tolis861416003225 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2006 ενταξη τιποτα το ιδιαιτερο απλα ενα 12αρι ανεμιστηρι στα 12βολτ στο διπλανο του κουτιου, ενα 4αρι στα 7βολτ κατω απο την 6800γσ να βγαζει εξω τον ζεστο αερα και μια blue orb 2 αλλα θελω να κανω μια ακομα μετατροπη μιας και το τροδοτικο στροφαρει στισ 1800-2000 στροφες και ακουγεται λιγο....αυτο που θελω να κανω ειναι τα κοψω τα καπακια των 2 πανω θεσεων των drives και να βαλω εναν 8αρη ανεμιστηρα(χωραει ισα ισα 8,5εκ εχουνε μαζι και τα 2 υψος) ετσι ωστε το ανεμιστηρι να ριχνει απευθειας πανω στο τροφοδοτικο κρυο αερα απεξω και να πεσουν οι στροφες.... πως σας φενεται? και καποιες φωτο... το ανεμιστιρι στα πλαγια, εχει φαν φιλτερ και φαν γκιαρντ ακασα η μπλου ορμπ 2 το 4αρι ανεμιστιρι στερεωμενο με χαρτοταινια! :tomato: (ετσι κιαλλιως δε φαινεται οποτε δε με νοιαζει καθολου) μια καπως πιο γενικη αυτο που θα κοπει για να εχει ενα air flow(σκεφτομαι μαληστα να βαλω και ενα σωληνα για να μη διαχεεται καθολου ο αερας...) και για να μη βαλω φαν γκιαρντ και μοιαζει ξενο λεω να παρω απο το πλαισιο κατι που εχει για να βαζεις χαρτια και ειναι σαν αυτη τη μολυβοθυκη σαν αποχα ενα πραμα... και επειδη δεν εχω ουτε εμπιρια ουτε τα εργαλεια υπαρχει καποιο καλο παιδι απο πατρα να με βοηθησει? (μετα το τελος της εξεταστικης ομως ετσι!)
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #2 Σεπτέμβριος 9, 2006 ρε παιδια 40+ ειδαν το τοπικ...κανεισ δε μπορει να κανει ενα σχολιο? δε λεω οτι ειναι ομορφο το κουτι...καμια σχεση απλα σαν ιδεα αυτη με ανεμιστιρι μπροστα ειναι καλη? θα δουλεψει? προτασεις ή κατι τελoς παντων??
spc Σεπτέμβριος 9, 2006 #3 Σεπτέμβριος 9, 2006 Θα ασχοληθούμε με το πρόβλημά σου ''μετά το τέλος της εξεταστικής - έτσι'', γιατί τώρα δεν προλαβαίνουμε .
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 9, 2006 Author #4 Σεπτέμβριος 9, 2006 lol....παντως αντι να κανεις αστειακι θα μπορουσες να πεις τη γνωμη σου...
spc Σεπτέμβριος 9, 2006 #5 Σεπτέμβριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από tolis86 lol....παντως αντι να κανεις αστειακι θα μπορουσες να πεις τη γνωμη σου... Σωστός (αλλά βαριόμουν ). H γνώμη μου είναι ότι το κουτάκι είναι super (ειδικά για τα λεφτά του), με καλή ροή (λόγω των 2 12αδων) αλλά με περιορισμένος χώρους. Αποτέλεσμα είναι ότι, πέραν ίσως του πλαϊνού 12αρη, τα υπόλοιπα δεν θα προσφέρουν και πολλά ενώ κινδυνεύεις να χαλάσεις αισθητικά το κουτί (το οποίο καλό μεν αλλά όχι και για πολλά-πολλά).
