Jump to content

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ LINUX

Andrew

Recommended Posts

ΕΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΣΤΟ PC ΤΑ LINUX ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ 5 PARTITIONS ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ

Ξεκίνα με ubuntu! Είναι από τις πληρέστερες κ και απλούστερες διανομές.

http://ftp.ntua.gr/pub/linux/ubuntu-releases/6.06/

Περνάς τα windows σε ένα(ν) δίσκο/partition και τα ubuntu σε έναν άλλο(ν) δίσκο/partition, όπως ακριβώς και με τα xp (bootάρεις από cd κ ακολουθείς τις οδηγίες)...

Βασικά το Linux στην αρχή φαίνεται δύσκολο αλλά μη φοβάσαι.

Εσύ θα κάνεις 2 πράγματα:

Πρώτον: Θα διαλέξεις μια διανομή για να εγκαταστήσεις. Εγώ προτίμησα SuSE ,άλλος θα σου πεί Debian κτλ. Αν θές να δοκιμάσεις μια διανομή, μπορείς να κατεβάσεις ένα Live CD της διανομής εκείνης.

Δεύτερον:Μετά την επιλογή της διανόμής, φτιάχνεις τα partitions. Με κάποιο πρόγραμμα για partition (π.χ Partition Magic) φτιάχνεις ένα unallocated χώρο στο δίσκο σου περίπου 10-15 GB.

Κάνεις την εγκατάσταση. Τα partitions θα φτιαχτούν από μόνα τους.

Αν είναι η πρώτη σου εγκατάσταση και θέλεις καταρχήν μόνο να δεις εγώ θα σινιστούσα Freespire.

http://ftp.ussg.iu.edu/linux/freespire/freespire_1.0.13.iso

Είναι πανεύκολη, έχει ταχύτατη εγκατάσταση (5 λεπτά κυριολεκτικά), και μπορείς να την τρέξεις Live από το ίδιο cd χωρίς να την εγκαταστήσεις, και κυρίως έχει out-of-the-box, εγκατεστημένα java, mp3 support, flash κλπ, που στις περισσότερες διανομές θα πρέπει να μπεις στην διαδικασία να τα εγκαταστήσεις μόνος σου.

Μόλις αποκτήσεις λίγη οικειότητα, μπορείς μετά αν θέλεις να εγκαταστήσεις μια πιο "δύσκολη" διανομή.

Αυτά από ένα χρήστη που έχει δοκιμάσει αναρίθμιτες διανομές....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.