chros26_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9, 2006 Αν και λίγο άσχετο με το forum, θελω να ρωτησω αν ξερετε ποσο θα πληρωσω στο τελωνιο για αγορα ασημενιου κοσμηματος απο Αμερικη. Ή αν ξέρεται που να απευθυνθω...Κ κάτι ακόμα. Το κόσμημα είναι το evenstar (l.o.t.r.). Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Ευρώπη ή καλύτερα στην Ελλάδα που να έχει αντικείμενα από τον ’ρχοντα των Δαχτυλιδιών? (είναι για δώρο σε μια φίλη, οπότε...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 9, 2006 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από chros26_ Αν και λίγο άσχετο με το forum, θελω να ρωτησω αν ξερετε ποσο θα πληρωσω στο τελωνιο για αγορα ασημενιου κοσμηματος απο Αμερικη. Ή αν ξέρεται που να απευθυνθω... Eξαρτάται την αξία του και τον τρόπο αποστολής! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Σεπτέμβριος 9, 2006 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 9, 2006 πόσο κοστίζει σε $ το κόσμημα?και τι μεταφορικα options έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Σεπτέμβριος 11, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 75 κάνει.... κ τροπο μεταφορα δεν λέει... 25 μεταφορικα λεει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chros26_ Σεπτέμβριος 11, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 α κ 95 δολλαρια το κοσμημα, κ 32 μεταφορικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 11, 2006 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από chros26_ α κ 95 δολλαρια το κοσμημα, κ 32 μεταφορικα. Mε τι αποστολή?Υποθέτω EMS? Κοίτα αν είσαι τυχερός μπορεί να μη πληρώσεις τπτ, πολύ πιθανόν να βαριούνται να σου εκτελωνίσουν τέτοιας αξίας προϊόν.Αν έλεγες του πωλητή να σου αναγράψει αξία μικρότερη στο δέμα δε θα είχες πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Σεπτέμβριος 11, 2006 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 εώς 100$ κόστος (δηλαδή προϊον + μεταφορικά) δεν εκτελωνίζεταιαπο 100-150$ είναι στην κρίση του τελωνειακού να το εκτελωνίσει ή όχι (νομίζω ότι αμα δει κόσμημα θα σε χρεώσει)πάνω απο 150$ και πάνω είναι "υποχρεωμένος" να σε χρεώσειμερικές πληροφορίες θα βρείς εδω... http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=27462μιας και είναι κόσμημα δεν θα συμβούλευα να παει μέσω USPS (σαν τα δικά μας ΕΛΤΑ) παρόλο που ακούγεται ότι, ότι και να περάσει (500$) δεν περνάει απο τελωνείο... Δεν ξέρω, ίσως και να κάνω λάθος περι ασφάλειας των αντικειμένων μέσω απλής ταχυδρομικής αποστολήςΑν επιλέξεις courier τουλάχιστον πες το δέμα να μην αναγράφει απολύτως καμμία τιμή (είτε του προϊόντος είτε των μεταφορικών), ούτε τιποτε proforma invoice κλπ.... Ιδανικά, θα γράφει ότι είναι Gift, και πες του να σου στείλει με γράμμα ή fax την απόδειξη με τις χρεώσεις... Υπ'όψιν ότι το δέμα το ανοίγουν και το ελέγχουν στο τελωνείο οπότε και η συσκευασία να μην αναγράφει τιμές και τέτοια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 11, 2006 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από JaguarOne εώς 100$ κόστος (δηλαδή προϊον + μεταφορικά) δεν εκτελωνίζεταιαπο 100-150$ είναι στην κρίση του τελωνειακού να το εκτελωνίσει ή όχι (νομίζω ότι αμα δει κόσμημα θα σε χρεώσει)πάνω απο 150$ και πάνω είναι "υποχρεωμένος" να σε χρεώσει Έτσι όπως τα λες τα λες εσφαλμένα.