sofix Σεπτέμβριος 10, 2006 #6 Σεπτέμβριος 10, 2006 το ανεμιστηρι στο πλαι σου προσφερε καποια μειωση στην θερμοκρασια του κουτιου?γενικα εκανες καποιες μετρησεις πριν και μετα?το 4αρι κατω απο VGA μαλλον θα χαλαει το airflow του κουτιου παρα θα βοηθα.ασε που χαλας τις οποιες θεσεις για pci καρτες.το 8αρι μπροστα imho θα ειναι πολυ αντιαισθητικο,αλλα περι ορεξεως πιτα Ψηλος(που λεμε και στην πατρα..)το κουτακι το εχω και εγω και ειναι τεζζζαα για τα λεφτα του.ολιγον μικρο βεβαια.η ελευση της 7800GTX ειχε αποτελεσμα να μετακινηθει ο σκληρος πιο ψηλα,ωστε να χωρεσουν και τα 2..μετα την εξεταστικη(4 και φυγαμε για τελικο..) σκεφτομαι να προχωρησω και εγω σε τοποθετηση πλαινου κ ισως κ ενος απο πανω..ειδωμεν
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #7 Σεπτέμβριος 10, 2006 τα προβληματα θερμοκρασιας εμφανιστηκαν οταν αλαχθηκε η χ600χτ με την 6800γσ και ακομα περισοτερο οταν εβαλα και αλλον ενα σκληρο εναν 300 σατα (ο οποιος ειναι 6 βαθμους πιο ζεστος απο τον 160αρη ιντε! με αποτελεσα ο αερας που περναει τελικα στο εσωτερικο να ειναι πιο ζεστος)αρα λοιπον κατι επρεπε να κανω και ετσι με τον πλαινο ανεμιστηρα και χωρις την blue orb 2 ειχα μειωσει στη cpu 5 βαθμους και chipset αλλα τοσα!!! και με blue orb 2 αλλους 3,4 και τρομερη διαφορα στο θοριβο... οσων αφορα το 4αρι... εχω διαφορα και στη θερμοκρασια της καρτας γραφικων (6800gs) apo 51 idle sta 48 σε παιχνιδια πανω απο 60 δε παει.. και το airflow δε νομιζω να χαλαει διοτι η 6800 ακουμπαει με τον ενα σκληρο ο οποιος ειναι τοποθετημενος ετσι ωστε να κοβει τη ροη του 12αρη μπροστα στα 2.. μια ροη προς τα πανω cpu,μνημες κλπ και μια αλλη πρως τα κατω στην 6800 αρα μαλλον ενταξι ειμαι και για το αντιεσθητικο του θεματος... αυτο ειναι που με προβληματιζει...και γιαυτο λεω να βαλω αυτη τη βλάκεια που εχει το πλαισιο για τα εγγραφα που μοιαζει με αποχα μαυρη για να καληπτει το κενο κι οχι ενα φαν γκιαρντ που θα χτυπαει ασχημα...και βασικα ισως να τα εβγαζα ολοκληρα τα καπακια...καλητερα θα φενοταε ετσι?... ναι σιγουρα..... θα εβαζα λινκ με αυτο απο το πλαισιο αλλα κατι εχει παθει ο σερβερ τους τωρα και δε μου ανοιγει τη σελιδα
Dr. Gonzo Σεπτέμβριος 10, 2006 #8 Σεπτέμβριος 10, 2006 ο σκληρός μπορεί να ανέβει πιο πάνω? (χωρίς να βρίσκει βέβαια στη GPU)αν ναι, εγώ θα έβαζα ένα 12άρη ακριβώς κάτω από το σκληρό,άνοιγμα των πίσω brackets και κλείσιμο περιμετρικά με χαρτόνι (για αρχή) μετά plexy.αποτέλεσμα -> αρκετή ψύξη του σκληρού, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας GPU και απευθείαςexhaust της θερμότητας που παράγει, άρα και πτώση ambient στο κουτί.αυτό ίσως σου ρίξει τελικά και (λίγο) τις στροφές του ανεμιστήρα του τροφοδοτικού.πάντως, ούτως ή άλλως διαφωνώ με το mod του ανεμιστήρα μπροστα.νομίζω θα πέσει πολύ η αισθητική του κουτιού.καλό είναι να περιμένεις να πέσει καμιά καλύτερη ιδέα απο τα παιδιά εδώ
Makis Hourdakis Σεπτέμβριος 10, 2006 #9 Σεπτέμβριος 10, 2006 Σε παρακαλώ, μην το κάνεις αυτό το έγγλημα..... Μην βάλεις τον ανεμιστήρα μπροστά καθόλου και ούτε να βγάλεις καθόλου τα καπάκια των φατνίων... Επίσης ξύλωσε αυτό το τεσσαράκι απο πίσω... Έλεος ρε συ, όχι και χαρτοταινία! Προσωπικά το να αφήσω απλώς το απο κάτω φατνίο ανοιχτό βοηθάει χωρίς να είναι κάτι το αντιαισθητικό. Έτσι κι αλλιώς δεν έχεις και κανένα σοβαρό πρόβλημα απο θερμοκρασίες... Αν θες να κάνεις κάτι να το ομορφήνεις, για αρχή ξύλωσε το τεσσάρι, τακτοποίησε όσο μπορείς τα καλώδια, μετακίνησε και πιο κάτω ή πάνω τον πρώτο δίσκο αν σε παίρνει (να έχει κενό μια θέση απο τον δεύτερο δηλαδή, δεν μπορώ να διακρίνω απο τη φωτογραφία) και βάλε στο πάνω πάνω φατνίο το ένα οπτικό drive. ’νοιξε και πολύ προσεκτικά ένα μεγάλο παράθυρο (κατά προτίμηση στο συνηθισμένο σχέδιο που ανοίγουν όλοι σε αυτό το κουτί), δώσε και καμιά φωτογραφία που να φαίνεται όλο το εσωτερικό και επανερχόμαστε για παραπέρα.
