oracle Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2006 Επειδη εμαθα απο τριτους οτι οι περισσοτεροι ειστε "τσακαλια" σε οτι αφορα Υ/Η και overclocking θα ηθελα την βοηθεια σας. Ενδιαφερομαι για ενα συστημα βασισμενο σε conroe,με συνολικο κοστος το πολυ στα 850 euro (μονο για κεντρικη μοναδα λεμε παντα!) και εχω βαλει στο ματι τα εξης hardware.Cpu: Conroe 6600mobo:gigabyte 965 s3ram: 2x512mb ddr2 800mhz ozc platinum editionGpu:Albatron 7800gtx 256mb ddr3 (την οποια εχω απο το pc που ηδη κατεχω)hdd: 2x80gb western digital 7200rpm sata (ωστε να τους βαλω να "δουλευουν" σε raid-o)dvd-rw: NEC DVD+/-R/RW ND-4570 16X BLACKdvd rom: Asus 16x48x Blackcase:Thermaltake soprano blackpsu:Levicom 400wεπισης σκεφτομαι να παρω και μια ψυκτρα για την cpu: ZALMAN CNPS 9500 LED.Γιατι ο 6600 την πρωτη μερα λειτουργειας του θα αγγιξει τα 4GHZ (θα προσπαθησω τουλαχιστον!)!!!Γενικα πως σας φαινεται αυτη η συνθεση? Αντεχει το overclocking που προτειθεμαι να κανω?Οποιος εχει να προτεινει κατι καλυτερο ας post-αρει!! Καθε αποψη και βοηθεια καλοδεχουμενη!Ευχαριστω προκαταβολικα!
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #2 Σεπτέμβριος 10, 2006 Με αυτό το τροφοδοτικό δεν.......Βάλε 500άρι στη ξεφτίλα αλλιώς ούτε σε default δε θα παίζει το συστημά σου! Και έχω μια αμφιβολία κατά πόσο θα τραβήξουν οι μνήμες και το mobo,αν φυσικά πάει το cpu στα 4ghz......Μήπως να έβρισκες κάτι σε ASUS Και μνήμες σε Super talent? edit τώρα είδα το budget σου Αυτή η τιμή προφανώς να υποθέσω ότι είναι χωρίς τη vga έτσι, αφού την έχεις ήδη?Έχεις τπτ άλλο από αυτά που αναγράφεις ήδη?
magicman Σεπτέμβριος 10, 2006 #3 Σεπτέμβριος 10, 2006 για mobo δες ασους καλυτερα. το psu τωρα δες για καποιο μεγαλυτερο. για τους δισκους γιατι να μην βαλεις ενα ραπτορα? τα ιδια λεφτα περιπου βγαινουν. οι 2χ80 σε raid 0 ειναι ποιο γρηγοροι? το εχεις ψαξει καθολου?
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #4 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN για mobo δες ασους καλυτερα. το psu τωρα δες για καποιο μεγαλυτερο. για τους δισκους γιατι να μην βαλεις ενα ραπτορα? τα ιδια λεφτα περιπου βγαινουν. οι 2χ80 σε raid 0 ειναι ποιο γρηγοροι? το εχεις ψαξει καθολου? Και ακούγονται διάφορα για περίεργη συμπεριφορά του raid ,αλλά δε ξέρω αν έχω μείνει πίσω και έχουνε διορθωθεί τα προβλήματα με αυτό....
oracle Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #5 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis Με αυτό το τροφοδοτικό δεν.......Βάλε 500άρι στη ξεφτίλα αλλιώς ούτε σε default δε θα παίζει το συστημά σου! Και έχω μια αμφιβολία κατά πόσο θα τραβήξουν οι μνήμες και το mobo,αν φυσικά πάει το cpu στα 4ghz......Μήπως να έβρισκες κάτι σε ASUS Και μνήμες σε Super talent? edit τώρα είδα το budget σου Αυτή η τιμή προφανώς να υποθέσω ότι είναι χωρίς τη vga έτσι, αφού την έχεις ήδη?Έχεις τπτ άλλο από αυτά που αναγράφεις ήδη? οχι φιλε μου δεν εχω τιποτα αλλο! μονο την vga! Προτεινεις super talent δηλαδη απο πλαισιο? 189euro? και τη mobo asus? την deluxe? με 210 euro?
oracle Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #6 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από MaGiCMaN για mobo δες ασους καλυτερα. το psu τωρα δες για καποιο μεγαλυτερο. για τους δισκους γιατι να μην βαλεις ενα ραπτορα? τα ιδια λεφτα περιπου βγαινουν. οι 2χ80 σε raid 0 ειναι ποιο γρηγοροι? το εχεις ψαξει καθολου? το εχω ψαξει το στο internet + λενε οτι πανω κατω τις ιδιες επιδοσεις με τους ραπτορες εχουν!και οι ραπτορες στα ιδια GB στοιχιζουν....!!
