ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #21 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Ποιοί είναι αυτοί οι 10 καλύτεροι ειδικοί που έχουν συμπληρώσει σπουδές, μεταπτυχιακά κτλ στην τεχνολογία υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης και που ακριβώς έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά τους για να διαβάσουμε και εμείς και να μαθαίνουμε?Γιατί το να λέμε ότι μας κατέβει σε ένα forum εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Mα τι σημασία έχουνε τα χαρτιά και τα πτυχία αν ο άλλος καταλαβαίνει από προσωπική εμπειρία διαφορά!Το πτυχίο δε φτάνει από μόνο του για να σε κάνει σπουδαίο.Δλδ βάλαμε 2ο σκληρό για raid, ήπιαμε κάτι και μας φαίνονταν όλα μετά καλύτερα?Αν είναι έτσι ποιος ο λόγος να αυξηθεί η ταχύτητα των σκληρών δίσκων?Γιατί να εξελειχθεί η τεχνολογία και να βγούνε σκληροί που να διαβάζουνε/γράφουνε 130mb/sec αν είναι να μη τους χρειαζόμαστε?Δλδ πρέπει να παραμείνει στάσιμη η τεχνολογία δεν υπάρχει λόγος να βγούνε σκληροί που να διαβάζουνε τόσο γρήγορα?Τo raid Καλύβει εν μέρει αυτήν την ανάγκη. Λες τότε οι κατασκευαστές να μας πουλάνε φύκια με μεταξωτές κορδέλες?Γιατί το βάζουνε?Γιατί πλέον έχουνε όλες οι μητρικές?Να εξελίσουνε κάτι για να πετάνε τα λεφτά τους?Προφανώς σε κάτι χρειάζεται......
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #22 Σεπτέμβριος 10, 2006 Λυπάμαι αλλά έχω μάθει να δίνω περισσότερο βάρος στις τεκμηριωμένες "ανακρίβειες" ενός ειδικού παρά στις κατά περίσταση διαπιστώσεις κάποιου μη ειδικού.Εκτός βέβαια αν εσύ για προβλήματα υγείας πχ θα προτιμήσεις να συμβουλευτείς τον φίλο σου που κάτι ξέρει από ιατρική (γιατί βλέπει πολύ ER πχ) αντί για κάποιον γιατρό.
vdeseris Σεπτέμβριος 10, 2006 #23 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 00:23] Λυπάμαι αλλά έχω μάθει να δίνω περισσότερο βάρος στις τεκμηριωμένες "ανακρίβειες" ενός ειδικού παρά στις κατά περίσταση διαπιστώσεις κάποιου μη ειδικού.Εκτός βέβαια αν εσύ για προβλήματα υγείας πχ θα προτιμήσεις να συμβουλευτείς τον φίλο σου που κάτι ξέρει από ιατρική (γιατί βλέπει πολύ ER πχ) αντί για κάποιον γιατρό. ΑΠΛΑ LOL!!! Δεν παίζεσαι. Τι σχέση έχει η ιατρική με έναν σκληρό δίσκο και την ταχύτητά του. Δεν σου είπα ότι κατασκεύασα σκληρό δίσκο! Σου είπα ότι καταλαβαίνω αν πηγαίνει γρήγορα ή όχι!Δηλαδή εσύ δεν είσαι σε θέση να κρίνεις αν ένας δίσκος και δύο δίσκοι σε raid0 έχουν διαφορά στις επιδόσεις? Πρέπει να σπουδάσεις πρώτα????
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #24 Σεπτέμβριος 10, 2006 Μα κανείς δε σε υποχρέωσε να το πιστέψεις, αν και δεν μου απάντησες σε κάτι που ρώτησα εμμέσως, να υποθέσω λοιπόν ότι θεωρείς περιττή τη ταχύτητα πάνω από 80mb/sec που μπορεί να προσφέρει ένας απλό hdd......Και φαντάζομαι οι ειδικοί δε θεωρούνε πως δεν είναι χρήσιμη η ταχύτητα που πιάνει το raid αλλά δεν είναι λειτουργική βάσει του κινδύνου απώλειας δεδομένων που διπλασιάζεται, αλλά για όποιον φυλάει τα ρούχα του θα έχει τα μισά!
