σεπτέμβριος 11, 2006 Σε αυτο το review η x300 se hypermemory δεν τα παει ασχημα.http://www.hexus.net/content/item.php?item=1396&page=5Ναι το socket ειναι 939, σε προλαβα πριν το edit.Αν εβρισκα κατι καλυτερο σε αλλο socket ισως αλλαζα και την amd. Οσο για το review το performance της onboard ειναι πολυ πιο κατω απο αυτα που δειχνει στο review;edit: λογο της οθονη μου (multisync 20wgx2) με ενδιαφερει και το dvi εκτος και αν δε θα μπορει να απεικονισει και παλι τα χρωματα παρολο που θα εχει dvi.
Dorian Σεπτέμβριος 20, 2006 #11 Σεπτέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από chroma Στο 2ο pc έχω sapphire pure performance (A9RS480) είναι με ΑΤi xpress 200 και χρησιμοποιώ την onboard X300. Στα 3D οι επιδόσεις είναι χώμα, το πιο απαιτητικό παιχνίδι που κατάφερα να παίξω 1024x768 χωρίς πολλά σπασίματα ήταν το UT2004, με αρκετά settings όμως σε medium και low. Φταίει οτι ενώ προβλέπεται θέση για μερική local μνήμη DDR (υπάρχει θέση για chip δίπλα στο northbridge) η sapphire αποφασίζει να μη βάλει με συνέπεια το GPU να δεσμεύει όλη τη video ram από τη μνήμη του συστήματος, με αντίκτυπο φυσικά και στις επιδόσεις. Οι οποίες φυσικά δεν είναι συγκρίσιμες ούτε με τις Χ300 SE με hypermemory, τουλάχιστον αυτές έχουν κάποια local μνήμη. Δεν έχω ψάξει αν κάποιος άλλος κατασκευαστής υλοποιεί το xpress 200 με local για τη GPU αλλά αν βρεις, σαφώς να το προτιμήσεις.Υπάρχει επιλογή μέσα από το bios να λειτουργεί σύγχρονα ή ασύγχρονα με το HTT η GPU, μπορείς ακόμα και να την υπερχρονίσεις αρκετά από το bios αλλά δε κερδίζει τίποτα γιατί το κύριο πρόβλημα είναι η μνήμη.Στα υπόλοιπα δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, οι ανταπόκριση σε DVD είναι η αναμενόμενη, τα χρώματα κανονικά και το desktop πεντακάθαρο. Δεν υπάρχει DVI όμως.VGA δέχεται κανονικά, υπάρχει μια pci x16 κανονικότατη θύρα.Για λειτουργία χωρίς fans δε ξέρω, με 2 12ρια fan στο κουτί (hec 6A19) η ψύκτρα του north που φιλοξενεί και τη GPU είναι ζεστή ακόμα και όταν δεν παίζει 3D. Σε 3D ζεσταίνεται πολύ αλλά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κολλήματα λόγω θερμοκρασίας. Δε πιστεύω ότι αξίζει να ανοίξω νέο θέμα για την sapphire, και αν μπορούσε κανείς που την έχει δοκιμάσει να απαντήσει μερικές διευκρινιστικές ερωτήσεις.Μετά από αγορά διπύρηνου σκέφτομαι αντί να σκοτώσω τον 3200 winchester που είχα, να πάρω την sapphire performance για να αντικαταστήσω τον barton στο δεύτερο σύστημα. Τώρα δεν έχω δεύτερη pci exp κάρτα αλλά προβλέπω να αλλάξω την 6600γτ σε 2-3 μήνες. Μακροπρόθεσμα πιθανόν να ξαναβγεί η 6600 και να μείνει μόνο με την onboarb για εντελώς κατεβαστήρι. Κυρίως θα ενδιέφερε αν κάνει στοιχειώδες overclocking με default ρεύματα ~2,4 και μνήμες 1-1 TCCD οπότε ρεύμα χαμηλό 2,7. Ακόμα αν γενικά δεν έχει bugs και ιδιαίτερα αν δουλεύει το coolnquiet. Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει άλλη vga; είχα ακούσει παλαιότερα ότι πολλές μητρικές κάρτες με ενσωματομένη vga γενικά είχαν προβλήματα. Τέλος αν υπάρχει καμία άλλη πρόταση όσο πιο φθηνή γίνεται, σίγουρα κάτω από 90
ea6gka Σεπτέμβριος 20, 2006 #12 Σεπτέμβριος 20, 2006 εχω μια Giagbyte με το 6100 και το 410 ή 430 SB , σε 939 σοκετ με πληρη εξοπλισμο. , μιλαμε εχει τα παντα επανω η μητρικη. Λοιπον για δουλειθα γραφειου και για HTPC ειναι ΑΠΑΙΧΤΗ , αλλα για παιχνιδια με 512 ΡΑΜ δεν παιζανε καλα , με 1 γιγα που του εβαλα βελτιωθηκε αρκετα (colin mcrae05) Αν βρεις φτηνες μνημες και του βαλεις 2 γιγα ισως να μπορεις να παιζεις κανα παιχνιδακι σε ικανοποιητικο βαθμο.
