Jump to content

Αγορά Ηλεκτρικής Κιθάρας

Ilias83

Recommended Posts

Παίζω κλασσική κιθάρα όσο με θυμάμαι 13-14χρόνια, αλλά έχω σταματήσει αρκετά χρόνια τα μαθήματα.

Αυτή τη στιγμή μετά από 5 χρόνια χωρίς να παίζω φανατικά θα ήθελα να ξαναξεκινήσω να ασχολούμαι, αλλά αυτή τη φορά με Ηλεκτρική Κιθάρα. (Τόσα χρόνια ασκήσεις βαρέθηκα)

Το κακό είναι οτι δεν έχω προηγούμενη εμπειρία με ηλεκτρικές κιθάρες (συνολικά πρέπει να έχω παίξει κανα 5άρι φορές) και δεν έχω ιδέα για τι ακριβώς θα πρέπει να ψάξω...

Θα με βοηθούσε λοιπόν να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με το τι να ψάξω και τι να ζητήσω από μια κιθάρα. Βασικά επειδή δεν έχω ασχοληθεί ακούω διάφορα και μου φένονται κινέζικα, δεν καταλαβαίνω τι είναι, ούτε πως είναι ούτε τι ηχιτικό αποτέλεσμα έχουν.

(Για χρήματα δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και δεν υπάρχει ούτε uro προς το παρον...

Αλλά φαντάζομαι οτι αν όλα πάνε καλά με τη δουλειά μου δεν θα μου είναι πολύ δύσκολο να μαζέψω ένα αρκετά σεβαστό ποσό)

Κατ' αρχην πες μας τι ειδος μουσικης θελεις να παιζεις με την κιθαρα αυτη. Επισης μαλλον θα θελεις και ενισχυτη, οποτε καλο θα ηταν να πεις ενα συνολικο budget εστω κ στο περιπου, για να ακουσεις και τις αναλογες προτασεις.

Καταρχάς, τον ήχο σε μια κιθάρα τον επηρεάζει βασικά το είδος και η ποιότητα του ξύλου και στις ηλεκτρικές κιθάρες, ένα βασικό στοιχείο ακόμα, οι μαγνήτες. Υπάρχουν χιλιάδες στοιχεία ακόμα αλλά αυτά είναι τα βασικότερα. Αν παρατηρήσεις θα δεις οτι όσο ανεβαίνεις σε λεφτά αλλάζουν και τα ξύλα. Δυστυχώς επειδή δεν ξέρω και πολλά απο ξύλα που χρησιμοποιούνται στις ηλεκτρικές κιθάρες (θα μπορούσα να βοηθήσω αρκετά αν πήγαινες για ακουστική) καλό θα ήταν να βρεις κάποιον καθηγητή ή καλό μαγαζάτορα να στα εξηγήσει. Εγώ μπορώ να σου πω μόνο για την ταστιέρα. Συνήθως βρίσκεις Τριανταφυλλιά (rosewood) ή Σφένδαμο (maple) σπανιότερα και σε πιο "retro" κιθάρες. Το maple θεωρείται λίγο πιο δύσκολο ξύλο απο ηχητικής πλευράς ωστόσο προσωπικά καταλαβαίνω μεγάλη διαφορά στην αίσθηση του χεριού απο μια ταστιέρα απο τριανταφυλιά. Το ξύλο της τριανταφυλλιάς είναι σκούρο καφέ ενώ του Σφένδαμου κάπως κίτρινο. Με το maple όμως έχεις ένα μεγαλύτερο ρίσκο για το αν θα σου σκεβρώσει το μπράτσο, που αυτό θα το δεις τελικά μετά τον πρώτο χειμώνα. Καλό θα ήταν και πάλι να βρεις κάποιον ειδικό να σου εξηγήσει και εδώ τη διαφορά.

Απο μαγνήτες αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως οι διπλοί μαγνήτες θεωρητικά είναι πιο δυνατοί απο τους μονούς. Ανάλογα με το είδος που θες κοιτάς κι εκεί ανάλογα.

Κάτι που μπορείς να προσέψεις σε μια ηλεκτρική κιθάρα είναι το floyd rose tremolo. Καλό θα ήταν να το ψάξεις απο την αρχή γιατί είναι δύσκολο να μπει αργότερα αν η κιθάρα δεν είναι σχεδιασμένη για floyd rose (θέλει σκάψιμο). Το απλό tremolo ουσιαστικά σου επιτρέπει απλώς να μειώσεις συχνότητα. Με το floyd rose μπορείς και να αυξήσεις (και τραβάς και σπρώχνεις). Μπορείς φυσικά να παίξεις και με απλό tremolo χαλαρώνοντας τα ελατήρια αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

υπάρχουν και πολλές άλλες λεπτομέριες αλλά καλό θα ήταν πρώτα να μας δώσεις κάποια στοιχεία για τα λεφτά που μπορείς να δώσεις και το είδος μουσικής που σκοπεύεις να παίξεις. Επίσης, επειδή φαντάζομαι θα πάρεις και ενισχυτή, καλό θα ήταν να μας πεις και σε τι χώρο θα παίζεις και αν σκοπεύεις στο μέλλον να παίξεις live χωρίς να αλλάξεις ενισχυτή.

Βασικά με ρωτάτε για τι είδος μουσικής θέλω να παίξω...

Δύσκολη ερώτηση.

Θα ήθελα να μην με πολυπεριορίζει, αλλά γενικάτα θα γράψω τι ακούω οπότε και τι θέλω να παίξω:

Radiohead, Muse, Placebo, Puressence, Portishead, Madrugada, Archive,Massive Attack.

Για το οικονομικό του θέματος όπως έγραψα δεν υάρχει μια και θα μαζευτούνάπο την αρχή. Αλλά φαντάζομαι οτι δεν θα δυσκολευτώ να μαζέψω ακόμα και 600 μέχρι τα Χριστούγεννα αν όλα πάνε καλά. Είμαι διατεθιμένος να τα δώσω για κάτι καλό που θα με ικανοποιήσει (φυσικά σκοπεύω να το ψάξω πολύ ακόμα και με το τέλος της εξεταστικής να βγω να ακούσω και να παίξω με όσο περισσότερες κιθάρες γίνεται). Όσο για ενησχυτή νομίζω οτι μπορώ για αρχή να δανειστώ από ένα φίλο ένα μικρό ή στην τελική να παίζω στο στερεοφωνικό ή και στο pc. Αλλά δεν θα ήθελα να υπολογίσουμε αρχικά και αυτό για να μην με περιορίσει οικονομικά στην αγορά της κιθάρας.

Και φυσικά Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

• 3 weeks later...

sorry για την καθυστερηση :D λοιπον

με περιπου 500 ευρω παιρνεις αξιοπρεπες οργανο

πηγαινε να checkαρεις τα ακολουθα μοντελα : fender stratocaster mexico , epiphone les paul και κοιτα ποιο σε βολευει ποιο πολυ στα χερια σου και στο σωμα σου και ποιο εχει τον ηχο που θες..δοκιμασε τις σε ολα τα καναλια τσιτα(το καθαρο και βρωμικο) και αποφασιζεις...τα υπολοιπα 100 καντα εναν ενισχυτη .Τις κιθαρες μπορεις να τις δοκιμασεις στα μαγαζια στην Χαρ Τρικουπη

p.s ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΝΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΓΜΑΚΗ(ο πρωτος φερνει της πλακας οργανα και ο 2ος ειναι φραγκοφονιας) αυτα :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.