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #25 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:19] Mα τι σημασία έχουνε τα χαρτιά και τα πτυχία αν ο άλλος καταλαβαίνει από προσωπική εμπειρία διαφορά!Το πτυχίο δε φτάνει από μόνο του για να σε κάνει σπουδαίο.Δλδ βάλαμε 2ο σκληρό για raid, ήπιαμε κάτι και μας φαίνονταν όλα μετά καλύτερα?Αν είναι έτσι ποιος ο λόγος να αυξηθεί η ταχύτητα των σκληρών δίσκων?Γιατί να εξελειχθεί η τεχνολογία και να βγούνε σκληροί που να διαβάζουνε/γράφουνε 130mb/sec αν είναι να μη τους χρειαζόμαστε?Δλδ πρέπει να παραμείνει στάσιμη η τεχνολογία δεν υπάρχει λόγος να βγούνε σκληροί που να διαβάζουνε τόσο γρήγορα?Τo raid Καλύβει εν μέρει αυτήν την ανάγκη. Λες τότε οι κατασκευαστές να μας πουλάνε φύκια με μεταξωτές κορδέλες?Γιατί το βάζουνε?Γιατί πλέον έχουνε όλες οι μητρικές?Να εξελίσουνε κάτι για να πετάνε τα λεφτά τους?Προφανώς σε κάτι χρειάζεται...... Συμφωνώ απόλυτα. Το πτυχίο δεν φτάνει γι αυτό υπάρχουν και οι δοκιμές και το πείραμα κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Μόνο που πιστεύω ότι αυτός που θα σχεδιάσει το σωστό πείραμα και την σωστή μελέτη θα είναι πιο πιθανό αυτός που έχει ασχοληθεί με το θέμα λίγο πιο βαθιά.Όσο για το RAID0 αν μου βρεις έστω και μια σύγχρονη μητρική που να υποστηρίζει ΜΟΝΟ RAID0 θα σε παραδεχτώ. Το ότι το υποστηρίζουν ακόμα οι κατασκευαστές σε συνδυασμό με 1, 0+1 κτλ δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από την υποστήριξη πχ του οδηγού floppy. Απλά για να υπάρχει.
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #26 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 00:30] Μα κανείς δε σε υποχρέωσε να το πιστέψεις, αν και δεν μου απάντησες σε κάτι που ρώτησα εμμέσως, να υποθέσω λοιπόν ότι θεωρείς περιττή τη ταχύτητα πάνω από 80mb/sec που μπορεί να προσφέρει ένας απλό hdd..... Φυσικά και θα προτιμήσω το μικρότερο access time από την μεγαλύτερη διαμεταγωγή. Διαφωνείς?
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #27 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno Συμφωνώ απόλυτα. Το πτυχίο δεν φτάνει γι αυτό υπάρχουν και οι δοκιμές και το πείραμα κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Μόνο που πιστεύω ότι αυτός που θα σχεδιάσει το σωστό πείραμα και την σωστή μελέτη θα είναι πιο πιθανό αυτός που έχει ασχοληθεί με το θέμα λίγο πιο βαθιά. Nαι αλλά το πείραμα είναι απλό.Βάζεις 1 σκληρό.Τρέχεις τις εφαρμογές και την χρήση που του κάνεις.Μετράς και σημειώνεις.Βάζεις 2 σκληρούς.Τρέχεις τις εφαρμογές και την χρήση που του κάνεις.Μετράς και σημειώνεις.Παίρνεις και τα 2 αποτελέσματα και συγκρίνεις.Τι παραπάνω χρειάζεται μελέτη που μπορεί να την κάνει ο ειδικός?Αν εγώ βρίσκω διαφορά για αυτά που με ενδιαφέρουν με απλές ενέργειες,δε χρειάζεται να περιπλέξεις το "πείραμα".Με ικανοποιεί ότι είδα κάτι παραπάνω σε απόδοση άρα είμαι ικανοποιημένος και δε χρειάζεται να ακούσω κανένα.
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #28 Σεπτέμβριος 10, 2006 Συμπεραίνω τότε ότι συμφωνείς με τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχω αναφέρει άπειρες φορές (δεν μπορώ να τα επαναλάβω πάλι - έλεος).
disssconected Σεπτέμβριος 10, 2006 #29 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 22:52] Συμπεραίνω τότε ότι συμφωνείς με τα αποτελέσματα των δοκιμών που έχω αναφέρει άπειρες φορές (δεν μπορώ να τα επαναλάβω πάλι - έλεος). Ο ergotelis ειπε οτι δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να καταλαβεις αν κατι παει στραβα ή νορμαλ σε ενα pc, εν τι παραδειγματι οσον αφορα τους σκληρους. Και ετσι ειναι. Δεν χρειαζεται πτυχια για να πεις μια σωστη αποψη σχετικα με software ή hardware. Δηλαδη καποιος που ειναι ασος στην php και δεν πηγε σε καποια σχολη τι ειναι? βλακας ή άσχετος? Αλλο ιατρικη αλλο υπολογιστες. Πιστευω να συμφωνεις οτι δεν χρειαζονται πτυχια για να πεις κατι σωστο και ορθον (και κοινος αποδεκτο) γυρω απο τους υπολογιστες.