Κάθε δέμα πάνω από 22 δολλάρια είναι υποχρεωμένος ο τελωνειακός να το εκτελωνίσει.’σχετα που βαριούνται, και κοιτάνε εκτελωνίζουνε ότι τους καπνίζει και ότι έχει αξία,άσχετα με την αναγραφόμενη τιμή.Απλά αν δούνε μια χαμηλότερη τιμή πολύ πιθανό να μην ασχοληθούνε με το δέμα, μόνο αν τους γράφεις ότι είναι laptop και κάνει 40 ευρώ.Επίσης courier εγώ δε θέλω με τίποτα το EMS είναι πολύ οκ σε ταχύτητα και αξιοπιστία και σε περίπτωση που κάτσει στραβή με τελωνείο θα είναι πολύ μικρότερη η λυπητερή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaguarOne Σεπτέμβριος 11, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 16:11] Έτσι όπως τα λες τα λες εσφαλμένα.Κάθε δέμα πάνω από 22 δολλάρια είναι υποχρεωμένος ο τελωνειακός να το εκτελωνίσει.’σχετα που βαριούνται, και κοιτάνε εκτελωνίζουνε ότι τους καπνίζει και ότι έχει αξία,άσχετα με την αναγραφόμενη τιμή.Απλά αν δούνε μια χαμηλότερη τιμή πολύ πιθανό να μην ασχοληθούνε με το δέμα, μόνο αν τους γράφεις ότι είναι laptop και κάνει 40 ευρώ.Επίσης courier εγώ δε θέλω με τίποτα το EMS είναι πολύ οκ σε ταχύτητα και αξιοπιστία και σε περίπτωση που κάτσει στραβή με τελωνείο θα είναι πολύ μικρότερη η λυπητερή! ναι όντως 22$ ήταν λάθος θυμόμουν... πάντως το ενδιάμεσο ποσό παίζει (η τελωνιακός μου είπε ότι δέμα μέχρι 150$ δεν το κοιτάνε)...chros26_ τσέκαρε μια πάντως το thread που έβαλα, θα δεις χοντρικά πόσο θα σου χρεώσουν (αν σε χρεώσουν) στο τελωνείο... + την ταλαιπωρία :...: για μαγαζί δεν ρωτάς κανα κατάστημα σαν την Κάισσα? Ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν... http://www.kaissagames.com/shops.aspxΥ.Γ. EMS=? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Σεπτέμβριος 11, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από JaguarOne ναι όντως 22$ ήταν λάθος θυμόμουν... πάντως το ενδιάμεσο ποσό παίζει (η τελωνιακός μου είπε ότι δέμα μέχρι 150$ δεν το κοιτάνε)... chros26_ τσέκαρε μια πάντως το thread που έβαλα, θα δεις χοντρικά πόσο θα σου χρεώσουν (αν σε χρεώσουν) στο τελωνείο... + την ταλαιπωρία :...: για μαγαζί δεν ρωτάς κανα κατάστημα σαν την Κάισσα? Ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν... http://www.kaissagames.com/shops.aspx Υ.Γ. EMS=? Κοίτα κάθε δέμα πάνω από 22δολλάρια είναι πιθανόν να το κοιτάξουνε.Εχει τύχει να εκτελωνίσουνε δέμα με 50$ και έχει τύχει να περάσει δέμα με $300.Είναι ανάλογα τα κέφια τους.Γενικά δέμα κάτω από $150 βαριούνται να το πολυψάξουνε εκτός και αν κάνει μπαμ(αν είναι λάπτοπ όπως είπα και κάνει $50 ) Γενικά η χρέωση είναι 22% της δηλωμένης αξίας+μεταφορικών όταν είναι σταλμένο με Usps/ems.Με courier πληρώνεις υπερβολικά πολλά επιπλέον νταβατζιλίκια που μπορεί να κάνουνε ασύμφορη την αγορά από Αμερική.Ότι ***** χρέωση υπάρχει στην βάζουνε αλύπητα. ΕΜS= Express mail service, ή usps express αλλιώς.Είναι το γρήγορο σέρβις των ταχυδρομίων, ότι είναι στην Ελλάδα το πόρτα-πόρτα,το οποίο αναλαμβάνει και την διακίνηση αυτών των δεμάτων στην Ελλάδα.Γενικά για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος να στέλνεις/δέχεσαι από εξωτερικό , κάνει 3-5 μέρες να πάει το δέμα παγκοσμίως στη πόρτα του άλλου.Κοστίζει 27 ευρώ πάνω κάτω ένα δέμα μέχρι 2κιλά, και στέλνεις παντού.Εν ολίγοις είναι κάτι σαν courier,απλά επειδή περνά από τα χέρια του ταχυδρομείου γλιτώνεις τα νταβατζιλίκια με τις κούριερ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.