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #7 Σεπτέμβριος 10, 2006 To πλαίσιο τώρα δε δουλεύει το site για να σου δώσω λινκ για τις μνημες, μάλλον εννοείς το 1gb kit,εγώ θα σου έλεγα να βάλεις 100ευρος παραπάνω να έχεις 2gb,πάντως νομίζω για μομπο νομίζω πως αυτό είναι η καλύτερη λύση κόστους/απόδοσης, ελπίζω να το επιβεβαιώσει και κανείς άλλος... http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=5034&catid=156Kαι ένα τροφοδοτικό καλό είναι αυτό κατά τη γνώμη μου για την τιμή τουhttp://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.700206Και μετά για αρχή πάρε καλύτερα έναν 160άρη σκληρό με 65ευρώπουλα και θα είσαι οκ,αργότερα βάζεις και το raid που θα έχει βελτιωθεί πιστεύω....
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #8 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από oracle το εχω ψαξει το στο internet + λενε οτι πανω κατω τις ιδιες επιδοσεις με τους ραπτορες εχουν!και οι ραπτορες στα ιδια GB στοιχιζουν....!! Όχι έχεις άδικο, έχουνε τις ίδιες επιδόσεις όταν μεταφέρεις ένα μεγάλο αρχείο π.χ. 300mb.Μετέφερε 1000 αρχεία από 300kb και τότε θα καταλάβεις διαφορά, ή κάνε μια αναζήτηση κτλ ή σε αναγνωση πολλών μικρών αρχείων.Προσωπικά που έχω raptors σε raid0 δε τους αλλάζω με τίποτα, παίζουνε σφαίρα και καταλαβαίνω μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με άλλους σκληρούς δίσκους....
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #9 Σεπτέμβριος 10, 2006 Ξέχνα το RAID 0 και πάρε είτε έναν μεγάλο δίσκο 7200 ή αν σώνει και καλά θέλεις απόλυτες επιδόσεις (που δεν είναι μάλλον η προτεραιότητά σου αν κρίνω από τον προϋπολογισμό σου) πάρε έναν Raptor 74άρη για αρχή.Αναρωτιέμαι που το είδες στο internet γιατί ολόκληρο thread που είχε ανοιχτεί εδώ και είχε συνδέσεις στο anandtech, storagereview δεν έβλεπε καμμία ουσιαστική ωφέλεια στην χρήση raid 0 με δίσκους 7200 και πάνω.τροφοδοτικό ότι σου είπαν και μνήμες θα έλεγα 1GBX2 από τις φτηνές.
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #10 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristenoδεν έβλεπε καμμία ουσιαστική ωφέλεια στην χρήση raid 0 με δίσκους 7200 και πάνω.τροφοδοτικό ότι σου είπαν και μνήμες θα έλεγα 1GBX2 από τις φτηνές. Αν εννοείς για μένα δεν είπα ότι το είδα στο Ιντερνετ πουθενά ,πάντως είμαι ικανοποιημένος από το raid0 με ράπτορες.Επίσης, ακριβές μνήμες (+100ευρώ από την λύση που προτίνεις στο περίπου) είπα επειδή θέλει να κάνει καλό oc, άρα θα πρέπει να υπολογίζει σε σοβαρές μνήμες.
JdCZT Σεπτέμβριος 10, 2006 #11 Σεπτέμβριος 10, 2006 Απο μνημες θα σου ελεγα τις corsair 1gb και αμα θες βαλε και μια ακομα να τα κανεις 2gb value select παντα στα 533mhz.Τροφοδοτικο κοιτα να ειναι αξιοπιστο καθως πας για κλοκαρισμα και δε θα σου αρεσε να τα τιναξεις ολα κανα ocz στα 480w το λιγοτερο αν και χρειαζεσαι 500w+.Αυτα θα τα βρεις e-shop.Απο μαμα καλυτερα asus p5 deluxe αν σου φτανει το budget αλλιως την απλη.Στους σκληρους οτι θελεις κανε....
spc Σεπτέμβριος 10, 2006 #12 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis Με αυτό το τροφοδοτικό δεν.......Βάλε 500άρι στη ξεφτίλα αλλιώς ούτε σε default δε θα παίζει το συστημά σου!Προκύπτει από κάπου πάλι αυτό;Μια χαρά θα παίζει στα default!Αρχική απάντηση από tristenoΑναρωτιέμαι που το είδες στο internet γιατί ολόκληρο thread που είχε ανοιχτεί εδώ και είχε συνδέσεις στο anandtech, storagereview δεν έβλεπε καμμία ουσιαστική ωφέλεια στην χρήση raid 0 με δίσκους 7200 και πάνω. Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου....Σωστο η λαθος από ενα σημειο και περα κατανταει απλως κουραστικο....