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 20, 2006 #13 Σεπτέμβριος 20, 2006 η 6100 αν θυμαμαι καλα απο το ρεβιου βγαζει στο 3δ μαρκ 2005 καπο 700 ποντους... μια τετεια αποδοση ειναι υπεραρκετη για να παιξεισ προ 5, φιφα 2006, λ2 και τετεια παιχνιδια γενικως οχι και πολυ βαρια...μην εεις απαιτηση δλδ να παιξεισ φεαρ...ουτε με σφαιρες...
Dorian Σεπτέμβριος 20, 2006 #14 Σεπτέμβριος 20, 2006 Ανεξάρτητα από τις επιδόσεις σε 3D, ποιο θεωρείται γενικά καλύτερο chipset ανάμεσα σε ATI και nvidia και τι λένε οι υλοποιήσεις της sapphire?Δεν ξέρω καθόλου τι παίζει με τα chipset της ΑΤΙ. Από τα specs ανάμεσα σε 6100 gigabyte και sapphire performance η μόνη διαφορά είναι ότι το 6100 έχει sata 3g έναντι SATA 1,5G της sapphire και ALC880 vs ALC650 codec ήχου.
JaguarOne Σεπτέμβριος 20, 2006 #15 Σεπτέμβριος 20, 2006 στις ίδιες περίπου επιδόσεις παίζει και το chip της intel... η asrock έχει ένα μοντελο, το 945G-DVI που παίρνει καi conroe βέβαια έχει βγει το νεο μοντέλο X3000 (βλεπε 965G- όπως λέμε GA-965G-DS3) το οποίο όμως ακόμα δεν έχει σταθερούς οδηγούς και γιαυτο δεν διαφημίζεται... και δεν κυκλοφορουν benchmarks εκτός απο http://www.pconline.com.cn/market/sh/shoppingguide/changshang/0608/844892.html το οποίο είναι με τους "κακους" οδηγούς btw το x3000 δεν είναι πραγματικά intel, αλλά PowerVR :) EDIT: check out the specs http://www.intel.com/products/chipsets/gma3000/gma3000.pdf
chroma Σεπτέμβριος 20, 2006 #16 Σεπτέμβριος 20, 2006 Χαλαρό overclock θα κάνεις με τη sapphire, όπως είπα και παραπάνω την έχω με venice 2.4G 266x9, 2x256 @ 200mhz και 2-3-2-5. Δεν δίνει επιλογή vdimm, οπότε μένεις στα 2.6v περίπου. ’λλες επιλογές που δίνει fsb μέχρι 300mhz, vcore, multi, htt multi. Στις μνήμες ενώ έχει αρκετές επιλογές λείπουν οι ras-cas, tras και row precharge, τουλάχιστον υπάρχει cas, cpc και οι βασικοί διαίρετες. Μη περιμένεις πολλά, η sapphire μάλλον έχει εγκαταλείψει αυτό το board. Έχει να βγάλει BIOS από το Νοέμβρη του 2005
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 20, 2006 #17 Σεπτέμβριος 20, 2006 :OT:σορρυ αλλα χρωμα το αβαταρ σου ειναι τελειο!!πολυ γελιο :OT:
Dorian Σεπτέμβριος 20, 2006 #18 Σεπτέμβριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από chroma Χαλαρό overclock θα κάνεις με τη sapphire, όπως είπα και παραπάνω την έχω με venice 2.4G 266x9, 2x256 @ 200mhz και 2-3-2-5. Δεν δίνει επιλογή vdimm, οπότε μένεις στα 2.6v περίπου. ’λλες επιλογές που δίνει fsb μέχρι 300mhz, vcore, multi, htt multi. Στις μνήμες ενώ έχει αρκετές επιλογές λείπουν οι ras-cas, tras και row precharge, τουλάχιστον υπάρχει cas, cpc και οι βασικοί διαίρετες. Μη περιμένεις πολλά, η sapphire μάλλον έχει εγκαταλείψει αυτό το board. Έχει να βγάλει BIOS από το Νοέμβρη του 2005 Δηλαδή σίγουρα δεν παίζει καθόλου vdimm ρύθμιση ούτε jumper ; Αυτό μπορεί να γίνει σοβαρό πρόβλημα με τα TCCD που έχω, με λίγο πάνω ή κάτω μπορεί να μην παίζουν σωστά οπότε χρειάεται η ρύθμιση για δοκιμές, να βρεθεί που θα δουλεύουν σωστά, ανάλογα τη συχνότητα και τα timmings. Οπότε μάλλον πάμε για τη gigabyte, τουλάχιστον αυτή έχει vdimm?
geogeoland Οκτώβριος 4, 2006 #19 Οκτώβριος 4, 2006 οι onboard κάρτες είναι κυρίως για ασφάλεια. Αν π.χ. σου καεί η κανονική να μην μείνεις χωρίς PC. Αλλα σε καμία περίπτωση δεν είναι για gaming!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.