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #10 Σεπτέμβριος 10, 2006 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!... ο ατα 160γιγα ειναι κατω κατω ενω ο σατα 300γιγα ειναι πανω απο τον ατα με κενο μιας θεσης ενω εχει περιθοριο να ανεβει αλλες 2 αλλα στην ακριβως επανω βρησκει 6800......εκει που ειναι τωρα ειναι ακριβως κατω απο το υψος της 6800 και βρησκει λιγο στο καλωδιο τροφοδοσιας αλλα το σηκωσα λιγο και ειναι ενταξη..(οχι πολυ μια χαρα ειναι το προσεξα) ο 4αρης δε νομιζω να φυγει μιας και τη κανει τη δουλεια του καλα και δε φενεται αφου το κουτι δεν εχει(και ουτε θελω να εχει) πλεξυ... τα καλωδια δυστιχως δε μπορω να τα μαζεψω αλλο αν παρω τα ιδε καλωδια τα ΜΗ πλακε τοτε ισως κατι να γινει...οτι μπορεσα τα ερικσα δεξια απο τα ντραιβς και τα καλωδια τα πολα που ισως να σας προβληματιζουν και που φενονται αρκετα στις φωτος ειναι του φfirewire και των 2 επιπλεον usb και τα οποια δε μπορω να τα κανω κατι να φυγουν νομιζω.... εκτος και αν τα βγαλω εντελως πραμα απιθανο για τα usb αλλα για το firewire καθολου μιας και δεν το χρησιμοποιω καθολου....τα dvd αρχικα τα ειχα το σκετο πανω πανω και στη πρωτελευταια θεση μια κενη δηλαδη και αμεσως κατω της το αντιγραφικο αλλα τα αλαξα για να δωσω λιγο χωρο να πηγαινει αερας στο τροφοδοτικο γιατι δεν εχιε καθολου αερα να τραβηξει και αυτο εφερε σαν αποτελεσμα πτωση 100 στροφων.... :...: οι φωτογραφιες ειναι απο το κινητο μου (sharp gx40) και μπορω να τραβηξω μεχρι 1,3 μπ και καλες μαλιστα αλλα αμα δεν εχει φως τοτε ειναι μ@λ@κ|ες οι φωτος... ωριστε μερικες μεγαλητερες και καλλητερης ποιοττας αν απορειτε για ποιο λογο εχω κατι καλωδια διπλα στα drives και τους δισκους ειναι επειδη δινω απο χωριστο, ανεξαρτητα απο αυτα/ους καλωδιο ρευμα στα ανεμιστιρια....καλητερα δεν ειναι ετσι ή δεν εχει σχεση? και ακομα η ταινια εκει στους σκληρους ειναι για να μη διαχεεται ο αερας απο τον ανεμιστηρα μπροστα και να περναει ολος απο τους σκληρουσ(πετυχαινει)
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #11 Σεπτέμβριος 10, 2006 α! ξεχασα να αναφερω πως οι θερμοκρασιες ειναι το μεσημερι που εχει ζεστη 50 περιπου ο 630 OC @ 3,380 chipset καπου 47 ενω τωρα με κλιματισμο ειναι 42 και 41 αντιστοιχα ενω σε παιχνιδια και γενικα σε κατι βαρυ ο επεξεργαστης χτυπαει 62 και το τσιπσετ 52 το μεσημερι ενω σε κλιματισμο ο επεξεργαστης 55 βαθμους περιπου και το τσιπσετ καπου 50
sofix Σεπτέμβριος 10, 2006 #12 Σεπτέμβριος 10, 2006 αυτο το κολπο με τη ταινια για να οδηγει τον αερα πανω στο σκληρο και οχι να διαχεεται δεξια-αριστερα φαινεται καλη ιδεα..να φανταστω εχεις κανει το ιδιο και στην απο μεσα πλευρα.. EDIT τελικα κανει δουλεια η ταινια σε αυτο το μερος.. -3 βαθμους στον σκληρο.. πλεον ο αερας περναει μεσα απο το cage..η διαφορα ροης αερα πανω απο το σκληρο ειναι αισθητη με το χερι..
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #13 Σεπτέμβριος 10, 2006 μεσα πλευρα οχι γιατι πρεπει να τα ξεβιδωσω ολα και βαριεμαι λιγο... αλλα και ετσι μια χαρα ειναι εκτος αν ενοεις και απο την αλλη πρευρα που ναι και απο εκει το εκανα...
tolis861416003225 Σεπτέμβριος 10, 2006 Author #14 Σεπτέμβριος 10, 2006 να αυτο σκεφτομαι να βαλω στη θεση των φατνιων... σε 2 στρωσεις για να μην γινεται ευκολα αντιληπτο και αναμεσα τους να υπαρχει ενα κοματι καλσον που να παιζει το ρολο του φαν φιλτερ! φυσικα κομενο στις καταληλες διαστασεις...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.