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #31 Σεπτέμβριος 10, 2006 Το να "πεις" κάτι χωρίς αποδείξεις είναι εύκολο. Το να "αποδείξεις" και να εξηγήσεις είναι το δύσκολο και εκεί μάλλον χρειάζεται το βάθος στην γνώση και όχι η εμπειροτεχνίτικη προσέγγιση.Ποιά είναι η αντίρρησή σου στον παραλληλισμό με την ιατρική. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω οτιδήποτε. Θέλεις να βάλω μηχανικό, χρηματιστή (είδαμε τι έγινε με όλους τους άσχετους που μεταμορφώθηκαν σε οικονομικούς αναλυτές πριν 7-8 χρόνια).Και ένα ακόμα για να τελειώνουμε με το θέμα. http://storagereview.com/articles/200406/20040625TCQ_6.html
mauros Σεπτέμβριος 11, 2006 #32 Σεπτέμβριος 11, 2006 Tristeno ΕΛΕΟΣ.κανε φορματ σε 2 160αρηδες ξεχωριστα και κανε φορματ σε 2 160αρηδες@raid0.ποιο θα τελειώσει πιο γρήγορα και γιατί?επίσης ο τίτλος του θρεντ εινα:SoS:Αγορά νέου Η/Υ βασισμενου σε CPU Conroe
ea6gka Σεπτέμβριος 11, 2006 #33 Σεπτέμβριος 11, 2006 παρε εναν 6400 και βαλε μια καλυτερη μητρικη επανω. κλοκαρε τα αντερα της
oracle Σεπτέμβριος 11, 2006 Author #34 Σεπτέμβριος 11, 2006 ρε παιδια εκτος απ΄το να τσακωνεστε για την τεχνολογια raid,[που ειμαι της αποψης οτι ο καθενας εχει την γνωμη του, βαση των δικων του εμπειριων+δεν χρειαζεται να προσπαθειτε να την επιβαλετε, σε αλλους "αντιθετους", κοινως τα πιστευω+οι αποψεις του καθε ανθρωπου διαφερουν (για το καλο ολων μας!!γιατι ετσι αναπτυσεται ο πολιτισμος, η κοινωνια, η αγαπη + η τεχνολογια!!)+συγνωμη αλλα δεν εχω σκοπο να δωσω 260 Euro για εναν raptor 160GB, απ΄την στιγμη που μπορω να παρω 2 WD 80GB με 90 euro!] μηπως μπορει να μου προτεινει κανενας εναν CONROE (value for money) επισης το ιδιο μια μητρικη με δυνατοτητες οc, οπως+ ενα ζευγαρι μνημες 512? Για αυτα τα "3" διαθετω το maximum 450euro!!
disssconected Σεπτέμβριος 11, 2006 #35 Σεπτέμβριος 11, 2006 450 ευρω? εγω θα επαιρνα τωρα conroe E6600 και μητρικη asus p5b deluxe. απο μνημες θα επαιρνα ocz. 330euro cpu+210euro mobo+107euro ram (απο e-shop).
mauros Σεπτέμβριος 11, 2006 #36 Σεπτέμβριος 11, 2006 είμαι σύμφωνος με τον <<προλαλήσαντα>> με μόνη ένσταση στη ram.εγώ δεν θα έβαζα σε καμμία περίπτωση 1 giga ram.τα 2 giga είναι μονόδρομος
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 11, 2006 #37 Σεπτέμβριος 11, 2006 Μήπως με 90Ε παίρνεις κάποιον 200GB δίσκο αντί για δυο 80ρηδες? Και δεν σου είπε κανένας να πάρεις Raptor ϊδιας χωρητικότητας. Αν κατάλαβες σου λέμε να πάρεις έναν raptor 74 και μετά βάλε πάνω επιπλέον ότι άλλο φτηνό θέλεις για δεδομένα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.