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #13 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από spc Προκύπτει από κάπου πάλι αυτό;Μια χαρά θα παίζει στα default! Ναι έχεις ένα δίκιο τα παραείπα, το σύστημά του με ένα Psu calculator βγάζει περίπου 310watt μέγιστο,αλλά προφανώς όλα default,αν αρχίσουνε τα κλόκια τι γίνεται μετά....
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #14 Σεπτέμβριος 10, 2006 Τα ιδια παντελακη μου τα ιδια παντελη μου....Σωστο η λαθος από ενα σημειο και περα κατανταει απλως κουραστικο.... Δεν νομίζω να πιστεύεις ότι έχει νόημα raid0 με τέτοιους δίσκους? :cry: Εδώ αμάν κάναμε να πείσουμε μερικούς
vdeseris Σεπτέμβριος 10, 2006 #15 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 18:24] ....Εδώ αμάν κάναμε να πείσουμε μερικούς O μοναδικός που πείστηκε ήσουν εσύ. Και όπως είπε και ο Σύριος έχει καταντήσει κουραστικό...
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #16 Σεπτέμβριος 10, 2006 ...διαφωτίστε τότε και μας τους φτωχούς, γιατί δεν μπορούμε πια να ζούμε με τις ανακρίβειες και τις ψευτιές που μας σερβίρει ο κάθε τυχαίος (anand και οι συνάδελφοί του στο storage review κτλ κτλ) που έχουν λιγότερη εμπειρία και γνώσεις πάνω σε θέματα για τα οποία υπάρχουν ήδη ειδικοί στo σπίτι μας (στο ίδιο μας το forum) που έχουν δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των πολύχρονων ερευνών τους σε διεθνή έντυπα.
ergotelis Σεπτέμβριος 10, 2006 #17 Σεπτέμβριος 10, 2006 Εντάξει το raid είναι καλό αλλά μόνο για αυτόν που τον χρειάζεται,αλλιώς είναι περιττά λεφτά νομίζω, τόσο το raid1 χρειάζεται για όσους θέλουν την ασφάλεια(επιχειρήσεις) τόσο το raid0 χρειάζεται όσοι επιζητούν ταχύτητα(video editing)
vdeseris Σεπτέμβριος 10, 2006 #18 Σεπτέμβριος 10, 2006 Τι άλλο θέλεις να ακούσεις? Ότι και να πούμε χαμένο πάει. Σου έλεγα για χρόνους φορτώματος παιχνιδιών στο άλλο thread που είχα μετρήσει εγώ και μου έλεγες δώσε μου link... Σου έλεγαν τουλάχιστον 10 άτομα ότι 2 δίσκοι είναι πολύ καλύτερα από έναν αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις.....
tristeno1416003162 Σεπτέμβριος 10, 2006 #19 Σεπτέμβριος 10, 2006 Ποιοί είναι αυτοί οι 10 καλύτεροι ειδικοί που έχουν συμπληρώσει σπουδές, μεταπτυχιακά κτλ στην τεχνολογία υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης και που ακριβώς έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά τους για να διαβάσουμε και εμείς και να μαθαίνουμε?Γιατί το να λέμε ότι μας κατέβει σε ένα forum εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως.
vdeseris Σεπτέμβριος 10, 2006 #20 Σεπτέμβριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 00:06] Ποιοί είναι αυτοί οι 10 καλύτεροι ειδικοί που έχουν συμπληρώσει σπουδές, μεταπτυχιακά κτλ στην τεχνολογία υπολογιστών και μέσων αποθήκευσης και που ακριβώς έχουν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά τους για να διαβάσουμε και εμείς και να μαθαίνουμε?Γιατί το να λέμε ότι μας κατέβει σε ένα forum εμένα δεν μου λέει τίποτα απολύτως. Η προσωπική εμπειρία δεν θέλει σπουδές. Για να καταλάβεις αν ένας υπολογιστής πάει πιο αργά ή γρήγορα δεν θέλει master... Και δεν λεω αυτά που μου κατεβαίνουν. Λέω αυτά που έχω διαπιστώσει μετά από πολλά χρόνια κάψιμο με τους υπολογιστές. Αν δεν με πιστεύεις δεν με νοιάζει καθόλου. Αλλά το να κυκλοφορείς ανακρίβειες με ενοχλεί...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.